Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Къщата"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: "Къщата"

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Бил съм максимално настоятелен. Но явно си иска и талант.

Бе не знам. Тия машини, до които имам достъп, са като минимум по 600-700 кила едната, та може и да ми е изкривена представата за това-онова.
    О-хо-о, 600-700 кила - това са машини с много лят чугуний по тях. Машинката, за която става въпрос тук, сам човек си я разнася, де да знам точно, но нещо като макс. 80-100 кг.
    Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
    Щом казваш за щрйхмуса че не става, значи не става! Аз най-вече от него се интересувам.
    Инчае че е лека лека е, но като се притегнат плотовете няма луфтове. Вероятно за масата на циркуляра имаш предвид. Тя се гъне ако е само на шпилките. Но каво да ти кажа. С тази машина си направих всички нови черчевета на предишния си апартамент. Разбичвах от талпи и т.н.
    А, то неволята ...нали знаеш. И аз съм правил доста неща на нея, то и със бичкия, рендета и ръчни фрези (рендета с профилни ножове) съм правил разни неща, ма си не е работа.
    На въпросната машина - примерно - съм си направил клиновидни шайби на циркулярния диск, той застава ексцентрично (в равнина, неперепендикулярна на оста на вала) и правя сглобки с прави зъби.
    Последно редактирано от davc; 18-03-13, 12:44.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Така е. И се събира в багажник.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        много лят чугуний по тях.
        Те са предимно от това. производство 30-те - 60-те години на миналия век. Немски и един английски (май) абрихт. Само един щрайхмус има български, ама той като нищо го докарва поне тон.

ПП. А, и един руски абрихт, дето бръмчи повече, отколкото върши нещо.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, тази работилница, за която говориш в София ли е? И доколко е възможен достъпът? Става въпрос, най-вече - възможно ли е да ме допуснат аз да си работя (срещу наем, или каквото там заплащане, разбира се).
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Те са предимно от това. производство 30-те - 60-те години на миналия век. Немски и един английски (май) абрихт. Само един щрайхмус има български, ама той като нищо го докарва поне тон.

ПП. А, и един руски абрихт, дето бръмчи повече, отколкото върши нещо.
            За мен това са истински машини.
            Не като я завъртиш и да се ракарва из работилницата.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              Спарки, тази работилница, за която говориш в София ли е? И доколко е възможен достъпът? Става въпрос, най-вече - възможно ли е да ме допуснат аз да си работя (срещу наем, или каквото там заплащане, разбира се).
              На 20 минути път от София. За останалата част от въпроса ти - трябва да се видим. Разговора не е за тук.

То си е купен цял цех от източна Германия при сливането им. Явно работил от много отдавна. Имаше и фреза с лентов ремък например.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Бил съм максимално настоятелен. Но явно си иска и талант.

Бе не знам. Тия машини, до които имам достъп, са като минимум по 600-700 кила едната, та може и да ми е изкривена представата за това-онова.
                Верно е до "талант" или по-точно до незнание. Всичко е от неправилно подбрани дискове. Брой зъби, наклон и т.н.
                За 20г. рязане с циркуляр, нямаме случай на кафяв срез, камо ли запален...но всеки материал се реже със подходящият диск за него. В крайна сметка съм сигурен, че и финансово това е по-оправдания начин..

Коментар

Стефане,ако в близко време не покажеш нещо ново, аз се отказвам да влизам !!!
                  Само талаш,прецака ми се фотоапарата и даже и мерака за снимане.

Коментар

Ами ти сам казвашче нямаш мерак за снимане, а от мене искаш снимки.
                    Сега работя. Налагам си го във всеки свободен момент, защото мене чака. Днес го писах дъждовен.
                    Байото е зает, та почти всичко минава само през моите ръце. Просто не ми е до снимки, а и действието така се развива много бавно. На всичко отгоре, вече нямам и стари отпуски за ползване. Ще видим, пилците, както обикновенно ще ги броим наесен.
                    За сега ще споделя само, че реших да направя част от фасадата на къщата с дървена обшивка. Та ти е ясно, шлайфане, фрезоване на фалцове... на поляната. А иначе и стените напредват.

Коментар

Ето , само това съм снимал тая година. Всичко все още е в суров вид.
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P6090313.jpg
Прегледи:2
Размер:163.1 КБ
ID:5498154Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P6090316.jpg
Размер:112.7 КБ
ID:5498155Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P6090314.jpg
Размер:156.3 КБ
ID:5498156

Коментар

Много хубаво става.Стряхата е огромна- красота. Можеш ли да напишеш с какви размери са ти страниците и стъпалата на стълбата?Успех.

Коментар

Между дъските пълниш ли с нещо или си го оставяш празно. Един познат си направи дървена барака обкована от вън и от вътре с дъски. Между дъските насипва талаш. Твърдеше че се е получила много добра изолация.

Коментар

Талаш рай за мишки и всякакви буби.

Коментар

Първоначално публикуван от dim_ara Преглед на мнение
                              Много хубаво става.Стряхата е огромна- красота. Можеш ли да напишеш с какви размери са ти страниците и стъпалата на стълбата?Успех.
                              Страниците са 14х14. Стъпалата са по 28 см., на 4 дебелина , май бяха. Височина на стъпало 18см. Ширина да речем около 90.

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                              Между дъските пълниш ли с нещо или си го оставяш празно. Един познат си направи дървена барака обкована от вън и от вътре с дъски. Между дъските насипва талаш. Твърдеше че се е получила много добра изолация.
                              Е, ама не четете, за к'во пиша тогава? Стените и всички пълнежи са от арболит, дървобетон.

Коментар

мерси много!ще трябва да правя и аз една стълба и ми хареса изпълнението ти.успех

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X