Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то мениджмънт на въоръжените сили и има ли той почва у нас.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е то мениджмънт на въоръжените сили и има ли той почва у нас.

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
    Само да напомня, че подобно на повечето армии в света и ние си имаме военно формирование, което се подготвя за "партизански" бойни действия. Ок- наричат го разузнавателно- диверсионни.
    Да, но нашите(поне до началото на 90г.) се готвеха да го правят на чужда територия, което е различно. Освен това са и малко. Аз говоря за силно партизанско движение, като това в Украйна през ВСВ. Там немците са отделяли цели дивизии за борба с партизаните, а самите партизани са си били военни части, с минохвъргачки и тежки картечници.
    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
      Да, но нашите(поне до началото на 90г.) се готвеха да го правят на чужда територия, което е различно. Освен това са и малко. Аз говоря за силно партизанско движение, като това в Украйна през ВСВ. Там немците са отделяли цели дивизии за борба с партизаните, а самите партизани са си били военни части, с минохвъргачки и тежки картечници.
      Чувал ли си фразата "Мултипликатор на силите"... Старецът Сун Дзъ го е казал:
      Когато един човек се научи да се сражава, той ще обучи десет други; когато десетима овладеят изкуството на боя, те ще обучат сто; когато на военното дело се обучат хиляда те ще обучат десет хиляди, когато станат десет хиляди лесно ще обучат цяла армия.
      Поинтересувай се що е то програма "Феникс" във Виетнам и до колко е била ефективна.
      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
      No man left's behind !!!!

Коментар

Абсолютно съм съгласен със Сун Дзъ, но обучението трябва да предхожда военния конфликт. В противен случай става по трудния начин(кървавия)!
        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
          Чувал ли си фразата "Мултипликатор на силите"... Старецът Сун Дзъ го е казал:...
          Само дето от сегашните ни "стратези" и военачалници никой не е чел писанията му и от тези, които са помирисвали барут в бой, половината са съкратени и почти още толкова - напуснали армията и не обучават никого. В резултат - всеки път се учим наново и откриваме топлата вода. Командири стават тези с повече връзки, а не тези с боен опит.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

През далечната 1985г,служих в диверсионно-разузнавателния батальон,на тогавашната трета армия в Сливен,не ни обучаваха да воюваме само на чужда територия.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
              През далечната 1985г,служих в диверсионно-разузнавателния батальон,на тогавашната трета армия в Сливен,не ни обучаваха да воюваме само на чужда територия.
              Бе и аз така съм чувал

Коментар

Ей, прочетох я най-после темата. За няколко дни здраво набъбнала и минала през куп обрати на посоката си. И през вече станали ни привични, но и през съвсем нови. Накрая е стигнала до анализ на настоящото състояние на нещата - защото това с партизаните, по същество си е именно такъв. С армия от трийсетина хиляди, над милион законни цеви в населението и няколко милиона незаконни, съвсем доскорошно масово военно обучение на елементарно ниво - сме си готови изпечени талибани...
                Само за: "Що е ... ... и има ли почва..." така и не е станал мегдан.
                Колкото пъти са се появили наченки, толкова пъти са скочили срочнослужилите ефрейтори, на които така много им се ще да минат за свръхсрочно-служили фелдфебели (`щот си нямат понятие какво е това и си мислят, че е голямата рал`та).
                А оставете го човека да каже две приказки по въпроса...
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Интересно ще бъде да чуем мнението на колегата "Обер-фюрер" по темата, ама нещо стои настрана от разразилата се дискусия!

Коментар

Чета,мисля, пак чета пак мисля и се чудя, защо ние българите сме такива критици на всички около нас но никога на самите себе си не знам!? Добре, съгласен съм с повечето мнения, да, с някои не но все пак това са мнения добре обяснени според мисленето на самия себе си на тема АРМИЯ,ВОЙНА,БОЙНА ТЕХНИКА,БОЙНА ТАКТИКА И КОМАНДВАНЕ(СТОПАНИСВАНЕ НА НАЩО МИНИСТЕРСТВО НА ВОЙНАТА) ясно всеки си има мнение и виждане, но едно не ми е ясно, много хора как така решават че в българия няма вийници или че пък са мързели, че нищо не правят или пък не разбират от работата си???? Имам две предположеня. 1 Всички които говорят само негативи за нас професионалните войници защото съм такъв, е че свързват армията само с наборната служба и армията от преди 89г. 2.Никой от тези хора не се е сблъсквал с тази професия и прави изводи от един случай който му е направил впечетление и веднага е краен към една от най опасните професии! А и да попитам толкова запознатите за нашите контингенти извън страната които говорят и обясняват как е там и какво правим там, има ли ли са честа да служат на България там и да бъдат рамо до рамо с контрактори от най големите фирми с легионерите или пък с Морската пехота на Америка??? Поздрави
                    Последно редактирано от derhunter; 02-03-12, 17:57.
                    Христо Георгиев-0889022988
                    Jeep Wrangler YJ 4.0l 1995г

