Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най после и аз да се похваля TERRANO 2

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
    Спарки прав си за усилката на хебела, че трябва да е от по-дебела ламарина. Утре, ще си подготвя една 4-5мм неръждаема и дано успея да го изработя.
    дамяне по принцип неръждавейката е жилава,макар че за такива дребни детайли може да няма проблем,но според мен ползвай друг вид стомана
    като пример макар да няма нищо общо с твоя случай ще кажа само че преди три години превих удължения за предница на мотор и резултата беше ужасен,при неравности на пътя така яко се залюлява предницата че направо нямам думи,после направихме същите самоче от стомана 45 и воала мотора се кротна
    първоначалната идея беше да се полират и да отпадне хромирането ама както е казал народа бързата работа срам за майстора
    идеята ми е че и тази планка ще е подложена на удари от неравностите макар и не пряко

Коментар

Да наясно съм за ударите, но незнаех, че може да възникне проблем. Най лесно е да я направя от черно. Идеята ми беше щом усилката, ще го играе и уплътнителна шайба за семеринга да бъде от неръждаема стомана поне да не създава проблеми за семеринга. Едно малко ръждясване и ще почне да къса перата на уплътнитела.
      Абе освен да да пробвам и да видя дали нещо, ще усетя.
      Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
        Здравейте ! Снощи се сдобих с терано 2, "99г. дълга база, 2.7tdi, на РЕАЛНИ 99.896км.(не питайте от къде знам, сигурно Е !) Докато си го прибера от София късно вечерта го поопънах по магистралата и се убедих каква машина е ! Сега имам няколко въпроса към собствениците:

1. Радиото не работеше, днес го свързах и не може да хване радио, антената на покрива я няма ? Какво следва ?
        2. Гумата на задната врата на големи подскоци или дупки дрънчи на ламарина (това е нещото което най-много ме притеснява) Нормално ли е ?
        3. Дистанционното за централното не работи. Смених батериите и пак неще. От какво може да е ?
        4. Имам само един ключ, откъде мога да си извадя втори ?
        5. Докато го прибирах по магистралата го карах с около 140-150км/h и температурата се дигна малко над средата горедолу на 2/3 даже малко по-малко. Това нормално ли е ? След това по "предел" с 90-100 на 5та си стоеше по средата.

Благодаря, снимки утре !
        Честита придобивка колега!
        Относно въпросите ти:
        1.Моето радио и без антена хваща,но...можеш първо да сложиш една за проба и ако не се променят нещата търси проблема в радиото/моя съвет е да не се занимаваш с ремонти,а ди си го смениш с едно хубаво СД и това е/
        2.Колегите са ти отговорили,но да кажа и аз.
        Като махнеш кората на задната врата ще видиш къде по ламарината има точкови заварки.Много лесно се вижда къде някоя от тях е скъсана.Обикновено това става най-много в сектора отдолу точно над плъзгача и ограничителя на вратата.Развиваш го/на две гайки е,разпробиваш скъсаните заварки и от там...с болтчета и гайки,с попнитове,със самонарезни видии /ги укрепваш.Един съвет.Намажи разпробитите отвори хубаво със силикон и на болтчетата сложи/идеята е като ги стегнеш,да влезне хубаво силикон в луфта между болтчетата и отвора...така няма да ти ръждясва на местата ,които си разпробил/
        Търси хубав силикон/да не е ацетатен...т.е. да не мирише на оцет,че от него ръждясва повече.Аз лично ползвам на Виктор Рейнц за гарнитури.Скъпичък е...но доказано и лепи и не корозира под него/
        3.Дистанционното за централното ти на ключа ли е?
        Ако да...много често бутоните се повреждат/моите дори са вдлъбнати и работят само на отключване/.Тази част се сменя.Обикновено се поръчва от Ибей.
        4..Виж пише ли на ключа ти NATS.
        Ако пише нещата не са толкова прости.Това е защитна система вградена от Нисан/вграден имобилайзер/В ключа ти тогава има монтиран чип,който отключва системата когато е близо до имобилайзера/примерно като си го пъхнал ключа в патрона на таблото/
        Може да си направиш ключ,но...ако имаш тази система всичко в колата което е подвързано към нея/включ. и запалването/ не можеш го подкара.Може разбира се да си направиш и втори ключ с чип,ама.....едни 150.00лв.,че и нагоре не ти мърдат.
        Ако никъде не пише NATS на ключа или по автомобила...значи минаваш тънко и предполагам за около 25.00лв. ще си имаш дубликат!
        5.Принципно това загряване е инидакация,че нещо не е съвсем наред.
        Тази година и моето вдигна температура около 5мм. над средата,но....беше по доста стръмен и дълъг около 7-8км баир,температурата отвън беше 35градуса,джипа беше натоварен до тавана,на покрива имах покривна палатка и багаж и...карах на климатик/знаеш,че климатичния радиатор топли и въздуха минавайки през него се затопля и стигайки до водния радиатор вече не може да го охлади така добре/.това загряване при мен го направи след около 3-4-км. каране по въпросния баир.
        На равното...отново така натоварен и с климатика държи темп. под средата..дори и с 120-130км./ч.
        Ами това е....
        П.П.Един съвет...отвори си една отделна...твоя си тема за твоята машина,където ще си пишеш всичко свързано с нея,ще си задаваш въпросите и ще следим развитието на машината при теб.Да не се омешват двете теми,че така се размива всичко и човек трудно се концентрира и следи какво се прави и какви са проблемите по дадения автомобил!
        Поздрави!
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
          Честита придобивка колега!

