Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Още не!
    Днес приключих с монтажа на 95%. В понеделник, ще ходя до моя газаджия да провери всичко и да ми покаже как да работя с програмата. Като за начало той, ще си я програмира, че му е чак. Ще споделя.
    Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Да ми е честит новия газов инжекцион!!!
      Почвам да засичам разхода!

Коментар

Вече си в клуба на ГИ така ли да те разбираме честито и да я ближе
        само бараки

Коментар

Днес приключихме с настройките на инжекциона. Предните опити за настройка пропаднаха, защото се оказа, че новата(стара) ламбда сонда не се държи адекватно. За щастие имам и трета, която сложих и сега нещата си дойдоха на място. Доста корекции се нанесоха в програмата. Сега, ще го покарам известно време за да видя дали няма да има и други изненади. А за разхода, ще споделя когато го засека.

Коментар

Хи, когато сложиха моя ГИ тръгвахме тръгнахме на море , но през Видин за по пряко ). До Видин ми даде този разход , но в София преди тръгване смених въздушния филтър и съм забравил да затегна скобата. Това го разбрах във Видин и съответно я затегнах. На първото зареждане на Бяла Слатина заредих и ужас 16,5 литра викам си нещо са ме прецакали при зареждането, но не се получи и на следващото зареждане пак толкова я да отвъртя скобата и свали на 13 литра. Този разход даваше с гуми Тойо 225/75/15 и при прибиране минах да ми донастроят уредбата явно мембраните пак трябва да улегнат. Сега съм доволен към 11 литра върви доста прилично с Тойо -гуми , но с Вранглера МТ ми е към 12 и нещо литра газ. Може и при тебе на не уцелиш правилните настройки от първия път, а тук във форума има хора разбиращи от ГИ и могат да дадат едно рамо за оптимална настройка.

Коментар

Като гледам последното мнение е от март месец. От тогава насам не се е променило почти нищо. Сложих инжекциона и установих, че разлика в горенето няма. Как да има когато нямам правилно работеща сонда за модела. Една ламбда сонда за тоя модел е от порядъка на 232 лева оригинална(малко трудна за покупка). Два пъти за една седмица минавах по 800 км. извънградско на разход 18-19 газ. Много малко толкова с тая сонда дето съм сега. Закарах нисана за собствено успокоение при познат, който разполага с нужната(скъпа) апаратура за да чекнем компа и за моя радост всичо е наред(освен сондата разбира се). Малко почва да ми писва с тия сонди и прочие. Искам да го карам навсякъде а една кална локва може да повреди трайно тая сонда за която си дал луди пари миналата седмица....
              Другото, което мъчи машината е виско муфата. Направих компромис преди 2 години и си купих заместител, който не искара много. Направих още един компромис и закупих виско втора ръка от колега в форума, който ме увери, че работи, а се оказа по зле и от моето оригинално за което му "благодаря".
              Навъдили са се страшни лажци и мошеници и всеки гледа да прекара другия...
              Ново виско е 300 и... лева(пак сложна покупка).
              Трябва да сменя задните амове, че и те не стават за работа, както и жилата за ръчната.
              Иначе се сдобих с тампони(оригинални) за задна стабилизираща щанга( поне да започна от някъде).
              Истината е, че налях много за мен пари по тоя джип, а като сметна те първа трябва да давам.
              Взе да ми писва.
              Друго двайсет е, че идната седмица, ще ходя до Видин да свалям частите нужни ми за обръщане да дирекцията.
              Всичко, ще се направи внимателно и лично от мен с много нерви и време за да стане безупречно. Ще се вземе цялата ел инсталация и ще се подмени, както и всичко останало.
              Накрая хубаво, ще си помисля дали да не го продам ама два пъти повече, ще се замисля какво, ще взема...
              Ей такива размисли и страсти ме мъчат на пияна глава...

Коментар

Като го продадеш, никога няма да си върнеш вложеното, тъй че ако правиш нещо - прави го за да го караш, или го продай още сега.
                И запомни, както винаги съм казвал - евтиното излиза скъпо. До тоя извод и аз съм стигнал по "скъпия" начин. Отговорни части се купуват оригинални, иначе гризеш дърво.

И аз купих неоригинална водна помпа + виско, и сега ми седи за украса в гаража. Ама поне си имам оправдание - протече в събота, а аз в понеделник трябваше да пътувам за морето. Твърде вероятно е че щях да стигна и с течащата, ама не съм свикнал да тръгвам на пътуване по-дълго от 100-ина километра с автомобил, на който нямам доверие.

