Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за домашен майстор - Лидл и други

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Излезе ъпгрейдната версия на верта Peformance 12V- PBSPA 12B2. Вече е с 35Nm и нов редуктор 460-1750об. https://www.lidl.de/p/parkside-perfo...12v/p100339181 .

    Коментар


    • I.Stoyanov
      I.Stoyanov коментира
      Редактиране на коментар
      Така като гледам, външно спрямо първата версия разлики почти няма. Естествено тъпата лАмБа си е останала тъпа ламбА . Но за тази цена просто няма аналог машинката. Станаха перфектния тандем с Девалта ми (996 - 72Н.м.). С големия пробивам с тоя навивам спокойно винтове 120х6.
      А за сглобяване на мебели е просто перфектен. Моя е с модифицирани батерии и вече са 3000mA. С една батерия цял ден не ми слиза от ръката и продължавам с втората чак след 18ч. Просто е перфектен - пупу да не му е уроки. Единственият проблем, който съм имал е след леко навлажняване, че се наложи в един порой да направя аварийно няколко дренажни отвора в една дограма и се навлажни машинката. В следствие на това спусъка всеедно задържаше и продължаваше да върти шпиндела, дори при пуснат спусък. Разглобих го, издухах го да се подсуши добре и всичко заспа.

  • Също така има ъпгрейднати Impact Driver и Hammer Drill от серията Performance
    https://www.lidl.sk/p/parkside-perfo...rie/p100339728
    https://www.lidl.sk/p/parkside-perfo...rie/p100339861

    Дано ги пуснат и при нас

    Коментар


    • p-pleven
      p-pleven коментира
      Редактиране на коментар
      Мнение на "познавачите" е, че тези машини са следващите, като се има предвид предложението за другата седмица.

  • Сутринта купих един нивелир от днешните предложения. За 16лв. е върха- точност 0,5мм/1м, две хоризонтални либели(едната за наклон2процента), вертикална либела с призма за странично наблюдение dual vision, фрезовано алуминиево тяло, доста тежи. Сравних му показанията с един нивелир Stabila 60мм, за който съм сигурен че показва вярно, всичко си е ОК.

    Коментар


    • Първоначално публикуван от mitko 53 Преглед на мнение
      ...Сравних му показанията с един нивелир Stabila 60мм, за който съм сигурен че показва вярно, всичко си е ОК.
      Нивелир се проверява лесно дали показва вярно. Поставяш го на равна повърхност и гледаш показанието. Завърташ нивелира на 180 градуса и го слагаш на същата позиция. Ако показанието не съвпада с първото, нивелирът не мери вярно и е за настройване.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

      И коментаторите...

      Коментар


      • mitko 53
        mitko 53 коментира
        Редактиране на коментар
        Това се отнася само за хоризонталната либела. Вертикалната я проверявам като притисна работните повърхности на два нивелира и ги ориентирам вертикално. Трябва да показват заедно отвесно положение.

      • veskov
        veskov коментира
        Редактиране на коментар
        Вероятно 600мм, но все тая стабила, сола етс, нивелир вместо отвес...

    • Нивелира верно изглежда стабилен. Взех един, че напролет ме чака една баня за плочки. Имам три, но всичките са къси. Пробвах го на място - добре си показва.
      Имаше купчина акумулаторни винтоверти Блек и Декер, ама нещо всички ги заобикалят
      Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

      Коментар


      • mitko 53
        mitko 53 коментира
        Редактиране на коментар
        За работа с плочки предпочитам без фрезовка, по- лесно се чисти от лепило. Това ако попадне някоя песъчинка от флексово лепило във фрезовката, трудно се чисти и лъже показанията. Иначе евтиния клас на Сола и Капро ги отшумях като марки, ориентирах се към Стабила и BMI.

    • Колеги, някой има ли умряла батерия от серията Х20? Счупи ми се зъбчето, което я държи към инструмента и изпада.

      Коментар


      • Излязоха интересни неща от серията performance в Чехия. Ново смарт зарядно https://www.lidl.cz/p/parkside-perfo...-a1/p100339802 и нова смарт батерия https://www.lidl.cz/p/parkside-perfo...-a1/p100339253 , а доколкото виждам се чака и батерия 8Ah.

        Коментар


        • Замислям се за "жирафа"... Дали? При положение, че основно съм плочкаджия.
          Your conscience is all you can take to your grave.

          Коментар


          • alexalex69
            alexalex69 коментира
            Редактиране на коментар
            На обекта дет работя , стопанина ползва ...... Аз преобладаващо като теб правя плочки и поради тази причина ми писна когато правя цялостен ремонт на баня да шкуря на ръка . Купих си енхел , доволен съм кат куче от гол кокъл . За твоята работа и нужди ще ти е по мярка .......

          • TigerHunter
            TigerHunter коментира
            Редактиране на коментар
            Купих жирафа в крайна сметка. Когато стигна да го ползвам, ще споделя впечатления. Изглежда кадърно направен, ама знаЙ ли се.

        • Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
          Замислям се за "жирафа"... Дали? При положение, че основно съм плочкаджия.
          Син ми е доволен от лидълския. Аз взех по спешност един на Райдер и мисля че си струваше. Бая хамалогия спести при подготовка на стени и таван за боядисване.
          И като му включиш подходяща прахосмукачка няма толкова прашоляци.
          Ние не сме неутрални!

