Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Къщата"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: "Къщата"

Сезона го открих с важна придобивка. Тези 2 каменни блока ми ги подари един добронамерен и позитивно настроен съсед. Костваха ми едно скъсано стоманено въже. По груби изчисления тежат можеби по около 300кг.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P4280170.JPG
Прегледи:2
Размер:487.3 КБ
ID:5372040
    Придобивката е важна, защото ми даде възможност да се захвана за един от съществените елементи в този тип къщи - стълбището. Единия блок ще е основополагащия за стълбата, а другия по нататък ще оформи подхода към нея, поне така планирам за сега.
    А така стана стълбата тия дни. Да речем че ми отне 3 дена. Трябва да се самопохваля, че се получи удобна и качването и слизането са безпроблемни. Попадал съм на далеч по-страшни изпълнения. Наклона и' е 41 градуса.

Име:P4300171.jpg
Размер:227.6 КБ
ID:5372041 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P4300174.jpg
Размер:130.2 КБ
ID:5372042 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P4300176.jpg
Размер:127.3 КБ
ID:5372043 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P4300179.jpg
Размер:200.0 КБ
ID:5372044 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P4300181.jpg
Размер:140.8 КБ
ID:5372045 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5010182.jpg
Размер:223.6 КБ
ID:5372046 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5050183.JPG
Размер:482.6 КБ
ID:5372047 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5050184.JPG
Прегледи:1
Размер:516.4 КБ
ID:5372048 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5060186.JPG
Размер:484.5 КБ
ID:5372049
    Последно редактирано от ctef; 07-05-12, 16:40.

Коментар

Успешен пореден сезон!
      Ако те интересуват повече такива камъни - имам практически неограничено количество бордюри (каменни), само че ще трябва да си ги возиш.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Супер интересна тема! Браво за положеният труд. Ще следя темата с интерес!
        Газ 69 2.4i
        Густо майна, пътят свърши !!!
        GSM: О895 7О6О59

Коментар

Стълбата е станала много красива!
          Поздравления за положения труд!
          0осем9осем7шест0осем7едно
          Миро

Коментар

• Re: "Къщата"

Браво, браво стълбата и на мен ми харесва много.

Коментар

Случихме на продължителни празници тая година, макар че този път не случихме на хубаво време. Но все пак успях да отхвърля някоя работа, която ще ми спести малко бъдещо мотане.
              Подготвих колоните/поповете за чардака.
              Малко фрезоване. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5240190.jpg
Размер:245.5 КБ
ID:5378898Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5240188.JPG
Размер:441.0 КБ
ID:5378897
              След това шлайф с 24 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5250191.jpg
Размер:202.9 КБ
ID:5378899
              И опит за състаряване Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5250196.jpg
Размер:232.0 КБ
ID:5378902Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5250193.jpg
Размер:211.0 КБ
ID:5378901Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5250192.jpg
Размер:171.1 КБ
ID:5378900
              После и абаците на колоните, или табани или пък башлък, кой както му харесва.
              Първо играе прободния трион. За по-добър резултат очертавам и от двете страни и обръщам бичмето и режа ту от едната ту от другата страна, докато го изкарам до край.
              Мъка си е, но става и така.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5260198.jpg
Размер:169.6 КБ
ID:5378903
              След това пак изглаждане с шайба с 24.
              И малко зеге под 30 град.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5260199.jpg
Размер:215.9 КБ
ID:5378904
              Модела. Модела го взех от съседна местна къща. Виждал съм го само тук и много ми допада. Стои много елегантно, защото има и много груби тукмаци.
              Ето го и оригиналътНатиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010163.JPG
Размер:563.4 КБ
ID:5378905
              Обрнете внимание и на сачака. Колко добре е направен и как е вкаран в канал в самата греда.
              За съжалени и тази къща се разпада и явно е обречена (не се продава ако се интересувте).
              А иначе nice, a?

