Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Къщата"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: "Къщата"

Арболита се получава много добре. Поне на снимката. А за проблема при разбъркването му - не се бях сетил. Факт, че е прекалено лек и леплив и няма да може да се обърка в обикновена бетонобъркачка.

Коментар

И така. Верен на написаното в предния ми пост, все пак отидох да видя бетонобъркачката. Още от пръв поглед, ми стана ясно че ще е моя. Оказа се Руска, можеби Съветска машина. Нямаща много общо със сега предлаганите машини по пазара. С ремъчно-зъбна предавка. Вечна. При това и на такава цена!
      Първото нещо, което направих, беше да и махна лопатките. Така вече, по-лекия бетон би трябвало да не се върти полепнал по тях. На практика се подтвърди. Такава добра микстура, до сега не бях получавал на ръка. С нетърпение ще чакам пролетта, да продължа дейностите. Успях да се снабдя и с армировъчна мрежа за мазилките, на малко по-ниска цена, пак от обява. Мога само да съжалявам, че по-отрано нямах такава машина, защото само като си помисля, колко бъркане на ръка падна за зидовете и поясите...
      Ето за каво става дума. Само не се присмивайте, външния вид не е важенНатиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010296.jpg
Прегледи:2
Размер:151.2 КБ
ID:5429357Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010297.jpg
Прегледи:1
Размер:194.3 КБ
ID:5429358Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010298.jpg
Размер:139.2 КБ
ID:5429359Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010305.jpg
Размер:152.9 КБ
ID:5429360Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010306.jpg
Размер:251.4 КБ
ID:5429361Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010303.jpg
Размер:158.2 КБ
ID:5429362Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010307.jpg
Размер:180.4 КБ
ID:5429370Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010304.jpg
Размер:240.8 КБ
ID:5429371Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PC030291.jpg
Прегледи:3
Размер:219.6 КБ
ID:5429372

Коментар

Много си е добра бетонарката!
        Важното е да ти върши работа, а както гледам, се справя.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Oх бако какво ме чака!!! Защо не прочетох по рано темата!
          Точно по твойте стъпки съм.
          Ще искам съвети.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:17012013399.jpg
Размер:188.6 КБ
ID:5444674

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
            Така де. Това е едната от причините да пиша, освен съветите които получавам.
            Ако поне и още само един човек види че нещата могат да се направят и така, и се захване с подобен проект, значи написаното и показанато няма да са напразно. Вероятно 99% от участниците във форума са с по-добри физически данни от мене, а вероятно и материално.
            Така че You can do it!
            Човека е готов ,и да знаеш че, вече ти си моят ГУРУ !!!
            Два етажа по 40кв.метра.
            Само да се оправи времето и започвам с разчистването.Дано да не си прав за доварите!
            Моят обект обаче е на 12км от дома и това ме улеснява да известна степен.Таман се бях ядосал че,с пикапа ми L200 само се разхождам безпредметно !
            Майстора на колонките(които си показал) ми е приятел и ме чака на полусъединител.Ще се придържам към твоята технология но, което може да се направи на машина ще си спестя дялкането с далтите.
            Последно редактирано от Петьо Джартов; 18-01-13, 11:44.

Коментар

Малий! Трепна ми сърцето като видях снимката. Хубав е вашия край, Балкански! Да знаеш, превърна ми се в навик периодично да преглеждам сайтовете с обяви, и да гледам какво ново се появява. Доставя ми удоволствие. Явно, трайно съм се увредил.
              Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
              Човека е готов ,и да знаеш че, вече ти си моят ГУРУ !!!
              Въобще не искам да се виждам в такава роля! Често се получава, т.н. форумни Гурувци да изпадат в комично положение.
              Просто се уча, бачкам(за удоволствие) и споделям.
              И аз чакам пролетта, трупам хъс и... пестя.
              Като ти гледам дувара,така от птичи поглед, ми се струва суха зидария, и изглежда стабилен. Нещо не виждам да има кал. То ще си покаже. Ако искаш качи и други снимки. Ако искаш, и друга тема започни.
              Мислиш ли, че ако можех да направя всичко с машина, нямаше да го сторя? Ама не става.

Коментар

Уникална тема! Ще я следя с интерес - пишете и снимки да има.
                Поздравления.

