Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Препоръчайте ми лаптоп

Доволен съм от един Пакард Белл-Интел Пентиум Т 4500, 500гб ХД, 15.6ХД ЛСД, 2ГБ ДДР 3 Мемори,не е кой знае какво ,но най-важното е ,че съм качил на синчето много мощни игри и ги кара,даже някои са над изискванията и не грее даже и в най-големите горещини ,без да е почистван още и без допълнителни охладители/става въпрос за лаптоп/!Мощните игри са си сериозен тест за всеки лаптоп ,като процесор ,видео карта и охлаждане!Чувам да се включва турбовентилацията единствено на едно НФС дето е с много мощна графика и бързо трябва да зарежда кадри,иначе на другите си работи нормално!
    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Последно се спрях на:

Dell Inspiron 5520 i7-3612QM HD 7670M

МОДЕЛ INSPIRON 5520
      ТИП ПРОЦЕСОР INTEL CORE i7-3612M
      ЧЕСТОТА НА ПРОЦЕСОРА ДО 3.10 GHz
      КАПАЦИТЕТ RAM 8 GB
      ТИП RAM ПАМЕТ DDR 3
      КАПАЦИТЕТ HDD 1000 GB
      ТЕХНОЛОГИЯ НА ДИСПЛЕЯ HD WLED
      РАЗМЕР НА ЕКРАНА В INCH 15.6 "
      РАЗМЕР НА ЕКРАНА В СМ 39.6 CM
      РЕЗОЛЮЦИЯ НА ДИСПЛЕЯ 1366x768
      ТИП ГРАФИЧНА КАРТА AMD RADEON HD 7670M
      ОБЕМ НА ГРАФИЧНАТА ПАМЕТ 1 GB
      ОПТИЧНО УСТРОЙСТВО DVD+/-RW
      ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА НЕ
      УЕБ КАМЕРА 0.3 MPx
      ЦВЯТ СРЕБРИСТ
      HDMI x 1
      БРОЙ USB ПОРТОВЕ 4 x USB 3.0
      ДРУГИ ПОРТОВЕ CARD READER, LAN, VGA
      ТЕГЛО 2.900 KG
      ТИП БАТЕРИЯ 6-CELL LI-ION
      ГАРАНЦИЯ 24 МЕСЕЦА
      БЕЗЖИЧЕН АДАПТОР 802.11 b/g/n, Bluetooth

Проблема при него е малката резолюция и мненията, че прегрява!

А другия е:

ACER V3-771G-53218G75
      МОДЕЛ V3-771G-53218G75
      ТИП ПРОЦЕСОР INTEL CORE i5-3210M
      ЧЕСТОТА НА ПРОЦЕСОРА 2.50 GHz
      КАПАЦИТЕТ RAM 8 GB
      ТИП RAM ПАМЕТ DDR 3 /1333 MHz
      КАПАЦИТЕТ HDD 750 GB
      ТЕХНОЛОГИЯ НА ДИСПЛЕЯ FHD LED
      РАЗМЕР НА ЕКРАНА В INCH 17.3 "
      РАЗМЕР НА ЕКРАНА В СМ 43.9 CM
      РЕЗОЛЮЦИЯ НА ДИСПЛЕЯ 1920x1080
      ТИП ГРАФИЧНА КАРТА NVIDIA GEFORCE GT 650M
      ОБЕМ НА ГРАФИЧНАТА ПАМЕТ 2 GB
      ОПТИЧНО УСТРОЙСТВО Blu-ray Disc
      ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА НЕ
      УЕБ КАМЕРА ДА
      ЦВЯТ ЧЕРЕН
      HDMI x 1
      БРОЙ USB ПОРТОВЕ 2 x USB 3.0, 2 x USB 2.0
      ДРУГИ ПОРТОВЕ CARD READER, LAN, VGA
      ТЕГЛО 3.200 KG
      ТИП БАТЕРИЯ 6-CELL LI-ION
      ГАРАНЦИЯ 24 МЕСЕЦА
      БЕЗЖИЧЕН АДАПТОР 802.11 b/g/n, BLUETOOTH
      Някой ако има наблюдение на някой от моделите нека сподели!! Трябва да направя избор от тези два модела! Цената е до 1600лв разлика м/у двата е около 50-60лв!
      Пак повтарям, че предимно ще се използва CAD!
      Понеже, до сега не съм се занимавал с преносими компютри-кой е по добър от към шаси, направа и тн..
      Благодаря предварително!!
      OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Колега, хвърли един поглед на този Dell XPS, дето съм го дал по-горе. Да не те плаши, че "само" е i5. Ако искаш ще ти пратя линка. Ако се спреш на него си заведи някой който разбира, защото все пак ще бъде ползван ( в случая е мостра). Аз на твое място бих си купил именно него (тъкмо ще се разходиш до софия). С класове нагоре от двата, на които си се спрял. Не казвам, че няма да ти вършат работа или че ще се счупят - просто професионалната машина си е... професионална (то XPS не е баш про ама все пак...). Щом е за кад - по-добрата видеокарта мисля, че е Nvidia. Като CAD потребител мисля, че от значение на първо място ти е екрана - всеки Sandy Bridge с 8гб памет ще се справи със софтуерa, дори и с вграденото видео. Не е за пренебрегване и възможността за поставяне на втори харддиск (SSD), каквато освен вече споменатия XPS, предлагат и някои други модели на пазара.

