Здравейте, реших да си купя нов перфоратор за няколко ремонта вкъщи, а и за в бъдеще искам да имам, защото ще се налага да се ползва. Доста се чудих акумулаторен или на ток, но все пак мощността беше по-добра на този с ток, а и цената на акумулаторните на Dewalt са доста скъпи заедно с чисто ново зарядно и батерия, не знам какво ви е мнението за акумулаторните, държат ли достатъчно, тези на ток ми изглежда чисто визуално по-добре и по-удобни в ръце. Малко се охарчих, реших да заложа на доказана марка и дадох около 300 лв без консумативите като секачи, свредла и т н., тъкмо бе излязла нова промоция и реших да действам. Знам какво ще кажат някои, за какво ти е скъп перфоратор за ремонт вкъщи, ама понеже си знам, че понякога евтиното излиза скъпо и некачествено, а често предпочиташ един обикновен ръчен секач и чук, за това този път реших да дам малко повече пари, че съм си патил и аз. Ползвал съм наскоро от приятел един евтин китайски къртач сдс макс, е няма такава тухла и в ръцете ми направо пареше по едно време.
Това което обаче ме притеснява и не знам дали си внушавам, когато пусна новият перфоратор на празен ход(без натоварване) се усеща една миризма, не мога да преценя това на изгоряло ли мирише или на ново ако взема да отида до магазина да ги питам, да не ми се смеят , за това първо да попитам тук дали някой е усещал подобна миризма при нов перфоратор, чел съм, че при четковите за разлика от акумулаторните безчеткови, това е характерно, но ако наистина мирише на изгоряло е проблем. И също така едно мнение за акумулаторните перфоратори, държат ли дълго време батериите от по-скъпите примерно, ако някои има опит с такъв, знам за голямото удобство на безжичните, но все пак знам и че батерията си е батерия, рано или късно сдава багажа, а така като ти потрябва вадиш от шкафа, пускаш и работиш, без да мислиш сега заредено ли е, колко време ще ме държи и т н.
Последно редактирано от tysonfury; 26-01-23, 09:16.
Почти всичката нова техника мирише на изгорял бакелит още от нова. Последно един инвертор от преди 2 дни, хем е марка в групата на Шнайдер.
Да, някаква е такава миризмата, четох, че е заради четките, но това, което ме наплаши беше ето това мнение:
В предишната статия обсъдихме как да се подготвим за работа с перфоратор за пробиване. След завършване на подготвителните дейности може да се пристъпи към работа с електрическия лазерни нивелири за плочки. . Първото действие е подаване на напрежение към инструмента и проверка на работата му на празен ход (без натоварване). При това вашия перфоратор трябва да издава равномерен звук (без удари). Перфораторът трябва да работи без прегряване и мирис на изгоряла изолация.
Мирише от пластмасата, от която е изработен корпуса, вероятно е рециклирана пластмаса и затова така мирише. На евтините им е простено, но Девалт да ми смърди на бакелит....
Ясно, ядох се, ще ходя днес да се разправям в магазина, ако са ми пробутали нещо, което е стояло в неизправност, много мразя такива работи. А и куфарът не беше с хартиената си опаковка, което да гарантира, че никога не е отварян. Какво ли са си казали, този е лаик и няма да усети, не са познали то вярно, че не разбирам много от перфоратори, нямам и много опит, ама обоняние си имам
Ще искам заманя при установена нередност или връщане на парите ако нямат в наличност. Магазинът е Баш Майстора във Варна.
Последно редактирано от tysonfury; 26-01-23, 09:49.
Логично е да е това, мирише отвътре като подам мощност без никакво натоварване и въздуха вътре започне да циркулира и да излиза навън, не съм го нагрял чак толкова, че да е от корпуса миризмата, както казваше предният колега, прекалено малко време минава, просто от въздушния поток от работата на мотора веднага се усеща тази миризма, която не е на изгоряло, а нещо по-спецефично, което обаче те замисля по някое време дали не е на изгорял кабел, но определено е различна мизирмата, даже от прекалено много мирисане дали не е на изгоряла изолация, преди малко ми стана леко лошо и пребледнях
Имам и един резервен патронник в комплекта за обикновени свредла и по него сякаш се усеща подобна миризма, може и от смазката да е.
Само не знам дали не трябваше акумулаторен, може да си го ползвам навсякъде без кабели, бая се чудих, по-малко мощен е обаче, батериите бая скъпи 5 aH на деволт, 150 кинта и зарядното сложи 100-тина лева, то стана един четков,, има и цял комплект с 1 батерия и зарядно. ама за 600-700 за домашни цели сякаш не ми трябва, не съм толкова богат да давам пари за нещо, което рядко ще ползвам след като приключа с ремонтите, а и пари няма да вадя от това, ще стои за лични цели, ще имам да праея доста ремонти сега, но пък удобство си е, да не се занимаваш да търсиш кабели, може да го ползваш и навън, но колко често ще ми се наложи това е отделен въпрос.
Последно редактирано от tysonfury; 26-01-23, 13:12.
даже от прекалено много мирисане дали не е на изгоряла изолация, преди малко ми стана леко лошо и пребледнях
.
