Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най после и аз да се похваля TERRANO 2

Patrol fen ми ги достави за 15лв парчето-общо 60лева.На Спарки носачите са пефектни вече има-няма 20000км не са мръднали

Коментар

Да проверявал съм ги при него, толкова струват. Скърцането излезе от ябълковидния болт на паразитния хебел. Оказа се(незнаех), че тоя болт е фиксиран и се върти само по оста си. Не е като другите да се връткат във всички посоки. Нещо е "спекъл" и се върти доста трудно. Раздвижих го с спрейче с риск да отхлаби, но само поодпусна малко и спря да скърца. След монтажа обратно на щангите се видя и луфта в него, тоест трябва си нова кормилна щанга или рециклиране или трети варянт(моя) изчакване още малко(защото все още не е фрапиращо) и закопуване на друга за лява дирекция тъй като се оказа, че са различни(а ги мислех за еднакви).
      Другите болтове са сравнително добре(лесно се "мандахерцат", но без луфтове).
      Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Малък луфт в тоя болт има и на нова щанга. Не съм отварял, но имам чувството че е оставен леко да поддава, а е притиснат с пружина (примерно пружинна шайба - то за друго няма място).

Моята щанга я смених с нова, оригинална, ама луфта с новата си е същия още със слагането.

ПП: Между лява и дясна дирекция разликата е че въпросния болт е от другата страна, тоест винаги е откъм паразитния хебел. Само единия болт е такъв. Другия си е обикновен ябълковиден.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Малък луфт в тоя болт има и на нова щанга. Не съм отварял, но имам чувството че е оставен леко да поддава, а е притиснат с пружина (примерно пружинна шайба - то за друго няма място).

Моята щанга я смених с нова, оригинална, ама луфта с новата си е същия още със слагането.

ПП: Между лява и дясна дирекция разликата е че въпросния болт е от другата страна, тоест винаги е откъм паразитния хебел. Само единия болт е такъв. Другия си е обикновен ябълковиден.
          Да, така е за жалост не мога да я ползвам.
          Да, може да има лек луфт(минимален и едвам доловим, но го има), което означава, че не е разбит болта така ли?
          Това оначава, че е време да помисля за демфера, че нещо много взе да ме дразни волана. Що така преди не му обръщах внимание ли....
          А дали когато сменя всички повредени тампони от доло, ще се държи по-добре предницата от към сеене.

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
            Да, така е за жалост не мога да я ползвам.
            Да, може да има лек луфт(минимален и едвам доловим, но го има), което означава, че не е разбит болта така ли?
            Това оначава, че е време да помисля за демфера, че нещо много взе да ме дразни волана. Що така преди не му обръщах внимание ли....
            А дали когато сменя всички повредени тампони от доло, ще се държи по-добре предницата от към сеене.
            Ами не...няма да се държи кой-знае колко по-добре.При мен всичко е бетон и...неравностите ги усещах на волана до последния детайл/то няма и как иначе да е/.След монтажа на демпфера,все едно друг джип карам....никога няма да го махна...никога!!!
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Ето я и моята ракла. Неудобството е, че трябва да се отвори нагоре за да се вземе нещо, но засега толкова.

Коментар

Брат...трябваше да си поиграеш да го направиш с чекмедже.Сега ако с всичкия натоварен багаж за Сандански ти се наложи да вземеш нещо от шкафа...жална ти майка,ще се налага да разтоварваш всичко....Както ти и писах в моята тема-смисъла на шкафа е основно да е леснодостъпно съдържанието му,при натоварен автомобил с багаж!
                Поздрави!
                NISSAN FOREVER

Коментар

Според мен този шкаф само ти е "умалил" багажника и тежи поне с 10-15 кг ама щом те кефи.......!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                    Брат...трябваше да си поиграеш да го направиш с чекмедже.Сега ако с всичкия натоварен багаж за Сандански ти се наложи да вземеш нещо от шкафа...жална ти майка,ще се налага да разтоварваш всичко....Както ти и писах в моята тема-смисъла на шкафа е основно да е леснодостъпно съдържанието му,при натоварен автомобил с багаж!
                    Поздрави!
                    ......да не цитирам нещо написано....но това е и моето мнение!
                    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

