Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Re: Препоръчайте ми лаптоп

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
    Това на дали би ме накарало да дам 1000 лева отгоре. Кофти видеокарта означава, че е вградена (поне тези дето ги погледнах) не че е лоша но се предполага, (поне за мен), че един десктоп трябва да е по мощен от един лаптоп.
    Цената е огромна за това което е. Това е мое мнение и никой не ангажирам с него. Пред all in one винаги бих предпочел един приличен лаптоп (не виждам с какво е по добро от лаптоп).

Добре хайде искам нова видеокарта и втори диск на райд, ама не да ми виси навън с кабел.

Николко защото никога не бих си купил, но много добре знам колко греят процесорите и дисковете на 7200 оборота (ако ги ползваш както трябва).

За мен е нерационален, но може за някой да е удобно, особенно ако няма място за кутията на десктоп машината (която наистина винаги се чудиш къде да завреш).
    колега, ако не разбираш нещо, не го отричай! Не всичко на тоя свят са числа и спецификации написани на хартия!

относно писанията ти по-горе, пак ти казвам не си прав! - ако искаш отвори тема "Таблет > лаптоп > ол ин уан > десктоп > работна станция, кое, кога, защо" и ще разцъкаме в подробности
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

• От: Препоръчайте ми лаптоп

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
      и най-вече тъч дисплей - казват, че с вин8 е удобно (не съм пробвал)
      Че какво ти пречи да си купиш тъч скриин монитор за нормалния десктоп? Например DELL ST2220T. Хем IPS, хем multitouch - какво повече му трябва на човек.

Всъщност, на мен скоро ще ми се наложи да си взимам такова, поне в работата, та като остане време се ровичкам и оглеждам тук-там.

@bushiDO: Сори, не погледнах че и All-In-One влиза в сметката. Моя грешка.

Иначе, освен предимството че на това му трябва едниствено един кабел за захранване, и че изглежда фйешън, друго не виждам. Съвсем нормален офис компютър, ако марков - евентуално добре направен, по-малко шумящ, харчещ по-малко ток и т.н. Ако трябва в офиса ти да има 100-ина такива, само от спестената инфраструктура (кабели), спестеното място, и намалената консумация на ток, току виж разликата спрямо нормален десктоп се избила за 2-3 месеца. А някои гонят и външен вид. 23 инчов лаптоп не знам да има. Това си е друг сегмент от пазара просто. По големите фирми (лично впечатление) рядко ъпгрейдват, а по-често купуват направо нова техника през няколко години. Сега, вярно че ако само монитора ти струва 1500 кинта, малко ще се позамислиш дали да го изхвърлиш и да купиш нов, при положение че си работи, ама офис комп с монитор за 1500 кинта никак не се връзва с картинката. Обикновено са евтинички TN-ки, евентуално нещо по-скъпо, ако е имало застояло в склада.
      Последно редактирано от sparkybg; 23-11-12, 10:42.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Re: Препоръчайте ми лаптоп

Таблет > лаптоп > ол ин уан > десктоп > работна станция, кое, кога, защо
        Ето тук съм съгласен - кое, кога защо и най важното за какво ти е
        За това казах, че за мен е безмислен. Не е лошо да се направи темата която си предложил, може да помогне на някой да разбере какво му трябва.

Поздрави.

Коментар

Я да питам и аз:

Lenovo IdeaPad G580AH, 59-355634, 15.6"HD, Core i7-3632QM, 8GB, 1TB, nVidia Geforce GT635M 2GB, HDMI, NumPad

Струва около 1400 лв.
          Не намерих по-добро отношение цена/производителност.

Ще се ползва у дома (основно) от сина ми ... 5-ти клас.
          Искам и да му връзвам и външен монитор от време на време.

Някакви недостатъци ..... за тези пари?

Идеята ми е да "оживее" поне 3-4 години и след година да не е морално остарял.
          Последно редактирано от CarTest™; 24-11-12, 16:04.
          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Гледам ще е геймърски лаптопа и от тази гледна точка видеото му леко куца...
            Леново имат моделчета с GTX 660M с 2GB GDDR5 - на цени 200-300 лв отгоре...
            Нещо не мога да зацепя защо модела които си посочил са го "набичили с i7" а са сложили видео под средния клас...

