Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Препоръчайте ми лаптоп

Ванка, Sony Vaio поне според мен е надценен бранд. При такава разлика в цената предполагам че за около 1800-2100 ще намериш нещо марково.
    offroad фен
    1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
    TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
      Не си прав, поне не напълно. Процесора е ЕДИН, Интел, РАМ-а е един, видеокартата... и т. н.
      Екрана, дисплея е САМСУНГ..... не знам, убедете ме, не споря, дискутирам.
      За съжаление при електрониката сбора от еднакви части не значи еднаква надеждност. Например леко неспазване на спецификациите на дъното спрямо описаното от производителя на чипсета или процесора - и ето си понижена производителност, за да работи както трябва. Леко по-калпаво охлаждане, и ето ти отлепен чип на видеокарта, лека нестабилност на някое захранване, и ето ти заспиване от време на време, или блокиране при гасене, или събуждане от power-save когато му е кеф. Дисплея е Samsung, ама някои ги продават с до 3 кофти пиксела, а други ако се скапе дори един ги подменят. Затова дори и при десктопите има с един и същи чипсет дъна за 50 долара, и за 100 долара. После като сложиш двата компютъра един до друг правещи едно и също, разбираш че има защо. Като поработят 1-2-3 години - пак така - на едното му се разсъхнали кондензаторите, а на другото нищо му няма, например.

А лаптопа е нещо, което се ползва дълго, и обикновено няма твърде много опции за ъпгрейд, или ако има, са скъпи. За плезиото категорично изчерпи ли се в склада и мине ли му гаранцията, скапе ли се, значи купуване на ново. А за 3 годишния ми DELL има всичко - дъна, батерии, захранвания, дисплеи, и квото се сетиш. Ако не тук - в еBay. Та, смятай че само диска, паметта (евентуално) и процесора са съвсем еднакви. Само че те сами не могат да работят. Трябва им нещо, дето ги управлява, и точно от там започват разликите.

...отделно дето е почти сигурно че и самите пластмаси надали са на ниво. А разликата например между един евтин DELL Inspiron, и някой DELL от по-високите класове по отношение на здравина на шасито е потресающа.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колега, разгледай какви варианти има в БГ нa HP Touch Smart - цената е много близка то тази на Plesio
        Последно редактирано от bushiDO; 22-11-12, 22:59.
        В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Поради естеството на предишната ми работа дълги години ползвах НР лаптопи - избирах си най-добрите модели и забелязах, че през един два работеха добре, с междинните имах проблеми.
          Сега съм с АСУС и на Жената купих АСУС и на приятели препоръчах лаптопи от тази марка, е Всички сме Много доволни! Но естествено трябва да си избереш модел от по-добрите

А Спарки е Много прав с едни и същи компоненти се постигат много различни резултати, особено важно е охлаждането, за него си трябва и обем, та не очаквайте най-малките и супер мощни ултрабуци да са хладни и удобни за работа (дори парят при натоварване)...

От опит препоръчвам Asus N76 (56 за 15").

Коментар

Колега alex_mrkov, не знам какво е било естеството на работата ти, но моето пък естество беше такова, че се занимавах със PC та по много бр. и от всякакви марки. Наблюденията са ми коренно различни!

От китайските производители само Lenovo (и то вероятно поради наследството си от IBM) се доближава като надеждност и производителност до Dell и HP. Това във високия клас имам предвид ширпотребата си е ..... ширпотреба

п.п. колегата по-горе мисля, че търси така наречените "all in one", а не ноутбук.

Коментар

Аха, а с нормални екстри - 1580 зелени, без ДДС, и това в америка. С 2 години гаранция. Това за touchSmart-а. И като изключим цъкането по страници, без клавиатура за сериозна работа не става. Като е отделно, трябва да си я носиш в задния джоб. Мен нещо по ме кефи оня вариант дето си е лаптоп със все клавиатура, ама ако не ти трябва, обръщаш дисплея върху нея, и си цъкаш само на touchScreen.
              Последно редактирано от sparkybg; 22-11-12, 23:24.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ми не - с i7 и 1 TB диск излиза малко над 1100 зелени....!
                Последно редактирано от Preslav Peychev; 23-11-12, 15:27. Причина: забранен линк

Коментар

То онова от линка, дето коментирах с i7 няма опция въобще. i3 и i5 само. 1100 излиза с обикновен win8 (не pro), 3GB RAM, и i3. Samo 8GB рам са 140 отгоре. Сложи му тунер, 8 RAM, i5, win8pro и още някое и друго - и идва на цената, която цитирах. Направих си труда да си конфигурирам една системка.

Това от последния ти линк е 23 инча, до колкото виждам. Демек си е десктоп система.

ПП: То и първото е 23 инча. Въобще е друга губерния, сравнено с класически лаптоп.

ППП: То си и пише че е десктоп система.
                  Последно редактирано от sparkybg; 22-11-12, 23:48.

Коментар

защо трябва да е с Win Pro? сонито, което колегата обмисля е с хоум премиум. защо слагаш Pro? сонито е 21" не виждам проблем и с 23"... то колегата всъщност да си прецени.

за кой първи линк говориш?

