Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Новото" Grand Cherokee WK на sparkybg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• sparkybg : пробвай на темп. датчик на мотора да му вдигнеш съпротивлението до -7-8 градуса.
    Ако драмата е от компа на мотора (алгоритъм и т.н. ) ще се обади.
    Ако механично нещо се "намесва / намества" то тази виртуална промяна на температурата няма да го убеди да се разкрие.

Коментар

• Ще пробвам, ама гадината е интелигентна - като открие несъответствие между антифриз, масло, входящ въздух и околна температура изключва показанията на квото реши и се осветква.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Сламката с датчицитв не проработи - преди малко пак го направи. Отиваме към разхвърляне на мотор.

Тепърва ще решавам кое-що.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Желателно е да си сигурен че звукът идва от двигателя, а не например от скоростната кутия.

Щото ако разхвърляш моторетката и след това пак се появи тоя звук... би било досадно... И ако междувременно не си си срязал вените...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Желателно е да си сигурен че звукът идва от двигателя,l:
            Ако ти се бяга от семейното огнище пък си добре дошъл да слушаш (за по на кафе) трябва обаче да е сутрин и на студено, че "таА таТ" сутринта си громОлеше на харабия (както казват стари хора), запалих я за да е преместя че ми пречи , но сега притропа 3-4 пъти и замърка като котИ (т.е. както си работи) почти съм сигурен це са два отделни звука , един тенекиен малко по-висок и слаб и един по металически малко по-надолу в октавите и като че ли малко по-силен но както казах изтропа и замърка .......
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• Самата кутия не мисля че е. Единсвено торка може да е, с малка вероятност. Чува се от мотора или близо до мотора.

Аз торк така или иначе ще сменя, щото конкретния не ме кефи (като заключи има шум - срещало се при някои), но пак е сламка. Ще помисля ден-два лакви ще ги върша.

Звука е такъв, че не си представям какво в мотора би звучало така, и в същито време без абсолютно никакви следи. Нито по лагери, нито по повдигачи, нито стружки или боклуци в картера.

Коментар

• KingofROAD
                KingofROAD коментира
                Редактиране на коментар
                Спарки, вижте първо тампоните на двигателя, Някои марки и модели имат някакви по-сложни тампони, с пружини или масло в тях. Та преди да го разхвърляш огледай по-елементарни причини. Гумата на тампоните се свива от студа. Също и тампони на СК. Нещо да не опира някъде, или да стои прекалено близо до купе, стойка и тн.

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                За съжаление не е това. Не се чува от купето. Опирал е, знам за какво говориш.

Тампоните са прости в случая. На WK2 са по-специални.

• Карай докато се строши.После ще знаеш какво е.
              Няма страшно в умирачката...
              Страшното е да си жив!...

Коментар

• дядо владо
                дядо владо коментира
                Редактиране на коментар
                Ако това се случи, значи изкуствения интелект е пратил Спарки да почива в компанията на екзотични хубавици на ИбисЪ и управлява посредством руЗки агенти масони и илюминати 🤣

• Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
              Карай докато се строши.После ще знаеш какво е.
              Няма как да ползвам кола, на която нямам някакво доверие. Не друго, ама никога не се разваля в правилноя момент, а по-често именно в неправилния.

Башка дето точно въпросната е взета с идеята да доставя удоволствие. Ако не се справя с тая си задача става безсмислена.

Коментар

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Ремонтите сами по себе си никога ме са ми тежали, особено планирани такива. Когато непланираните станат повечко и ефектът от тях не е това, което се очаква, тогава идва нанагорно.

• trapper
                trapper коментира
                Редактиране на коментар
                Ако с Дедото не се справите, може да питаш edirangelov.

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                С Еди се чуваме и виждаме доволно често. Клипчето му го пратих още преди да го постна тук.

• Първо да се извиня,че пиша без да мога да помогна,щото “найси“ пъти го слушах клипа и ....на нищо не ми отвява. Наистина много странен звук (особено това,че го прави само на студено),но за себе си съм 99% сигурен,че няма нещо в мотора,което да звучи по тоя начин без да е стошено тотално и следователно не би било от значение дали тепературите са положителни или отрицателни или пък,че е играла водоструйката.Затова може би наистина по-добрия вариант е да се почешеш (почешем) още малко по главите преди да пръснеш двигателя.Много неприятно ще е да се вкараш в приключение и накрая да излезе,че не от там,а от нещо смешно по периферията(дай Боже)

Коментар

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Неприятното е свалянвто на всички радиатори и прикачен инвентар. Двигателя е мега прост и разхвърлянето му не е никакво предизвикателство. Просто за себе си ме съм сигурен че причината е в него, особено след всичкото прегледано и липсата на каквито и да са признаци/следи за проблем.
                Последно редактирано от sparkybg; 27-12-25, 10:41.

