Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми в работата на форумите 3 (нов софтуер, миграция)

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Това кой чете темата и на мен ми липсва ма ще потрая седмица поне,че точно до него не съм допрял
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

    Коментар


    • Колеги, старият софтуер вече отдавна няма нито поддръжка, нито е адекватен към новите браузери и прочее. На който му е интересно, да звънне ще му разкажа, нямаше как да остане нито ден повече. В момента въобще не се занимаваме с функционалностите. Проблемите (големите) са от кръпките през годините, от това че са сменени няколко кодови таблици, от това че новите софуери работят само с UTF 8 примерно, пък вътре в базата има и 1251 че и още... Чупят се нещата и целите усилия са насочени към това...

      Новият софуер има предостатъчно всякакви функционалности, само да се оправят големите проблеми с базата, всякакви бутони, удобства и прочее дизайни ще се спретнат после за нула време... В момента работят две огледални машини, правят се опити върху едната и каквото стане добре се прехвърля на другата...

      Дайте време... досадно е, на никой не му се занимава, но нямаме избор...
      VPetrov.photography

      Коментар


      • . На който му е интересно, да звънне ще му разкажа, нямаше как да остане нито ден повече.
        На мен би ми било доста полезно защо това, ей тъй за обща култура, с няколко думи. Предполагам и на много други. Понеже VBulletin е от най-разпространените форуми, седят си старите версии, и си работят.

        Коментар


        • Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
          НЕ,ИСКАМ ВСИЧКО И ГО ИСКАМ СЕГА.......иначе ше си сдера потника.

          А да съберем по 5 лева за кафе на дизайнерите искате ли?
          Чакай да се цитирам.........
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

          Коментар


          • Мче нали са работили 2 месеца преди да започне този цирк? Ако за два месеца работа върху dev копие и са го докарали дотук, какво може да очакваме като се работи в значително по-усложнена среда на смесена dev/продъкшън среда.

            Отново неистиво смърди на аматьорска работа, особено ако става въпрос за същите хора, които оставиха абсолютно незащитена таблицата с данните на хората тук с имейли, имена, рожденни дати и т.н. на v2.

            Коментар


            • И аз да подсетя като колегата по-горе,тапатолка да не забравите да подкарате,всъщност ако той заработи ,мисля че тези които го ползват,изобщо няма да ги интересува за облик,теми и тем подобни мрънканици...
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

              Коментар


              • Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
                На мен би ми било доста полезно защо това, ей тъй за обща култура, с няколко думи. Предполагам и на много други. Понеже VBulletin е от най-разпространените форуми, седят си старите версии, и си работят.
                Е как така си работят...И то с милион ползватели...Не са ли им спрели поддръжката, или са "връзкари:" ?
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

                Коментар


                • Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
                  Не е много по темата, ама винаги ми е било любопитно защо тия твърдения са толкова разпространени. ...
                  Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение

                  Една лъжа повторена Х пъти не става истина. Или поне за нормалните хора. Този форум струва нещо само и само заради неговите потребители. Арогантно отношнение, особено подплатено с пълне некомпетентност по тематиката не помага, даже напротив.

                  Да попитам учтиво - как става това:


                  Кое е лъжа? Че предишната версия на форума беше end of life и че не се поддържаше вече от производителя? Или че може да работи с РНР само до 7.1.чиято поддръжка на сигурността приключва на 1 декември?
                  Не се и съмнявам, че може да се стои със стар форумен софт върху стар софт на сървъра. Въпросът е на каква цена с оглед сигурност и производителност?

                  Вие, другари висококомпетентни специалисти, защо не си предложихте услугите да поддържате стария форум, да му кърпите дупките и да му оправите кривиците - повод за непрестанни оплаквания, като угодите на всички претенции?

