Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Аз забравих да кажа че операцията се извършва на малки обороти .
    "Челюсти се престъргват на малки обороти,примерно около 90.Кой остърга първите зъбчета на челюстите и Защо!?Това е най-важната част на която закрепваш абсолютно всички по-дребни и прецизни детайли."-Петров ти го е дообяснил.
    . Връхчета на челюсти не се пипат!!!! Това се прави в случай ,само ,ако имаш втори комплект челюсти (стари),които отгряваш (правиш меки) .Използват се за серии, при които има изисквания за съосие и перпендикулярност при обръщане на детайла. Имам такъв втори комплект ,меки и застъргани още от 87-ма и ги ползвам от дъжд на вятър.Те се правят за определен диаметър за конкретен детайл.
    Целта на захващането в щифчетата на гривна е да се избегне луфта при който челюстите стягат в здната си част и не дозатягат отпред. По този начин се избягва(обира) луфта и след престъргване челюстите стягат детайла по цялата си работна част.

Последно редактирано от pgv64; 13-04-18, 09:27.
    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
    Ат.Буров.

Коментар

Разбирам защо се стяга гривната.За това и престъргах първото зъбче ,защото не ми звучеше добре да пробивам челюстите,но там гривната беше много тънка и се огъна и не можаха да се стегнат добре челюстите и ефекта беше 0.Сега като остане време ще опитам да ги престържа с тези чопове и по-сериозна гривна и ще пиша резултата.Ако го докарам на 2-3 стотни направо не знам къде ще ви водя А като стана дума за втори комплект челюсти - намират ли се за тези руски универсали и какви пари вървят,че до колкото разбрах за предишния ми български универсал само челюсти катор резервна част не се предлагат.А за руския?

А това зъбче понякога върши доста добра работа за тесни / шайбообразни детайли.Не се налага да ги центрирам а направо ги опирам във второто зъбче и горе долу си идват.

Коментар

Резервни части има само за чешките универсали .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ако не се лъжа и за Полските.
          Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Каква марка и размер ти е патрона? За някои руски има резервни челюсти.
            Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

250мм от последният модел руски,разглобяването е през врътките за ключа.Челюстите от старите руски стават,но зъбите към спиралата идват плитки и зацепва на 3-4мм.Ако има нови прави челюсти се кандидатирам и аз за един комплект.
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Челюсти бол, но е пълна мъгла с продукцията на кой завод са съвместими. В СССР са правени на поне 5 места по различно време.
                https://prom.ua/Kulachki-tokarnyj-patron.html
                Белоруските БелТАПАЗ си правят резервни челюсти за абсолютно всички модели универсали, плюс още няколко вида съвместими изгъзици.

Коментар

Има ги със стъпка 10 са.Как може да се поръчат?
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

На БелТАПАЗ е най-лесно през украинския им дилър:
                    https://tddomen.com.ua/
                    пращат по поща или DHL.
                    Обаче къде ги видя тия със стъпка 10? Като гледам таблиците, все на 9 излизат. 10 е за размерите над 300мм.

Коментар

По картинка,че не съм във нас да меря.

Коментар

Днес престъргах челюстите както казахте на 90об/мин ,2 пъти по 0.1мм на най-бавното подаване (1/4 на осем) .Резултата е ,че биенето от 0.07мм се увеличи на 0,3мм.Явно пак съм объркал нещо

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:chuck3.jpg
Прегледи:1
Размер:238.4 КБ
ID:5786128Натиснете снимката за да я уголемите

Име:chuck2.jpg
Прегледи:1
Размер:180.7 КБ
ID:5786129
                        Последно редактирано от stypkata; 19-04-18, 20:42.

Коментар

Без значение какво фи ще хванеш, биенето е едно и също, така ли?
                          Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Този нож е тЪп,не се заточва по този начин,защото не реже а отбива,особенно на закалени челюсти.Обяснил съм подробно как аджеба се рендосват челюсти,по този начин обираш луфта на върха и отнемаш там в повече.В резултат на което стават леко конусни и държат само от средата на вътре,пробвай на някое обработено меко желязо(ст-3) стегни здраво и виж.

P.S.Не го ли продаваш този универсал,той и без това не ти върши работа!?

Коментар

Еми не го продавам.Дори да купя нов този ще го запазя за неотговорни неща.А новия ще го пазя .Вече видях колко е лесно да се съсъпе нов универсал.Не,че новия ще го задръствам със стружки де.Не мога да си позволя да купувам нов универсал през 6 месеца.
                              А и да реша да се разделям с него от теб пари не мога да искам

За заточването на ножа - заточих го с тъп ъгъл защото ми се привидя от снимката на колегата pgv от предната страница ,че така го е заточил .Ще пробвам да го заточа на остър ъгъл.

камено - пробвам с едно парче желязо около ф25. Не съм пробвал с други размери.
                              Последно редактирано от stypkata; 19-04-18, 22:55.

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                                Този нож е тЪп,не се заточва по този начин,защото не реже а отбива
                                Явно не само на мен ми се е сторило от снимката, че ъгъл на рязане е отрицателен.
                                Ама интересно, защо това нещо е работило някога, че и колегата е тръгнал да прави важни корекции с така заточен нож?
                                Прочее, такъв ъгъл на рязане къде е приложим целенасочено?
                                Доколкото е ъгъл на рязане де, а не на мазане?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X