Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз да се присъединя към собствениците на струг С11

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Този, като че ме грабна:
    https://itt-shop.bg/indikatoren-chas...10-mm-10326816
    Само нещо не се оправям къде има стойки в този сайт, но ако не намеря, утре ще се обадя да ги питам дали имат.
    Апропо, да уведомя админите, че всички постове без тези от последната страница на sek.1 са изчезнали от темата, а са полезни и то не само за мен, а и за всички тръгнали по моя път и решили да получат някаква информация по подобни като моите казуси.

Хоп, и стойките намерих, но на Yato са с 11 кинта по-скъпи от стойките на HB. Пак се разколебах дали пък да не е HB. Ще го мисля утре на починала глава.
    Последно редактирано от xpp1969; 27-09-23, 18:54.

Коментар

• Според един колега Инсайс са китайски завод на Митотойо . Извън рекламата каквото и да съм взел тяхно си работи съвсем коректно в заявените параметри .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Според един колега Инсайс са китайски завод на Митотойо...
        Да, почти толкова колкото завода на Дачия е румънския завод на Ферари. Приказки на маса...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Не е на Ферари но е на Рено което е повече от достатъчно .

• Поледнах инсайз, ама са на цена малко по-висока от оригинален митутойо втора ръка. Предпочетох Yato (полски) със стойка на HB, че излиза по-тънкана, а ако се наложи ще му хакна захвата. Даже изначало си мислех сам да си направя стойка и изобщо да не купувам такава, ама все пак реших да взема. Намирам из нета и някакви но-неймски часовници по 25 кинта, ама предпочетох да дам още малко, но поне да има някакъв надпис на фирма.
        Благодаря и на трима ви за мненията, въпреки че се спрях на идеята от Sparky, то не е защото ви нямам доверие, по-скоро беше синтез цена-качество, а отчасти и магазина ITT за който получих линк от колегата Sparky ме впечатли със цени, прегледност, бърза доставка (още утре), а и безплатна такава за покупка на двете.

Коментар

• Като каза Митутойо... Уредите им, и най-вече шублерите им имат толкова много ментета, че думата "много" не може да оипише достатъчно добре мащабите на бедствието...

И коментаторите...

Коментар

• xpp1969
            xpp1969 коментира
            Редактиране на коментар
            Е, тези дето ги гледам са втора ръка, със следи от употреба, от стария материал, дето се вика. Аз такъв шуПлер си купих от ибея, с часовник. Доста обухан, ама си личи, че е истински, сверих го с чешкия, който си купих нов и показват еднакво. Ще го щракна довечера, че да се изкажете и вие, но според мене не може и да става дума за менте. Оттам си купих и един микрометър Mitsubishi, в дървена кутия от онова време. И калибър си има даже.

• Дойде ми индикаторния часовник и като се почна едно мерене...май се чудя и аз какви кусури да намеря. На универсала ми мърда с 0.05, ама това на местото пред отворите за ключа. На фланеца-0.01. Май не е много зле, дори универсала да не е кой-знае колко добре е поправимо, щом на фланеца е в норми, предполагам.
          После го закачих за шейната и се започна... От 0 до универсала до 0.65 в края на паралелите измерено на върха, откъм мен е най-малко - 0.20, а отвън 0.40 - това е измерване на по-близкия от паралелите, доколкото съм схванал, износването е именно там. Странното е, че няма рязко пропадане, всичко си е плавно и постепенно. Видимо и при пипане не се усеща никаква неравност.
          Може и да не съм го мерил като хората, закачам стойката на шейната откъм мен и подавам внимателно на ръка от крайно ляво до почти крайно дясно.
          Аз ли бъркам с меренето нещо, или да се не разправям с такива измервания, а да пусна стружка по някоя заготовка от край до край и нея да премеря? Какво мислите?

Коментар

• Изчакай да дойде тока...

И коментаторите...

Коментар

• Да, де, като дойде тока ще стане това със стружката и меренето.

