Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Има ли климатик на Терано, който да грее? Това за първи път го чувам...

Коментар

Първоначално публикуван от akxel Преглед на мнение
      по принцип за изсушаването на стъклото и то специално зимата не е задалжително да ползваш климатик,просто включваш вентилатора на 4-та степен и си ок,при колите без климатик няма никъв проблем.обаче има друг пениз,ако искаш по-бързо отопляне можеш да го пуснеш да отопля без да чакаш колата да загрее.освен ако не е по-старо поколение само за студено
      Говорим си за климатик...не за климатроник!!!
      Аз също не съм чувал на Терано 2 да има модел с климатроник....поне не и до 2002г....
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

говорих по принцип.ако има желание сменя се само управленито и става климатроник

Коментар

Първоначално публикуван от akxel Преглед на мнение
          говорих по принцип.ако има желание сменя се само управленито и става климатроник
          Става климатик със сменено управление. Според скромните ми знания за да стане истински климатроник трябват сериозни доработки по цялата система.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В климатроника няма нищо сложно. Има си електроника, която следи температурата на купето и според зададените показатели си управлява компресора. Сега всяка кола си е различна в управлението на клапите и от там именно идва сложното. Използва се най-обикновено термо-нещо си подкрепено от вентилаторче, което служи за по-точно дозиране на въздух към датчика. Най-обикновенна електроника за следене на температурата с управляващо реле става за направа на автоматично включване и изключване на климатика по зададена температура.
            Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

До колкото ми е известно най-съществената разлика е именно в компресора. На обикновен климатик режима е "включено-изключено", като изключването е по налягане или температура на охлаждащия радиатор (тоя в купето). При истински климатроник всичкото това се случва плавно - разбирай, колко да товари двигателя и колко да нагнетява компресора се управлява в зависимост от нещо си, плавно. Клапите са само допълнение към това, при това несъществено.

ПП: Пак уточнявам че не съм специалист по автомобилни климатици и може и да бъркам в нещо.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Според моите виждания няма плавности. Даже заслушай се в колите с климатроници и ще чуеш ясно как компресора си включва и изключва харабийски. Всичко е до упралението на клапи за двузонов и до регулация на температурата. Имат си и един бутон ауто.

Коментар

Да споделя един проблем , с Терано 2 ,96 год., дизел ...
                  От известно време при по висока скорост,/съответно обороти/ вътре в купето нахлува ,,аромат'' на масло , преди в същата тема бях споделил ,че през отвора на скоростния лост имах същия проблем , но след като го изолирах -спря , дайте акъл.

Коментар

Много вероятно от някъде да капе масло което попада върху колекторите или друго нагорещено място. Получава се и след "майсторска" смяна на маслото докато изгори. Миризмата е остра, на изгоряло масло. Трябва да се усеща по-силно при включен вентилатор (при по-ниска скорост). Ако е това за което говоря, решението е да се спре теча на маслото или ако е след смяна на същото, да се смени "майстора". Борих, известно време, подобен проблем с един Форд

Коментар

На тоя клип цял мост ли е отпред и ако да някой знае ли как се постига???

Коментар

Цял мост е...ето и едно клипче на което се вижда/в края на видеото е/,как сменят на Терано цял мост отпред.

А от какво става не знам.Знам само,че не е лесна работа
                        NISSAN FOREVER
                        -----------------------------------------------------------------------------
                        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Aз бих му сложил редуктурни мостове(ако е гарга да е рошава ;
                          P.S. Мен ме интересува къде е снимана тази красота на второто видео

Коментар

Един "лесен" вариант е Dana44 отпред, ама тогава трябва да смениш и двата моста, защото няма Dana44 спредавателно число 4.625 или 4.375 (каквито са терановите след 1996-та).
                            Имат с предавателни числа (от тия, дето ни интересуват) - 4.09, 4.10, 4.55, 4.89, 5.38, 5.89.

Тоя от руския клип не знам с какъв мост е. Прилича на нисански H233, какъвто е предния на GR, ама трябва да е имало преправяне за да си дойде на мястото.
                            Последно редактирано от sparkybg; 01-10-12, 09:07.

Коментар

Спарки какво е Дана 44???

Коментар

еН те-тАва-те:
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:154_0705_01_z+used_jeep_dana_44_axles+dana_44_axles.jpg
Прегледи:1
Размер:59.3 КБ
ID:5413233

За подробности питай Google.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X