Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за домашен майстор - Лидл и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
    Да напомня заглавието на темата, а именно: Инструменти за домашен майстор - Лидл и други. Ако някой е решил да си вади хляба с хоби инструменти, да си носи и рисковете от това. Или да си носи дублиращ инструмент, или да не се оплаква. Тук споделяме опит, добър или лош, без крайни изказвания. За тази цена толкова. То пък има 3-5 години гаранция, без пазарлъци. С ъглошлайф за 20 кинта карах 15 години, ама аз и толкова го ползвам.
    Така е - цената е ниска, но това не би трябвало да е оправдание за прекалено заниженото качество. Нали все пак трябва да се ползват тия уреди, не само да се пъчим с тях "у фейсо".
    Пък и нали трябва да има някаква удовлетвореност от покупката. Тоест, да нямаш чувството, че инструментът който си купил, допреди 20 минутио е бил ползвани бъркалки за кафе.

Преди време, минавайки през Уидъу видях че са пуснали компактен перфоратор на батерии. Това ще да е било преди да се появят черните серии. Взех един за да има за инцидентни случаи. Ами като го пуснах, от редуктора му виеха вълко-хиено-тиранозаври. Това при изключен удар. Реших че е повреден и го смених с друг. Същата работа. И го отавих така - нали е "за да има".
    Да, през годините е свършил някоя и друга работа, но не е от любимите ми машини.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• kbot
      kbot коментира
      Редактиране на коментар
      Имам едно такова, към 15 дупки в бетон съм пробил 8мм. Супер си е.

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      # ittso ...от редуктора му виеха вълко-хиено-тиранозаври...

Страхотия, пукнах от смях ей ;-) точно така са им повечето звуци на машинките им, ха-ха :-)

• Малко преди края на промоцията поръчах от Практикер като това от линка. 120 лв. с подарък батерия 2 ампера и зарядно.
    https://www.einhell.es/en/p/4513942-...-li-i-bl-solo/
    CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

• Asen Kushlev
      Asen Kushlev коментира
      Редактиране на коментар
      ........

• gecata1059
      gecata1059 коментира
      Редактиране на коментар
      Гледах го на живо в магазина преди време. Тежък ми идва , но имам от около десет години Black+Decker 10.8 волта 25 Nm но за някой работи ми идва слаб.

• Asen Kushlev
      Asen Kushlev коментира
      Редактиране на коментар
      Total вече имат 18V с малка батерия като 12 волтовите, май сега имаше и Parkside някакви.

• Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
    Аз писах на дядо Коледа, и ми донесе ъглошлайфа от същата серия
    Машинката е пипната - безключова гайка, ключа се прибира в дръжката, филтър на охлаждането, удобна дръжка, гаранция от 5 години и голям куфар, а цената е смешна
    Стария ми малък ъглошлайф вече прави проблеми и този ще го замени. Явно жицата или четките ... просто е, но не си струва да го отварям.
    Не бих си купил скъп и вечен инструмент за домашна употреба. След година вече ще е "морално остарял", а като е "вечен" няма нов
    Ето го на 40 години . Има си всичко като новите . Плавен старт и регулиране на оборотите . Тия специално са ми донесени от ФРГ ама според ортака са ги правели и в Ловеч с тая маркировка за ФРГ . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_929160.jpg
Прегледи:179
Размер:200.6 КБ
ID:7020111

Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Имам някъде едно зеге жълто с марката на Пежо . Тях са ги правили за Франция и бившите френски колонии из Африка и Индокитай . Тая с поръчковото брандиране не е китайски патент а се прави много преди тях .

• kbot
      kbot коментира
      Редактиране на коментар
      Първото ми зеге струваше 10 лв, май при откриването на Практикер го купих. Още работи, но захвата е с ключ-шестограм.
      То и затова още работи, щото отдавна не го ползвам

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      От откриването на Практикер бяха пуснали една тяхна марка Глобус . Аз си купих за мен един ръчен циркуляр за 30 лева а за колегите от вече бившия експрес сервиз в квартала купих 10 малки ъглошлайфа по 10 лева . Толкова години минаха а два - три ъглошлайфа още работят . То вярно автосервиз не е основен инструмент ама пак са много години . Циркуляра си работи до ден днешен на село си режа подпалките с него . Техниката на ловешкия елпром дълги години я раздаваха на служителите като подарък за коледа и нова година . Ортака редовно носеше техника от старите си колеги за продаване щото колкото и да ти трябва като ти се дублира с това което имаш няма смисъл да го държиш .

• Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
    Да напомня заглавието на темата, а именно: Инструменти за домашен майстор - Лидл и други. Ако някой е решил да си вади хляба с хоби инструменти, да си носи и рисковете от това. Или да си носи дублиращ инструмент, или да не се оплаква. Тук споделяме опит, добър или лош, без крайни изказвания. За тази цена толкова. То пък има 3-5 години гаранция, без пазарлъци. С ъглошлайф за 20 кинта карах 15 години, ама аз и толкова го ползвам.
    За домашен майстор , проблема е още по-голям. Представи си: Решил си да правиш ремонт , и някак си успял да си купиш перфоратор без да те набият при картофите. След месеци си купуваш нова кухня от Икея , същевременно си бутнал старата. Почваш монтажа и греда , онова черното чисто ново , почва да пуши преди да си му заврял бургията. Какъв ти е избора , чакаш свободна дата от Икея за монтаж , на след два месеца. Купуваш от магазина за картофи каквото има , и се надяваш да проработи. Купуваш от друго място , друга марка. Та това не става и за домашен майстор , една картина не можеш да закачиш. И това са елементарни машини , винтоверт и перфоратор. И не е до цената , загубеното време струва много повече. Аз ги предпочитах защото ги оставям навсякъде , в коли , по обекти , и не ги мисля. Винтоверт и перфоратор са най-ползваните при монтаж. Циркуляр , фреза , зеге , не бих си купил от лидъл , просто защото знам , че няма как да работи за тази цена. А професионалния тест е най-доброто , което може да научи бъдещ купувач за дадена машина. Та черната серия не става , боклук е.
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

• motor_men
      motor_men коментира
      Редактиране на коментар
      Тука вече съм съгласен , за събиране на пепел , става.

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Имам почти всичко от черната серия и всичко работи според очакванията . Единственото което успях да убия е един малък ъглошлайф и то умря ключа след 5 изтощени 8 ач батерии и двайсетина диска рязане на медни трансформатори . Но на такъв зор не съм сигурен дали и девелта щеше да издържи . В момента ъглошлайфа е разглобен при Стефан и изпадне ли ни ключ ще го пуснем в действие .

• motor_men
      motor_men коментира
      Редактиране на коментар
      Явно е като Москвича , зависи коя смяна го е правила.

• Всеки си знае какво и защо го купува. На една оффроуд разходка с моят зелен гайковерт сменихме спукани гуми на 6 джипки и
    след това всички от групата си накупиха такива. Явно съм случил на качествена бройка. Вече около три години оттогава и все още
    работи без проблем. Повечето уреди са ми от зелената серия. Някои ги използвам професионално, а не за домашни нужди.
    Но аз не съм критерий - карам китайски коли и използвам китайски инструменти, с които произвеждам изделия за Германия, на които
    пише "Made in EU" ...
    В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Моя зеления вече една година работи при един колега на обект в метрото . Не е споменал да има някакви проблеми .

• Към днешна дата ползваме вероятно към 15-20 импакта от черната лидълска серия и вероятно над 10 винтоверта ...над 20 батерии по 4 aмперчаса ....с блутут...някои батерии бяха проблемни,мисля че съм връщал някакви бройки.

Разбира се,имаме девалт и макита....лидълските се ползват най много и по нищо не отстъпват на девалт.....

Досега мисля че нямаме счупен лидълски
    Преди месец исках да взема няколко лидълски черни перфоратора ...пробвах ги всички техни варианти от мои колеги....ми пробиват някак си хаотично....

Лидълските удрят силно при тръгване,бургията играе докато си хване леглото....

Искаше ми се да купя лидълските,заради голямата бройка батерии и ниската цена ако трябва да купя още 15 или 20 бр....

Но предпочетох да взема деволт и така купих няколко перфоратора ...досега пробивната ни техника беше макита....защото перфораторите им бяха по добре от на деволт....последните модели деволт ме опровергаха ....
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

• Гледам че нещо не е ясно.

Лидъло, кауфлан, та дори и райдер нищо не произвеждат. И развоен отдел нямат.
      Поръчват на завода Х машина с цена У и качество Й.

Съответно каквото дойде. Някои неща са учудващо добри, други откровени боклуци.

Ама да си накупиш Милуоки за вилата е малоумно, дори да имаш парите.

Коментар

• kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        "каквото дойде" с контрол обаче

• Първоначално публикуван от Jasonf Преглед на мнение
      Ама да си накупиш Милуоки за вилата е малоумно, дори да имаш парите.
      Да си дойдем на думата.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

• Малоумно е ако не си притеснен финансово да НЕ си купиш Миуоки или сходните производители за вилата.
        И всеки път когато се опиташ да свършиш някаква работа първо да се занимаваш с ремонт и реставрация на китайското л@йно.

И коментаторите...

Коментар

• Подозирам че вила нямаш

Коментар

• Не знам каква е причината да си толкова мнителен, но вероятно вече са ти казвали че се изразяваш като Йода.

Аз каже теб иска здрасти?

И коментаторите...

Коментар

• За домашен майстор , никога не бих си купил евтин китаец . При положение , че машината ще ми служи дълго , няма да се претоварва , ще се пази , ще се почиства след всяка работа , залагам на Макита. За мен това е най-доброто. Идеята ми за Лидълските винтоверт , импакт , перфоратор , беше , че работя без да ги мисля , чупи се , хвърлям я и вадя другата. Марковата машина не се хвърля , кара се в сервиз и се чака. Със зелената серия не съм имал проблем , не се стигна до изхвърляне. Но черната серия просто не работи.

Коментар

• Да, но Джанкоф не разрешава да се купуват качествени инструменти за вилата...

И коментаторите...

Коментар

• Купил съм ги вече , забраната не важи за заварено положение.

Коментар

• Аз на вилата гледам нищо ценно като инструмент да не оставям . Никой не ходи с месеци и вероятността да я отарашат месните апапи е голяма . Друго вземат не вземат на ръчния инструмент със сигурност няма да му простят . Ако е нещо марково за много пари и заради него могат да влязат .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 2 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                    X