Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Препоръчайте ми лаптоп

Вярно, че темата утиде у ряката. И вместо конкретни отговори на конкретния въпрос, някои взеха да си мерят.... маковете ама карай да върви...

Та по последните коментари -
    HP EliteBook 8570w Core i7-3840QM 2.8Ghz,15.6" FHD LED AG Cam,8GB DDR3(2),750GB 7.2krpm,24Gb FlashCache,BD-ROM / DVDRW,NV K3000M 2Gb
    - Тази конфигурация може да е супер за РАБОТА, но това quadro не му се силата в игрите (все пак темата беше за лаптоп за домашно ползване и игри) та в този ред на мисли една GTX 670M ще го бие по game performance....

Относно този линк - http://computers.toptenreviews.com/laptops/index.htm
    Не виждам по какъв критерии се сравняват тези лаптопи. На първо място HP с АТИ 7850M, а на второ мак с HD 3000, с което идват болшинството лаптопчета от 800-1000 лв... Едиствения вариант е да се сравняват по цена, ама ако мога да си взема HP с 7850М и ми предложат мак с HD 3000 на същата цена... Не благодаря...

И още нещо ми прави впечатление. На никои от MAC овете не пише точен модел на процесора. Просто i7, да ама i7 вече вървят поне 3 поколения. И съм 100% сигурен, че ако днес си поръчам мака няма да ми го дадат с последно поколение i7...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
      И още нещо ми прави впечатление. На никои от MAC овете не пише точен модел на процесора. Просто i7, да ама i7 вече вървят поне 3 поколения. И съм 100% сигурен, че ако днес си поръчам мака няма да ми го дадат с последно поколение i7...
      Ами не знам колко мака си купил до сега, но ако им влезеш на страницата ще се ориентираш доста бързо - има няколко базови конфигурации, които са подробно описани, вкл. и процесора кое поколение е, и всичко това - на съответните базови цени... Ако не те кефи базовата конфигурация, имаш опция да персонализираш избраната от теб базова платформа до степен да ти хареса! Принципа е същия и при "извънземните", и въобще при всички водещи производители.

Коментар

То няма и голямо изобилие от игри за мак ... Поне не и от смислените. 5-6к за настолен с 2 процесора и поне 10 мб КЕШ... вместо тея 6 при мака... а и от кога сериозни монтажи започнаха да се правят на ЛАПТОПИ!? Имам куадро, наистина му куца геймингЪ... Има за под 1000 лева лаптопи куче марка, които по нищо не отстъпват на х2 оценените маркови... същите части са... Екранчето също тежи на цената, може с по-смотано и външен 23"+ за 300-400 лева, много по удобно е... 4-5к в лаптоп да затвориш тряа да са ти 1/2 месечен доход... и той да ти иде от машината...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
          То няма и голямо изобилие от игри за мак ... Поне не и от смислените. 5-6к за настолен с 2 процесора и поне 10 мб КЕШ... вместо тея 6 при мака... а и от кога сериозни монтажи започнаха да се правят на ЛАПТОПИ!? Имам куадро, наистина му куца геймингЪ... Има за под 1000 лева лаптопи куче марка, които по нищо не отстъпват на х2 оценените маркови... същите части са... Екранчето също тежи на цената, може с по-смотано и външен 23"+ за 300-400 лева, много по удобно е... 4-5к в лаптоп да затвориш тряа да са ти 1/2 месечен доход... и той да ти иде от машината...
          Прав си - някои от нещата които си написал, съм ги казал и аз по-напред в темата! Относно това от кога се монтира на лаптопи - от когато се изисква "мобилност" от монтажиста (не само монтирам, ами и снимам - обикаляйки БГ). Съгласи се, че няма как да се мъкне настолна станция по села и паланки! Монтирания материал обикновено се иска веднага от телевизиите или поръчителя, който заминава по предназначение или през интернет, или на флашки. Другата причина която, ама хич не е за подценяване е цената на софтуера. При нас много взеха да гонят за "легалност"... Та ако искам да бачкам с едно симпатично наточено Алиен-че (много ги харесвам, да не се обърка някой), трябва да дам още едни 2500$ за софтуер минимум за последния пакет на "Adobe". При Мак еквивалентните програми - пакета на "Final Cut Pro" и още няколко неща, ги купувам за 500 евро - максимум (които на всичкото отгоре са и по-добри в много отношения)! И като драсна калема на края излиза, че да копам с Мак освен всичко друго, е и по-евтино.

П.П. Ако толкова много държиш да играеш на Мак-а слагаш му един Уйндоус и играеш каквото ти е кеф!