п.п. току що конфигурирах за 1000 долара i5/RAM 4/1TB/1GB VGA 20" touch screen

Коментар

За 20 инчов може. Аз гледах 23. Envy 23 touchsmart с windows 8. 999 долара е с i3 i 3GB рам.

Ама, темата е за лаптопи, а онова са десктопи. И в първия, и във втория ти линк. А ако е десктоп, за същите кинти човек ще си вземе нормален такъв, избирайки си компонент по компонент, вместо да си вземе машина, дето практически е лаптоп, с всичките недостатъци на лаптопа (труден, понякога невъзможен, но скъп ъпгрейд), ама за сметка на това без батерия. Е, вярно - много фиешън изглеждат, ама вкъщи аз не спя с него, ами работя. Не вярвам и Чинела да зареже комшийката в полза на компютъра.

Коментар

• Re: Препоръчайте ми лаптоп

А какъв е смисъла от all in one, аз лично не виждам приложение на това нещо освен, че заема по малко място и изглежда добре.
                        Недостатъците са че имаш лаптоп компютър - невъзможен за ъпгред, кофти видеокарта, кофти охлаждане - огромна цена.

Коментар

Dell, Toshiba и Lenovo също имат all-in-one. По-скъпи са от Плесио-то, но са с 3 годишна гаранция.

Настолен компютър - всичко в едно Dell Inspiron One 2330, Intel Core i5-3330S (2.70GHz, 6MB), 23" Full HD (1920 x 1080) WLED Multi-Touch Screen, HD Cam, 6144MB 1600MHz, 1TB HDD, Blu-Ray Combo, 1GB AMD Radeon HD 7650, 802.11n, BT 4.0, Wireless Kbd & Mouse, Ubuntu 11.10, 3Y NBD.

2200,00лв с ДДС.

Настолен компютър - всичко в едно Dell Inspiron One 2330, Intel Core i7-3770S (3.10GHz, 6MB), 23" Full HD (1920 x 1080) WLED Multi-Touch Screen, HD WebCam, 8192MB 1600MHz, 2TB HDD, Blu-Ray Combo, 1GB AMD Radeon HD 7650, 802.11n, BT 4.0, Wireless Kbd & Mouse, Ubuntu 11.10, 3Y NBD.

2700,00лв с ДДС.
                          2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
                          2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
                          2007 HOMDA FMX 650

Коментар

• От: Re: Препоръчайте ми лаптоп

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                            А какъв е смисъла от all in one, аз лично не виждам приложение на това нещо освен, че заема по малко място и изглежда добре.
                            Недостатъците са че имаш лаптоп компютър - невъзможен за ъпгред, кофти видеокарта, кофти охлаждане - огромна цена.
                            колега, хем не виждаш смисъл, хем си изброил някои от предимствата пред традиционните десктопи. Това па за ъпгрейда въобще не е вярно!

2 въпроса - какво разбираш под "кофти видеокарта" - някаква своенравна, грозна на външен вид или...? - колко all in one системи си прегрял?
                            въобще въпроса ти е все едно някой да пита какъв е смисъла от SUV - един вид лек автомобил с недостатъците на джип

sparky - колегата пита за all in one затова и аз тях ги захапах

Коментар

• Re: Препоръчайте ми лаптоп

заема по малко място и изглежда добре
                              Това на дали би ме накарало да дам 1000 лева отгоре. Кофти видеокарта означава, че е вградена (поне тези дето ги погледнах) не че е лоша но се предполага, (поне за мен), че един десктоп трябва да е по мощен от един лаптоп.
                              Цената е огромна за това което е. Това е мое мнение и никой не ангажирам с него. Пред all in one винаги бих предпочел един приличен лаптоп (не виждам с какво е по добро от лаптоп).

Това па за ъпгрейда въобще не е вярно!
                              Добре хайде искам нова видеокарта и втори диск на райд, ама не да ми виси навън с кабел.

колко all in one системи си прегрял
                              Николко защото никога не бих си купил, но много добре знам колко греят процесорите и дисковете на 7200 оборота (ако ги ползваш както трябва).

За мен е нерационален, но може за някой да е удобно, особенно ако няма място за кутията на десктоп машината (която наистина винаги се чудиш къде да завреш).
                              Последно редактирано от Daniel; 23-11-12, 09:48.

Коментар

Алл ин оне е по-прибран, с по-малко кабели и най-вече тъч дисплей - казват, че с вин8 е удобно (не съм пробвал), според мен това е перфектната комбинация за офиси, продал съм доста такива (индиректно).
                                За по-сериозна работа, все още си е по-добре традиционният десктоп по-лесно се ъпгреидва, има място за повече дискове, може да му се постави наистина мощна видеокарта, можеш да си сменяш монитора според желанието и възможностите . От друга страна и лаптопите дръпнаха яко, АСУС N76 (и не само той) е с i7 ivy bridge процесор, с мощна видеокарта (интел + нвидия 650М) и място за 3 диска (аз съм с ССД за вин-а и два диска 1ТБ + 750ГБ за данни, вторият е в трей на мястото на ЦД-то), почти прекрасен 17" монитор (за жалост ТН матрица).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X