От: Препоръчайте ми лаптоп
Вярно, че темата утиде у ряката. И вместо конкретни отговори на конкретния въпрос, някои взеха да си мерят.... маковете
ама карай да върви...
Та по последните коментари -
- Тази конфигурация може да е супер за РАБОТА, но това quadro не му се силата в игрите (все пак темата беше за лаптоп за домашно ползване и игри) та в този ред на мисли една GTX 670M ще го бие по game performance....
Относно този линк - http://computers.toptenreviews.com/laptops/index.htm
Не виждам по какъв критерии се сравняват тези лаптопи. На първо място HP с АТИ 7850M, а на второ мак с HD 3000, с което идват болшинството лаптопчета от 800-1000 лв... Едиствения вариант е да се сравняват по цена, ама ако мога да си взема HP с 7850М и ми предложат мак с HD 3000 на същата цена... Не благодаря...
И още нещо ми прави впечатление. На никои от MAC овете не пише точен модел на процесора. Просто i7, да ама i7 вече вървят поне 3 поколения. И съм 100% сигурен, че ако днес си поръчам мака няма да ми го дадат с последно поколение i7...
Вярно, че темата утиде у ряката. И вместо конкретни отговори на конкретния въпрос, някои взеха да си мерят.... маковете
Та по последните коментари -
HP EliteBook 8570w Core i7-3840QM 2.8Ghz,15.6" FHD LED AG Cam,8GB DDR3(2),750GB 7.2krpm,24Gb FlashCache,BD-ROM / DVDRW,NV K3000M 2Gb
Относно този линк - http://computers.toptenreviews.com/laptops/index.htm
Не виждам по какъв критерии се сравняват тези лаптопи. На първо място HP с АТИ 7850M, а на второ мак с HD 3000, с което идват болшинството лаптопчета от 800-1000 лв... Едиствения вариант е да се сравняват по цена, ама ако мога да си взема HP с 7850М и ми предложат мак с HD 3000 на същата цена... Не благодаря...
И още нещо ми прави впечатление. На никои от MAC овете не пише точен модел на процесора. Просто i7, да ама i7 вече вървят поне 3 поколения. И съм 100% сигурен, че ако днес си поръчам мака няма да ми го дадат с последно поколение i7...
... Поне не и от смислените. 5-6к за настолен с 2 процесора и поне 10 мб КЕШ... вместо тея 6 при мака... а и от кога сериозни монтажи започнаха да се правят на ЛАПТОПИ!? Имам куадро, наистина му куца геймингЪ... Има за под 1000 лева лаптопи куче марка, които по нищо не отстъпват на х2 оценените маркови... същите части са... Екранчето също тежи на цената, може с по-смотано и външен 23"+ за 300-400 лева, много по удобно е... 4-5к в лаптоп да затвориш тряа да са ти 1/2 месечен доход... и той да ти иде от машината...
. Та мисълта ми е, че всеки си е според нуждите. Дядото на един приятел настояваше да си зема комп, зеха му мак преди 4-5 години и от тогава не е пускан... Е не беше про бук за щастие, но пак си бяха 1500-2000 лева в кофата. Също съм и "бивш" геймър, за щастие сега цъкам много спорадично, а и нямам нова машина. Нищо, че лаптопа ми е 5к, изкара си 5те + години, но бих предпочел сега да беше нов за 700 лева
Коментар