Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Препоръчайте ми лаптоп

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Ама кво знаем ние когато епъл ни обяснява че така е по-добре
    Именно затова недолюбвам продуктите с нахапаната ябълка ...
    Дори и да можех да си го позволя, едва ли бих си взел Мак компютър ..., предпочитам 2-3 по-нормални, поне да мога сам да си сменям харда, батерията, добавям памет, да си правя профилактика, и т.н.
    Разбира се не ги плюя, за всеки влак си има пътници, и обратното

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
    И "влиянито" им е голямо, два пъти сменях диск на е-пц (асус), май нито един компонент не си остана на мястото преди да стигна до диска, включая половината лентови кабели и 20-30 винта и щипки
    Досега всички нетбуци, които съм отварял все са били така (Асуси, НР, Бенк, Дел) - т.е. кажи речи докато стигнеш до харда или дъното, накрая остава само един гол долен корпус - чисто конструктивно на толкова малко място няма как да е иначе - връзките между отделните компоненти са основно чрез ленотви кабели, но не е проблем - само да се внимава много с кабелчетата, да не се скъса някое, че в такова приключение може да се вкара човек ...
    Hristo Draganov
    http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнение
      Ето едно бюджетно решение:
      За работа е идеален, а цената му 1100 лв е една от най ниските за такава конфигурация.

Asus K53SD

-Видеокарта Nvidia GeForce 610M 2048 MB RAM
      То бюджетно, бюджетно ама с това видео, маи само CS ще се цъка. (Още повече, че колегата гледа модел с 635m)...

Относно здравината на Lenovo - 1400 - 1600 лв не е точно най-ниския клас... А иначе са ми минавали през ръцете lenovota за по 900 лв, и моето мнение, че това в момента са най-здравите лаптопи на пазара(като изключим някои алуминиеви модели)

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
        То бюджетно, бюджетно ама с това видео, маи само CS ще се цъка. (Още повече, че колегата гледа модел с 635m)...

Относно здравината на Lenovo - 1400 - 1600 лв не е точно най-ниския клас... А иначе са ми минавали през ръцете lenovota за по 900 лв, и моето мнение, че това в момента са най-здравите лаптопи на пазара(като изключим някои алуминиеви модели)
        Какво точно имаш предвид под "най-здрави" - като механична якост или въобще като читавост?
        За съжаление нито едно Леново не ми е минало през ръцете още (за разлика от доста други марки), та нямам никакви впечатления ...
        Hristo Draganov
        http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
          Какво точно имаш предвид под "най-здрави" - като механична якост или въобще като читавост?
          За съжаление нито едно Леново не ми е минало през ръцете още (за разлика от доста други марки), та нямам никакви впечатления ...
          Ами говорих за физическа здравост. Големи дървета са, за разлика от някои други производители пестящи пластмаса. Но и като хардуер също се държат много добре.

Коментар

Има една приказка - гроздето е кисело, защото е високо! Може да се каже, че в моята работа експлоатацията на един компютър и на неговите компоненти в частност е най-жестока - процесорите и паметта са нон-стоп в "червеното" а хардовете въртят постоянно, защото хем се чете от тях, хем и се пише в същото време (става дума за HD видеомонтаж и пост продукция). По белиот свет една монтажна станция се смята за консуматив и се вклчва като отделно перо в бюджета на всяка сериозна продукция, а след края на работата се продава на старо (обикновенно в Източна Европа), защото няма гаранция кое - кога ще изпърди... Това ви го казвам, за да добиете представа какво е истинска експлоатация и за колко време си избива парите една такава машина! МакБука ми е служебен (и на мен не ми е по-джоба) и за един месец всякакви експерименти, не успях да натоваря хардуера повече от 65%! През ръцете ми са минали всякакви машини и все за много пари, повечето от които - къстъм... Такава производителност и стабилност не съм срещал никъде другаде и съм готов да го докажа на практика - при една и съща конфигурнация, с един и същ софтуер, с един и същ проект - товарим Мак-а и коя да е друга машина и гледаме натоварване на системата, енергоемкост и необходимо време за физическо изпълнение на задачата... Това е машина мислена и направена да изкарва пари, а не да се пуца CS за кеф! Поради тази причина е недостижима като пестене на време и сигурност (на който му е гърмял важен проект в последния момент - знае за какво иде реч)! Та така - гроздето е супер сладко и вкусно пичове, ама е все така високо, мамицата му....

