Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Доброволен резерв на армията

Виж това да се извади по една пушка (ловците) си го представям някакси, ама на НАТО да се обаждаме, все едно от умрял писмо да чакаш....
    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
      .Но пък имаме всякакви мобилни телефони, с които да се обадим на НАТО
      Тоя телефон никога не е работил . НАТО е създадена като организация със съвсем други цели и задачи . Гърция и Турция са членове на въпросната организация което с нищо не помогна на Гърция в Кипър . Няма да ни помогне и на нас . В най добрия случай ще ни пратят няколко дипломатически ноти .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Тоя телефон никога не е работил . НАТО е създадена като организация със съвсем други цели и задачи . Гърция и Турция са членове на въпросната организация което с нищо не помогна на Гърция в Кипър . Няма да ни помогне и на нас . В най добрия случай ще ни пратят няколко дипломатически ноти .
        Че то каквато и армия да имаме, срешу посочената държава, пак няма да помогне. Дискутирано е.

Малка професионална, добре дисциплирана и обурудвана армия ни трябва. Ама няма да я имаме. Знаем защо...
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
          Че то каквато и армия да имаме, срешу посочената държава, пак няма да помогне. Дискутирано е.

...
          Не е точно така . До 1990 година България имаше най модерните ПВО и ВВС на балканския полуостров и никой дори и въпросната държава не смееше да се @б@в@ с нас .

Коментар

Не е точно така . До 1990 година България имаше най модерните ПВО и ВВС на балканския полуостров и никой дори и въпросната държава не смееше да се @б@в@ с нас .
            И не ги спираше нашето ПВО и ВВС ами дружбата ни със СССР. Размера и бройката имат значение... И не, не ми се спори, няма смисъл.

Коментар

Ми да питам тогава аз - кое се води Балкански полуостров и влиза ли Турция да речем в него?Щото ако се дьрвим на Сьрбия и Черна гора или Македония е ясно ма я кажи колко и какви самолети имахме ние 90та и колко и какво имаха Турците да речем.Щото 93та още летяха на 21ци или 58ма година модел,гьльба на Мира дето му викат.Е македония имаше Миг 15 няколко броя та дето се бьзикаше баща ми Тия ако ги лепна в мьглата с една 17ка и за 10 минути ще останат без бойна авиация.

Как да е,кажи сега с кого се сравняваме 90та?
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                Ми да питам тогава аз - кое се води Балкански полуостров и влиза ли Турция да речем в него?Щото ако се дьрвим на Сьрбия и Черна гора или Македония е ясно ма я кажи колко и какви самолети имахме ние 90та и колко и какво имаха Турците да речем.Щото 93та още летяха на 21ци или 58ма година модел,гьльба на Мира дето му викат.Е македония имаше Миг 15 няколко броя та дето се бьзикаше баща ми Тия ако ги лепна в мьглата с една 17ка и за 10 минути ще останат без бойна авиация.
                Как да е,кажи сега с кого се сравняваме 90та?
                През 1988 г. са доставени 40 броя Су-25К и 21 броя Су-22М4. До 1989 г. българските ВВС са получили и експлоатирали общо: - 224 МиГ-21 - 90 МиГ-23 - 4 МиГ-25 - 22 МиГ-29 - 23 Су-22 - 31 Су-25 - 54 Ми-24 - 18 Ми-8s Това е положението в Турция към 2009 г . За към 1990 не мога да намеря данни . Щом баща ти е бил пилот питай го турските Ф ове на кое се равняват технологично .http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%...86%D0%B8%D0%B8
                Последно редактирано от sek.1; 18-02-13, 07:08.

Коментар

През 1988 г. са доставени 40 броя Су-25К и 21 броя Су-22М4. До 1989 г. българските ВВС са получили и експлоатирали общо: - 224 МиГ-21 - 90 МиГ-23 - 4 МиГ-25 - 22 МиГ-29 - 23 Су-22 - 31 Су-25 - 54 Ми-24 - 18 Ми-8s
                  От чисто любопитство- знае ли се колко от тия бройки са били годни за летене? Питам, защото с очичките си съм виждал как след 2 дни летене по 2 смени се пълни ТЕЧа.
                  Знае ли се какви са били бройките техника по турските летища по същото време?
                  С горните въпроси в никакъв случай не искам да подценявам българската авиация. Просто ми е любопитно.

