Ако ти е от лидъл пръскачката , резбата е стандартна . моята бутилка се повреди в зоната на резбата и завих , директно бутилката от лидълсия препарат .
Ако имаш предвид пред блока, не виждам дали ще ти е удобно да я миеш без да ти пречат и опръскаш с вода паркираните до теб коли, иначе ако имаш повече пространство и не е пред главна улица или булевард, не виждам причина да не можеш да я миеш, стига да имаш достъп до ток, иначе можеш да взимаш вода от кофи или 10 литрови бутилки, помпата е самозасмукваща което много ми харесва като опция.
В много общини е забранено ползването на питейна вода за такива неща. Сега, друг е въпроса кой проверява и как ще те накажат точно ама по-принцип не дават ...
Значии.. няма да имам никакъв проблем на малка уличка и от собствен кладенец.
А евентуално за мръсната вода, която ще тръгне надолу по наклона (асфалт) ако се заяде някой комшия евентуално какво може да последва?
Благодаря за насоките, намерих наредбата и се извинявам на дебелаците.
В забраните е споменато изрично както изтичането на отпадни води по улиците, така и самото миене на кола на улицата. Ще избегна купуването на водоструйка
Доста заядливи комшии и сприхави общинари трябва да имаш, че да ти правят проблем да си измиеш колата. Аз си я мия в двора, но водата изтича на улицата, където излиза и при дъжд.
Интересува ме мнение за глошлайфа, който пускат тази седмица (65лв, 125мм), подобен пускан ли е, мнения за работата му и др. Очаква се основно да бъде аварийна/резервна машина, благодаря.
А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Интересува ме мнение за глошлайфа, който пускат тази седмица (65лв, 125мм), подобен пускан ли е, мнения за работата му и др. Очаква се основно да бъде аварийна/резервна машина, благодаря.
Става.
предпазителя е огромен.
Машината също е голяма и не е безкрайно удобна за една ръка.
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Не се занимавай с лидълските - доказано, е че не са нито върха нито сладоледа . Въпреки че имам един от най-големите лидълски, освен с това че е грамадно неудобен и много здрав за сметка на това, други плюсове няма. Предпазителя му е като за гуми 13-ки и дори без него ъглошлайфа тежи безбожно много. Всеедно де, ти питаш за малък - вземи си това. Просто няма аналог на тая цена, имам го и е невероятно куче, даже моя е от първите и няма реглаж на оборотите. Много лек, балансиран и удобен за една ръка, същевременно е 125мм и е 1050W = няма спиране каквото и да му прикачиш. Моя се ползва като чужда булка и досега не е дал нито един признак на слабост, а главно го ползвам за пилене с едра шкурка и 2-3 часа нонстоп дране. В тези условия - 2 боша ми смениха и накрая ми върнаха парите, цената х3.
Имам два лидълски ъглошлайфи и мога да кажа че не са нещо особено. Големият 230 постоянно презатягаше гайката и я смених с такава на Спарки. Контрата на короната се потроши и сега бъркам с отвертка. Малкият 115мм. издава звуци от редуктора все едно има чакъл вътре,иначе си работи. Имам и акумулаторен техен, много кекав, два пъти го връщах. Днес гледах такъв двурък 125мм. в Кауфланд, намален на 45-49лв.,нещо такова по спомен. А за Райберите, явно каквото уцелиш, имам един 115 мм АG06, изрони му се короната. Най съм доволен от Спарки, имам два техни, над 10 годишни ,много дуракоустойчиви, е на малкия смених лагерите. От нещата в четвъртък мога да похваля гумения диск с велкро за ъглошлайф- много добър, никакви вибрации и биене, поне от предни партиди. Черешката обаче ще бъде самозатягащата гайка, в 7 ще отворя магазина.
Каква е ролята на самозатягащата се гайка, освен това, че се самозатяга (то и другата се самозатяга). Аз диск не стягам с ключ. Използвам го само при развиване.
Благодаря на всички. Ще го пипна (ако успея без да правя опашка), ще реша и споделя. Подозирам, че 125мм и 1200w с рег обороти нещо няма да е за тези пари, но ще видим. Благодаря.
А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Няма да го бъде, стори ми се голям, тежък и непрактичен за 125мм машина, независимо от цена и мощност. Имам с почти същите габарити и тегло 150мм Скил (стар, преди Бош), и той вече повечето почива, ткс
Взех една сутринта и я монтирах на малкото Спарки. Доста тежка ми се видя, да не вземе да товари лагерите. Взех и едни зенкерни свредла, имам от предните модели с едноканалните свредла, голям боклук бяха. Тези изглеждат със солидна фрезова втулка, но това 4мм. беше ужасно криво.Изправих го на ръка, направо е от говнолин. Хубавото е че поне на тези втулки могат да се монтират всякакви със същия диаметър.
Коментар