Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за домашен майстор - Лидл и други

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Ако е само за развиване на гайки на джанти това е по добрия вариант
    https://m.aliexpress.com/item/400135...859c5d8&gclid=

    Коментар


    • Вчера на хубавото време реших, че е време да оправя чистачките и пръскалките на стъкломиячното на Дукатото. Докато чоплех по него мина едно комшийче по гараж (връщаше се от Еконт) и в ръка носеше куфар с акумулаторен гайковерт като този от снимката. Разгледах го съвсем на бързо и не му обърнах особено внимание. След малко гледам той започна да сменя гумите на Реното си с него. Заслушах се и ми направи впечатление, че с лекота след няколко чуквания развиваше болтовете. Любопитството надделя и го пробвах и аз на болтовете на Фиата(те са за камък 24) които са завивани последно от гумаджия през октомври 2019г. От начало болта не помръдваше, а само се сипеше ръжда и след около 15-20 сек. се разви от раз (батерията беше наполовина заредена).Останах удивен, ................че и с две батерии в комплекта.
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от dido uzunov; 24-04-22, 21:57.
      "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

      Коментар


      • dido uzunov
        dido uzunov коментира
        Редактиране на коментар
        Моделът е точно този, който е с червения бутон за регулиране на усилието, защото като ги разгледах в нета има и по друг начин изглеждащи точно на това място, но под марката Крафт

      • taran
        taran коментира
        Редактиране на коментар
        Аз имам един Еинхил,миналата сидмица разглобих на жената Кия- та,включително гаиките на полуоските и болта на коляновия вал.Без да е нещо особено, върши чудесна работа.

      • danail_3
        danail_3 коментира
        Редактиране на коментар
        Това нещо си го купи колега, пробвах го..... впечатление - не е кой знае какво, но за 120 лв. с две батерии, отвива с малко зор болтовете на джантите и предвид компактните размери и малко тегло си поръчах и аз. Хубаво че бяха писали преглед и тест.... нищо не ставаше от моята бройка, хващам камъка и го държа, мисля си, мноо съм як айде на джантата на колата - никакви изгледи да се случи нещо. Ми върнах го и след малко ровене из нета си поръчах Райдер - горе долу същите размери, по - тежък и създава впечатление на по - качествена машина, но с батерията ми дойде на цена х 2, от него съм доволен.

    • Купих си безчетковия Парксайд - от нета, явно некакви гастербайтери, така и не ми стана ясно от къде ги внасят ..... много доволен, яка машина. Дават му макс. въртящ момент на отвиване 1800 Nm, най-вероятно не са реални, но отви всичко дето му показах. Превъртя ми и един болт на джанта на Авуди, на завиване има възможност да регулираш 100, 400 и 1360 Nm. Тежък и обемен е обаче. Има преход за 3/4 квадрат, който не ми трябва, но ме наведе на мисълта че машинката е силна и затова и го поръчах, че много често почнах да попадам на болтове, дето немога да развия.
      Три дена глупави експерименти икономисват половин час четене!

      Коментар


      • ИВАН НЕДОКЛАНОВ
        ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
        Редактиране на коментар
        Я ги покажи , да видим , какво предлагат

    • Първоначално публикуван от dido uzunov Преглед на мнение
      Вчера на хубавото време реших, че е време да оправя чистачките и пръскалките на стъкломиячното на Дукатото. Докато чоплех по него мина едно комшийче по гараж (връщаше се от Еконт) и в ръка носеше куфар с акумулаторен гайковерт като този от снимката. Разгледах го съвсем на бързо и не му обърнах особено внимание. След малко гледам той започна да сменя гумите на Реното си с него. Заслушах се и ми направи впечатление, че с лекота след няколко чуквания развиваше болтовете. Любопитството надделя и го пробвах и аз на болтовете на Фиата(те са за камък 24) които са завивани последно от гумаджия през октомври 2019г. От начало болта не помръдваше, а само се сипеше ръжда и след около 15-20 сек. се разви от раз (батерията беше наполовина заредена).Останах удивен, ................че и с две батерии в комплекта.
      Това е така известната "китайска макита за $30".
      В интерес на истината, преди седмица си заръчах и аз една бройка от кнр, та като дойде ще драсна малко впечетления.

      А иначе ето малко ревюта. Като цяло мненията се въртят, че за цената си е супер - спокойно може да се конкурира с няколко пъти по-скъпи интрументи.


      Коментар


      • Далновидни люде са изобретили кофите за отпадъци за да има къде да се поредждат тия китайски прелести...
        Дали чайникът е по хубав от оригинала? Да, чайникът е на-доброто от обитателите на кофата за боклук.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

        И коментаторите...

        Коментар


        • Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          Далновидни люде са изобретили кофите за отпадъци за да има къде да се поредждат тия китайски прелести...
          Дали чайникът е по хубав от оригинала? Да, чайникът е на-доброто от обитателите на кофата за боклук.
          Лошо няма човек да се перчи с маркова стока, ако и да я използва 1-2 пъти в годината.
          "Китайските прелести" обаче в доста случаи вършат идеална работа на хора, на които им трябва инструмент за непрофесионална употреба и не ги тресе снобизъм ...
          Ние не сме неутрални!