НЯМАМ ВРЕМЕ. Това е обяснението ми. Знам, че шкафче е по-добре и веднага като се върна, ще се направи. В крайна сметка за тази ракла не съм дал и една стотинка за материал и рязане, но е далеч по-добре от палета на който спяхме до сега. Поне сега доста глупости се събраха вътре. А и нещата, които съм прибрал са крайно неизползваеми, но и важни да са в джипа. Багажа, ще е в сакове и доста подреден и преместваем и дори и да ми трябва нещо все, ще преместя малко багаж за да го отворя. Това не е правилно решение за отваряне, но засега и на това съм доволен. Повече като се върнем, че сега сме доста ентосиазирани. То и по външния вид имам доста недовършени работи...

Коментар

както са казали хората,че няколко глави мислят по-добре от една та да дам и аз едно предложение пък ти си преценяваш
                        някъде по-напред в темата беше споменал че разпъваш дюшек и спите в джипа,та във връзка с това все си мисля,че ако шкафа(чекмеджето)го направиш на нивото на задните седалки при сгънати облегалки ще ти бъде по удобно и няма да се кривиш,не съм го мерил като височина но поне ще е на едно ниво
                        любо го разбирам той ще спи на покрива и така скрива бутилката,освен ако и ти не си решил да взимаш такава палатка

Коментар

Нещо не си разбрал. Тая ракла съм я направил именно на нивото на пуснати задни седалки с цел спане. Мисля, че на Любо е по висока заради метановата бутилка. Преди ползвах един евро палет, но няма къде да сложа багажа. Сега в събота заминавам и това беше кризисно решение, като по-добре това отколкото палета. Сглобих го за има няма 1 час. Всеки лев се заделя за почивката и затова не съм си играл, а и няма време.
                          Като се върна, ще имам много работа по интериора и екстериора.

Коментар

Първоначално публикуван от akxel Преглед на мнение
                            както са казали хората,че няколко глави мислят по-добре от една та да дам и аз едно предложение пък ти си преценяваш
                            някъде по-напред в темата беше споменал че разпъваш дюшек и спите в джипа,та във връзка с това все си мисля,че ако шкафа(чекмеджето)го направиш на нивото на задните седалки при сгънати облегалки ще ти бъде по удобно и няма да се кривиш,не съм го мерил като височина но поне ще е на едно ниво
                            любо го разбирам той ще спи на покрива и така скрива бутилката,освен ако и ти не си решил да взимаш такава палатка
                            При мен се спи в палатка на покрива,но там се събират двама човека.Другите двама спят в джипа по същия начин...с пуснати задни седалки и душег.При мен не знам защо ви изглежда по-високо,нокато сваля задните облегалки и сложа една дълга права летва на шкафа,тя се изравнява на високия ръб на облегалките в края им.В задната си част остава една малка кухина/това няма как да се избегне,защото облегалките на стават съвсем водоравни/,но за там съм предвидил едни надувни възглавнички,с които преди нивелирах дюшега в Патрола.Така,че...при мен също е предвидено да се спи както при Дамян.
                            Дамянски,не знам твоя шкаф колко е висок,но моя е от порядъка на 22см. от пода на джипа!
                            Поздрави!
                            NISSAN FOREVER

Коментар

22 см. е и при мен височината. Ако някой го интересува мога да дам размери на раклата...

Коментар

Завърнах се от пътешествието и естествено имам доста работи да оправям и други да усъвършенствам.
                                Равносметката:
                                разтрака се багажника нещо...
                                Ударих го отпред лошо

Предпазитела стана на кутийка от безалкохолно

И най-важното само на десен завой и неравности по платното има едно зверско блъскане отпред в дясното колело. Ще трябва да да търся откъде е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X