Коментар

• Re: Препоръчайте ми лаптоп

Марто дай и аз да се намешам в темата, не знам защо но ми се струва, че на МАК а операционната система е малко по читава от Уиндоус 7 - 8 мицата не съм пробвал. Всъщност отвратителен интерфейс, но е УНИКС базирана, другото което ми се струва е, че Адобе са понаписали нещата малко по така за МАК. Не знам дали за това продуктите им се държат по добре на МАК. В случая че хардуера вече е еднакъв не виждам друга пречина да работи по добре.

Мойто скромно лаптопче работи много по добре под Дебиан но за съжаление ми трябва Уиндоус.
            Телефона ми работи 2 пъти по бързо и батерията държи двойно повече с АОСП ром отколкото със СЕНС.

Коментар

Монтажист е майка ми, уви вече не се занимава. Аз съм отраснал пред мувьолата . Не съм спирал да се интересувам, но понастоясщем не монтирам. Да монтираш на лаптоп е съвсем адекватно, особено за това, което ти казваш, че ти се налага да правиш. Но аз писах Сериозен монтаж, нека не е на ниво Лукас, но поне с няколко милиона бюджет... Както са и доста от бозите, дето се снимат тук. Демек ти ползваш лаптоп такъв, какъвто ти налага работата и те устройва чудесно като гледам. Но явно и си изкарваш парите с него. Камерата ти ако кажеш, че е сапунерка за 200 евро... Не е нали . Та мисълта ми е, че всеки си е според нуждите. Дядото на един приятел настояваше да си зема комп, зеха му мак преди 4-5 години и от тогава не е пускан... Е не беше про бук за щастие, но пак си бяха 1500-2000 лева в кофата. Също съм и "бивш" геймър, за щастие сега цъкам много спорадично, а и нямам нова машина. Нищо, че лаптопа ми е 5к, изкара си 5те + години, но бих предпочел сега да беше нов за 700 лева . Но 5 не бих дал пак, много повече работа ще ми свършат в настолна машина, която неизбежно е производителна в пъти спрямо кой да е лаптоп. Студийна машина. И там пак цената ще дойде поне 3000 лева надолу . Цените на програмите за звук не са така раздути и раликата не е голяма, а и а не мога пра превключа на мак, пробвал съм. Пак индивидуална ситуация. В началото се търси конкретна машина, която по мое мнение не си стува да е голяма инвестиция. Макове или не, все са еднодневки, като при колите.

Коментар

• От: Re: Препоръчайте ми лаптоп

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                Марто дай и аз да се намешам в темата, не знам защо но ми се струва, че на МАК а операционната система е малко по читава от Уиндоус 7 - 8 мицата не съм пробвал. Всъщност отвратителен интерфейс, но е УНИКС базирана, другото което ми се струва е, че Адобе са понаписали нещата малко по така за МАК. Не знам дали за това продуктите им се държат по добре на МАК. В случая че хардуера вече е еднакъв не виждам друга пречина да работи по добре.

Мойто скромно лаптопче работи много по добре под Дебиан но за съжаление ми трябва Уиндоус.
                Телефона ми работи 2 пъти по бързо и батерията държи двойно повече с АОСП ром отколкото със СЕНС.
                Една лека поправка само - продуктите на Adobe, не са писани само "по-така" за Мак, ами направо са си писани точно за него! Причината съм я споменал малко по-горе - в бранша основно се копа с тази марка именно заради по-добрата операционна система и по-добрата стабилност като следствие от това... Един "Премиер" или "Автърефект", работещ под Уйндоус използва винаги всичката памет, ако ще и 100 терабайта да си намерил начин да сложиш в кочината и ще пита за още, докато под под Mac OS си се държи съвсем адекватно и не товари машината повече от необходимото - от там ми бе закачката и към Алекс Марков, че ще броим колко пъти ще му гръмне "Премиера" - има проблем с упавлението на хардуерния ресурс... Другата причина е добрата архитектура (далеч съм от мисълтта, че само Епъл имат такава). Имал съм работа с доста машини, чието охлаждане ще бъде комплимент, ако се нарече "неадекватно"... Имал съм такива проблеми и със захранвания и пр. Много марки вече в стремежа си да дадат повече, срещу по-малко пари правят компромиси с компоненти на които масовият потребител не обръща внимание (или въобще не знае за какво става дума) и произвеждат конфигурации "на ръба" - колкото да върви нещо си на Direct X 11.2 примерно и от там нататък - майната му...

Коментар

Да прав си че системите са ефтини и са на ръба, то няма как да струва 600 лева иначе.
                  Сега за товаренето на машината съм на малко по друго мнение (не говоря за неадекватното поведение на уиндоус), за пример ще ти дам FFMpeg под линукс нищо съществено но ако искаш производителност трябва да натовариш машината иначе си ползва 2 ядра и остава много неупотребен ресурс, не виждам смисъл да ми седи свободен рам и процесорна мощ. Същото е и със сърверите, за какво са ми 4 процесора и 32г рам ако работи половината от ресурса а другото си седи и харчи ток.