                  А за форума и потребителите ще се съглася, само че с едно важно уточнение. Един форум става нещо благодарение на тези участници, които създават интересно съдържание и допринасят за развитието му. Онзи юнак, който взе да се дръвчи по-горе, и подобните нему НЕ са такива. Не и когато, примерно, за 13 години пребиваване не си пуснал нищо, което да заинтригува някого, а само си се забавлявал с чужди интереснотии, продавал си си това-онова, решавал си си проблемите със споделена от други информация. Изобщо, бил си само един КОНСУМАТОР.
                  Интересното е, че точно този тип потребители най-често са с най-големи претенции. Е*ал съм ви м*мата на всичките, АЗ искам ВИЕ да МИ го направите, както НА МЕН ми е удобно и ми харесва.

                  Това не не ви се вижда арогантно, обаче нежните ви души страдат, ако някой възрази срещу подобно поведение?!?


                  Какво ще кажете да спретнете за своя сметка едно форумче, дето да отговаря едновременно на изискванията на нерони, биберони , пеперони и още няколкостотин или хиляди знайни и незнайни форумни консуматори? Пък аз с удоволствие ще дойда да ви помрънкам на главите и да ви нахейтя какви изкилифенчени шитни сте надробили.

                  Ние не сме неутрални!

                  Коментар


                  • Най-вероятно и други са го споменавали. Ама да са отметна и аз. 'сяка уважаваща себеси платформа, и в час'ност уважаваща сичките тия глъмпере, дето им са разпрая да са алосват с разни съвети за ептен прости юзъре - реди нещата като новите са отгоре. Мое и да ги не напиша баш правилно, ма - ... ко некой ми не верва, ша пша тогава...Съга тук кат вляа - напред вида неща от младостта на сина ми...

                    Коментар


                    • Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                      И аз да подсетя като колегата по-горе,тапатолка да не забравите да подкарате,всъщност ако той заработи ,мисля че тези които го ползват,изобщо няма да ги интересува за облик,теми и тем подобни мрънканици...
                      И аз!!!! Защото компютър не пипвам вкъщи!

                      Ps.
                      А ако има бутон " Маркирай като прочетено" ще е доста удобво ( за таблет, телефон...)
                      Последно редактирано от marinrr; 26-10-19, 06:12.
                      Марин Райковски

                      Коментар


                      • Изчезна превюто на ютубе филмчетата - имаше го в началото сега са черни

                        Коментар


                        • "Кое е лъжа? Че предишната версия на форума беше end of life и че не се поддържаше вече от производителя? Или че може да работи с РНР само до 7.1.чиято поддръжка на сигурността приключва на 1 декември?
                          Не се и съмнявам, че може да се стои със стар форумен софт върху стар софт на сървъра. Въпросът е на каква цена с оглед сигурност и производителност?

                          Вие, другари висококомпетентни специалисти, защо не си предложихте услугите да поддържате стария форум, да му кърпите дупките и да му оправите кривиците - повод за непрестанни оплаквания, като угодите на всички претенции?"
                          ..................................................................................................
                          Принципно си прав, че е добре всичко да е последна версия. Пиша не да споря, ами да тествам новите цитати. Сега сигурно и кавичките ще ми ескейпне накрая... Някой писа някакво бутонче в ляво горе на едитора, дето го правело на човешки текст. При мен не работи никак, дори като изкарам с copy-paste туй дето искам да цитирам, и не ще да ми сложи после таговете QUOTA. Преди като маркирам текста и ги поставяше в началото и края.
                          Да си предлагам услугите за стария форум не съм имал шанс, тъй като никой не ме е питал. Не е и нужно.
                          От време на време ползвам софт, дето му е спряна поддръжката от 10 години. И гаранция няма, че новото е 100% сигурно.
                          Основни неща ми липсват, като гореописаното, да направя човешки цитат, евентуално множествен както го имаше преди, да нагледам кой чете темата, да ме позиционира на последното непрочетено. Ама ето оправяме се и така. Малко грозно ама се чете. Мрънкане може да набедиш всичко и всеки, дето не са на твоя акъл. Вчера като ти търсих темата да добавя впечатления дето попита, и са навряли търсачката за темите ти на едно невероятно забутано място, дето слънце не огрява. Ама, ще свикваме, просто съвсем човешки недоумявам как новото може да е в пъти по-зле от старото, визирам писателите на vBulletin. Наще админи им сърбат попарата в последствие.

