Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за домашен майстор - Лидл и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ей я новата играчка, като се прибера обещавам тест с боркорана ф110. Да видим тия 150нм. Колко са истински.
    Прикачени файлове

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
      ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
      Редактиране на коментар
      Аз не се уредих :

• Никола
      Никола коментира
      Редактиране на коментар
      Той този ми го поръчва един приятел от немско.

• В Румъния я пускаха, май и тука ще я пуснат, на IAN номерът и 411076 излиза някаква информация към grizlly. bg , но упътване не излиза на никакви езици.Това за вариантът без батерия и зарядно. Иначе най- новото е акумулаторна лозарска ножица заХ20.

Коментар

• Тая дръжка не е случайна!Внимавай,че тия нютони са опасни ако не си внимателен и не го очакваш от тая въшка!
      Няма страшно в умирачката...
      Страшното е да си жив!...

Коментар

• Никола
        Никола коментира
        Редактиране на коментар
        Аа, аз още от елтоските дрелки съм свикнал да стискам здраво със всичките си сто и трийсет кила.

• Тази има противокъчова защита, при рязко завъртане се изключва. Ето късо клипче на ножицата https://www.youtube.com/watch?v=GvDF...el=AllHandmade .

Коментар

• Първоначално публикуван от mitko 53 Преглед на мнение
        Тази има противокъчова защита, при рязко завъртане се изключва. Ето късо клипче на ножицата https://www.youtube.com/watch?v=GvDF...el=AllHandmade .
        В България кога ще я пускат?
        0осем9осем7шест0осем7едно
        Миро

Коментар

• mitko 53
          mitko 53 коментира
          Редактиране на коментар
          Това беше по Коледа, не е този модел, а онзи 60Nm. Има снимки на 54страница

• Никола
          Никола коментира
          Редактиране на коментар
          Ванка, аз мисля, че не е идвала в България досега имаше от средния вариант 80нм. Мисля.

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
          ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
          Редактиране на коментар
          Ясно , моя грешка

• Преди малко ходих до Лидл да видя стойките, ми тези стойки ми изглеждаха все едно за смарт кола направени, едни мънички, абсурд да ги ползвам за джипа, никакво доверие не ми вдъхнаха, а и никакви ги няма на височина, едва ще отлепи джипа от асфалта, ще си слагам както досега големия орехов пън и гумата да си ми е спокойно.

Коментар

• Аз писах за стойката че е афиф понеже веднъж видях подобна на живо.

Може би от друг плод-зеленчук, при това не беше и сгъваема.
          Поръчаните в последствие онлайн бяха минимум 2 пъти по-тежки.
          Пък аз нямам джип а даже кола бих предпочел да нямам!

За някакъв проект около моторите основно бях решил, че ми трябват.
          Не че от тогава не съм ги ползвал и за колата.
          Много по-удобно, практично и бързо от търкалянето на пънове преди това.
          И то за 50-60лв или колкото са стрували там преди 3 години!

Враг усраине

Коментар

• Еделвайс
            Еделвайс коментира
            Редактиране на коментар
            Прав си, така и иначе зор за стойките нямам, ако мерна някъде нещо добро за тези пари ще ги купя, но определено няма да са сгъваеми и трябва да са по-високи за джипа.

• Те тези стойки допреди няколко месеца бяха по 25 лв , така че сега хич не струват. Особено за 2 тона джип.

Коментар

• Това дали става за кримпване https://www.lidl.de/p/parkside-crimp...lig/p100360310 , защото имаха преди едни клещи ги водеха за кримпване, а според коментарите са си заголвачки. Това също би ми свършило работа https://www.lidl.de/p/parkside-absau...-mm/p100358928 .

Коментар

• kbot
              kbot коментира
              Редактиране на коментар
              Клещите - за RJ-та на стават. Това е същото като заголвачката, само дето ги притиска наведнъж и освен да притиска кръгли "неща", друго не може.

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              RJ конекторите са една малка част от нещата за кримтване.
              Въпреки, че аз само такова кримтвам.
              Тук обаче не мисля, че става въпрос изобщо за такива.

• Roninn
              Roninn коментира
              Редактиране на коментар
              Това са за гилзи, всеки ден ползвам такива,за 40 лв си заслужават ако са читави разбира се.

• Този тип клещи /с четири или шест притискащи страни/ се използват за кримпване на кухи цилиндрични накрайници /втулки/. Предназначени са за многожилни проводници в местата за стягането им в клеморед. Не са за RJ или друг тип, освен посочените, също така са различни според сечението на проводниците - в този случай Ø от 0,25 до 10 mm²
            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
            First impression is not always true. Get inspired.
            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

• Ето как си зареждам старата 12v батерия:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:X12v2just12v.jpg
Прегледи:655
Размер:218.6 КБ
ID:6914068
              Само прекъснах пистите на платката на старото и вързах кабела дитректно на перата. Новото X12v е от кауфланд. По него не съм променял. Бързо зарежда и до тук няма проблеми.
              Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• mitko 53
                mitko 53 коментира
                Редактиране на коментар
                На този тип батерии + и - май бяха на обратно.