• trapper
                trapper коментира
                Редактиране на коментар
                Голям майтап ще падне, ако се окаже нещо по ауспуха.

• Спарки, като писах за аванса, нямах предвид само датчиците. Прегледай кабели, муфи, комп. Смени компа на първо време, за разнообразие. Знам, че имаш няколко подходящи.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо
              Silverado 1.3 i

Коментар

• Интерестна интерестност Мързи ме да работя ( или ми е студено ) и се занимавам със странични неща, и понеже колата си има дистанционно палене - боц бръм няма бум.....добре изчаквам няколко секунди псувайки на ум и гася таман да си тръгна и я пак да запаля боц бръм, но цялата машина за момент все едно че иска да се завърти по надлъжната ос пали и познатото щрък се явява. Спарки ми е казал че позволява две паления дистанционно и за това се скривам на топло , като позастине машината и се стекът маслата - пак ще пробвам.....

Коментар

• дядо владо
                  дядо владо коментира
                  Редактиране на коментар
                  Уточнение - след Х опита надлъжното клатене отпада като симптом, явно при първото тампоните са понадървени от студ, а при второ, трето и т.н са се разджвакали и колата се залюлява ъъъъъъъъ обаче 🙄 тропане 🙄 няма 🙄

• sparkybg
                  sparkybg коментира
                  Редактиране на коментар
                  От второто нататък винаги пали малко по "ессплозивно". Ввднага започва да пръска гориво, а може и да има още остатъчни пари. Така си е.

• Аз бих сложил няколко микрофона на съмнителните места около двигателя да запиша какво се чува отблизо. Така може да се определи откъде именно тропа.

Има насочени микрофони, "еднаква сила на сигнала", изчистване на паразитен шум и т.н. Някой звукоспециалист трябва да посъветва каква да бъде системата.

Коментар

• jkd
                  jkd коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ако е същия вид тропане като в клипа долу, в коментарите има идеи защо се появява:

5.7 Hemi sound on cold start - Exhaust Leak or Lifters?
                  https://www.youtube.com/watch?v=9xNoGOfvLPc
                  Последно редактирано от jkd; 27-12-25, 14:12.

• sparkybg
                  sparkybg коментира
                  Редактиране на коментар
                  Това на клипчето е повдигач. Примен не е пивдигач. Много по-различен е звука - състои се или от единични силни изчатквания, или от първоначално едно силно и няколко по-слаби. Случват се хаотично в първите 20 секунди след палене.

• jkd
                  jkd коментира
                  Редактиране на коментар
                  Аха... А моята идея за микрофоните си била изградена система за тестване - "how to use microphones to diagnose noise from car motor":

AI - To diagnose car motor noise with microphones, use simple tools like a screwdriver or hose as an "ear extension" for pinpointing, or professional tools like electronic stethoscopes and multi-mic systems (Chassis Ears), placing mics near potential sources (engine bay, undercarriage) and using vibration sensors (accelerometers) to triangulate sounds like rattles, clunks, or grinding, often with software to analyze frequencies and pinpoint faults from bearings to loose brackets.

• Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                Спарки, като писах за аванса, нямах предвид само датчиците. Прегледай кабели, муфи, комп. Смени компа на първо време, за разнообразие. Знам, че имаш няколко подходящи.
                Свещи, бобини, муфи са нови. Със старите пак го правеше. Горе писах че имам и 3 компютъра, и трите гарантирано в ред. Със сигурност го правеше и с един от другите два.

Коментар

• Първоначално публикуван от jkd Преглед на мнение
                  Аз бих сложил няколко микрофона на съмнителните места .......
                  Направо си вземай микрофоните и идвай да ги слагаш, Тук съм работя тези всичките дни и колат е тук.

Коментар

• Да се пробвам да фърим малко боб и аз: Нищо не знам за тоя мотор,по принцип американците са ми чужди.Ама ако тоя мотор е с вериги за главите и валовете,па и щом е само на студено ще да е некой хидравличен обтегач или нещо от сорта дето се размърдва/раздвижва/с масло,абе нещо което се движи от маслото на мотора.Пример-на щерката фиатката на студ при палене чаткат яко клапаните-хидравлични или както им се казва,палиш,гасиш ,палиш и мърка като доволна мачка.Давам насока,щом е на студ-нещо хидравлично е според мен.Вие ше кажете.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                    X