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
              Има една приказка - гроздето е кисело, защото е високо! Може да се каже, че в моята работа експлоатацията на един компютър и на неговите компоненти в частност е най-жестока - процесорите и паметта са нон-стоп в "червеното" а хардовете въртят постоянно, защото хем се чете от тях, хем и се пише в същото време (става дума за HD видеомонтаж и пост продукция). По белиот свет една монтажна станция се смята за консуматив и се вклчва като отделно перо в бюджета на всяка сериозна продукция, а след края на работата се продава на старо (обикновенно в Източна Европа), защото няма гаранция кое - кога ще изпърди... Това ви го казвам, за да добиете представа какво е истинска експлоатация и за колко време си избива парите една такава машина! МакБука ми е служебен (и на мен не ми е по-джоба) и за един месец всякакви експерименти, не успях да натоваря хардуера повече от 65%! През ръцете ми са минали всякакви машини и все за много пари, повечето от които - къстъм... Такава производителност и стабилност не съм срещал никъде другаде и съм готов да го докажа на практика - при една и съща конфигурнация, с един и същ софтуер, с един и същ проект - товарим Мак-а и коя да е друга машина и гледаме натоварване на системата, енергоемкост и необходимо време за физическо изпълнение на задачата... Това е машина мислена и направена да изкарва пари, а не да се пуца CS за кеф! Поради тази причина е недостижима като пестене на време и сигурност (на който му е гърмял важен проект в последния момент - знае за какво иде реч)! Та така - гроздето е супер сладко и вкусно пичове, ама е все така високо, мамицата му....
              В изказването ти има много истина, макар и малко пресолена с фенски оттенъци И съм напълно съгласен, че конкретно Мак бук про ретина дисплеи е Много Добра машина, Но това което казвам е, че Цената е Значително по-висока от предлаганата техника или иначе казано съотношението Цена/Производителност е Ужасна. Но си прав - ако можех да си го позволя, Щях да го направя

Коментар

аз пък съм сигурен че с един лаптоп на половината цена на тоя мак бук про ще му дишам във врата и ако му се счупи нещо ще го ремонтирам за времето докато ти още си лафиш плачейки с представителите на епъл за България. А това че не си успял да натовариш хардуера на повече от 65 процента не виждам какво го изтъкваш като преимущество - явно някъде има ботълнек и що годе половината ти ресурс си седи и почива което е нелепо.
                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                  аз пък съм сигурен че с един лаптоп на половината цена на тоя мак бук про ще му дишам във врата и ако му се счупи нещо ще го ремонтирам за времето докато ти още си лафиш плачейки с представителите на епъл за България. А това че не си успял да натовариш хардуера на повече от 65 процента не виждам какво го изтъкваш като преимущество - явно някъде има ботълнек и що годе половината ти ресурс си седи и почива което е нелепо.
                  Когато и където кажеш идвам да ти дишам във врата, даже ще му кача виндос за случая...

Processor 2,6 GHz Intel Core i7
                  Memory 8 GB 1600 MHz DDR3 (1600 MHz)
                  Graphics NVIDIA GeForce GT 650M 1024 MB
                  L2 Cache (per Core): 256 KB
                  L3 Cache: 6 MB
                  Харда е на 7200

Както виждаш - нищо особено като конфигурация! Има два пъти по-напилени от моя (въпросната "Ретина"). Компа струва 4780 лева. Чакам да ми счупиш главата с нещо на стойност 2 390 лева...

Иначе като съотношение цена/качество при бюджетните машини силно препоръчвам DELL.
                  Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 25-11-12, 15:23.