• kbot
                kbot коментира
                Редактиране на коментар
                Обратно са. Така няма опасност да ги сбъркам

• mitko 53
                mitko 53 коментира
                Редактиране на коментар
                С тези различни батерии какви ли не съчинения карат човек да прави. Скоро преработвах един стар винтоверт PABS 18B2 за батерии Х20. Там пък пиновете обратно, на винтоверти са женските, та се наложи на тях да нитя пластини. Заключването също различно и там си измислях . Ама сега с 4Ah батерия върти като луд.
                Последно редактирано от mitko 53; 28-02-23, 15:08.

• Купих си дигиталния шублер, много съм доволен, съвсем блага работа е да виждаш размерите на голям дигитален екран, сравних го с моя ръчен и показват еднакви стойности, препоръчвам го.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:digitalen-shubler-parkside-600x554.jpg Прегледи:0 Размер:55.2 КБ ID:6914541

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:parkside-digitalen-shubler-600x554.jpg Прегледи:0 Размер:44.4 КБ ID:6914542

Коментар

• Roninn
                Roninn коментира
                Редактиране на коментар
                В Кауфланд пускат подобен,с няколко идеи е по добър от лидълския,само за инфо.Числата са по големи и по плътни,и не тръгва сам като му движиш челюстите ,което е предимство.

• Оглеждам се за акумулаторен саблен трион - ще ми трябва да изкроя една тръба на място без ток и ще си го използвам за клони и тънки дървета, също и нещо да резна с него вместо ръчно с ножовка (рядко ми се случва). И сега гледам от другата седмица пускат 3 модела, които биха ми свършили работа. Въпросът ми е кой ще ми е най-подходящ:
              Акумулаторен трион за клони - това ми прилича на саблен трион, а защо го водят трион за клони?
              Акумулаторен прободен и саблен трион - имам зеге, но е на кабел.
              3 в 1 акумулаторен мултифункционален уред - имам и винтоверт, но и той е на кабел. Акумулаторния винтоверт ще ми е полезен чат пат. Но ако си взимам нещо на батерии може да си взема и ударния винтоверт, който пускат. А третата функция си нямам идея за какво се използва.
              Последно редактирано от orela; 02-03-23, 12:08.

Коментар

• mitko 53
                mitko 53 коментира
                Редактиране на коментар
                Много полезна машинка, наричат я различно- мултифункционален инструмент, мултикътър и други.Работи на принципа на вибрациите, ножчето се движи по и обратно на час. стрелка на малък ъгъл и голяма честота. С нея могат да се изрязват квадратни отвори в дъски, ПДЧ.
                Могат да се режат каси на врати, отдолу да се мушне ламинат или плочки. Има ножчета за метал, режат цветни метали(профил чета, тръбички). Аз най го ползвам инструмента с ножче за фуги при премахване на участък от фаянсови плочки за някакъв ремонт. Реже по фугите и при изчукване не се нараняват съседните плочки. Към него има и делта плоча за велкро шкурки, замества успешно делта шлайфа.

• IvanIvanovi
                IvanIvanovi коментира
                Редактиране на коментар
                категорично първото, скобата за фиксиране на клони може да се маха

• orela
                orela коментира
                Редактиране на коментар
                Благодаря mitko 53!

• За тези неща 2 в 1, 3в 1, съм скептичен, викат им без нито едно. Иначе тртото в белите държави има и други приложения https://www.lidl.de/p/parkside-aufsa...-li/p100351450 .

Коментар

• Второто също не е за пренебрегване, като имаме предвид, че става въпрос за т.н. хоби серия инструменти. Върши работа и като саблен трион със съответните ножчета за това, и като зеге. Има и необходимото регулиране на аксиалния ход на ножа от червения палец на снимката. Имам същия инструмент, но на друга марка /Worx/ и съм доволен от него. Вероятно не заменя напълно всеки от съчетаните инструменти, още повече на професионалните серии, но за любителско ползване си върши работата за която е предназначен.
                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                First impression is not always true. Get inspired.
                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

• Esper
                  Esper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Това червеното променя ъгъла на ножа но по никакъв начин не влияе на аксиалното му движение, поне на боклука, който държах в ръка.
                  И да има такова движение то не се променя с този регулатор.

В интерес на истината не съм рязал с него.
                  Просто ми се похвалиха и ми го набитаха в ръцете да видя колко е готино.

Иначе знам какво трябва да прави този регулатор - имам 2 нормални зегета с такъв.

Активност за темата

Свий

Тук са 13 потребители онлайн. 1 потребители и 12 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X