Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Къщата"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: "Къщата"

Има ли мазилка-мостов,български,без клеми в кутиите,трипроводна инсталация(после ще види жичкаджия как ще свързва ''0" и земя-какво ти е земното на стълба и у вас).Но за проточен бойлер си трябва ток и налягане.Нека колегите препоръчат кой Конкретен бойлер с какво работи.
    и в разклонителните кутии,след добро усукване-шлаух от муфи ,,райхем",па и без кутии да замажеш връзките-ще останат като стъклените бутилки,дет си сложил в основите.
    Последно редактирано от veskov; 21-01-13, 20:29. Причина: п.п.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от alex052 Преглед на мнение
      +1
      и не е лошо да помислиш и за дефектнотокова защита.Да знам ,че ще кажете че не е нужна..............
      Е за къща ако не е нужна,за къде?
      Даника

Коментар

Още един глас за заземяването. На моята къща държах да е по книга и го изпълниха така и вече се изплати, защото миналата пролет доста яка мълния ни удари къщата докато бяхме всички вътре. Не ми се мисли ако нямаше качествен гръмотвод...
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Само да спомена че заземяването и изграждането на гръмоотвод на сграда/къща са две различни неща и отговарят на различни параметри !
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Да, различни неща са. Колкото до заземяването, нагледал съм се на масово връзване на земята и нулата. Да може по-лесно да те изтрещи тока.
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

шлаух от муфи ,,райхем",па и без кутии да замажеш връзките-ще останат като стъклените бутилки,дет си сложил в основите.[/QUOTE]

Що па райхем, "селлпак " са къде, къде по-качествени и май по изгодни на цена....

Коментар

Първоначално публикуван от gogo16 Преглед на мнение
                шлаух от муфи ,,райхем",па и без кутии да замажеш връзките-ще останат като стъклените бутилки,дет си сложил в основите.
                Що па райхем, "селлпак " са къде, къде по-качествени и май по изгодни на цена....[/QUOTE]
                Казал съм само това,за което съм сигурен,че работи от преди да се роди колегата.Подобни експерименти са скъпи,даже за не наш човек,ако и да не се познаваме.Не отричам другото,не съм работил с него.
                Даника

Коментар

Благодаря че се отзовавате.
                  Повдигнаха се интересни въпроси.
                  За заземяването и аз си го мислех. То ще е смешно, защото в новото строителство в което живея няма заземяване, а ще тръгна да го правя на селска къща. Само че ако се прави ще трябва да се направи като хората, да се види колко голяма плоча ли се слага, шина ли, медна ли поциконвана ли. Виж това е въпрос който не съм разглеждал.
                  Колкото до муфи ,,райхем" или другите, това онзи дебелия термушлаух ли е или неще друго, моля линк ако е възможно.
                  Като гледам, май нещата отиват към комбинирано изпълнение.
                  В мазе и по местакъдето ще се наложи кабелите да минават открито, да са в бергманова тръба.
                  Осветлението евентуално със замазан мостов.
                  А силовите, май в гофрета. Само не ми стана ясно, наистина ли западния стандарт е с единичен многожилен кабел. Не че няма да дръпна едножилен.
                  Гръмооъвод, аиде да не правя Непосредствено до мен има и по-високи къщи.
                  А другите въпроси ще се бистрят като се изясни положението с инсталацията.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                    Да, различни неща са. Колкото до заземяването, нагледал съм се на масово връзване на земята и нулата. Да може по-лесно да те изтрещи тока.
                    Нагледал си се, щото е стандарт(поне беше). Заземяването е в таблото на сградата. Заземена е нулата. Да, отделен проводник за земя евентуално е по-добре, ама само евентуално, ако е изправен, което понякога се разбира по трудния начин. Докато ако не е изправна нулата, просто нищо не работи. В блока, в който живея, също земя и нула са едно и също. Проблеми не е имало.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да, и ако няма гарантирано заземяване, по-добре да не разчитам на него а на 0.
                      Добре, как стои въпроса с различната влажност на почвата, и как се гарантира заземяване?
                      Помня, че навремето по озвучавания на открито се забиваше една поцинкована тръба и след това я препикаваха, без майтам

Коментар

Озвучаването на открито е временна работа. Заземянването - също. После, има малка разлика в количеството жици в средностатистическа къща и средностатистическо озвучаване. Отделно едните са малко или много статични, а другите все се местят от място на място. При озвучаването има и други изисквания, за да не чуваш инсталацията.

Заземяването си е част от проекта на всяка сграда. Какви са сега стандартите - не съм се интересувал. По едно време се бяха накостоперчили да въвеждат задължително трипроводна инсталация, която, изградена грамотно и с всичко нужно (защити и прочие истории), определено е най-доброто, което може да се направи. Ама направена калпаво може да се окаже по-опасна от двупроводната, точно защото разбираш за евентуална повреда по трудния начин.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Особеноста е че трябва да мине и една силова линия, която да захрани проточен бойлер. Ще търся такъв с най-малката мощност, но все пак.

С проточен бойлер монофазен и при съмнително напрежение не ми се вярва да имате достатъчно топла вода. Моят опит с един 7,2 кВт при нормално напрежение 220 - 225 В показа, че дебита на достатъчно топла вода е доста нисък. Жена ми непрекъснато ме упрекваше за този бойлер при всяко къпане. Ако няма да се загрози интериора един обемен бойлер 80 - 100 л е добро решение според мен.
                          Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

• Re: "Къщата"

Проточният бойлер е голяма убавиня, ама за да се изкъпеш с такъв трябва да е трифазен...
                            Монофазните може да си мие човек приборите в кухнята, на тънка струйка.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                              Да, и ако няма гарантирано заземяване, по-добре да не разчитам на него а на 0.
                              Добре, как стои въпроса с различната влажност на почвата, и как се гарантира заземяване?
                              Помня, че навремето по озвучавания на открито се забиваше една поцинкована тръба и след това я препикаваха, без майтам
                              Това също е въпрос на проектно решение по принцип.Мога да ти покажа актуално конкретно решение,за къща на 1 жилищно ниво х 90 м2 ,в полупланинско село,камениста почва.
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1226180.jpg
Прегледи:1
Размер:53.6 КБ
ID:5445689

Това са 2 бр. такива комплекта, в срещуположните ъгли на къщата.Преди да правят измерванията, не е нужно да се препикава или друг начин на осоляване.
                              В софийското поле, за къща по-често се изпълнява 1 комплект с 3 бр. заземителни кола.

Коментар

Да, междувременн и аз успях да поговоря с един от нашите по-раговорливи ел.техници отн. заземяванията. Каза ми за тия двуметрови поцинковани винкели и шините. Каза ми, и че връзките трябва да се изпълнят много добре, после мерене. И евнтуално периодични проверки след време. Като основно предимство изтъкна, че ще мога да монтирам онази защита. Обаче пък тя се влияела от луминисцентни и енергоспестяващи лампи. Затова те трябвало да се изведат преди защитата. Като цяло, не излизало кой знае колко скъпо и предполагал, че бих могъл да се включа в около 250лв. Но дали да се прави...
                                Също така, ме посъветва да ползвам СВТ кабели за инсталацията, особено чехските, а не мостови.

Колкото до проточния бойлер, трябва ми топла вода колкото да има нещо. Помня, навремето живеех в едно мизерно къще, и там се къпех с едно маркуче изведено от Юнга. Пак беше по-добре от хич.
                                Последно редактирано от ctef; 22-01-13, 13:53.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X