Коментар

Така и така темата се побутна отново, макар че зимата не е работен период, да го ползвам отново за консултация.
                  Става дума за ел. инсталацията.
                  Аз ги виждам няколко варианта.
                  1. Ползване на вграден в отливките арболит, гофриран маркуч. Ще се наложи пробиване на някои вертикални и диагонални греди. Над вратите кабела го виждам да мине в пространството м-у шурца и хоризонталната греда.
                  2. Разполагам с бергманови тръби. Нямам клещи за огъване. И тях мога да ги вградя в арболита. Но, мога да ги прекрам в таванското пространство, с разводки надолу.
                  3. Мостов кабел, по традиционния в момента начин по всички обекти, с вграждане в мазилката.
                  4. Комбинация м-у трите.
                  Прилагам скица, как горе долу виждам пътя на кабелите. Показал съм силовата част, като точките са евентуалните места на контактите. Особеноста е че трябва да мине и една силова линия, която да захрани проточен бойлер. Ще търся такъв с най-малката мощност, но все пак. Квадратчето е таблото с бушоните. Ще е желязна кутия, с ключ за за включване на вратичката. С един главен бушон 63А и 2 за осветлението и няколко за силовото. Осветителната инсталация по принцип ще следва пътя на силовата. Смятам да заложа на странично осветление.
                  Та, моля за компетентни мения, приятели!
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:El.JPG
Размер:37.9 КБ
ID:5445452

Коментар

Еми така е,кво да го мислиш повече?
                    Аз лично не съм фен на проточните бойлери точно заради големите мощности които изискват.Повече предпоставки за аварии.
                    А несте ли мислили за нещо на твърдо гориво което да топли вода,нали има камина.Там има много скрити варианти.

Коментар

Не, това не стои като универсален вариант. Лятото нямам намерение да паля огньове. Евентуално се сетих за газов бойлер, но място за бутилка трябва да отделя, а и нещо не ме кефи.
                      И да спомена. Водата ще ми е пряко свързана с наличието на ток, защото мисля да съм на хидрофорна помпа ли ми се казваше. Налягането ни е слабо и лятото често не стига водата. Ще туря в мазето резервоар около 200л., да се пълени когато има, а нагоре с помпата.
                      А иначе, тока го мисля. Кой е най-добрия вариант? И безопасен.

Коментар

Лятото нямам намерение да паля огньове.
                        Еми не би ли могъл да скриеш един слънчев колектор някъде!Перо си ,ако се има впредвид че ще ползвш къщата повече лятото .

Коментар

...Става дума за ел. инсталацията.
                          ...
                          3. Мостов кабел, по традиционния в момента начин по всички обекти, с вграждане в мазилката...
                          Преди 13 години купих стара, но недовършена къща в Ржана планина. Понеже съм горски, проблема с тока го реших по най-лесния и сигурен начин - навсякъде мостови, преизчислени х2. И на всяка верига - отделен авт.бушон. Трябват ти 1 отверка, 1 комб.клещи и каса бира. Лесно е.
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

А една сонда за вода, как ти се струва?

Коментар

Никакви мостоваци и зазидвания, колега!
                              Направи си инсталацията, както в цивилизованите държави. Гофрирни тръби и многожилни единични кабели(жици), с каквато квадратура ти трябват. Винаги е по-добре да можеш да проследиш, изнижеш и замениш евентуално дефектирала жица или сноп. Няма утечки, няма къртене.
                              Пусни си и истинско заземяване.
                              Аз от години не мога да се начудя на тукашните стандарти и мостоваците. На запад никой няма да ти подпише сертификат за такава инсталация. На моята вила, дори и скромна, инсталацията е по всички евростандарти.
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                                Никакви мостоваци и зазидвания, колега!
                                Направи си инсталацията, както в цивилизованите държави. Гофрирни тръби и многожилни единични кабели(жици), с каквато квадратура ти трябват. Винаги е по-добре да можеш да проследиш, изнижеш и замениш евентуално дефектирала жица или сноп. Няма утечки, няма къртене.
                                Пусни си и истинско заземяване.
                                Аз от години не мога да се начудя на тукашните стандарти и мостоваците. На запад никой няма да ти подпише сертификат за такава инсталация. На моята вила, дори и скромна, инсталацията е по всички евростандарти.
                                +1
                                и не е лошо да помислиш и за дефектнотокова защита.Да знам ,че ще кажете че не е нужна..............
                                Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
                                GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X