Коментар

Ами 1988 - 1990 служих две години почти само по летищата от Пловдив надолу . Обиколил съм ги всичките . Обикновено негодна за полети машина рядко нощуваше . Имаше си боен разчет който никога не оставаше с дупки в него . Тогава МиГ 23 и 29 бяха още нови самолети а 21 беше на нормален експлоатационен нальот . Части за поддръжката не липсваха както и добри специалисти .

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                      ... Обаче съм убеден, че и в "онзи й вид" армията ни беше напълно безсмислена и изобщо не си е струвала парите, които се харчеха за нея ...
                      Онази армия със сигурност беше по-голяма, отколкото бихме могли да си позволим, и със сигурност беше по-малко боеспособна, отколкото ни караха да вярваме. Причината - това беше армия, която бе създадена с оглед на интересите на тогавашния Голям Брат (да пази левия му фланг, докато той действа на основното си направление) и в унисон с неговата доктрина да се набляга на количеството за сметка на качеството. Мисля обаче, че с всичките си кусури, онази армия можеше да изпълни задача, каквато реалистично би могло да се очаква от въоръжени сили на малка страна.

Сегашната армия пак се изгражда съобразно нуждите на актуалния Голям Брат. Само че този иска от нас по-малко - да патрулираме и да носим караулна служба за да му пазим базите. Дали ще имаме някоя и друга караулна рота или не май ще е все тая, ако в бъдеще по стечение на обстоятелствата ни потрябва истинска армия ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами 1988 - 1990 служих две години почти само по летищата от Пловдив надолу . Обиколил съм ги всичките . Обикновено негодна за полети машина рядко нощуваше . Имаше си боен разчет който никога не оставаше с дупки в него . Тогава МиГ 23 и 29 бяха още нови самолети а 21 беше на нормален експлоатационен нальот . Части за поддръжката не липсваха както и добри специалисти .
                        Така е. Аз си спомням първите пристигнали в Каменец Миг 21. Рисувах по асвалта с цветни тебешири. Бяха ни ги раздали за да има с какво да се занимаваме за да не дърпаме крачолите на бащинските парадни униформи. Някъде 1980 година е било.
                        Я кажи сега за бройките на територията на Турция.

Коментар

Редовно ни четяха на полит беседите ама кой да ти помни Тогава турците още усвояваха производството на някои части за техните Фки . Пилотите се бъзикаха че от 3 броя сглобени през годината един падал още до завода втория го сваляли гърците а третия го връщали в завода за още една година доработки .

Коментар

'Оная' армия, ако е донаборната не беше нито малка, нито голяма, а точно толкова, колкото е набора. Не виждам общо между бройката и Русия.
                            Относно самолетите 86-88 година не знам да са летели 29ки, но се говореше за 2 броя.( Служил съм радиолокация )

Един факт: Руснаците имаха едни самолети, дето на радара се виждаха само два, три пъти (нормално другите оставяха 10-15 отметки на радиолокационна станция с кодово име "Христо"), не можеха да вземат завоя в България и малко навлизаха в Турско. Та мнението ми е, че ние сме били предимно за парлама......

Относно това, че се става войник за 40 дни е толкова вярно, колкото и че се става шофьор за толкова време...........Доказателства искате ли?
                            Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

[QUOTE=agogov;2102918]
                              Един факт: Руснаците имаха едни самолети, дето на радара се виждаха само два, три пъти (нормално другите оставяха 10-15 отметки на радиолокационна станция с кодово име "Христо"), не можеха да вземат завоя в България и малко навлизаха в Турско. Та мнението ми е, че ние сме били предимно за парлама......

Може би имаш пред вид МиГ-25.Виждал съм ги на живо в Добрич.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                                'Оная' армия, ако е донаборната не беше нито малка, нито голяма, а точно толкова, колкото е набора. Не виждам общо между бройката и Русия. ...
                                А кой е казал, че в армията трябва задължително да се прибере всеки годен за служба, който е навършил съответната възраст ?!? Или че непременно трябва да имаш 2000 танка, 4000 БТР-а и т.н. ?

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                                И като е имало няколко МиГ-25 та що?!? И не, не бяхме за парлама. Бяхме си пушечно месо.
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X