Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за домашен майстор - Лидл и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• той не се ли калибрира ?

Коментар

• stefsab
      stefsab коментира
      Редактиране на коментар
      Не. Само се установява "0" -та, при затворени челюсти.
      Да си съставя таблица за преобразуване на показанията и да меря с нея ме мързи .

Странното е, че до 5мм, слага някакви десети отгоре по свое осмотрение. До 5мм ми беше достатъчно да го хвана в отклонение 10%-50%.
      На калибри за микрометър 25мм и 50мм е в норми.

Да му сваля отклонението с индикаторен часовник е безсмислено занимание.

• Имам такъв шублер и го ползвам за чертилка.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• Първоначално публикуван от stefsab Преглед на мнение
      Въодушевен от цената, и аз си купих шублера от Лидъл.
      Днес ми потрябва. На малки размери 0.8-0.9 мм "добавя от душа" още около 0.38 мм. При 2.5мм добавя 0.26.
      Набързо размерите са сверени с марков шублер, а после измамата е потвърдена и от микрометър.

Сега си търся касовата бележка.....
      Тия "неща" заслужават едно единствено нещо - "хеликоптер".
      Как се прави хеликоптер ли? Нещото се връзва здраво към яко канапче. На открито и достатъчно широко място се вдига над главата и се завърта с максимална скорост. Когато нещото достигне правилната скорост, се извиква силно "паисе" и канапчето се пуска.
      Останките се изхвърлят в контейнера за смет.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Благодаря за отговорите, колеги!

Коментар

• Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение

Какво тук значи някаква си запетайка
          Разместването на запетайки явно не е наш патент. Според германците това https://www.lidl.de/p/parkside-spind...end/p100361459 тежи само 1,67 кг.

Коментар

• Някакви отзиви за 20V винтоверт, който предлага Лидл в момента?

Коментар

• Само да кажа че лидълския черен импакт е попадение в десятката ....за мое учудване при 4 или 5 девалта и две макити всички са импакти....в колата ...почнах да ползвам черния импакт на парксайд ....
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

• sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                И аз съм много доволен въпреки че не работя с него всеки ден . Да си попадал на читави накрайници ? За сега тия на Геко държат ама аз почнах да работя внимателно от как заоблих няколко на Парксайд и Риоби .

• Roninn
                Roninn коментира
                Редактиране на коментар
                Да ти кажа,много е относително...ползвам на милуоки торсионни ...не се заоблят,но при претоварване се чупят директно.....девалт по 7 до 14 лв бройката ,пак се заоблят след месец.....има разни немски които карат с години ....трябва да им видя марката ,не са популярни някакви....

• С накрайник ли караш ти? Че ми се въртят мисли да му насадя квадрат 1/2 с шестостен в средата.

Коментар

• Едно питане за лидълските батерии- имам два броя такива самсунгови батерии https://www.ebay.de/p/2302054683 и се опитвам да им направя адаптор към инструментите им от серията Х20. Само че ако подам стандартното плюс и минус, инструментите не реагират, тръгва само един стар 18V винтоверт с два жака, преработен за Х20. Има ли някакъв шанс нещо друго да тръгне или електрониката е несъвместима? Означенията на самсунговата батерия са- плюс, BS, TV и минус. На самсунговият винтоверт парксайд са плюс, празно,TV, минус. Означенията на Х20 инструментите са плюс, празно, Т и минус. На Х20 батерията са плюс,ID,T и минус.
                Последно редактирано от mitko 53; 02-04-23, 09:03.

