Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Къщата"

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: "Къщата"

    Първоначално публикуван от dim_ara Преглед на мнение
    мерси много!ще трябва да правя и аз една стълба и ми хареса изпълнението ти.успех
    За тази цел новата ми придобивка ще ти улесни много работата.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:TKN 95D.45d75d13db482b49c47b7496dddb9680.jpg
Прегледи:2
Размер:33.8 КБ
ID:5500871
    Особенно плъзгащия механизъм.
    Стефан е надделял с много майсторлък който при мен липсва !!!

    Коментар


    • От: "Къщата"

      супер.давай ми го.ама като гледам ще си я правя като Стефан.дано се справя.Не вярвам само да събираш инструменти - вероятно си напреднал много с къщата си,ама не ни информираш...е и аз не съм писал за хидроизолацията на моята къщурка-вече ми се поизбистри и ще пиша там.успех на всички

      Коментар


      • От: "Къщата"

        Добра придобивка. Хубаво е, че си я взел и с постъпателно движение.
        Не знам само кой до къде го е докарал с тези дървени конструкции, че като гледам какви дъждове се изсипаха, си давам сметка, какъв късмет извадих миналата година, със сравнително сухото лято.
        Първата 5дневка от отпуската ми свърши, така че има отхвърлена работа, но има и възникнал проблем. Скоро ще кача снимки.

        Коментар


        • От: "Къщата"

          И така, дъска по дъска, фасадата е готова. Прозорчето малко ми малее, така че ще го коригирам леко в долната част.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010383.jpg
Прегледи:2
Размер:142.6 КБ
ID:5501970Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010401.jpg
Прегледи:2
Размер:101.4 КБ
ID:5501974Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010391.jpg
Прегледи:2
Размер:116.1 КБ
ID:5501975Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010393.jpg
Прегледи:1
Размер:81.2 КБ
ID:5501976
          Прикачени файлове

          Коментар


          • От: "Къщата"

            Това добре.
            Но се хванах и с мазилката. Реших да си платя и възложа задачата на двама колеги, които с това се занимават. Тоя път аз бях само чирак. Започнахме задната стена, където бият дъждовете. Мерак голям но резултата е че се появиха пукнатини. Уж спазихме технологията, но ...
            Пропрцията на мазилката е пясък/вар 2:1 + 10% от количеството на варта, цимент. В случая бял, за сда се белне стената и да няма нужда от допълнителни грижи. Да ама май няма да стане
            Имам предвид тия 2 пукнатини, които се отвориха след обръщането на ъглите. По принцип грешката е и моя. Водих се от идеята, гредите да са измазани, за да няма достъп влагата до тях. Да но на практика, в класическите строежи, всички ъглови греди са открити. Вероятно има защо. Вероятно там са зони с повишено напрежение.
            Иначе мазилката си имаше склонност да отваря пукнатини, и падна яко пердашене. И сега има малки микропукнатинки, особено там където са били майките. Абе прави ми впечатлени, че май нещо няма адхезия, стара към нова мазилка, нещо няма спойка!?
            А имах намерение и фибри да добавя, но забравих. Абе, оливане...
            Прикачени файлове

            Коментар


            • От: "Къщата"

              Иначе си стана, така като си го и представях за задна стена. Семпло и на абсолютно задоволително ниво. Струва ми 200лв. за около 25 кв.м., като хората ми помагаха и при сглабяне на импровизираното скеле, и за коване на мрежите.Но сега ще трябва да го мисля, как да се оправя, защото явно не може да остане така..Едното е да изкъртя ъглите, и да открия грдите.Другото е да използвам от онези ъгли с мрежичката, и да финосам с бял теракол, или каквото там си трябва. То май и цялата стена ще трябва да се финоса при това положение.Приемам всякакви съвети от специалисти, ако сте склонни да отделите малко време.Поне при вътрешните мазилки да се избегнат грешките.
              Прикачени файлове

              Коментар


              • От: "Къщата"

                Що не направи хастара със "сламо-бетон"? Слама в ярмомелката и пясък с цимент. Тъкмо щеше да пасне със стените. После само пердашене.

                Коментар


                • От: "Къщата"

                  Не съм се сетил. балите със слама си се дят в плевнята. Само дето няма ярмомелка.
                  Но веднага ти отговатрям с контрадовод. Целта ми беше, мазилката да не е хигроскопична. Дървобетона е. Предполагам така ще е и за сламобетона.
                  За да е по-устойчива и водоотблъскваща добавях и по кило Ц200 на бъркало. Не че стана на 100% импрегнирана, но поне малко.
                  Иначе мазилката си беше добра на консистенция, добре се лепеше. И сега на пипане има якост и не се рони. Но тия пукнатини.... Вероятно зависи и от основата.

                  Коментар


                  • От: "Къщата"

                    Е, мажеш върху дърво. Дървото като "поеме" се разширява, "бетона" зад него и той. Струва ми се обречена работа това мазане, с уговорката че не съм никакъв специалист по въпроса. Лично вместо да мажа бих го направил със сачак. Добре обработен изкарва много, пък и изглежда добре.
                    Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

                    Коментар


                    • От: "Къщата"

                      Абе, все пак хората ги мажат и кирпичените къщи.
                      Не може да не може.
                      Все нещо ще се измисли за вътрешните мазилки, защото гипскартона неще не ме влече за сега. Пък от друга страна си е толкова "чиста работа"

                      Струва ми се, някой го беше дал отговора в предишните страници: мазане на 2 ръце. Ама...
                      Последно редактирано от ctef; 15-07-13, 11:56.