          Коментар


          • Не и в в контекста на "чайникът бил по-добър от оригинала", без значение дали последният е макита, метабо, бош, хилти и т.н.
            Чайникът не е по-добър и няма да бъде. Ако беше, хилти и макита щяха да произвеждат ментета на "голдън драгон ултра турбо фаъйр оригиналдъ от гаража", а не обратно.

            А за дуенето - за мен е важно когато извадя инструмента да мога да си свърша работа с него, а не тепърва да го ремонтирам и него щото се бил разпаднал от стоене. Но всеки сам определя с какви занимания да уплътнява времето си.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

            И коментаторите...

            Коментар


            • _kalata__
              _kalata__ коментира
              Редактиране на коментар
              Това за "чайникът е по-добър от оригинала" е кликбайт заглавие и съм сигурен, че и сам го знаеш. Сигурен съм, че повечето хора, които купуват чайници са наясно какво купуват и е съобразено с нуждите им. Естествено, че ако си изкарваш хляба с това, ще искаш инструмент, на които да може да рачиташ, но за два пъти смяна на гуми в годината, от време на време развиване/завиване на някой клеясал болт, то този чайник върши перфектна работа... а ако се окаже починал, 60 лева не са толкова трудни за прежаляване.
              А от всичките ревюта и тестове аз разбрах, че за сума по-малка от едно излизане петък вечер или пък съботна разходка с мотора, получавам безчетков гайковерт с над 200нм, който мога да ползвам с батерии, които вече имам налични. Алтернативата ми беше лидълския подобен на тройна цена с батерия, която няма на какво друго да ползвам, но пък с 3 години гаранция.
              Лошото е, че има хора, които купуват тези китайци за германци, французи и т.н. ребранднати изделия, на цена двойна над китайската и остават неприятно изненадани, когато след няколко часа работа ръбовете на чуковете се загладят, нютон-метрите се изпарят и се сдобият с добре изглеждащ сувенир за гаража.

          • Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Не и в в контекста на "чайникът бил по-добър от оригинала", без значение дали последният е макита, метабо, бош, хилти и т.н.
            ...
            На времето в Швеция бяха направили тестове за качеството на дънки. Най-изненадващо първото място беше заето от но-нейм гащи, изпреварили много марковите и много скъпи Levi's Wrangler ...

            Както е модерно "всеки си преценя" ...

            На мен китайски лазер от Али за 140 лв с доставка ми върши идеална работа. Като се счупи - ще го сменя с друг. А баровците могат да си купят марков за 4-цифрена сума


            Ние не сме неутрални!

            Коментар


            • Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              ...На мен китайски лазер от Али за 140 лв с доставка ми върши идеална работа. Като се счупи - ще го сменя с друг. А баровците могат да си купят марков за 4-цифрена сума
              Знам, знам, и аз съм бил изкушен от тъмната страна и съм гледал същия епизод на сериала...
              Започваш да вършиш работа и по някое време спираш защото китайското изящество се е споминало или разпаднало. И започва да става напрегнато - Пешо, имаш ли... дай за малко че е зор...
              Затова има кофи за смет. И всяка джаджа да си знае мястото.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

              И коментаторите...

              Коментар


              • turtey
                turtey коментира
                Редактиране на коментар
                Ми от работилницата става веднагически битов кът за пиинье.
                И не иска да се работи.
                Не ги ли научиш първите седем че без бачкане нищо не става после иди ги търси.

              • Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                To пък ебалник нали винаги е бил точното място от което да си купиш инструмент.
                Особено марките - там винаги са на супер далавера

              • Паджеровод
                Паджеровод коментира
                Редактиране на коментар
                Не бе, за дедото ми е гайлето,че се върти в сандъка човекът. А на изпуснати веднъж внуци... Ми майната им

            • Тезата марков или никакъв инструмент е много забавна. Хората са строили и майсторили много време преди да има маркови инструменти. Хубав марков лазер струва значителна сума и също може да се счупи, повреди и открадне. Като последната хипотеза е значително по-вероятна за марковото. И решението е пак същото - вадиш отвес и механичен или воден нивелир и се оправяш.

              Впрочем продажбата на дядово имущество е съвсем разумен ход. Аз бих предпочел да ми се разпродадат играчките, отколкото да събират прах и да ги отнесе някое природно бедствие, което най-често е под формата на тъмнозелен субект. И в крайна сметка - пак ще отидат в онлайн или офлайн олх (битак).

              Коментар


              • Тезата марков инструмент или никакъв е ясна. Някакъв е по-добре от никакъв. Забавно става когато от гаража започнат да размахват продукцията си и да скачат на хубавите инструменти.

