Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

В момента горя 70:30 масло:дизел.Иначе започва да пуши с повече масло...Та в този ред на мисли,някой от вас да е пробвал с различен аванс на помпата,при гориво масло,дали няма да работи по добре?

Коментар

по метода на утаяването подготвих и сипах в баничарката 3л масло на 20л нафта - няма никакви индикации за разлика във вървенето и пушенето /не пуши/ засега...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

При мен не пуши на 100% масло,само като е студена пропушва с една идея повече,но това първите 1 мин.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Много е важно какъв е двигателя. Джипката ми имах чувството, че и блажна боя да и сипя, ще я изгори, мерцедеса на братовчед ми и той същия, въпреки че е от балканската война. Ровър-а ми гори всичко, ама много муден става, минимално количество масло или олио да му капна и веднага почва да се усеща, че не иска да върви, много бавно вдига обороти. Забравих да кажа, че джипката бе с филтър с подгряване с ПТЦ.
          If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Нямам подгряване в филтъра,само с масло върви по меко,пали еднакво,работи по тихо,завчера в петък приключих с всички запаси от масло и се наложи да напълня резервоара с нафта,2.66 лв./лит.Цял ден ми беше криво.Джипа го имам от над 3 г. и за пръв път разбрах че му работи жълтата лампа за резервата.Та с нафта чука като истински дизел,трябва да му бутна 2т обаче не за моторни резачки,не го харесва и губи мощност от него,поне на хускварна !
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

сложи му за извънбордови двигатели - 23лв/л е на Quicksilver
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Привет,искам да попитам дали ше има някаква опасност за ровер 825 SDi ако го карам с изгоряло масло? Колата е стандартна система за впръскване но е с борд компютър ? И още един въпрос продават ли се някъде в бг такива филтри които е постнал j1v?

Коментар

Някой карал ли е на масло през зимата?

Коментар

Аз...на 100% масло само !

Коментар

В началото на темата беше поставен въпросът колко фино чистят горивните филтри. Някой има ли информация колко фино почистват маслените центрофуги на тракторните двигатели?
                      Кольо Динев

Коментар

поръчах си от е-бей филтърни торби, че имам 2 туби с доста замърсено масло... според продавача, могат да се перат и "да филтрирате хиляди литри с тях"... Само не знам като ги изпера, мазната вода къде ще отиде... Имам познати с автосервиз и са ги задължили да си монтират някакви маслоуловители за канализацията...

Коментар

Центробежните чистят до най-малките частици. Десетки пъти по-малки от обичайните механични филтри. Трябват няколко цикъла - колкото повече толков повече се почиства - оставяш помпата да превърти маслото петдесетина пъти, ако е много мръсно. Хитро е чашата да се удължи с едни 200 мм и да събира тройно повече боклук.

Коментар

Сепаратора (центрофугата) има няколко различни типа тарелки... Та чистенето зависи от тях...
                            При ползване на сепаратор е добре да се прекара многократно горивото, защото има процент (вероятност) в дадения момент да не е 'хванало' дадена частица...
                            И разбира се - редовно чистене на отпадъка

А по темата за горене на двигателно масло имаше една много весела (за нас - наблюдателите) история, при която един колега си потроши автомобила (не заради това, че не може да се използва двигателно масло за гориво):
                            Преди доста години колегата реши да направи сервиз. И тъй-като преди това бе технически директор на голямо автостопанство - имаше и самочувствие, че познава хората...
                            Та направи сервиза, и назначи двама абсолютни малоумници (единия го бях изгонил, защото се правеше на електротехник, и в голямо електротабло го видях да реже фазовата шина, за да я върже остатъка от шината към друга фаза, вместо просто да развие гайката и да върже кабела на правилното място)... След това същия успя да запали 20kV кабел и да остави предприятието за 2 дни без ток...
                            Та тези 'специалисти' започнаха работа в сервиза (въпреки, че предупредих колегата, че прави ГОЛЯЯМА грешка).
                            Първия клиент бе шефа им, който тъкмо си бе купил на старо дизелово ауди 80 (тогава бяха що-годе нови автомобили)..
                            'Специалистите' 'сменили' маслото на двигателя, източвайки съседната пробка - на скоростната кутия. И доливайки нови 4-5 литра в двигателя...
                            Проверка на щека? Ай-сега - ние си знаем, че ще излезе точно...
                            Та кондицията на старта е следната - без масло в скоростна кутия и диференциал. И 'двойна доза - в двигателя...

По-нататък обясненията на колегата:
                            Вземам колата, и тръгвам към вилата (дървения мост над Зл.Пясъци)... И на баира нагоре подадох повечко газ - колата върви... Отпускам газта - колата ускорява. Пробвам да я угася - въртя ключа, а колата ускорява...
                            Как да е - успял на скорост да 'укроти' двигателя, и веднага обърнал колата надолу по баира да се връща до сервиза...
                            Да, ама надолу нещо спирачките поизчезнали (сервото остава без вакуум заради строшена вакуумна помпа, пълна с масло и във въздушната част)...
                            Преди сервиза - започнала да се обажда и да вие скоростна кутия...
                            Ремонта му излезе мнооого скъпо

Та така - колегата е успял да изпита на своя гръб дизеловия разгон (diesel engine runaway), при който дори при изключено горивоподаване, двигателя започва да засмуква и гори собственото си масло, повишавайки безконтролно оборотите си до разрушаване...
                            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Дизелите имат обикновенно ограничители на оборотите поради именно тази специфика която довежда до саморазрушаване,при бензиновите не може да стане.

Коментар

Коментирали сме го. Износен дизел започва да си гори маслото. И качва обороти докато не тресне. Завинаги. Ама това не е от типа гориво /нафта, или масло, или адска смес от двете/, това е от износване на мотора.
                                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X