Относно въпросите ти:
          1.Моето радио и без антена хваща,но...можеш първо да сложиш една за проба и ако не се променят нещата търси проблема в радиото/моя съвет е да не се занимаваш с ремонти,а ди си го смениш с едно хубаво СД и това е/
          2.Колегите са ти отговорили,но да кажа и аз.
          Като махнеш кората на задната врата ще видиш къде по ламарината има точкови заварки.Много лесно се вижда къде някоя от тях е скъсана.Обикновено това става най-много в сектора отдолу точно над плъзгача и ограничителя на вратата.Развиваш го/на две гайки е,разпробиваш скъсаните заварки и от там...с болтчета и гайки,с попнитове,със самонарезни видии /ги укрепваш.Един съвет.Намажи разпробитите отвори хубаво със силикон и на болтчетата сложи/идеята е като ги стегнеш,да влезне хубаво силикон в луфта между болтчетата и отвора...така няма да ти ръждясва на местата ,които си разпробил/
          Търси хубав силикон/да не е ацетатен...т.е. да не мирише на оцет,че от него ръждясва повече.Аз лично ползвам на Виктор Рейнц за гарнитури.Скъпичък е...но доказано и лепи и не корозира под него/
          3.Дистанционното за централното ти на ключа ли е?
          Ако да...много често бутоните се повреждат/моите дори са вдлъбнати и работят само на отключване/.Тази част се сменя.Обикновено се поръчва от Ибей.
          4..Виж пише ли на ключа ти NATS.
          Ако пише нещата не са толкова прости.Това е защитна система вградена от Нисан/вграден имобилайзер/В ключа ти тогава има монтиран чип,който отключва системата когато е близо до имобилайзера/примерно като си го пъхнал ключа в патрона на таблото/
          Може да си направиш ключ,но...ако имаш тази система всичко в колата което е подвързано към нея/включ. и запалването/ не можеш го подкара.Може разбира се да си направиш и втори ключ с чип,ама.....едни 150.00лв.,че и нагоре не ти мърдат.
          Ако никъде не пише NATS на ключа или по автомобила...значи минаваш тънко и предполагам за около 25.00лв. ще си имаш дубликат!
          5.Принципно това загряване е инидакация,че нещо не е съвсем наред.
          Тази година и моето вдигна температура около 5мм. над средата,но....беше по доста стръмен и дълъг около 7-8км баир,температурата отвън беше 35градуса,джипа беше натоварен до тавана,на покрива имах покривна палатка и багаж и...карах на климатик/знаеш,че климатичния радиатор топли и въздуха минавайки през него се затопля и стигайки до водния радиатор вече не може да го охлади така добре/.това загряване при мен го направи след около 3-4-км. каране по въпросния баир.
          На равното...отново така натоварен и с климатика държи темп. под средата..дори и с 120-130км./ч.
          Ами това е....
          П.П.Един съвет...отвори си една отделна...твоя си тема за твоята машина,където ще си пишеш всичко свързано с нея,ще си задаваш въпросите и ще следим развитието на машината при теб.Да не се омешват двете теми,че така се размива всичко и човек трудно се концентрира и следи какво се прави и какви са проблемите по дадения автомобил!
          Поздрави!
          Благодарноси, и аз мисля да отворя нова тема, а относно виското мисля, че всичко си е наред, защото и аз го натисках по байр, с пълна газ, на климатик, след това пак по доста голям байр, с 90-100 на 5та си вървеше супер и държеше точно по средата, като спусках и не беше натоварен темпратурата спадна надолу с около 1-2мм.

