Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

А някой знае ли колко микрона е един маслен филтър. Не може ли първоначално през такъв да се прецежда грубо пък после през горивен.
    Първо го прекарай през филтър за боя за еднократна употреба. Струва 18-20 стотинки и е във формата на фуния. Вземи най-финия, мисля че бе 200м. Иначе горивните за дизел са 2м, по данни на нет-а.
    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Така,да споделя малко опит след 6 месеца на отработено масло.Двигателя е 2.5тдс ,М51 на БМВ.Да уточня че по принцип се занимавам с БМВ,та затова и реших да пробвам,части бол.Минал съм около 12000км,през повечето време 70:30 в полза на маслото,а на моменти и 100%.Отначало нямаше проблеми,добре вървеше и не пушеше.С течение на времето започна да намалява вървежа и да пуши повече,като постоянно увеличаваше лошите дефекти.Накрая започна да грее и в крайна сметка успях да го прегрея.Свалих главата и проблема беше виден-този двигател е предкамерен,като почти целите му камери бяха запълнени с нагар,също естествено и по дюзите.Почистих,дюзите на стенд,нови разпръсквачи,сглобяване,прочистване от маслото на горивната система и сега върви екстра...на дизел.Та извода който си правя е,че отработеното масло не е подходящо за двигател с този тип горене.
      На този ДВГ няма да пробвам повече,а на вас успех.

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
        Първо го прекарай през филтър за боя за еднократна употреба. Струва 18-20 стотинки и е във формата на фуния. Вземи най-финия, мисля че бе 200м. Иначе горивните за дизел са 2м, по данни на нет-а.
        По този начин може да филтрираш гущерите и жабите от маслото....
        Става за предварителна филтрация... преди центрофугата
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

За филтриране има специални текстилни филтри - аз си купих комплект 3бр от е-бей за 30-ина лв с доставката - изглеждат като голям чорап (около 1м дълъг и ф40см) - първият е 100, вторият 10, а третия - 2 микрона... Подобно на колегата с БМВ-то и при мен първо беше екстра, после започна доста да пуши и... минах пак на нафта, почистих дюзите на стенд и сега е както преди да започна пробите - не пуши дори на пълна газ... Явно навреме съм го "хванал"... Икономисаните от гориво пари дадох за филтрите и дюзите...

Най-сполучливото приложение на отработеното масло е за печка специално за такова масло!
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Филтриране по този начин не става. Идея нямате какво хваща центрофугата, след минаване през два горивни филтъра от 1.9ТДИ.

Коментар

Тая центрофуга ти ли си я правил или е "купешка" , дай снимка моля.

Коментар

Първоначално публикуван от Grigoroff Преглед на мнение
                Така,да споделя малко опит след 6 месеца на отработено масло.Двигателя е 2.5тдс ,М51 на БМВ.Да уточня че по принцип се занимавам с БМВ,та затова и реших да пробвам,части бол.Минал съм около 12000км,през повечето време 70:30 в полза на маслото,а на моменти и 100%.Отначало нямаше проблеми,добре вървеше и не пушеше.С течение на времето започна да намалява вървежа и да пуши повече,като постоянно увеличаваше лошите дефекти.Накрая започна да грее и в крайна сметка успях да го прегрея.Свалих главата и проблема беше виден-този двигател е предкамерен,като почти целите му камери бяха запълнени с нагар,също естествено и по дюзите.Почистих,дюзите на стенд,нови разпръсквачи,сглобяване,прочистване от маслото на горивната система и сега върви екстра...на дизел.Та извода който си правя е,че отработеното масло не е подходящо за двигател с този тип горене.
                На този ДВГ няма да пробвам повече,а на вас успех.

При мен се получи същото...правил ли си опит с подгряване на маслото...дали ще има пак тези проблеми..
                Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
                  При мен се получи същото.....
                  Много странна работа. Как ли си го обяснявате това явление...
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                    Много странна работа. Как ли си го обяснявате това явление...
                    Ти пък. Кой те кара да мислиш, че си го обясняват? Тя колата е калпава, истинските автомобили не правят проблеми.

Коментар

Увод:
                      На магистрала разлято масло.
                      Задава се едно "Ферари", поднася на разлятото петно, удря се в мантинелата, потрошава се цялото; излиза отвътре един брокер, ядосва се, тюхка се но в крайна сметка си казва:
                      - Е, няма нищо, ще поработя две седмици и ще си купя ново.
                      След малко се задава един "Ролс Ройс" и той се върти, потрошава се, излиза от него арабин, петролен бос, ядосва се и той, тюхка се и в крайна сметка си казва:
                      - Е, няма нищо, ще работя една седмица и ще си купя нов.
                      Задава се по магистралата един "Трабант", поднася на масленото петно, потрошава се целия, излиза един мъж хванал се за главата и вика:
                      - Мама му стара, дванайсет години работих за да те купя!
                      Отива при него арабина и го пита учудено:
                      - Абе, защо си купуваш тогава толкова скъпа кола?

Коментар

Извод:
                        10 000 км, ако ги изкараш на масло, защо изобщо да чиситш каквото и да било?
                        Даваш старата за желязо и си купуваш нов таралясник, който да може да използва наличното гориво.
                        Аз моята даже не заключвам...
                        Не че може де

Коментар

Бяха станали така само след един резервоар с масло....

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:injector03472.jpg
Прегледи:1
Размер:166.6 КБ
ID:5549868

Мотора е 6.2 Детройт Дизел.
                          Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Така става, защото хората си мислят, че филтрирането става през дънки, гащи и цедки за кафе.
                            Филтрирано по правилния начин и нагласено с подходящ вискозитет си е съвсем добро гориво.

Коментар

Не съм пробвал с подгрев на горивото,по назад съм посочил как го филтрирам.Не претендирам,че съм го почистил добре,може и от това да е възникнал проблема...Но пък и съвсем не съм съгласен,че този мотор е лош.Капризен да,изискващ определени грижи,но не и лош.

Коментар

Аз взех един Роувър с М51, идеята е този мотор-вън и на негово място нещо,което става. Не знам какво ви кефи това чудно творение, но аз се радвам, че ще взема повече пари от вторични, защото е тежък. За 2000км само веднъж съм сменил гарнитурата на главата, но това няма общо с маслото в резервоара. До сега с 1.9Д на Фолксваген имам 20000км. на масло, продадох го на приятел, който още го кара на масло. С ВМ 2.5 имам 12000км. С Рено 1.9Д - доста, не съм засичал. За Роувъра се двоумя между 1.9ТДИ и 2.5ТДИ, ако някой има наблюдения за поведението им с масло за гориво, моля да сподели.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X