Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20170730_163647.jpg
Прегледи:1
Размер:699.5 КБ
ID:5760923
    Нещо такова направих.
    В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

Колеги, що за машина е това, и става ли за нещо?

Име:114550295_2_800x600_strug-metalik-pazardzhik-koop-snimki_rev001.jpg
Размер:40.9 КБ
ID:5763817

Име:114550295_1_800x600_strug-metalik-pazardzhik-koop-gr-svoge_rev001.jpg
Размер:49.6 КБ
ID:5763815

Име:114550295_3_800x600_strug-metalik-pazardzhik-koop-mashini-promishleno-oborudvane_rev001.jpg
Размер:41.1 КБ
ID:5763816

Коментар

За Надин е перфектна!
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мдаа, за Надин са заминали далеч по-добри.

Коментар

Познавах някога един циганин...какви казани за ракия въртеше на такъв струг....магьосник направо! С изтегляне на медна ламарина. Отделно всякакви тави, чаши, чинии, тенджери...
            Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Става да правиш панти и дръжки за тесли Това като го гледам няма нито напречен нито надлъжен нониус как разбираш колко подаваш ?
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                Става да правиш панти и дръжки за тесли Това като го гледам няма нито напречен нито надлъжен нониус как разбираш колко подаваш ?
                Е Станьо, има си нониуси ми са малки та иначе как струг без това. Аз пък ще ти река, ако е за малко парички и имаш свободно място, вземай го.
                При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Абе парите са горе-долу левче-кило, ама данданията по преместването, и най вече мястото.
                  Няма да се навия. В OLX е, кйто иска, да действа.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                    Абе парите са горе-долу левче-кило.
                    За да си струва занимавката трябва да е на цената на теглото си в скрап.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами колко да тежи тоя? Аз го преценявам на около 700 кила !?
                      Обаче, когато отида да си купувам нещо от скрапа, на Военна рампа ми го калкулират левче килото +ДДС.
                      На едно друго място, пък го сортират според зависи. Започват от чисти 80ст. и стигат до 3 лв.

Така като го гледам, този ми се струва запазен. Ама колко държи размер и геометрия, Божа работа.
                      А и май и той е с вариатор, та пак куц кон.
                      А супорта ми се вижда доста особен. За какво ли са му тези Т-образни канали? Да не би за да се монтират разни приспособления?
                      Но какво да ви кажа, познавах един от известните едновремешни стари майстори на двигатели, бай Ангел. Имаше предвоенен струг на ремъци. Яко износен. На него въртеше основни и биелни лагери, и не се оплакваше.
                      Последно редактирано от ctef; 17-08-17, 13:07.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        За Надин е перфектна!
                        Някакъв струг е по-добре от никакъв. Та било то и за панти...
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                          Колеги, що за машина е това, и става ли за нещо?

[ATTACH=CONFIG]926449[/ATTACH]
                          Виждал съм точно такъв да се ползва като груб ротационен шлайф на гумирани валове.
                          Черно, мирише и разваля характера!

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                            Някакъв струг е по-добре от никакъв. Та било то и за панти...
                            Тогава нека направя едно уточнение.
                            От 15г. в гаража съм с Монтанско стругче Хоби. Хванал съм му цаката, и успявам и по някоя резба да извъртя с него.
                            Но пари не съм изкарал.
                            А...потенциалната му цена, е по-висока, от продажната на този въпросния. Според мен.
                            Но дето се вика, Лозе на баир, Котка в чувал, и т.н.

Коментар

Вземай го и със, и от този пари сигурно няма да изкараш но това в много случай не е най важното. Виж само дали има луфт в шпиндела най вече отпред защото е на втулки и кладенчетата с фитилчетата и маслото отгоре виж да не са пресъхнали отдавна което е много вероятно. Само универсалчето на задното седло (дано да е в ред) струва 100 лв. Ноо ти, от твоя си акъл се не дели.
                              При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Гледай сега как ме подкокоросваш
                                Струга както разбирам, дълги години е бил частна сбственост и се е използвал в домашни условия. От 5години е без стопанина си, и не е работил. Не могат да дадат кой знае каква информация за възможностите му, и що за машина е. Дали прави резби, скоростите вариатор ли са, и подобни. Паралелите били около 1.50, което за мене е мако излишно дълго, с оглед на мястото ми.
                                Уж можел да се разглобява на части. Мисля си за бусчето ми дали ще го поеме.

По Ютуба на Запад имат много такива ретро стругове с подобна конструкция на втулки, и си ги тачат и ползва за DIY.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X