Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Най после и аз да се похваля TERRANO 2

честито и от мен много безаварйини километри
    Форд Маверик 2,4i 12v 1994.

Коментар

Какво се случи с обтегача ,че реши да го сменяш.Какви бяха симптомите преди да се случи това с обтегача , че ме накара да се замисля.
      RAV 4
      F650GS

Коментар

Току що се връщам от гаража в който разглобих нисана.Питаш за симптоми...Ами един ден отидох на работа с него и когато реших по някой време да го преместя така се разтрака тая верига че неможеше да си чуем приказката около джипа.Уникално чатъркане.Веднага свалих капака на клапаните и то се видя.Веригата хлабава колко искаш.Включих на 5-та предавка и залашках малко джипа да видя какво ще стане с веригата(в това време буталото на обтегача се беше прибрало и сякаш нещо ко беше заклинило) и след 3-тото полашкване обтегача изчатка буталото му изкочи и веригата се опъна.Щастлив затворих капака и пак запалих.Е да ама не.Зверско румолене.
        Както и да е.Доста се разглобява(ама доста) за да стигнеш до веригата.Свалих "бананите" обтегача и самата верига.Жалко че не съм ги снимал тая вечер но идните дни ще ги снимам за да видите.Единия "банан" му го няма покритието(предполагам че се къта някъде в картера).По същия се е движила веригата метал в метал докато направи явни канали по метала от около 2-2.5 мм дълбоки.По другия и там е заминало покритието във вид на канали издълбани и е почнало да се търка в метала.Веригата зверски разтеглена и износена.Замислих се и за зъбните колела...
        Ще снимам и ще пусна снимки.
        Утре отивам ще чистя и ще затварям с ново масло нов антифриз.
        Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

При мен се чува едно претракване първите 3-4 секунди и се притесних.Кола с верига не съм карал 10 години и съм забравил как се чуваше (не че тогава ми е било много ясно де) че затова те попитах.
          RAV 4
          F650GS

Коментар

Такааа.Дципа е готов.По време на огледа се оказа, че трябва да сменя семерингата на вала, че се е спекла.Смених също и трите ремъка.Ремонта протече доста добре без изненади.Налях си нов антифриз, но преди това промих идеално радиатора, че имаше мизерии.Купих и масло 5W40 с маслен филтър.Резултата е много добър.От веригата няма никакви шумове.Единствено останаха шумовете от повдигачите, но се надявам да им се промени работата с новото масло.
            Снимки утре.

Коментар

Кажи каква цена е агренажния комплект.Само за информация.

Коментар

Честито и от мен много безаварйини километри.

Коментар

Ха и при теб този проблем. Това е най-често срещания проблем при бензиновия мотор. Тези "банани" както ги наричаш ти се казват успокоители. Те са два. Единия е подвижен, другия не е. Най-често се чупят от температурата крачетата на пластмасата на този неподвижния успокоител и тя пада долу в картера. Тогава наистина почва да търка веригата там и да издава странни звуци. Но да се разтегли и почти невъзможно. Ако веригата и е била разтеглена, значи просто мотора си е на доста километри и тя си е била за смяна. Иначе в този случай се минава само с един успокоител и всичко си утихва. Незнам защо са закрепили въпросната пластмаса толкова зле за металната част, но уви факт.

Коментар

Здравейте отново.Чак сега имам възможност да кача снимки на ремонта от онзи ден.На въпроса колко струва ангренажния комплект около 170 лева.
                    Ето и малко снимки(вече с новата верига)

Ето и снимка на капака с новата семеринга

Ето и снимки на старите успокоители веригата и обтегача
                    Както се вижда нищо по конкретно като надпис не видях нито на веригата нито на обтегача(особенно на обтегача).

А ето и новото масло

Коментар

Здравейте, каква е цената на това масло, колко км. му дават?и колко литра ти сабира масло. предварително благодаря!

Коментар

Цената му е 60 лева.За пробег незнам аз лично ще го сменя на 5000 км.Събира 4.3 литра с филтъра но аз му налях 4 литра.

Коментар

Благодаря!

Коментар

Незнам при вас как е но аз съм силно разочарован от това парно.Говоря по специално за средните въздуховоди.При първа възможност слизам доло и свалям таблото за да реша някакси този проблем.Мисля си че все ще има някакъв кадърен начин за изпълнение за да може и от там да задухо топло.Умрях от студ днеска.
                            Ще снимам резултата ако свърша нещо

МОЛЯ ако някой има файла с зацепването на клапите на парното да го постне за да го разгледам.Става въпрос за 98-ма година терано.
                            Последно редактирано от damyan82; 25-02-11, 15:43.

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
                              Незнам при вас как е но аз съм силно разочарован от това парно.Говоря по специално за средните въздуховоди.При първа възможност слизам доло и свалям таблото за да реша някакси този проблем.Мисля си че все ще има някакъв кадърен начин за изпълнение за да може и от там да задухо топло.Умрях от студ днеска.
                              Ще снимам резултата ако свърша нещо

МОЛЯ ако някой има файла с зацепването на клапите на парното да го постне за да го разгледам.Става въпрос за 98-ма година терано.
                              При мен като ги затворя не влиза никакъв студ или въздух.Доста добре са уплътнени.На много коли е така със средните клапи.Имаше тема за това някъде в форума.

Коментар

Първоначално публикуван от nikifori Преглед на мнение
                                При мен като ги затворя не влиза никакъв студ или въздух.Доста добре са уплътнени.На много коли е така със средните клапи.Имаше тема за това някъде в форума.
                                http://kos.nutep.com/Terrano_manuals...4%c5%cc%d8.PDF

Виж това може да ти помогне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X