Също така погледни и ASUS N76VZ-V2G-T1033D 8GB
        Малко е по-скъп, но има бърс харддиск и правилната видеокарта + FULL HD екран (не се знае дали е добър обаче).

Колегата HD е от Стара Загора и мисля, че разбира това онова от лаптопи.

А какъв точно CAD ще се ползва ако не е тайна? Така де - аз примерно компа успявам да му взема душата с рендиране или с GIS, досега с друго не успявам да го натоваря (освен с игри понякога).
        Последно редактирано от axlastro; 23-09-12, 13:03.
        Александър

Коментар

И аз бих избрал XPS-а, а не inspiron-а. Много по-здрав е. Не се хвърляй на велики тактови честоти - дори 2 гигахерцов ще ти върши работа (случва се да работя на Core 2 с 4 гигабайта, и се работи без особени грижи). По-важен ти е дисплея, паметта, хард диска, видеокартата и батерията. В XPS-а можеш да сложиш и втори диск някога, и ако сложиш SSD, ще имаш доста бърз диск за нещата, дето го искат + голям диск за останалото.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Само да вметна - на жената Hp на 5 години е някъде - Core 2 на 1.67 T5500 с 3 ГБ рам и бавен хард - работи се спокойно кад програми, фотошоп и дори илюстратор. Пробвал съм и да рендирам (всъщност преди бачках на него) - също става и то доста бързо за такава машина (не помня дали не го сравнявах с настолната i5-ица). Спарки го е казал по-горе. Все пак ако решиш за XPS-a, в сайта който дадох малко по-горе си признават, че батерията му не държи много - машината си иска 90 вата и толкоз. Всъщност 17 инчов лаптоп с 8 гарги рам, 3 гиги процесор, бърз хард и видео с 3GB рам не очаквай да държи много, а пък за i7 да не говорим. Това ако е Ivy Bridge уж трябва да е по-икономично не едва ли с много. По нататък SSD-то би трябвало да даде още до около час животец отгоре.
            Александър

Коментар

Lenovo IdeaPad Y580 59-349201 8GB

15,6 инча / 39,62 см
              Intel Core i7-3630QM 2.40GHz/3.40GHz
              8GB
              1.032TB (32GB Solid State Drive + 1000GB HDD)
              NVIDIA GeForce GTX 660M с 2GB GDDR5 собствена памет

2000 ЛВ

За още 1000 лв отгоре може да се намери с NVIDIA NVS 5400M с 1GB DDR3 собствена памет

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                в сайта който дадох малко по-горе си признават,
                Ще може ли да ми пратиш линка на Л.С. Искам да добавя, че съм ограничен от към средства, както и ще бъде закупен на изплащане! Благодаря на колегите за отстъпките в по горните постове, но имам само избор за закупуване в големите вериги магазини!