Коментар

• Първоначално публикуван от mitko 53 Преглед на мнение
                  Едно питане за лидълските батерии- имам два броя такива самсунгови батерии https://www.ebay.de/p/2302054683 и се опитвам да им направя адаптор към инструментите им от серията Х20. Само че ако подам стандартното плюс и минус, инструментите не реагират, тръгва само един стар 18V винтоверт с два жака, преработен за Х20. Има ли някакъв шанс нещо друго да тръгне или електрониката е несъвместима? Означенията на самсунговата батерия са- плюс, BS, TV и минус. На самсунговият винтоверт парксайд са плюс, празно,TV, минус. Означенията на Х20 инструментите са плюс, празно, Т и минус. На Х20 батерията са плюс,ID,T и минус.
                  Виках неволята, виках, па се спретнах да ровя в тубата клипчета по горния въпрос и открих необходимата информация. За интересуващите се от информация за такова ашладисване батерия- инструмент, мога да споделя следното. Има два варианта да потръгне инструмента с Т порт. Първият е и адапторът да има три извода- плюс, минус и резистор 10 килоома свързващ накъсо минуса и Т порта . Другият вариант е Т буксата от батерията да се прехвърли с кабел до Т порта на машината, ако съпротивлението между минуса и Т на батерията е близко до 10 килоома. На самсунговата батерия беше 11, но избрах варианта с кабел. Довърших адаптира, най трудно беше измислянето на зяклчващия бутон към машината, сега остава да пробвам изделието е работни условия.

Коментар

• Днес най-после си купих малката верижна акумулаторна резачка, купих и две батерии от яките по 4Ah, тествах с напълно заредена батерия 2Ah и с 4Ah, има голяма разлика при въртенето на празен ход, първи впечатления, изглежда добре направено като за бюджетен клас, ще пиша като почна да кастря дебели клони с него, но определено си иска якичка батерия и добре че купих два от по 4Ah, така ще имам достатъчно запас без да спирам да зареждам батериите.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20230424_131021.jpg Прегледи:0 Размер:485.9 КБ ID:6921114

Коментар

• След като вече имам и две яки батерии по 4 ah, преди малко си купих още две машинки които за село ще ми вършат работа:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20230424_153829.jpg Прегледи:0 Размер:616.3 КБ ID:6921118

И за кастрене на високи клони:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20230424_154355.jpg Прегледи:0 Размер:650.7 КБ ID:6921119

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20230424_155242.jpg Прегледи:0 Размер:519.7 КБ ID:6921120

Тествах ги на празен ход, работят мазно без никакви стържещи шумове, ще ги тествам в действие

Коментар

• Горките дръвчета

Чиче се хлъзна както повечето.

Купи някакъв инструмент от плод зеленчука.
                        Обаче не може 1 батерия.
                        А той и с 2 не може та купи 3.
                        И се започна с “имане” на инструмент, от прахосмукачки до резачки.
                        Нали има батерии?

Разбрах последно купил и верижен трион но от по-големите.
                        Дотолкова набрал инерция, че не му се чакало от плод зеленчука и ХО взел на “далавера” от някакъв еб@лник.

Последното го разбирам по заобиколен начин.

Взел да реже някакви клони и в рамките на 10-15мин дефектира 2 батерии.
                        Едва го спрях да нямаха и третата.

Викам му: Върни я, нали има гаранция?

И така разбрах, че не съвсем

Върна едната батерия, след време каза, че ще върне и втората неработеща.

Триона го закачих на 12в импулсно - бръмчи със занижени параметри но не успява да активира защита.

Вероятно в един момент ще даде зор да го отворя.
                        Какво да очаквам? Колекторен или безчетков двигател?
                        Ако е второто изобщо да не си правя труда.

Враг усраине

Коментар

• Еделвайс
                          Еделвайс коментира
                          Редактиране на коментар
                          Между другото, от големите батерии 4 Ah дефектирали често от новия им смарт модел които имали блутут връзка, аз взех днес от старите доказани яки батерии без блутут.
                          Последно редактирано от Еделвайс; 24-04-23, 20:55.

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                        ...Триона го закачих на 12в импулсно - бръмчи със занижени параметри но не успява да активира защита...
                        Из ибея продават маркови сървърни захранвания втора употреба, за без пари. Най-скромното беше 450W на 12V. Следващото беше към 750W, а най-най беше 1200W.
                        Няма как да сработи защита.
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Взех произволно захранване колкото да побръмчи малко за проба.
                          Нямах намерение да го остава захранен така този инструмент.
                          Ако беше за постоянно поне 19В щях да търся.

Всъщност колкото по-малко ми се мотае пред погледа този цвят - толкова по-добре за всички
                          Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X