                В началото на миналата година се забавлявах с направата на растерен окачен таван. С лазер от Уидъу. Върши работа, но се работи бавно и смених куп батерии.
                В началото на тая пак се забавлявах със същото. С бошовски лазер. Работи се в пъти по-бързо, и за по-голям обем работа не можах са изразходя дори един комплект батерии.
                Да, разходът на батериии е пренебрежим като финансова тежест. Уви не така стои въпросът с организационната. Ако не си подготвен с кофа батерии, по средата на работата спираш и се чешеш по носа...
                Така че добре съм запознат и с двата лагера - и с чайниците и с "не чайниците". Ами чайниците да ходят да се снимат.
                Отделно, че през годините толкова пъти съм им оправял глупостите и недоделките, че меко казано са ми писнали, и не искам да ги виждам дори и на снимка.
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

                И коментаторите...

                Коментар


                • Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                  Тезата марков инструмент или никакъв е ясна. Някакъв е по-добре от никакъв. Забавно става когато от гаража започнат да размахват продукцията си и да скачат на хубавите инструменти.

                  В началото на миналата година се забавлявах с направата на растерен окачен таван. С лазер от Уидъу. Върши работа, но се работи бавно и смених куп батерии.
                  В началото на тая пак се забавлявах със същото. С бошовски лазер. Работи се в пъти по-бързо, и за по-голям обем работа не можах са изразходя дори един комплект батерии.
                  ...
                  Е, аз миналата година си направих 80м2 окачен таван и китайският от Али-то ми свърши идеална работа, за разлика от лидълския, който беше декласиран още при първия опит. Другият обаче беше безпроблемен. В т.ч. и откъм батерии, защото с вградената литиева си стоеше включен безгрижно цял ден , а при нужда може да се ръгне и в контакта.

                  На Бош от този тип беше с цена х6. Е мерси!
                  Ние не сме неутрални!

                  Коментар


                  • Някакви отзиви за кухненската батерия другата седмица? Не знам дали са пускали този модел досега. Имам от две години този с монолитен чучур и съм доволен. Сега обзавеждан една кухня за сина и се чудиме дали да монтирам тази на мивката.

                    Коментар


                    • Еделвайс
                      Еделвайс коментира
                      Редактиране на коментар
                      Ако е за вилата, спокойно си вземи от лидълската, но ако е за дома, препоръчвам ти две изпитани марки, Видима или на Грое, ако имаш възможност не се замисляй.

                    • Asen Kushlev
                      Asen Kushlev коментира
                      Редактиране на коментар
                      И аз съм се наточил за село да дръпна една. Видимата си имат и китайско производство и китайски чаркалаци. Но по принцип си е качество.

                  • Първоначално публикуван от _kalata__ Преглед на мнение

                    Това е така известната "китайска макита за $30".
                    В интерес на истината, преди седмица си заръчах и аз една бройка от кнр, та като дойде ще драсна малко впечетления.

                    А иначе ето малко ревюта. Като цяло мненията се въртят, че за цената си е супер - спокойно може да се конкурира с няколко пъти по-скъпи интрументи.
                    Може би не познавате инструментите макита ....сравнението в случая е като между хонда сивик и грейтвал стейд ....кой ще мине през 30 см сняг.

                    Макитата е на хекс и май е модел 152 със 165 нютона ,четков със 4 броя четки.

                    Китайското чудо е на 1/2 май и има съвсем друго устройство и таргет относно натоварването.Тея две машини са несравними като концепция.
                    ​​​

                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

                    Коментар


                    • _kalata__
                      _kalata__ коментира
                      Редактиране на коментар
                      Това за "макитата" идва от чисто визуалната прилика... то дори не е прилика а копие 1:1.. и не съм го измислил аз, а само казвам, че цял свят така нарича точно този китайски чайник... нали ако на някой му е интересно и има желание да гледа/чета ревюта.
                      Между другото в някое от ревютата, дето съм постнал, правят дисекция и на китаеца и на оригинала... основните разлики (по спомен) бяха в масата на чука и в качеството на мотора (лесно се делеминира).. нали отделно, че контролните платки и спусъкът нямат нищо общо. В някой от другите тестове (не помня дали е някой от постнатите по-горе) показаха, че и материалът на чука е по-мек и по-склонен на износване/заобляне. Все тая де, на който му е интересно ще прочете. Масовото мнение е, че за $30 си заслужава всеки долар.

                  • Правя баня на вилата. За първи път ми е, и няма да правя друга. За апартамента си викам майстор, а това е за кеф.
                    Повечето ми инструмент е от Лидъл - винтоверта, фрезите, лазарен нивелир, триъгълник и т.н.
                    Този винтоверт е на повече от 5 години. Два покрива съм направил с него. Имам още два работещи бюджетни винтоверта, но технологично остарели и не ги ползвам.
                    Ако се счупи този, пак ще си купя от Лидъл. Не е като да не мога да си позволя "марков".
                    Фрезичките от Лидъл - имам да пробия 7 дупки за батерии в плочките и 2 за контакти в тухлите, и после няма да ми трябват. Супер са.
                    Последно купих храстореза. От години мъча 10м жив плет е ръчна ножица. С храстореза го оформих за 15 мин. Не знам колко ще изкара и не ме интересува. За цената си и веднъж е добре.
                    Защо ли бих си купил "маркови", освен да ги оставям наследство на децата ...

                    Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X