                      Коментар


                      • От: "Къщата"

                        Според мен грешката е в добавянето на С200! Съхне бързо ,свива се и пука . Едно време с баща ми така мазахме вилата и се напука. Не знам брат, дофтур съм! Нека някой с опит каже.

                        Коментар


                        • От: "Къщата"

                          На дървена основа (и друга водопоемаща) мазане на една ръка не става. Най малко на две ръце, с мрежа на първата, и то не-много дебели слоеве.
                          Старите майстори са слагали чоп (свинска четина), който е първообраз на днешните фибри.
                          Преди полагане на първия слой върху кирпич, се е мокрела основата, за да се изравни влагата.
                          Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

                          Коментар


                          • От: "Къщата"

                            Имам доста мазилки направени. Първо разтвора ти е в грешна пропорция. За зидария се препоръчва 1:3 вар:пясък, а за мазилки 1:4. Цимента трябва да е 10% от количеството на варовия разтвор. Друг е въпроса и варта каква ти е била. Сега практикуват да правят с хидратна вар. Тя се получава от негасена вар леко напръскана с цел при употреба да се доогасява за да си свърши съответната дезинвекция. Ако се ползва трябва да се сложи в съд за да се огаси напълно. На негасената вар за да се огаси в яма трябват 3 години, но кой ти чака 3 години. Дядо ми работеше като шофьор в една строителна фирма със собствен възем за вар и бетон. Държаха ватра по няколко месеца в ямите. Преди 10-тина дни ходих да си купя хоросан в чувалчета. С мотокара караха хидратна вар и я гасяха във варели. Единия мургав работник ми е познат и ми каза че едно денонощие било достатъчно за за угасяне. На другия ден я пълнели в торбички или в бъркалката за варов разтвор. Това причинява доста проблеми при мазилката.

                            На село къщата е от греди и между които е иззидано с тухли. Мазането е правено с положена рабица и варов разтвор. Няма никакво напукване. Цимент обаче се слага по-малко.
                            Моето първо мазане беше с много цимент, като си мислех че той държи маилката. Стана доста здрава, но за сметка на това и доста напукана. Миналата седмица съм измазал един кубик хоросан в който съм сложил 3 торби цимент х 25кг. Няма никакви пукнатини. Хоросана го насипах в няколко големи корита и го залях обилно с вода за да си протече реакцията на варта преди мазане. Стоя там няколко дни. Виждаше се че се отделят балончета във водата от реакцията на варта. С тази пропорция, която си направил е дошла доста варта. Шпакловал съм с чиста вар на нова мазилка и където е малко по-дебело, се напуква. С шпакла изстъргвах и пак нанасях тънък слой. Докато добия опит доста опити направих. Отделно че с тази пропорция излиза доста скъпо. И аз си мислех сам да ди забърквам хоросана, понеже нямам с какво да си го докарам в насипно състояние. Ама като си го приготвя сам ми излиза почети на същата сума като готовия в торбички. Понеже вземах голямо количество се спазарихме 1,20лв за торбичка от 20кг. Един кубик е около 1,5т, което прави на торбички 90лв/кубик. На кубик от бъркалката го дават по 60лв. Така с колата на 4 пъти го прекарах, разтоянието е около 3км, а за превоз на насипен ми искат 20лв, трябва място да си подготвя за разтоварване, после принасяне с кофи.

                            Съвета ми е сега напуканите места по гредите да ги окъртиш. Предполагам че много лесно ще паднат, понеже към гредата не е хванала. Положи рабица, но окърти малко около гредите. Направи си разтвора в правилната пропорция 1:4 и малко цимент слагай. Практически варовия разтвор може и без цимент да се нанася, циманта се слага за по-бързо изсъхване на мазилката. В древността са назали с варов разтвор без цимент и от стари майстори знам че изкарва мазилката доста по-дълго време. Има по-добра дишаща способност и не поема влагата.
                            Последно редактирано от dimich87; 15-07-13, 15:19.

                            Коментар


                            • От: "Къщата"

                              Мдаам, тая прпорция я взех от форума "Направи сам", мнение на "капацитет". И аз знам че при много вар мазилката има склонност да се пука. Ама пък на майсторите им беше едно хубаво, лепеше се без проблем. А те дяволи, не казват нищо, а каквото аз съм решал
                              Но е ясно, че при мене са се съчетали няколко неблагоприятни фактора.
                              Иначе, работехме с хидратна вар, изкисната 1 денонощие във варел.
                              Сигурно ще се отиде на правене отново на ъглите. Но и сигурно ще се получи разлика. Та не знам дали отгоре няма да се наложи минаване на още една ръка с нещо?

                              Коментар


                              • От: "Къщата"

                                Разгледах снимките. Гредите са много гладки. Мрежата, която сте сложили да обхване гредите е доста едра. В рода ми имаме една стара къща и по нея ми е направило впечатление, че гредите са надялкани. Виждал съм да го правят и като наковават пирончета. Пирончетата са много на често и стърчат поне колкото е половината дебелина на мазилката. По принцип хоросана не лепи за дърво. Затова се правят разни хитрини за да не се отвърта мазилката от дървото. Коването на рабица е една от хитрините. Също при мазане на таван от шипки, те се надялкват начесто и задължително в сместа се слага коса или козина - чоп. Тук идва една друга гадост. Хоросана ускорява ръждясването на желязото. Та как да се пребори човек с това - не знам сигурен начин, но трябва да има. По къщата има рабица, дето е в мазилка от над 50 години и не е ръждясала особено.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X