                          Сега тествам цитатите от чисто, изкарва куотата. Верно било цифромания тоя софт, търся и другите какво хортуват, само ние ли имаме проблеми.
                          За 150 $ правели професионално обновлението на енжина, майтап някакъв.
                          250 долларов — не окончательная цена. За эти деньги вы приобретаете только право пожизненного использования движка.
                          • Чтобы продолжить получать обновления, необходимо каждый год платить 209 долларов. Разработчики предлагают также платные аддоны:
                          • Удаление брендинга в нижнем колонтитуле на всём сайте — разовая оплата 169 долларов.
                          • Дополнительная поддержка по телефону или тикетам — 49 долларов в месяц или 329 долларов в год.
                          • Профессиональная установка или обновление движка — разовая оплата 149 долларов.

                          Если вы хотите, чтобы форум хорошо выглядел на небольших экранах, можно купить «Мобильный пакет». Лицензия обойдётся в 399 долларов, а продление обновлений — 359 долларов ежегодно. Отдельно мобильная версия стоит 199 долларов. Без неё форумом нормально можно пользоваться только на компьютере.
                          Последно редактирано от ikirov; 26-10-19, 10:47.

                          Коментар


                          • Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение




                            Кое е лъжа? Че предишната версия на форума беше end of life и че не се поддържаше вече от производителя? Или че може да работи с РНР само до 7.1.чиято поддръжка на сигурността приключва на 1 декември?

                            ...
                            Тази теза с предлагането на услугите винаги ме е изумявала със своята наивност. Какво означава някой да си предложи услугите? Ами ако искам просто да се добера до базата на форума и да го клонирам? Или пък съм безработен, напъден дори от ДА ИТ, който с нетърпение чака пореден проект, който да **ере? Или пък, ако съм лаладжия, който може обилно да храни, ама не може база данни да вдигне, без да рови 2 часа в стакексчейнджа. И ако случайно я вдигна ще я оставя отворен дифолт порт на публично ип с админ/админ парола.

                            Или, чакай, чакай, сетих се нещо друго - ще оставя дъмп на базата данни в рута на сървъра с потребителските акаунти и ще махна индекса.


                            Тезата с енд оф лайф на vb 4 я чуваме още от предишната миграция, която беше преди 2 години мисля, и пак се обясняваше как точно утре ще дойдат зли хакери, които ще изорат
                            сървъра, ще изнасилят жените и сипят бензин в дизелите ни. Миграцията беше отменена, ако не се лъжа заради проблеми с енкодинга, а сега мотиката пак тази.

                            Вярно е, че администрирането на по-стар софтуер в движение е почти винаги по-скъпо, но загубата на репутация, клиенти и оперативност може да е далеч по-скъпо. Ако щеш вярвай но има все още в активна експлоатация Windows NT4 (на виртуалки разбира се), които са, ако не критична, то поне важна част от бизнеса на сериозни компании.

                            Коментар


                            • Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Да. Ако темите не са модифицирани и не са премахвани линкове и бутони, във форумите на база на Vbuletin има два начина за получаване на тоя резултат. Линк в началото на темата или иконка най-вляво ако темата не е отворена.
                              В предишната версия на форума работеха и двата начина.
                              Не чета коментари и не отговарям на такива.

                              И коментаторите...

                              Коментар


                              • Първоначално публикуван от ikirov

                                Човекът е от близо 14 години регистриран тука, на всеки се случва да му дойде в повече.

                                На четвъртото цъкване горе в ляво на едитора "източник", и след 10 секунди размисъл - взе, че ми преведе цитирания текст в четим вид. Може да е полезно на някого как се заобикаля тоя основен бъг.
                                Цитирал съм за изтриване конкретния пост с конкретната фраза. Човекът не го коментирам.
                                Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X