Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Къщата"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: "Къщата"

уххх, красота

що не ги облепиш с камък тези бетонните патерици?

Коментар

Меракът си има цена, контрафорсите - по-голяма. Контейнерите за отпадни води не ги раздава общината. Все пак говорим за селска къща, а не за хотел за селски туризъм, или греша?
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Поздравления!
        Много е хубава!
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Голямата баня-уникат!Просто но ефектно!

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
            ПП. На бас, че ремонтът е над два пъти цената на придобиване.
            На бас че ремонта е над 10 пъти.
            При мен няма да стигнат.

Евала братле,кефи ме в твоя начин на възстановяване че, си се съобразил единственно с това кое те кефи.
            Хич не ме интересува кой какво си мисли, и как е било преди 200-300 години.Бетона ще си обрасне с бръшлян и ти ще си гледаш кефа.

Коментар

Поздравления!
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Стил и атмосфера! Адмирации!

Харесвам това съчетание на запазения облик на стара къща със модерно звучене и съвременни удобства.
                По-миналото лято в Испания гледах произведенията на един млад архитект, който купува цели изоставени махали за по 12 - 18 000 евро, в състояние по-лошо от това на първите снимки, след което прави това, което си направил и ти и ги продава за по над 75 00 евро къщата. Въпреки кризата се търсеха до степен, че не смогваше и беше натрупал десетина поръчки.

Тези контрафорси наистина не се вписват, но както казаха по-горе при желание и възможности можеш да ги облицоваш с камък. Ще стои грубовато, но по-добре от гол бетон. Мислил ли си да ги обединиш с един навес, за да стане веранда над резервоарната система, тогава можеш да ги облечеш и с дърво. Мисля, че ще стане интересно, а и ще имаш къде да си пиеш питието в летните вечери на хлад. Ама пък губиш автентичната фасада. Абе размечтах се…
                JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Оставете ги тези контрафорси на мира (и на времето, и дивата лоза). Каменната зидария си е каменна зидария, бетонът си е бетон. Бетонът облицован с плочи - е бутафория...
                  На мен лично, много ми импонира ми решението на Бадев по тяхно отношение.
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Кеф цена нема! Супер се е получило! Поздравления!
                    יעבור
                    «И това ще мине»

Коментар

Стеф, не напразно по-нагоре ти подхвърлих за бойлер на ток и дърва. Моята баня на селското къще е малко по-малка от твоята по площ и бойлера не тежи нито визуално, нито като обем. Диаметърът е 40см и се свива в единия ъгъл. davc ти писа за канализацията. Моята за банята е с работещия близо 20г компромис 32мм, но не го приемай като препоръка
                      Badeff, с най-добри пожелания по-често да оживявате къщето с присъствието си!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                        Оставете ги тези контрафорси на мира (и на времето, и дивата лоза). Каменната зидария си е каменна зидария, бетонът си е бетон. Бетонът облицован с плочи - е бутафория...
                        Аха. Баш това беше логиката на къщата. Само честна игра: което може да се направи по стари технологии, се прави по тях, което не може - остава си ново. Облицовъчният камък ми вади очите от километър, еле пък ако е залепен до истинска стара зидария. А истински камък отгоре значеше още доста кубици зидане, и пак щеше да е менте - нито на толкова обикновена къща са слагали някога контрафорси, нито формата им е била такава.

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
                        Мислил ли си да ги обединиш с един навес, за да стане веранда над резервоарната система, тогава можеш да ги облечеш и с дърво. Мисля, че ще стане интересно, а и ще имаш къде да си пиеш питието в летните вечери на хлад. Ама пък губиш автентичната фасада. Абе размечтах се…
                        Здрасти - срещали сме се при дядо Владо, май. Идеята не е лоша, но дворче за софра и цветя си има от другата страна - а около резервоарите вече растат брези и вишни.

Иначе и аз я бях подхванал като ctef - полека, със собствени сили и с помощ от приятели и комшии - ама си дадох сметка, че на 4 часа път дотам и с общо 3-4 седмици лично време годишно има да се боря с това чудо до пенсия и цял живот ще имам строеж, а не къща. Оказа се по-голям залък, отколкото мога да глътна сам. А към ctef - абсолютен респект за мерака и труда. Неговото "осиновено чедо" е съвсем обозрим и възможен проект и е на път да стане много скоро.
                        Последно редактирано от badeff; 30-01-13, 23:34.
                        Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнение

Иначе и аз я бях подхванал като ctef - полека, със собствени сили и с помощ от приятели и комшии - ама си дадох сметка, че на 4 часа път дотам и с общо 3-4 седмици лично време годишно има да се боря с това чудо до пенсия и цял живот ще имам строеж, а не къща. Оказа се по-голям залък, отколкото мога да глътна сам..
                          Това обаче можеше да ми го спестиш !!!

Коментар

Ох братко! Това което си направил, не е по силите на сам човек, нито на двамина. Много работа, тежка работа. Ама пък е станало много хубаво. Поздравления. Едва ли ще те догоня, но това и не е състезание, все пак.
                            Дано повече хора гледат такива проекти и да поемат по този път.
                            Относно целите такива селища дето се изкупували по чужбините.
                            Преди година-две, по сайтовете за имоти се появи обява за продажба накуп на 14 къщи ли бяха не помня точно в село Горно луково. Търсеха им май около 140 000 Евра. В Горно Луково, къщите са все такива каменни, неотремонтирани. Селото е снимано в материала ми от темата “Забравен край", тук във форума. Атмосферата му е страхотна.
                            Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                            ПП. На бас, че ремонтът е над два пъти цената на придобиване.
                            Майсторе, майсторееее! Уж си майстор, а си толкова далеч от истината. Аз дето цепя стотинката на 2 и работя с един човек отдавна съм надхвърлил цената на придобивката. А до къде ще се стигне, никой не знае
                            Последно редактирано от ctef; 31-01-13, 08:03.

Коментар

Ще споделя с вас няколко стати от стари броеве на списанията "Наш Дом", от моя архив.
                              В едната се говори и е показана къщата, вдъхновила писателя Георги Данаилов.
                              За другите ще видите сами, но само ако сте на вълна стари къщи
                              Пускам ги, защото не винаги може да се надникне зад зидовете на тези къщи.
                              Прикачени файлове

Коментар

Вчера говорих с един човек който е бил преди 40 години в Русия.
                                Каза че още тогава братушките са ползвали абролита.
                                Викали му там лек бетон.Точно по този начин са го бъркали и, са пълнили стени на метални бараки !!!
                                Бил е чудесна изолация!
                                Оффф ,кога ще стигна и аз до там ?????

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X