          Коментар


          • mitko 53
            mitko 53 коментира
            Редактиране на коментар
            Голямата ,лидълдка,1500W върши работа в комбинация с жирафа, поне докато изшкури 5-6кила гипс, после смяна на торбата. Доста е дуракоустойчива, поне моята, вече пета година я чанча. Лидълският жираф го ползвам в момента, доста тежи, за таван си трябва да си доста як. А з се качвам на стълба и така натискам по тавана. За картон може и да е по- лесно,аз шкуря в момента гипсова шпакловка/фино Бело на Баумит/. Преди няколко дена машината неочаквано спря, а гаранцията и изтече септември. Оказа се пусковият бутон, една от контактните пъпки се беше размирила, Добре че е направен ремонтопригоден бутонът, та си го оправих сам.

          • Чавдар (V93)
            Чавдар (V93) коментира
            Редактиране на коментар
            И аз съм доволен от голямата прахосмукачка. Използвам я изключително на строителен обект.

          • alexalex69
            alexalex69 коментира
            Редактиране на коментар
            Циклона задържа едрите и тежки частици , всяка финна прах го преодолява , а тя точно задръства торбите . Имам личен , вече и служебен Керхер с тупалка , дори и той с не оригинални филтри умира . Моят винаги съм го глезил , ама за служебният решиха че са скъпи . Сега работя два пъти по-бавно , щот се налага поне три или четири пъти по-често да чистя ръчно .

        • Драги съфорумци,
          Тъй като се сдобих изненадващо с един акумулаторен верижен трион Парксайд, възниква чуденка за батериите. Той работи с две 20V батерии. Знам че пускат от време на време в Лидъл, чудя се дали да чакам, или да търся алтернатива. Откривам 4А батерии Парксайд в ОЛХ, по разни наши сайтове като Zigifly или нещо подобно, също и в немския Лидъл. Има ги нови на цени от 60 лв, през 37Е, до 90 лева. Не разбирам, няколко типа ли са? Също заслужава ли да поръчвам от Германия с всички разправии? Ето примерно:
          http://www.zigifly.com/igrachki/kons...redi-parkside/
          С тези ще бръмчи ли?​​​​​​​

          Коментар


          • siem
            siem коментира
            Редактиране на коментар
            За по малко от 200 лв. (на промоция) взех бензинова почти 3 кВ. с дъска 21 инча, така че това за НОРМАЛНАТА (не конкретната) цена е много повече от набутване. Освен за бракониерство, и то близо до населено място не си представям за какво друго може да служи.

            П.П. Познавам човека за който беше предвидена...Бяхме комшии и пушехме цигарки...

          • kbot
            kbot коментира
            Редактиране на коментар
            Savov, тези стават. Такива батерии пускат често и се задържат сравнително дълго. А може и днес да има - когато има акумулаторен уред, обикновено има и отделно батерии за него.

          • Savov
            Savov коментира
            Редактиране на коментар
            Ще проверя днес, благодаря.

        • Най- големите са 4 ач и са на цена 60 лв. Тук ще е една идея по-скъпо заради доставката
          Sent from my Nokia s fenerche

          Коментар


          • Прекупвачите им дигат цената изкуствено.
            В магазина са по 60лв. на теб ти трябват 2*4ам.ч..
            Утре излиза гайковерт за 140лв. с такава батерия.

            Коментар


            • типично за зъл китаец да се редя като идиот за аку ъглошлайф оня ден си купих от олх. Няквкво менте на макита със зарядно и две батерии на 120 лв. Пробвах шлайфа и според мен е по-добър от лидълския. Понатиснах го на едно дебело желязо и не спира като парксайда. Батериите и зарядното нямам наблюдение,защото не съм източил още нито една от двете Според мен са нещо около 2.5 ач. Естествено отстрани пише нещо като 98v и 15000ач типично за зъл китаец.
              Sent from my Nokia s fenerche

              Коментар


              • Ако купува батерии да гледа да са от новите партиди Сел балансед, които са с други елементи вътре и са с три години гаранция. Сега ще пускат нови батерии 4 и 8Ah с друг размер елементи вътре 21700,но кой знае кога ще дойдат при нас.
                Последно редактирано от mitko 53; 11-12-21, 05:42.

                Коментар


                • Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
                  Драги съфорумци,
                  Тъй като се сдобих изненадващо с един акумулаторен верижен трион Парксайд, възниква чуденка за батериите. Той работи с две 20V батерии. Знам че пускат от време на време в Лидъл, чудя се дали да чакам, или да търся алтернатива. Откривам 4А батерии Парксайд в ОЛХ, по разни наши сайтове като Zigifly или нещо подобно, също и в немския Лидъл. Има ги нови на цени от 60 лв, през 37Е, до 90 лева. Не разбирам, няколко типа ли са? Също заслужава ли да поръчвам от Германия с всички разправии? Ето примерно:
                  http://www.zigifly.com/igrachki/kons...redi-parkside/
                  С тези ще бръмчи ли?
                  батерия RIDER от серията R20 става 1Х1,
                  ________________________________________________
                  Subaru OUTBACK 2,5
                  Hyundai TUCSON 2.0

                  Коментар


                  • Savov
                    Savov коментира
                    Редактиране на коментар
                    Добра информация, то май няма и разлики в цената.

                Активност за темата

                Свий

                Тук са 6 потребители онлайн. 2 потребители и 4 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X