Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най после и аз да се похваля TERRANO 2

този път пробвай с 5мм ламарина да направиш цял предпазител който да почва от стойката за лебедката чак до крайя където свършва оригиналния предпазител малко преди предния мост.доста ще се озориш ако трябва да го угъваш но от заварени парчета мисля че ще се постигне желания ефект,а пот стойката за лебедката може да оставиш отвори за охлаждане на радиатора
    в момента правя един мотор за приятел и като го свърша и аз ще се разпиша с една тема за потготовка на мойта джипка но до тогава нямам място в гаража и събирам идеи

Коментар

Първоначално публикуван от akxel Преглед на мнение
      този път пробвай с 5мм
      Мда, та като удари следващия път да огъне шасито, вместо предпазителя. Никакъв смисъл няма от такива дебелини. Освен друго и тежат. По-добре да направи от тройка, но от някаква здрава стомана, а не от говнолин 3. Например 3мм S355 (шасито е правено горе-долу от такова) е горе долу като здравина колкото 4.5мм стомана 3, а има и доста по-здрави стомани от това. Като видя стойка за лебедка, правена от стомана 3, направо ми се присира. Даже оригиналните китайски не са от такова.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Мда, та като удари следващия път да огъне шасито, вместо предпазителя. Никакъв смисъл няма от такива дебелини. Освен друго и тежат. По-добре да направи от тройка, но от някаква здрава стомана, а не от говнолин 3. Например 3мм S355 (шасито е правено горе-долу от такова) е горе долу като здравина колкото 4.5мм стомана 3, а има и доста по-здрави стомани от това. Като видя стойка за лебедка, правена от стомана 3, направо ми се присира. Даже оригиналните китайски не са от такова.

като имах предвид 5мм затова споменах да се надупче за по добро охлаждане и по този начин няма да е толкова тежка и пак ще отслабне като здравина,но ако и 3мм s355 върши същата работа също съм за.а на повечето брони предпазителя е доста надупчен затова го дадох като пример не е нужно да е плътен важното е да има нещо

Коментар

Ясно е, че трябва предпазител там, но ако е надупчен това означава, че ако една клонка се навре в дупката, ще спука радиатора на климатика. Затова според мен не трябва да е надупки.
          Сега има два варянта. Гледам, че тоя детаил дето съм го смазал е на точкови заварки. В двата случая, че го отстраня и ще трябва да го заменя с друг. Под друг имам предвид или от морга същия детаил(после заварен на място) или да измисля някаква лека тръбна конструкция заменяща досекашния детаил. Този детаил просто събира купето в долния му край(не е силов елемент). Явор от Вромос до колкото се сещам бяха поснали една допълнителна тръба от доло на този детайл.

Коментар

"Детайла" не е отделен такъв, ами е част от купето. Двата радиатора се държат лъм него. На точкови заварки е, за да е сглобка, в смисъл - профил. Ще трябва да режеш. Но ако питаш мен - не му пречи че е смачкан, щом радиаторите са си на мястото, така че хич не се занимавай. Помисли как да го защитиш. Единия начин е с ламарина, закачена на шасито и минаваща под и пред него. Виж как е реализирано на бронята на AFN. Аз бих го направил по същия начин. Ако процепите са с достатъчно малък размер, но повече като бройка, няма да имаш проблем с клонки и прочие полюции там.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И аз го чукнах това желязо преди време - наистина първо то се криви долу.
              Последно редактирано от rsv; 28-05-12, 19:19.

Коментар

То и мойто е леко чукнато от първия събор в Приморско. Ама не смачкано, а само леко огънато към шасито.

Коментар

ето ти няколко варианта които съм свалял от нета може да ти допадне нещо,даже първия е като твоя джипНатиснете снимката за да я уголемите

Име:2009-07-31_145700_Replacement_Front_bumperTerrano_001_small.jpg
Прегледи:2
Размер:58.5 КБ
ID:5378985 ето и друг вариантНатиснете снимката за да я уголемите

Име:2009-08-13_023727_Terrano_replacement_bumper.jpg
Размер:180.2 КБ
ID:5378988 а като казах да се надупче имах ето товапредвидНатиснете снимката за да я уголемите

Име:3868.jpg
Размер:427.1 КБ
ID:5378991 но във всичките случаи оригиналния предпазител си седи
                  а товав общи линии е моята идея която смятам да осъществя с някои дребни допълненияНатиснете снимката за да я уголемите

Име:1083743.jpg
Прегледи:1
Размер:75.1 КБ
ID:5378996Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1026993.jpg
Размер:65.9 КБ
ID:5378997Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1026996.jpg
Размер:88.6 КБ
ID:5378998Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1026993.jpg
Размер:65.9 КБ
ID:5378997надявам се че нямаш против за снимките

Коментар

Благодаря за снимките много са полезни. На първите две видях захват за джака, а на третата не. За следващите пък въобще отзад няма. Еда от причините да направя тия тръби беше за да може джака да се ползва. Сега се чудя да си правя нов предпазител отдоло или да се мъча да възстановя моя или да си намеря същия...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Но ако питаш мен - не му пречи че е смачкан, щом радиаторите са си на мястото, така че хич не се занимавай. Помисли как да го защитиш.
                      Абе и ти си прав.

Коментар

ако трябва да съм по-конкретен съм планувал след като се поразчисти каража да направа предмата броня от третата снимка на АФН но със опция за джака в двата края на лебедката може и без халогените ще видим,за отзад съм планувал ето товаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:15s7uh3.jpg
Прегледи:1
Размер:12.7 КБ
ID:5379319 или нещо подобно защото също трябва да има отвор за джака и също много ми се иска пак да си имам теглич и ще мисля вариант да ги комбинирам,а все още е в процес на обмисляне резервната гума дали да си остане там или да я качвам отгоре което неме радва особено,а за последните 4 снимки просто много ми хареса как стои с това окачване и предната броня е същата и с голям багажник

Коментар

Като ги направиш ще чакаме снимки, пък току виж "едни" ти поръчали още няколко бройки.

Коментар

То и на мен ми предстои направа на брони/предната с предимство разбира се/,но най-много зор ще бъдат заоблянията по чупката на бронята в двата края!
                            Ще видим какво ще стане....
                            NISSAN FOREVER
                            -----------------------------------------------------------------------------
                            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Ей подстрекатели..., ще ме накарате да преправям бронята.

Коментар

Ама аз съвсем сериозно - направи AFM-ската, и ако ми хареса имаш сигурен клиент.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X