Коментар

Да прав си че системите са ефтини и са на ръба, то няма как да струва 600 лева иначе.
                    Сега за товаренето на машината съм на малко по друго мнение (не говоря за неадекватното поведение на уиндоус), за пример ще ти дам FFMpeg под линукс нищо съществено но ако искаш производителност трябва да натовариш машината иначе си ползва 2 ядра и остава много неупотребен ресурс, не виждам смисъл да ми седи свободен рам и процесорна мощ. Същото е и със сърверите, за какво са ми 4 процесора и 32г рам ако работи половината от ресурса а другото си седи и харчи ток.
                    Обяснявам за да уеднаквим понятията - в единия случай нямаш дарама да отвориш и друга апликация и да копаш нещо друго, докато върви ренда, а в другия - виндоса решава, че апликацията която изървшва ренда товари прекомерно машината и я гаси (гърми апликацията), или поне аз нямам друго обяснение. Благодарение на това се развива един рефлекс за непрекъснат "сейф" по време на работа (след почти всяка операция, а при нас те са с хиляди), от там пък се трупат едни "темп-ове" дето ти разгонват фамилията на виндоса и въобще попадаш в един затворен омагьосан кръг, който е завършвал и със забиване на клавиатура в монитора при мене...

Коментар

да се върнем на по-нормални конфигурации и цени, нещо като за домашна употреба, без тежки игри. около 1000лв. отчитайки коледните промоции
                      сега научих че имало ново 5
                      SSD + HDD

наистина ли е удачна комбинация за лаптоп, съчетавайки предимствата на двата вида памет?
                      поначало си мислех за таблет, ама да е с клавиатура и мишка, сега не знам какво да гледам вече

ако го има вече обяснено, съжалявам за повторението

Коментар

Бих казал - не. По добре си вземи нещо около 1000 лева с обикновен HDD, но с I7 процесор, добро дъно и 2Г видео, а с темповете на поевтиняване на SSD можеш да си вземеш 500 Г за 300-400 лева до края на 2013 ...
                        Тогава за 20 лв си взимаш USB кутийка и стария HDD ти става втори, външен.
                        Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                        Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

колега, хубав съвет даваш, но в ИТ индустрията, всяко отлагане води до по-изгодна покупка. по твоята логика по-добре да изчака до кра ня 2014 и за същите пари освен 500 GB SSD, ще си купи и i9 вместо i7 ...
                          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Аз лично бих погледнал ASUS или Lenovo, хич не са лоши за парите си а за таблет пак ASUS Transformer pad събира се в цената.
                            SSD + HDD - ако можеш да си инсталираш операционната система на SSD до определено е плюс но при наличието на HDD няма да имаш икономия на батерия

Коментар

какво ще кажете за

Fujitsu LIFEBOOK A531 Black Matt Made in Germany
                              Intel Celeron B800 1.5GHz 2MB / 4 GB DDR3 / HDD SATA 500 GB 7.2k/15.6" LED, 1366 x 768/ DVD Super multi (reader/writer)/Intel® HD Graphics or HD Graphics 3000/
                              1 x HDMI/ 3 x USB (1 x Anytime USB Charge functionality)/1 x VGA/1 x RJ45/1 x 4in1 Card Reader (SD/SDHC/MS/MS Pro) x Memory card slots 1 (34 mm and 54 mm supported) x ExpressCard slots/LAN 10/100/1000 MBit/s / IEEE 802.11b/g/n/ Bluetooth V2.1 /Keyboard iso black w/ 10key US/ Country Kit Int/ No OS/ 2 Years Collect&Retrun International Warranty

този е слабичък, но мога да вдигна бюджета, въпроса е като какво животно е Фуджицуто, имал съм настолен от тази марка и тогава /преди 16-17г./ бяха железни

Коментар

Аз лично бих погледнал ASUS или Lenovo, хич не са лоши за парите си а за таблет пак ASUS Transformer pad събира се в цената.
                                SSD + HDD - ако можеш да си инсталираш операционната система на SSD до определено е плюс но при наличието на HDD няма да имаш икономия на батерия
                                ASUS Transformer pad го гледах и аз, заради клавиатурата, само не можаха да ми кажат в Ресет може ли да се ползва и с мишка.ако може, бих си купил такова, но държа на мишката, че иначе трябва да цъкам във форума с пръст

Леново купих едно преди 3 години, бачка си идеално, но много бръмчи, Пакард Бел купих също тогава, то поне е тихо, а и като изработка е много по добро. /и двата бяха сравнително нисък клас, около 700-800лв./
                                ________________________________________________
                                Subaru OUTBACK 2,5
                                Hyundai TUCSON 2.0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X