Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за домашен майстор - Лидл и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
    Мисля да купувам акумулаторната косачка , някой с преки впечатления?
    От пет години съм с акумулаторна на Гардена. Барабанен тип, вярвам че той е по добър, защото не се налага да се върти нож с високи обороти, което е неикономично. Кося площ около 300 квадрата и се справя с едно зареждане.

Коментар

• IvanIvanovi
      IvanIvanovi коментира
      Редактиране на коментар
      Купих я днес, заради гаранцията и щото си имам батерии.

• Досега оберките и правите им шлайфове бяха за метрични консумативи, но гледам минаха и на инчови цанги https://www.lidl.de/p/parkside-20-v-...de=Only_Online и https://www.lidl.de/p/parkside-bit-s...de=Only_Online . Това 3,18 дали ще стане на дремелова цанга 3,2мм? 6,35 съм пробвал, не влаза в 6мм.

Коментар

• motor_men
      motor_men коментира
      Редактиране на коментар
      При цангите , размера трябва да е точен , иначе не става , особено при 20-30 000 оборота. Купуваш от всички размери цанга , и нямаш проблеми с консумативите.

• mdim
      mdim коментира
      Редактиране на коментар
      Това и аз го играх тия дни. Хубавото е, че в Амазон комплекта 3 цанги (6, 6.35 и 8мм) е 6.15 евро. Не може да влезе цялата опашка на бита, но поне за мен не беше проблем

• А таквоз чудо имало ли е в България?

https://www.lidl.de/p/parkside-perfo...aet/p100363353

Коментар

• mitko 53
      mitko 53 коментира
      Редактиране на коментар
      Около 20 май беше по магазините.
      Последно редактирано от mitko 53; 04-06-23, 18:32.

• Здравейте, някой ползва ли перфоратора на бош? Трябва ми за пробиване на няколко стени по 20см за прекарване на кабели. Сваляне на плочки, пробиване на отвори за конзоли в тухла и подобни домашни дейности. Дали е достатъчно мощен, понеже ми прави впечатление, че по характеристики е по слаб от еквивалента на парксайд
    • КОНСУМИРАНА МОЩНОСТ : 550 W
    • ОБОРОТИ В МИНУТА НА ПРАЗЕН ХОД : 0-2300
    • СИЛА НА УДАРА : 1.70 J
    • РЕГУЛИРАНЕ НА ОБОРОТИТЕ
    • МАКС. ДИАМ. ПРОБИВАНЕ В БЕТОН : 20 мм

Коментар

• neumoren
      neumoren коментира
      Редактиране на коментар
      m_markovski над бюджета са. Не е ли вариант да търся версията на парксайд?
      Литиево йонен акумулатор: max. 20 V (4,0 Ah)

Енергия на удара: 3 J

Брой удари: 0 – 4700 min-¹

Обороти на празен ход: 0 – 950 min-¹

Max. диаметър на пробиване: 24 mm в бетон и камък / 13 mm в метал / 27 mm в дърво

• FiveFinger
      FiveFinger коментира
      Редактиране на коментар
      Как реши ча са боклуци,не знам. Това новото което го гледаш е с пластмасова основа и редуктор. Колко удара мислиш че ще издържи?
      Да, има гаранция,и? Ще ти върнат парите, евентуално. Сложи си времето което ше загубиш да търчиш напред-назад, и ремонта оставен както е.
      Аз лично съм си взимал някакви неща от този човек, и мога да ти кажа че боклуци НЕ продава.
      Последно една чиста дрелка, син Бош.
      Това бръмча 30-40 минути с накрайник да си чистя джантите от лепило, как не загря?
      Преди това, пробвах с един Скил, нов.
      На 20 минута не можеше го пипнеш.
      След още 20 си замина.
      Избора е твой.

• mitko 53
      mitko 53 коментира
      Редактиране на коментар
      За къртене на плочки този модел https://www.amazon.de/-/en/Pneumatic.../dp/B01MQO0OJ7 се оказа жеУезен, купих го 15 година за 120 кинта мисля беше, оказа се безсмъртник. В Германия къртих и с по- стария А1, също много добре се представи, една тераса изкъртих замазката 26 квадрата. Сега новите модели с един превключвател на режимите не знам как са.

• Вземи си това, дето ти е на сърце.

Коментар

• neumoren виж това
      https://praktiker.bg/bg/Perforatori/...00-RE/p/421265
      За дупчене, ще ти свърши работа. За къртене, аз не бих го натискал много на работа. С повече почивка.

Коментар

• Бош от много години не е това което беше , зелената серия са пълни боклуци , късмет е ако нещо работи повече от година-две.
        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

• KingofROAD
          KingofROAD коментира
          Редактиране на коментар
          А синята серия? в службата имаме стар перфоратор от преди 15-на години, и все още не сме успяли да го счупим. Иначе е е бая поочукан. Бош GBH 2-26 DFR е модела... Гледам в практикера има много подобни...

