От каталога на ISKAR MWLNR 2020K-06W или MWLNR 3232P-08W да взема се чудя. Ако имаше 25/25 нямаше изобщо да имам тази дилема. Вие какво ще ми препоръчате? А за отрезен този става ли - HFHL 25-29-4T12?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
И аз да се присъединя към собствениците на струг С11
Свий
X
-
Sparky, сега им звънях и ножа е около 180 лева, което все някак ще го преглътна, обаче за пластина искат над 20лв и нещо.И то вървят на кутия по 10 бр. Значи, за една кутия и нож - близо 400 лв., което лееекичко ми се струва скъпо. Някакъв съвет за пластини да можеш да ми дадеш?
Коментар
-
В крайна сметка първият нож, който поръчах е MWLNR 2525M08 от бай Китай(Aliexpress.com). Ще си купя пластини по-качествени а ако нещо не ме кефи, ще си взема от скъпите държачи.Така и така съм новобранец стругар, ако ще прецаквам държач, то нека да е от 60, а не от 160лв. Отрезния 25/25 от базар.бг, дето sek.1 го е видял вече съм в преговори да го взема. Апропо, днес ми дойде китайска лед лампа 15 вата от 12 до 85 волта. Ще я пробвам обаче като дойде тока. Та, като казах ток, ето и таблото при струга:
Много му се кефя, такова малко метално никъде не видях да се продава. Докато си купувах тръби за трасето от вторични и го гледам се валя в прахоляка с цял ред клеми вътре на DIN шина и с бутони и лампи на капака. Продадоха ми го на кило - 3лв. Като гледам из магазините, че малко по-големите са по 50 лева и ме напушва на смях... Две клеми за DIN шина струват повече. А и всъщност ми трябваше точно такова по-малко. Вътре му сложих бакелитова клема от електромотор, болт за нулата, задъних капака с една ламарина и го боядисах. Сега само чакам кербовъчните клещи и биметалните клеми утре да дойдат от "Еконт", че ме сърбят ръцете.
Отрезния го пазарих - ще е първият ми нож явно, китайския ще дойде не по-рано от месец.Последно редактирано от xpp1969; 05-09-23, 21:23.
Коментар
-
Вече се не ходи, китайците са му платили ДДС - то, а за митото, зависи. Идвали са ми китаци за 200лв. от Холандия без никакво мито.А последно имах един китаец на стойност 3-4лв, на който платих 5-6лв, не помня точно.Тоест, митото беше стотинки и за митническо посредничество 5 кинта. Само че това го вършат пощите, просто се оскъпява с някой-друг лев и си взимаш пратката от друго гише. Този нож е с 12лв. доставка и предполагам, че ще дойде от запад, тоест, няма да има мито. Често и с Еконт, Спиди или други куриери. Имат си жълтите бази във Франция, Белгия, Холандия и къде ли още не.
Хайде сега, с отрезния греда.Парите били само за ножа, пластините били 10 кинта кутията. Поне не е задължително да купя цяла кутия - зажумях и поръчах нож и 4 пластини. Все пак без нож за рязане не става.Последно редактирано от xpp1969; 06-09-23, 07:37.
Коментар
-
"Открехвате" човек, дето поръчва от чужбина още от времето, когато българските банкови карти не работеха в чужбина.Добре ми е известно какви са китайските номерца, доколко минават, и боклуците, които пробутват.
Бих си купил турски държач без колебание, ако не ми се плаща дамък марка, вместо да чакам с месеци нещо, правено в незнаен гараж, с незнайни параметри и точност. Достатъчно е да са мръднали височината на пластината с 2 десети, или да са и объркали наклона (особено често срещано явление), и при мен тоя държач ще отиде в коша.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Не подлежи ли на някаква корекция?
-
Ако е от читав материал - трудно. Ако е от калпав - още един повод да замине в коша.
Това е ножът, който се използвв най-най-често и при мен практически постоянно е на струга. Елементарната логика е поне от него да не се пести, но всеки знае за себе си. Аз предпочитам като работя с някой инструмент да се кефя, а не да псувам.
-
-
Ами аз обикновено съм късметлия, що се отнася до китайските работи. По-добре да се уча на евтин инструмент, че грешките не струват скъпо. А що се отнася до банковите карти - имам такава още от времето, когато в града имаше един-единствен банкомат на БНБ.Беше 2001 година, мисля. Тогава никой друг не предлагаше карти. Пейпал ползвам от 15 години, може и да са повече. Даже кафето и чая на жената си поръчвам от немско. С доставката пак идва по-евтино. А за качеството, ментетата за Германия и тези за българия са на светлинни години разлика. Мога да давам примери за куп неща, които съм си поръчал от ибея и подобни от нашите "магазини".
Коментар
-
Не го мисли толкова. Ако не ти допаднат китайските инструменти винаги можеш да закупиш други или да ги използваш за груба обработка на мърляви или ръждиви детайли.
Коментар
-
Ами сигурно ще купя и скъпи, но да видим що за стругар ще излезе от мене. Работил съм миналия век като ученик и преди 20 години когато работех в автосервиз. Естествено, елементарни операции. Мерак имам, това смятам е най - важното. Останалото с упоритост и практика се понаучава.
sek.1, този със sandvik ножовете нещо не отговаря и не е влизал в олх от 20 август. Може да е някъде по почивки, кой знае. Писах му, че ги искам и двата.Цената не е лоша и все ще им измисля пластини, световноизвестна фирма са. Все ще имат някакъв каталог. Благодаря за линка, постоянно ровя из базар и олх, но винаги изпускам такива интересни оферти.
Имам и един въпрос, като съм с байонет не може ли да се направи фланец, който да се лови на мястото на универсала, а на него вече да се напасва универсал 250? Верно, ще изгубя от хода, който и без това не е много голям - 1050, но пък ако на този не му намеря обратни челюсти и не е балансиран добре - ще е някакво решение, все пак...Не че съм тръгнал да сменям универсала, но трябва да имам някакви варианти ако се наложи.Последно редактирано от xpp1969; 06-09-23, 19:26.
Коментар
-
Благодаря, ще си го платя колкото ти струва. Може и да не ми потрябва, но онзи ден от любопитство свалих моя. Някой предвидливо беше залепил теса на универсала и на фланеца, така че не се наложи да отбелязвам положението, в което беше. Излезе доста лесно и това ме притесни.Както го описвате в темата за пристъргване на фланеца и поставяне на нов универсал, трябва да влиза с почукване. Като го свалих, зад него имаше сума ти стружки и нещо като грунд на люспи, не знам откъде се е появил. Изчистих всичко и го сложих без никакво усилие. Без болтовете се опитах да го мърдам аксиално и ми се стори, че не е достатъчно плътен. Ясно е, че няма накъде да се стърже. Тоест, ако реша да сменя универсала или този се окаже, че бие - няма накъде да се пристъргва и ще трябва да се сменя.Няма да ми е в тежест да имам фланец. За всеки случай.Последно редактирано от xpp1969; 07-09-23, 11:49.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар