Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за домашен майстор - Лидл и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Естествено че пазарна ниша свободна не трябва да се оставя. А китаеца вади всякакви сертификати за всичко, търси си го по китайското законодателство. Такъв крик се счупи на колега на Пежо 206, колата беше на 1-2 години, първо ползване, оригиналният. Беше му изкривил прага, добре че само с това се размина. На нашия бус винта стана на дъга и се счупи, там вече беше едно 15 годишен, а и буса беше понатоварен, не че е оправдание. Но нямам никаква вяра на тези крикове. Винаги мятам по един пън отдолу, или поне гума с джанта, ако правя нещо. Но на тия новите кошници няма къде да подпреш, освен 4-те точки за крика. Но за смяна на гумите се надявам да изкара, ще го намажа допълнително с грес, да няма толкова триене.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

• Без да претендирам за изчерпателност, но не познавам някой който да се е контузил от това, че е направил 50 оборота на крика на ръка за да вдигне автомобила, и още 45 за да го свали...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        Без да претендирам за изчерпателност, но не познавам някой който да се е контузил от това, че е направил 50 оборота на крика на ръка за да вдигне автомобила, и още 45 за да го свали...
        Абе пролетта като завъртях 4-те гуми, и като ползвах резервната да има гума, брадясах. Че нямам втори крик, по-точно на другата каляска нещо не ме кефи как ще стъпи на прага, да не слезе долу. Сега трябва да правя същата гимнастика. Преди да кажете иди на гумаджия, мразя тези индивиди, особено в сезона за смяна. Все заети и все философстват и кусури намират. Имам стойки и този път ще мисля как да ги навра до крика.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

• Не съм видял всички крикове на света, но не вярвам да има такъв с пластмасова гайка... Това си е абсурдно

Коментар

• Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_72211462459220.jpg
Прегледи:181
Размер:101.7 КБ
ID:7012740 Ето такъв крик имам, абсолютно същият(нямам снимка, снимката е от нета), но май има нещо метално отпред, вероятно ще да е стоманена гайка пред пластмасата. Оригинален е на Бе Ент Две, него си ползвам за Бе Ент Двето. Много е корав, веднъж успяхме да сгънем един Меркендесов, OEM, при вдигане на натоварен Меркендес, но този се справи без проблем.

Ако е машина, нека бъде немска!
            XJR 1200
            ETZ 150
            Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

• viperr
              viperr коментира
              Редактиране на коментар
              На фолксваген всичките крикове са баш същите с пластмасова втулка с резба.

• Nediy
              Nediy коментира
              Редактиране на коментар
              И на Опел са такива с тефлонова гайка-поне по старите бяха. "Изтърването" на гайката ми се е случвало, но не от загряване при бързо въртене, а защото като Кушлев сам си сменям гумите, че и накладките (а колите си ги карам по 10-12 години), което износва винтогаечната предавка. Тефлоновата гайка според мен е по добра отколкото да е отлята от някаква алуминиева сплав.

• Допускам че производителят на автомобила е предвидил тоя тип крикове да се използват единствено за смяна на спукана гума, на път. Тоест, има - няма двадесетина цикъла за целия експлоатационен живот на автомобила.
            А това че някой е решил да развива гумаджийски бизнес с такъв, си е негова отговорност...
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Вярно е пластмасова гайката на оригиналния крик при VW! Сега гледах комплекта на един Туарег. Не стига, че е 2.5 тона слон, ами и неговата гайка пластмасова. Има само метално калпаче без резба, колкото да усили лагеруването на шарнирната част, но резбата е пластмаса.

Коментар

• На Маверик 2006г. е метална, днес проверих. На Мондео 2015 мисля също, но не ми се вади пак, че е под резервната гума. Не че им вярвам повече така.
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

• Първоначално публикуван от Joca Преглед на мнение
                  Имате ли отзиви за тоя мултишлайф? Чувам, че с хубави приставки вършел работа. С кви размери са?
                  Приятно съм изненадан от тази машинка.
                  Отлежаваше година на рафта в гаража, докато не се наложи да спретна малък навес. Правих разни дърводелски сглобки, врязвания и тн и ми спести доста труд с длетата. Ножовете, които ползвах са прави, за дърво, с много ситни зъби като на трион - пасвател.
                  Като купувах машинката, в Лидл имаше и най различни приставки за нея, та се обзаведох.

Коментар

• Asen Kushlev
                    Asen Kushlev коментира
                    Редактиране на коментар
                    Аз съм много индианец за какви операции може да се ползва, освен 2-3 рекламни клипчета. Някое по-образователно видео не е лошо май да намеря.

• mitko 53
                    mitko 53 коментира
                    Редактиране на коментар
                    На първо време се сещам за две операции в които няма аналози. Рязане на фугите между плочки при инцидентни ВиК ремонти и подрязване на каси на врати при полагане на подови плочки при монтирани вече каси на вратите. Моят е от първите модели 2013г. мисля беше, с болт за хващане на консумативите.

• kbot
                    kbot коментира
                    Редактиране на коментар
                    "за какви операции може да се ползва": Къс разрез право напред или на трудно достъпно място.
                    Всичко, което не може да се свърши с обикновен трион/зеге/циркуляр/...

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X