• Roninn
          Roninn коментира
          Редактиране на коментар
          2-26 бош е легендарен модел, също като 2470 на макита.

• В днешно време това не е определящо. Ако проследиш внимателно темата ще се убедиш.
        Появил се е винтоверт - купуваме.
        Появил се е новия модел, с по-яка батерия и с оранжев патронник - купуване.
        Появил се е бръшлес модел - купуваме.
        Появил се е новия бръшлес модел, с по-къси жички на бръшлеса - купуване.
        Появил се е нов модел - бръшлес с блутуут, за да можем да си настройваме вирлес как да свети лампионес - купуваме.
        А все още не сме успели да амортизираме или счупим нито един от закупените винтоверти...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          В днешно време това не е определящо. Ако проследиш внимателно темата ще се убедиш.
          Появил се е винтоверт - купуваме.
          Появил се е новия модел, с по-яка батерия и с оранжев патронник - купуване.
          Появил се е бръшлес модел - купуваме.
          Появил се е новия бръшлес модел, с по-къси жички на бръшлеса - купуване.
          Появил се е нов модел - бръшлес с блутуут, за да можем да си настройваме вирлес как да свети лампионес - купуваме.
          А все още не сме успели да амортизираме или счупим нито един от закупените винтоверти...
          ХАХАХА, много точно казано. Иначе за един ремонт почти всеки китаец ще го изкара. Зеления Бош е същото ниво китаец, но малко по-скъп, щото пише Бош. Правено в същия китайски завод е 20% надолу в цената. Даже професионалната серия на Райдър е по-скъпа от зеления Бош.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

• Новото попълнение от сериятаХ20 - акумулаторна точиларка за вериги PSGA 20-Li A1 изглежда доста вървежна за ползване в гората. Е, може да си носи човек и няколко вериги или да жули с пилата.

Коментар

• Първоначално публикуван от mitko 53 Преглед на мнение
              Досега оберките и правите им шлайфове бяха за метрични консумативи, но гледам минаха и на инчови цанги https://www.lidl.de/p/parkside-20-v-...de=Only_Online и https://www.lidl.de/p/parkside-bit-s...de=Only_Online . Това 3,18 дали ще стане на дремелова цанга 3,2мм? 6,35 съм пробвал, не влаза в 6мм.
              Това го пускат в Кауфланд на добра цена(80лв.) сравнено с Германия. Консумативи обаче не предлагат!

Коментар

• От акумулаторния поялник поне чеп за зеле става ли?
                "Ob Arm, ob Reich, im Tode gleich“
                Русофилия: Тежка, наследствена незаразна болест, която не се лекува и от която за съжаление не се умира. Същата е дефиницията и за шизофрения.

Коментар

• KingofROAD
                  KingofROAD коментира
                  Редактиране на коментар
                  Един колега го има. Става да пайнеш нещо до 0,5-1,5 мм2. За повече не знам...

• Dilyan Zagorchev
                  Dilyan Zagorchev коментира
                  Редактиране на коментар
                  Добре, благодаря.

• За хладилната чанта някакво мнение?

Никога не съм ползвал такава чанта. Т.к. е на ток трябват ли ми "хладилните батерии" (онези пълни с течност пластмасови съдчета)?

Коментар

• IvanIvanovi
                  IvanIvanovi коментира
                  Редактиране на коментар
                  за чантата от 25лв. ти трябват, за електрическата кутия от 120лв. не, но няма да навредят ако ги ползваш - ще се размразява по-бавно. охлажда 20* под околната температура не ми изглежда ОК, но и зависи какво ще държиш в нея де.

• Първоначално публикуван от orela Преглед на мнение
                За хладилната чанта някакво мнение?

Никога не съм ползвал такава чанта. Т.к. е на ток трябват ли ми "хладилните батерии" (онези пълни с течност пластмасови съдчета)?
                От хладилната кутия съм доволен , ползвам я винаги когато пътувам по работа до морето , охлажда много добре бирата , храната се съхранява достатъчно дълго. На връщане я пълня с месо или риба , и вече си е избила цената в пъти. Работи и на 220волта , и на 12волта.
                В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

• Имах такава хладилна(не от Лидл) чанта на 12 и 220в. Бях я купувал за €45 от Франция. Краткия отговор е "вече не се ползва"
                  По-добре си купи нормална хладилна кутия и слагай вътре от тия "батерии", както ги наричаш.
                  Другия вариант си е хладилник, вече не са толкова скъпи, както едно време.
                  "Ob Arm, ob Reich, im Tode gleich“
                  Русофилия: Тежка, наследствена незаразна болест, която не се лекува и от която за съжаление не се умира. Същата е дефиницията и за шизофрения.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X