Нали машината е в гаранция? Колегите по горе са прави. Работи си спокойно и не мисли (души) много.
Венцислав Петров
Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
0889 62 8четири 6четири
Така е!
Но е логично (за да не употребя по силни думи) това:
Нали машината е в гаранция? Колегите по горе са прави. Работи си спокойно и не мисли (души) много.
Ами да, прав си, но нали знаеш как е, когато купуваш нещо ново, докато не го изтървеш и ожулиш/надраскаш за първи път - айде да не е треперене точната дума, но си по-внимателен и пазиш повече после вече следват десетки стоици изтървания, надрасвакния и т н, на които даже не обръщаш внимание.
Последно редактирано от tysonfury; 26-01-23, 18:53.
Това е инструмент а не някаква бутикова вещ.
Нормално е да не изглежда или мирише като такава.
Тази машина трябва да има 3 годишна гаранция след регистрация в интернет.
И моето мнение е, че не трябва да те интересуват подобни неща ако работи нормално.
Иначе предполагам магазина ще ти уважи дори подобна рекламация
Купувал съм 1 или 2 пъти някакви неща от тях и съм с добри впечатления.
Но те съветвам да започнеш работа с нея и да спреш да я оглеждаш.
Виж ако съжаляваш, че си взел машина с кабел а не акумулаторна или си търсиш повод за смяна е друго.
И пак не е нужно да търсиш различни причини - просто им кажи.
По-скоро не. Изглежда е за изглаждане/матиране на повърхности от твърди материали. На ножа му трябва точен наклон, а с това няма как да стане.
"подходящ за стомана, HSS, волфрамов карбид, стъкло, керамични плочки и порцелан"
Виж ако съжаляваш, че си взел машина с кабел а не акумулаторна или си търсиш повод за смяна е друго.
И пак не е нужно да търсиш различни причини - просто им кажи.
Това още го мисля дали не трябваше акумулаторен, а за смяна, не ме притеснява, ако реша, причината би била - реших акумулаторен Имам време да мисля още малко, за това и не съм го ползвал, както и не съм активирал регистрацията за гаранцията в сайта на деволт, имам 4 седмици за това Няма да има никакви проблеми да го заменя още сега, но повече клоня да не го заменям за акумулаторен, засега
To преди изобщо да си взема, бая се чудих дали да не е акумулаторен, това, което ме спря е, че са доста скъпи, все пак батерията си е батерия, рано или късно ще скапе, ще трябва да се купи поне още една, ударната мощ предполагам няма как да бъде същата на батерия и на ток, може и да грешка, за това исках да се допитам и до някой, който има опит с двата типа машини, да сподели впечатления си.
Виж иначе ако ми зависи работата от това и се занимавам професионално, да ми се налага да ходя по строежи и обекти, където все още няма ток или е трудно достъпен, да слагам примерно някакви външни изолации и разни подобни, тогава вече няма да мога да мина без акумулаторни машини, но за домашни цели, вадиш от шкафа, палиш и работиш, без да мислиш заредено ли е, колко време ще стигне, абе има си плюсовете и минусите едното и друго.
Последно редактирано от tysonfury; 27-01-23, 14:41.
Не е възможно, то си пише колко J e ударната мощ, на едното е 3J и на другото пише 3J, така че най-малкото са еднакви, но ако батерията отслабне, нещата започват да стават спорни, докато на ток моща е само в права линия.
To преди изобщо да си взема, бая се чудих дали да не е акумулаторен, това, което ме спря е, че са доста скъпи, все пак батерията си е батерия, рано или късно ще скапе, ще трябва да се купи поне още една. Виж сега ако ми зависи работата от това ис е занимавам професионално, да ми се налага да ходя по строежи и обекти, където все още няма ток, да слагам някакви външни изолации и разни подобни, тогава вече няма да мога да мина без акумулаторен перфоратор, но за домашни цели, вадиш от шкафа, палиш и работиш, без да мислиш заредено ли е, колко време ще стигне.
Напълно разбирам, аз също не съм вманиачен по акумулаторните инструменти по абсолютно същите причини.
Просто казвам, че ако не си търсиш причини да върнеш машината притесненията са излишни предвид гаранцията.
Възможно е да е имало и такъв нюанс, по-скоро себе си да убедя, че е по-добре да го заменя за акумулаторен но си прав, няма какво толкова да го мисля след като има гаранция и дори не съм го използвал все още, иначе за първи път купувам от този магазин, радвам се, че сподели добри впечатления за тях, цените също са им сравнително добри, доста време сравнявах и гледах, имат и доста по-богат избор на машини специално, отколкото да речеим в магазини като Практикер, Бриколаж и Хоум Макс, където нямаха някои от моделите, на които се бях спрял. Другият голям плюс е, че сервизът им също е на близо.
Последно редактирано от tysonfury; 27-01-23, 15:21.
Да, не съм им редовен клиент но от няколкото покупки от там впечатленията ми са положителни.
Ако не ме лъже паметта последно купих саблен трион на Dewalt от този магазин, цената беше без аналог към онзи момент.
Което означава, че промоциите които правят са напълно реални.
Естествено това не се отнася за всичко.
Коментар