На колата пише NATS, и на ключа също !

Коментар

Първоначално публикуван от afgany Преглед на мнение
            Честито... това ако е истина, ще да са най-малкото километри на Терано в България сигурно ) Значи гумата отзад по принцип не хлопа на ламарина виж там болчета, може да се наложи да свалиш кората на вратата /на щифтове е, махаш дръжката пъво, после капачката на ръчката за отваряне, отвърташ отгоре онова за заключване, стърчащото ), и почваш от някой долен край щифт по щифт полека/ .. Дистанционното при майсторите които разбират от такива работи ... Ключ, копия не правеха ли ? Температурата - виж как е антифризната течност, може евентуално да сложиш нова, пък и поне ще знаеш с каква консистенция е да не вземе да замръзне зимата тази! Може и при тази скорост да е нормално, по-добре спецовете да кажат, аз с толкоз не карам ) От къде е внос колата разбра ли ? Отпред с автоматични хъбове ли си или постоянно зацепени колела ? Направи и някоя снимка отдолу и предното окачване!
            Тсъ! Моето го взех на 82 хиляди. Естествено не вярвах да са истински, ама в последствие повярвах.

иначе:
            1. Слагаш си вътрешна антена от тия, дето се лепят на стъклото. Само гледай да е читава. Моята е "Renata" или нещо такова. Чух че и BOSCH правели някакви, но не съм ги виждал на живо.
            2. Не е нормално. Свали кората и огледай точковите заварки (включително и тия в долната част на вратата - там, дето е ограничителя за отвяряне - те се виждат и без сваляш кората). Почти съм сигурен че има скъсани (често срещано явление). Оправят се с разпробиване и поставяне на 6мм болтове с шайби на заварките, до които имаш достъп и от двете страни (за да можеш да сложиш гайка.
            3. Или се е скапало, или не е оригиналното. Принципно компютъра може да се обучи да работи с всяко дистанционно за NATS 2, което е на съответната честота (2 стандарта са - обикновено английските са на друг стандарт от европейските). Честотата на дистанционното я пише на гърба му. С проста радиостанция може да се премери дали излъчва нещо.
            4. Ключове се правят безгрижно, но мога да ти кажа къде в София. В Банско и региона - нямам идея. Желателно е да се изтрият всички ключове в системата и да се програмират само тия, които ще ползваш. Това ако джамбазина си е прибрал другия с "някаква" цел.
            5. Нормално е при тия жеги да вдига малко над средата. Все пак бих те посъветвал да смениш антифриза с G12+, след щателно промиване, и да смениш термостата с 82 градусов (в момента ти е 88 градусов вероятно).

Някъде Август ще идвам за няколко дни в Баня. Ако искаш може да дойдеш и веднага ще ти кажа и колко са реални километрите, и квото друго ти дойде на ум.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Някъде Август ще идвам за няколко дни в Баня. Ако искаш може да дойдеш и веднага ще ти кажа и колко са реални километрите, и квото друго ти дойде на ум.
              А Септември когато се видим на събора дали не можеш да ми чекнеш машинката??? Ако ти се занимава разбира се...