ПП: И не виждам какви трудности имаш с покупките. Аз с много малки изключения съм намерил абсолютно всичко, дето ми е трябвало, с най-много 2 седмици чакане. Какъв е проблема, освен в кинтите?
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Дамянски , споко 232лв, 300 лв, нищо не са . Ако искаш да го караш където и да е защо не си взе дизел?
                  Аз бях много доволен от моя, ама компромиси с много от частите при тези машини не става. Освен това има от къде да пазариш оргинални части за вграждане , на цени за които аз в момента мога да си мечтая.
                  Какво да си вземеш ли- тойота 60 , 80 примерно. Сигурен съм , че си разбрал , че на алтернативни горива, сметката често излиза само на хартия, реалността е различна. Разход градско във Варна 12л извън градско и под 8 нафта съм го докарвал, на газ по- добре ли е? Сигурен съм , че върви в пъти по добре от бензиновото , чипнато на 155 коня.
                  С patrolfen се познавате, защо не го питаш за цени на ароматизаторите поне, въртят ми се по спомен около 70 лева...оргинални...

Коментар

Хи, колега във Монтана имаше ударен в морга и предполагам може да ти дадат нужните части. Това , което си спомням за него е , че радиатора беше пробит и удара беше отдясно. Това беше преди 3 седмици не знам какво е останало.

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
                      ...на цени за които аз в момента мога да си мечтая...
                      Забравил съм къде се подвизаваш в момента, ама ако в ЕС, до 35 кила с куриер е 60-70 кинта. Покрай носачите пращам редовно и части на франсетата - и те доволни, и аз доволен. От разликата в цените тук и там си избиват и куриера, и носачите им излизат на смешна цена.

Не вярвам на patrol fen да му е особена трудност да пусне по Спиди към където си, ако е ЕС. Единствено трябва да му платиш предварително, ама в ЕС и това не е никаква грижа вече.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Знам Спарки, ама обичайно, знаеш всичко трябва на мига! Имам горчив опит с български пощи...
                        В Швеция съм , т.е в ЕС. Още месец и се прибирам за един месец..., не съм бил в Бг от година и половина, домъчняло ми е...
                        За куриерите си прав, май ще трябва да започна да ги използвам.
                        Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Какъв е проблема, освен в кинтите?
                          Няма проблем с намирането на частите! Ще се събират пари няма начин. Дори и да го продам по-добре да е наред колата отколкото да лъжа. А и цената му, ще се срине доста с проблемите.

Ако искаш да го караш където и да е защо не си взе дизел?
                          Преди повече от три години и никакво познание по офроуд знаеш ли колко трудно беше да се намери евтина джипка...
                          И си прав и не! Например казваш дизел. Да сподели Любашки колко му е разхода без метана в горски условия и извън градско защото е дълаг и е направен по килограми като моя(ама като сложи и предната броня).

Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнение
                          Хи, колега във Монтана имаше ударен в морга и предполагам може да ти дадат нужните части.
                          Повече не вярвам! Мога да взема да пробвам и в последствие да платя или да върна стоката. Това е вече варянта!
                          След няколко дена ходейки до Видин, ще питам човека за неговите виско и сонда какво, ще каже.

Не се оплаквам, а си разсъждавам. Истината е, че като гледам обявите единствената джипка, която може да ме устройва да закупя, ще е 73-ката. Малко(или много) ми миришат краката за нея обаче. И после, ще се почне едно стягане и праене...
                          Абе нека сменя дирекция и ще видим.

Коментар

Повече не вярвам! Мога да взема да пробвам и в последствие да платя или да върна стоката. Това е вече варянта!
                            След няколко дена ходейки до Видин, ще питам човека за неговите виско и сонда какво, ще каже.

Хи, аз минавах служебно от там и си взех седалката на тераното, а търсех джанти. Опитвам се да помогна с тази информация и не гоня лична изгода. Успех в начинанието. Преди се писа, че гела във виското се продава , като резервна част в каталога на тойота. Може да опиташ да ремонтираш твоя, все си мисля, че не е толкова скъп.

Коментар

Виското на тераното е капсаловано! Дори и да си вземеш гел няма как да го вкараш вътре, а дори и да успееш то пак, ще изтиче, защото именно това е проблема на виското.

Коментар

Имам горчив опит с български пощи...
                                Български пощи нямат никакво участие в схемата. Услугата е на DPD, представители за България са им Спиди. Имам сигурно 20-ина поръчки вече пратени така и няма никакви проблеми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X