Коментар

• sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                Навремето в стария завод в поддръжката имаше един толкова разбит С 10 че аз и панта на него не можех да направя а бригадира на поддръжката бай Вельо (лека му пръст) на него с лекота правеше валове на цялата работна дължина с всички размери вързани до стотна . Как успяваше до ден днешен нямам обяснение при положение че на всяко подаване вземаше различно . Като го питах как го прави винаги с широка усмивка ми казваше ще дойде време ще разбереш . Явно като в източните философии още не съм стигнал някакво ниво на опит и мъдрост . От тогава спрях много много да меря с индикатор по машината .

• И най-вече понеже не откривам рязки пропадания, си мисля , че при къси пристъргвания, каквито ще правя най-често, няма да имам проблеми. Дълги валове едва ли ще правя,пък и може да не е толкова зле и при такива, ще видя като дойде тока.

Коментар

• Днес се поосвободих и се наканих да наснимам измервателните уреди, които съм си набавил последните месеци:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:mitutoyo 1.JPG Прегледи:0 Размер:371.7 КБ ID:6938860 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:mitutoyo.JPG Прегледи:0 Размер:419.9 КБ ID:6938861
                Това е от ибея, както споменах в един от горните си постове, мяза ми на истински. Ето още нещо от ибея, не е Mitsubishi както бях писал, а NSK:
                Натиснете снимката за да я уголемите  Име:NSK.JPG Прегледи:0 Размер:387.3 КБ ID:6938862
                И той ми се струва истински.
                Ето едни ментета, откровени китайци, но пък са 80 кинта комплекта и са чисто нови:
                Натиснете снимката за да я уголемите  Име:микрометри.JPG Прегледи:0 Размер:359.6 КБ ID:6938863
                Като за начало, смятам, че ми стигат. Че даже са повече, отколкото ще ми трябват. Сега съм започнал да се оборудвам със свредла, но от 10мм нагоре. Май ще се спра на цилиндрични опашки, конусните са сума, а и трябват преходни морзови втулки, че да ги кача на седлото. Верно, не превъртат, но не съм пораснал за такива.

Коментар

• kameno karp
                  kameno karp коментира
                  Редактиране на коментар
                  Едно време на по-големите свредла им капахме по една капка с електрожена на опашката да не превъртат. Капката остава между челюстите на патронника. Не ти давам съвети,просто се сетих за едно време.

• venkabg
                  venkabg коментира
                  Редактиране на коментар
                  Виждал съм набиване на щифт в опашката. После в 80-125мм патрон на задното седло между челюстите. Идеята е подобна.
                  Ползвам китайски 5-20мм патрон, който държи чудесно като го стегнеш яката с неговото си ключе. Но имам свредла къде 30мм, които не влизат.

• sek.1
                  sek.1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Момци не случайно патронниците са пряко сили до 25 мм и там вече много не държат . Бедна ви е фантазията какви са силите на рязане при тия диаметри . Най добре е всичко от 20 мм нагоре да е с конусна опашка . Днес ще ви снимам една дяволиа когато патронника вече не му останат зъбки по венеца как да му удължим живота почти до безкрайност .
                  Последно редактирано от sek.1; 01-10-23, 06:16.

• Интересна идея за практически упражнения:

И коментаторите...

Коментар

• Да се възползвам ......някой знае ли,това какво е....

Намерих два универсала и това беше при тях.

​​​​​​​
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

• Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

• Това трябва да са челюсти за тръбно менгеме.
                      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• Като патронник остане без зъби по венеца най безболезненото за да не го изхвърлим е това . Днес заварих дръжка на още един Така го стягаме с тръбата без да си обелим пръстите което иначе е редовно със заводския ключ . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20231001_121707_362.jpg
Прегледи:135
Размер:447.5 КБ
ID:6938982 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20231001_121754_218.jpg
Прегледи:127
Размер:441.1 КБ
ID:6938983 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20231001_142842_406.jpg
Прегледи:126
Размер:474.3 КБ
ID:6938984
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X