Коментар

Първоначално публикуван от madshpic Преглед на мнение
                      Чета,мисля, пак чета, пак мисля и се чудя защо ние българите сме такива критици на всички около нас, но никога на самите себе си. Не знам!?Добре, съгласен съм с повечето мнения да, с някои не, но все пак това са мнения,но добре обяснени според мисленето на самия себе си на тема АРМИЯ,ВОЙНА,БОЙНА ТЕХНИКА,БОЙНА ТАКТИКА И КОМАНДВАНЕ(СТОПАНИСВАНЕ НА НАШЕТО МИНИСТЕРСТВО НА ВОЙНАТА). Ясно всеки си има мнение и виждане, но едно не ми е ясно. Много хора как така решават че в България няма войници, или че пък са мързели,че нищо не правят или пък не разбират от работата си????Имам две предположеня 1.Всички които говорят само негативи за нас ( да нас професионалните войници,защото съм такъв), е че свързват армията само с наборната служба и армията от преди 89г.2.Никой от тези хора не се е сблъсквал с тази професия и прави изводи от един случай който ми е направил впечетление и веднага е краен към една от най-опасните професии!А и да попитам толкова запознатите за нашите контингенти извън страната които говорят и обясняват как е там и какво правим там има ли ли са честта да служат на България там и да бъдат рамо до рамо с контрактори от най-големите фирми с легионерите или пък с Морската пехота на Америка???Поздрави
                      Щот'ли смятам, че големия процент от сегашната ни (така наречна) "войска" са негодни за нищо ......ъъъъъъ " служат ....с контрактори... " вЕрно не разбирам
                      Последно редактирано от дядо владо; 01-03-12, 22:52.
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Искам ,да попитам,как служат на България,да кажем в Ирак,какво пазят там спокойния сън на децата ми или мен и семейството ми от някакъв незнаен агресор? Службата на България според мен не е да отидеш някъде на края на света да си солташак на Американци,Англичани или други. За българите армията винаги е била свято нещо,защото,всички сме минали през нея,и добра,или лоша беше нашата армия а сега е някаква пародия създадена да се харчат парите на държавата за чужди интереси. Някой може ли да ми каже колко струва на обикновените граждани ,тая игра на войници на места където нямаме никаква работа.
                        Последно редактирано от derhunter; 02-03-12, 07:16.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                          Някой може ли да ми каже колко струва на обикновените граждани...
                          Евтино струва и се радвай, че не ни идва истинската сметка.

Коментар

Първоначално публикуван от madshpic Преглед на мнение
                            ... но едно не ми е ясно много хора как така решават че в българия няма вийници или че пък са мързели че нищо не правят или пък не разбират от работата си????Имам две предположеня 1.Всички които говорят само негативи за нас да нас професионалните войници защото съм такъв е че свързват армията само с наборната служба и армията от преди 89г.2.Никой от тези хора не се е сблъсквал с тази професия и прави изводи от един случай който ми е направил впечетление и веднага е краен към една от най опасните професии!А и да попитам толкова запознатите за наще контингенти извън страната които говорят и обясняват как е там и какво правим там има ли ли са честа да служат на България там и да бъдат рамо до рамо с контрактори от най големите фирми с легионерите или пък с Морската пехота на Америка???Поздрави
                            Е, не Ви ли се изясни?

А имате ли спомени колко гафа имаше с нашите "реинджъри" на мисии?

Контактувал съм с войници сега на служба на заплата в Шумен и София и съм много очуден как за 3-5 год служба не са научили елементарни неща, които аз съм научил за 2 год. наборна служба в друг род войски.

А знаете ли какви са били нормативите за "кашик" преди 20 год и сега и колко % от войниците ги достигат?!?
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Не, не съм, и не желая да служа заедно с онези хора, на онези места. Както и да убивам чужди хора в собствения им дом, след като те не са ме нападнали.
                              Нямам и спомени някога в историята, преди последните години, българската армия да е била агресор, и не се гордея със сегашното и използване. Става дума за най-обикновенни колониални войни, в които не можеш да придобиеш достойнство.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                                Не, не съм, и не желая да служа заедно с онези хора, на онези места. Както и да убивам чужди хора в собствения им дом, след като те не са ме нападнали.
                                Нямам и спомени някога в историята, преди последните години, българската армия да е била агресор, и не се гордея със сегашното и използване. Става дума за най-обикновенни колониални войни, в които не можеш да придобиеш достойнство.
                                Да а 12 и 22 Мото-стрелкови полкове Август 1968 бяха в Чехословакия на екскурзия...... Вярно бе- не бяхме агресор- предпазвахме ги от гнилия капитализъм и империализъм. Айде стига демагогия а? България е ходела винаги по гъза на "големия брат".... Значи окупацията не "не български" територии в Сърбия през втората световна заедно с немците , на унгарски територии по - късно с руснаците са ОК - да ти вадя ли точно какви жертви сме дали воювайки за новото "шефче" извън територията на България?.Участието ни в Пражките събития - също. Обаче контингент от 800 човека в НАТО ... ууу анатема....
                                Как беше онази фраза от Селянинът с колелото -Прасета не може, а кучета и котки може.
                                Последно редактирано от Mad Dog; 02-03-12, 10:37.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X