Име:P5260202.jpg
Размер:132.1 КБ
ID:5378907 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5260204.jpg
Размер:120.2 КБ
ID:5378906

Коментар

Защо ми се струва, че много сложна технология прилагаш. Тези неща се изпълняват с тесла и бичкия.
                Крайният резултат е отличен - поздравления!
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Благодаря.
                  Какво да кажа? Привидно по-усложнено е но пък се ползват машини. Вярно че едно време се е правило с тесла и брадва и рукан, но ако всичко трябва да правя на ръка, не се виждам. Сигурно ще се справя, но колко още физически усилия ще ми коства...И така съм на ръба Добре поне, че през годините понатрупах инструменти, та не се налага всичко да се купува сега.
                  Местен майстор ми се хвали, че не мога да ги изработя по-бързо от него, но той работи с дърворезачка. Честно казано не харесвам работите му, стават малко груби.
                  Колкото до моя вид, може и по-добре, но...
                  Ето една колона правена от професионалисти, която ми харесва. Но според мен и тук се забелязва ползване на машини. И до колкото виждам са ползвали чам, който се обработва доста по-лесно.

Име:detail2f.jpg
Размер:25.9 КБ
ID:5379850 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:k1f.jpg
Размер:21.4 КБ
ID:5379851
                  Ето и още един интересен башлък:

Име:Abak.jpg
Размер:72.6 КБ
ID:5379852

Коментар

браво за положения труд и усилия.ще следя темата.
                    Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
                    GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Мммда.Става повече от добре.

Коментар

Какво става все още не е ясно Пилците ще се броят на есен.
                        В никакъв случай не искам да изглеждам самонадеян. Напротив, ако трябва да съм честен, съм малко неуверен..
                        Тъкмо се връщам от първта 5-дневна работна серия за тази година. Не е леко. А тепърва ми предстоят отново и отпуските.
                        Ако горното съм го правил по труден начин, не знам какво ще си помислите сега? Не ми беше до снимки, но на кратко. Започвам да вдигам конструкцията. Сега правя долния пояс хоризонтални греди, който фактически очертава стените. "Вкарвам си го" поради факта, че реших тия греди по външните стени да са с фалц, който частично да ляга на долните греди, частично на грубото дюшеме. Един вид да го застъпва. Та сещайте се - напасване на посукани греди, фалцове, снадки. За 5 дни съм на около половината от гредите. Вярно, имах ден за разопаковане и преждане, ден дъждовни, но... Заради слънцето, следобедните часове спирам работа, но пък продължавам до към 9. Едно е ясно, трябва постоянство и Здраве!

Коментар

Евала за куража! Възхищавам се на строител като Вас! Много хора не могат да усетят удоволствието нещо да излезе изпод ръцете им. Смятат за голям кеф ако може да си го плати друг да му го свърши. Но истински се получава само когато си ги прави човек нещата сам. Ако може, е сигурен, че са така като иска.

Например гредите, които да застъпят дюшемето и да стъпят и на долните греди - нито един майстор няма да го направи така. Да дълбае фаска и да припасва нещата. Всеки или ще закове дюшемето до края на долните греди и ще сложи горните изцяло стъпили върху дъските, или ще нареди дъските до горните греди или ще съчини някаква система от две успоредни бичмета - едното стъпило на дъските, а другото до него, стъпило на гредата. Бичметат ще са оразмерени предварително да направят що-годе равна повърхност отгоре. Нали след това този "шев", ще е скрит под стената, кой ще знае, че е направено по лесния начин.

Стискам палци тази есен да изкарате до покрив! Искрено Ви желая да имате изкарата много хубави дни във вашата си къща.

Коментар

Да, за това говорим.

Име:P1010203.JPG
Прегледи:3
Размер:159.8 КБ
ID:5391019 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010206.JPG
Размер:187.0 КБ
ID:5391020
                            И това. Дори за да уплътня времето на байчото, го помолих и да направи плочник към подхода
                            за къщата, а и втория голям каменен блок си дойде на мястото.

Име:P1010209.jpg
Размер:163.6 КБ
ID:5391021
                            И, не се имам за строител. По скоро има една стара дума подходяща за хора като мен - пенкилер.
                            Последно редактирано от ctef; 14-07-12, 17:52.

Коментар

С удоволствие следя темата. Колега, имаш златни ръце!
                              Не знам ти като какъв се определяш, но мерака и търпението ти заслужават респект.
                              Браво!
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Това е резултата след "първото полувреме". Следва 1 седмица почивка и събиране на сили, а след това и втората отпуска.

Име:P7280218.JPG
Размер:158.9 КБ
ID:5395206

Име:P7200212.jpg
Размер:171.5 КБ
ID:5395207 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P7200213.jpg
Размер:275.5 КБ
ID:5395208 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P7240215.JPG
Размер:167.2 КБ
ID:5395209 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P7240216.JPG
Размер:171.0 КБ
ID:5395210

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X