Коментар

Когато и където кажеш идвам да ти дишам във врата, даже ще му кача виндос за случая...

Харда е на 7200

Както виждаш - нищо особено като конфигурация! Има два пъти по-напилени от моя (въпросната "Ретина"). Компа струва 4780 лева. Чакам да ми счупиш главата с нещо на стойност 2 390 лева...

Иначе като съотношение цена/качество при бюджетните машини силно препоръчвам DELL.
                    Дай предложение какво очакваш да се направи? Какво да се пусне, какво да се следи, натоварване, време за изпълнение, температури...???
                    Защото аз имам АСУС N76
                    i7 2.3 GHz
                    8GB RAM
                    NVIDIA GeForce GT 650M
                    SSD + HDD @7200 + HDD @5400

Цената му е Далеч под 2 ПЪТИ по-ниска (по-близо до 3 ПЪТИ)

П.С.
                    Не се заяждам, а и на мен ми е интересно

Коментар

• Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                      Има една приказка - гроздето е кисело, защото е високо! ...
                      Марто, ще вземе да ти стане стандарт тоя самоуверен патос подплатен с "ще ми се".

При мен епълското грозде е на корем, с избор на сортове и на неизчерпаема шведска маса. На телефон съм, не мога да ти пусна линк към темата със скромните ми приключения с "нечупливите" макове... Два месеца викаш ? Успех и късмет

За ретина дисплея - турбо густо, само тренирайте жонглиране и улавяне, зер екрана е вграден в това което при другите лаптопи е защитното стъкло.

За препродажбата на станциите - консуматив - ще запазя едно на ум.докато не видя източник.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                        Дай предложение какво очакваш да се направи? Какво да се пусне, какво да се следи, натоварване, време за изпълнение, температури...???
                        Защото аз имам АСУС N76
                        i7 2.3 GHz
                        8GB RAM
                        NVIDIA GeForce GT 650M
                        SSD + HDD @7200 + HDD @5400

Цената му е Далеч под 2 ПЪТИ по-ниска (по-близо до 3 ПЪТИ)

П.С.
                        Не се заяждам, а и на мен ми е интересно
                        За да стане хватката, трябва да сме на едно място, че няма как да ти изпратя 50 гигабайта файл (номера е да работим с един и същи файл). Иначе инсталираш последния "премиер" на Адоб и правим индентични проекти с въпросния файл, слагаме еднакви настройки, пускаме едни и същи ефекти и експортваме файла в един и същи формат! Гледаме колко се товарят процесори, видеоплатки, РАМ и памет, колко греят и за колко време ще извършат операцията (в твоя случай и колко пъти ще ти гръмне премиера) - това е в общи линии...
                        Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 25-11-12, 16:34.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                          Марто, ще вземе да ти стане стандарт тоя самоуверен патос подплатен с "ще ми се".

При мен епълското грозде е на корем, с избор на сортове и на неизчерпаема шведска маса. На телефон съм, не мога да ти пусна линк към темата със скромните ми приключения с "нечупливите" макове... Два месеца викаш ? Успех и късмет

За ретина дисплея - турбо густо, само тренирайте жонглиране и улавяне, зер екрана е вграден в това което при другите лаптопи е защитното стъкло.

За препродажбата на станциите - консуматив - ще запазя едно на ум.докато не видя източник.
                          Ти не се броиш в случая (известно ми е къде живееш и какво работиш), въпреки, че не съм на ясно в твойта работа какъв тип точно машини ползвате и как ги товарите..?!! Относно това което ти казвам за моя бранш - можеш да ми вярваш, а и лесно подлежи на проверка.

Коментар

Харда е на 7200

Наистина много фенско изказване. Като се започне от там, че се търси лаптоп за 5-то класник, които да играе игрички на него... Та макинтоша едва ли е най-подходящия за целта, дори като се абстрахираме от цената.

Относно прословутата производителност и стабилност. Едно време когато MAC-овете си правеха собствен хардуер, мога да се съглася, че са били по-стабилни надеждни и бързи, ама сега при положение, че процесорите се правят от Интел, хадрдисковете от Сигейт-Хитачи, Видеото от Nvidia...
                            Та искаш да кажеш, че i7-3630QM ще работи по-бързо на макинтоша от колкото примерно на Alienware. Или че GeForce GT 650M ще работи по-бързо на Mac-a отколкото на Alienware.
                            Няма никаква логика в това, освен ако на Mac-a дъното и охлаждането(защото само това всъщност се прави от Apple) не са го правили в НАСА и е нещо супер гениално, а на Дела инженерите са толкова тъпи и прости и на могат да си направят дъното и охлаждането...
                            За съжаление обаче, в 90% дъното и охлаждането на MAK-a се прави в Китайската НАСА

Та може да слбъскаш Мака с това

DELL Alienware M14x - 3850 лв
                            Intel Core i7-3720QM 2.60GHz/3.60GHz
                            • 8GB
                            • 1.064TB (64GB Solid State Drive + 1000GB HDD)
                            • NVIDIA GeForce GT 650M с 2GB GDDR5 собствена памет

Ама ми се струва безмислено....

Защо гроздето да е кисело. Който толкова иска да има МАК винаги може да си купи втора ръка за 500 лв

Коментар

...в твоя случай и колко пъти ще ти гръмне премиера)...

Ха, Ха

Познавам само двама, трима който се изказват по твоя начин, ми не ги уважавам много тези хора. Жалко, не очаквах такова изказване.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                                Наистина много фенско изказване. Като се започне от там, че се търси лаптоп за 5-то класник, които да играе игрички на него... Та макинтоша едва ли е най-подходящия за целта, дори като се абстрахираме от цената.

Относно прословутата производителност и стабилност. Едно време когато MAC-овете си правеха собствен хардуер, мога да се съглася, че са били по-стабилни надеждни и бързи, ама сега при положение, че процесорите се правят от Интел, хадрдисковете от Сигейт-Хитачи, Видеото от Nvidia...
                                Та искаш да кажеш, че i7-3630QM ще работи по-бързо на макинтоша от колкото примерно на Alienware. Или че GeForce GT 650M ще работи по-бързо на Mac-a отколкото на Alienware.
                                Няма никаква логика в това, освен ако на Mac-a дъното и охлаждането(защото само това всъщност се прави от Apple) не са го правили в НАСА и е нещо супер гениално, а на Дела инженерите са толкова тъпи и прости и на могат да си направят дъното и охлаждането...
                                За съжаление обаче, в 90% дъното и охлаждането на MAK-a се прави в Китайската НАСА

Та може да слбъскаш Мака с това

DELL Alienware M14x - 3850 лв
                                Intel Core i7-3720QM 2.60GHz/3.60GHz
                                • 8GB
                                • 1.064TB (64GB Solid State Drive + 1000GB HDD)
                                • NVIDIA GeForce GT 650M с 2GB GDDR5 собствена памет

Ама ми се струва безмислено....

Защо гроздето да е кисело. Който толкова иска да има МАК винаги може да си купи втора ръка за 500 лв
                                Ами навит съм! Алиен-а се води "къстъм" - това първо! Една напилена "Ретина" - къстъм е точно два пъти по-скъпа и с точно два пъти по-висока производителност! Има "Алиен"-и дето могат да се мерят и с него, ама не струват 7000 лева, а 7000 и кусур долара - така, че с "цената" до тука... Второ - Алиена работи с Уйндоус - спираме да коментираме в тая посока, щото отворим ли дума за оптимизация на използването на хардуера - нещата отиват в киреча. Трето - чукни в гуглето и попрочети за "йонно охлаждане", виж кой държи патента и после пак ела да ми говориш за технологиите на ябълката и кой какво, къде и как го правил... Такива ми ти работи! Иначе ако ще е за игри - купувам си Алиена без да се замисля - той за това е правен! Ама да бачкам на него - забрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X