Същия модел с i5 процесор (които повече ще му отива) би трябвало да струва поне 200 лв надолу

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение

Нещо не мога да зацепя защо модела които си посочил са го "набичили с i7" а са сложили видео под средния клас...
              Има модели с i7 дори без външно видео. Не на всеки му трябва (например на мен).

@CarTest:
              Имай в предвид само че модели от ниския ценови клас на Lenovo(пък и на повечето други фирми) са малко кекави като механична здравина. Друго за притеснение общо взето не виждам, освен че и аз ти препоръчвам, ако ще се играят игри на него, да вземеш модел с по-добра видеокарта.
              Последно редактирано от sparkybg; 24-11-12, 18:48.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ето едно бюджетно решение:
                За работа е идеален, а цената му 1100 лв е една от най ниските за такава конфигурация.

Asus K53SD

-Процесор: Intel Core i7 2670QM (2.20GHz, 6MB L3 cache) - 4 ядра
                -RAM Памет 4G
                -Твърд диск: 750 GB 5400 об./мин., SATA
                -Оптичен диск CD/DVD запис и четене
                -Видеокарта Nvidia GeForce 610M 2048 MB RAM
                -Екран 15.6 инча - Лъскав
                -Резолюция 1366x768
                -Батерия
                6-клетъчна батерия (издържаща до 4 часа работа)
                - LAN - 10/100/1000
                - Wi-Fi - 802.11 a/b/g/N
                - 2xUSB 2.0; - 1xUSB 3.0
                - вградена уеб камера
                - изход за външен монитор (VGA порт)
                - изход за слушалки и тонколони
                - вход за микрофон
                - четец за карти памет
                - Express Card Slot
                - цифрова клавиатура
                Уеб Камера; Вграден микрофон; Четец за карти; Bluetooth; HDMI
                Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Според това, дето си написал, няма HDMI или поне DVI, а само VGA, което в общия случай значи че към телевизор не можеш да го вържеш. Към читав външен монитор - също.

ИМХО, 4-те GB памет още към днешна дата са недостатъчни.

ПП: Имa HDMI, тъй че поне в това отношение притеснения няма.

Коментар

Аз ще напиша само няколко букви - MacBook Pro...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                      Аз ще напиша само няколко букви - MacBook Pro...
                      Аз ще ти отговоря само с няколко цифри - 5800 лв.

/macbook pro retina display 15" 512 gb ssd/

Коментар

• Проповедниците на макбук про - ако не слушате ще ви накарам да му смените батерия и тверд диск, и после да разкажете приключението тук без нито една псувня.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

То и за ай-ай слушалката май важи. Колега сменя батерията на друг колега и беше весело.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Според това, дето си написал, няма HDMI или поне DVI, а само VGA, което в общия случай значи че към телевизор не можеш да го вържеш. Към читав външен монитор - също.

ИМХО, 4-те GB памет още към днешна дата са недостатъчни.

ПП: Имa HDMI, тъй че поне в това отношение притеснения няма.
                            Има HDMI, а ъпгрейт до 8Г струва +40 лв и може да се направи при покупката или в момента в който се установи, че недостигат ...
                            Основния му недостатък е бвания диск, но с темповете с които пада цената на SSD може до няколко месеца да се замени ...
                            Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                            Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              То и за ай-ай слушалката май важи. Колега сменя батерията на друг колега и беше весело.
                              Е онова е слушалка. Това е лаптоп. Уж се предполага да има лесен достъп до батерия, диск и памет. Ама кво знаем ние когато епъл ни обяснява че така е по-добре
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                                Е онова е слушалка. Това е лаптоп. Уж се предполага да има лесен достъп до батерия, диск и памет. Ама кво знаем ние когато епъл ни обяснява че така е по-добре
                                И "влиянито" им е голямо, два пъти сменях диск на е-пц (асус), май нито един компонент не си остана на мястото преди да стигна до диска, включая половината лентови кабели и 20-30 винта и щипки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X