Коментар

Е то ако не свети чека обикновено няма и какво да и се чеква. И да прочете някоя стара грешка (самоизтриват се слер N паления), щом към момента няма, няма и какво да се види, освен от човек дето не познава тоя двигател конкретно и не го е гледал и друг път. Виж на дизел например, може и да успея да видя нещо, гледайки данните в реално време.

Ама, нямам против. Обаче от съборите до сега все се случва да не свърша и 10% от плануваните контакти и други неща. Лаптопа ще е в мен, четеца - също, така или иначе.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ясно! Да се видим да изпием по бира - това ми стига.

Коментар

Здравейте отново, ключ си направих, задната врата е отворена кората и чака да се завари, за температурата смятам сега за сега да не го пипам. Днес в жегата по прохода "предел" се гонихме с един ситроен C5 температурата пак кати до към 3/4 и повече не помръдна, по равното си сваля на 1/3. Мисля, че е нормално. Още едно въпросче впрочен 2 :

1.Под джипа капе малко водица мисля, че е от климатика (на черокито беше така).
                    2.Взех нова антена за покрива остава да разуча как да я монтирам че е от друг автомобил. Как да наддам коксялния кабел ?

мерси !

Коментар

Здравейте отново, ключ си направих, задната врата е отворена кората и чака да се завари
                      С болтове както ти казах е по-доброто решение. Дая завариш като в завода така или иначе не можеш, тоест ще е по-слабо и много вероятно догодина да прави пак. Отделно дето тръхват и ръжди около заварките. Аз с 4 болта си реших проблемите окончателно. Не е мръднало от тогава. Болтовете хващат много по-голяма площ.

за температурата смятам сега за сега да не го пипам.
                      Поне му смени антифриза. Това не е капризен двигател, дори точно обратното, но е добре да го смениш преди да ти изпозапуши радиаторите с гнус, а не след това.

1.Под джипа капе малко водица мисля, че е от климатика (на черокито беше така).
                      2.Взех нова антена за покрива остава да разуча как да я монтирам че е от друг автомобил. Как да наддам коксялния кабел ?
                      1. От климатика е.
                      2. Пак ти казвам - не слагай антена на покрива. На второто влизане в гората пак ще я строшиш. Да не говорим че в половината подземни паркинги - пак така. За да "наддадеш" кабела трябва да махнеш тапицерията на тавана.

Коментар

Аз си намерих по-къса пръчка за антената и досега не е мръднала в гората!

Коментар

Щото не си попаднал на правилната гора.

Коментар

Утре живот и здраве съм при майсторчето да сменим всички течности и да проверим дали е с LSD (по точно дАЛИ работи).
                            Антената ще я слагам на покрива, защото за горите си имам стара джипка (чЕрОк), тая си я джиткам по мазното, че варви като самолетт. Мисълта за антената ми беше, че след като сваря кората на тавана, и я монтирам някак си за покрива стърчащият коаксялен кабел по какъв начин да го свържа с антената (от нея също стърчи коаксялен кабел). Примерно с такива накряйници за телевизията дето са на сплитерите, ако нещо измисля. Ако ли не ще запоявам.

На антената която ми дадоха има освен коаксялен кабел и нещо от сорта на маса (еденичен черен кабел с обувка). Къде да го включвам него, да го замасявам ли за купето ?

В черока имам вътрешна антена на Бош и съм изключително доволен, но за нея дадох 120 левчета, пък и искам всичко по тераното да си е както му е реда. Ако не стане външната ще му мислим (заедно)

0. да давам ли газ при палене ?! (все пак да си питам)

Поздрави !

П.п. После отварям моята си темичка !
                            Последно редактирано от I.Stoyanov; 19-07-12, 16:47.

Коментар

<ЦЪК обещаната темА >

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Щото не си попаднал на правилната гора.
                                Е стига ве. От една от последните разходки и дървета сякохме и клони, а и вратата малко се огъна пък и стопа напуках! Антената оцеля.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X