Коментар

Лаптоп LENOVO Y580
                  ТИП ПРОЦЕСОР: INTEL CORE i7-3610QM
                  ЧЕСТОТА НА ПРОЦЕСОРА: 3.30 GHz
                  КАПАЦИТЕТ RAM: 8 GB
                  КАПАЦИТЕТ HDD: 1000 GB
                  ТИП ГРАФИЧНА КАРТА: NVIDIA GEFORCE GTX 660M
                  РАЗМЕР НА ЕКРАНА В INCH: 15.6"

Това го има е едното ТЕХНО

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                    Лаптоп LENOVO Y580
                    ТИП ПРОЦЕСОР: INTEL CORE i7-3610QM
                    ЧЕСТОТА НА ПРОЦЕСОРА: 3.30 GHz
                    КАПАЦИТЕТ RAM: 8 GB
                    КАПАЦИТЕТ HDD: 1000 GB
                    ТИП ГРАФИЧНА КАРТА: NVIDIA GEFORCE GTX 660M
                    РАЗМЕР НА ЕКРАНА В INCH: 15.6"

Това го има е едното ТЕХНО
                    Нещо не ги харесвам като марка.

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                    А какъв точно CAD ще се ползва ако не е тайна? Така де - аз примерно компа успявам да му взема душата с рендиране или с GIS, досега с друго не успявам да го натоваря (освен с игри понякога).
                    Autodesk Design Review 2013; AutoCAD 2013; Inventor Fusion 2013

Коментар

Вече се обоеудвах с ACER V3-771G-53218G75-дано няма проблеми! Лошото е,че като нов модел няма драйвери за 32 -бита!
                      P.S
                      Как мога да разбера дали е Full HD ILED? Защото има подбен модел който e HD+ 1600 x 900!

Последно редактирано от Marin Stoyanov; 25-09-12, 07:41.

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
                        Вече се обоеудвах с ACER V3-771G-53218G75-дано няма проблеми! Лошото е,че като нов модел няма драйвери за 32 -бита!
                        P.S
                        Как мога да разбера дали е Full HD ILED? Защото има подбен модел който e HD+ 1600 x 900!

Че за какво са ти 32 битови драйвери за машина с 8GB RAM??? Ако сложиш 32 битов windows половината ти RAM няма да се вижда въобще, нито уиндоуса ще я ползва.

За разделителната способност - ако е WIN7, десен клавиш върху десктопа -> Screen resolution
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Че за какво са ти 32 битови драйвери за машина с 8GB RAM??? Ако сложиш 32 битов windows половината ти RAM няма да се вижда въобще, нито уиндоуса ще я ползва.

За разделителната способност - ако е WIN7, десен клавиш върху десктопа -> Screen resolution
                          Мислех, че ще имам проблем с някой софтуер!
                          Но засега всичко върви нормално.

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
                            Мислех, че ще имам проблем с някой софтуер!
                            Но засега всичко върви нормално.
                            Неработещите 32 битови софтуери върху 64 битов win7 са супер малко, и то обикновено някакви много специфични, работещи да речем с мноооооого стари библиотеки, или с хардуер, който има драйвери само за 32 бита, дето не даботят на 64. Аз до сега съм попадал на едно единствено приложение, дето не поиска, ама го беше писал някой с краката си, в някой индийски гараж.

...а и както ти казах, голям избор нямаш. 32 битов windows разпознава до 4 гигабайта RAM, при това част от тах запазва за адресно пространство на видеокартата и други подобни. Та, ако инсталираш 32 битов уиндоус, от осемте гигабайта ще разполагаш евентуално с около 3.5 - 3.8 гигабайта, и не можеш да направиш абсолютно нищо по въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              ...а и както ти казах, голям избор нямаш. 32 битов windows разпознава до 4 гигабайта RAM, при това част от тах запазва за адресно пространство на видеокартата и други подобни. Та, ако инсталираш 32 битов уиндоус, от осемте гигабайта ще разполагаш евентуално с около 3.5 - 3.8 гигабайта, и не можеш да направиш абсолютно нищо по въпроса.
                              За протокола: на теория - можеш да направиш нещо по въпроса - http://www.geoffchappell.com/notes/w...nse/memory.htm. Но не си струва особено, щото един кофти 32-битов драйвер може да не му понесе PAE поддръжката. Лично съм го тествал с хакване на ntoskrnl.exe - показа си точно 4GB RAM, но видео драйвера почна да гърми с някакви грешки.
                              Най-добре си е 64-бит:

If you have a 32-bit Windows program that wants more than its 2GB or 3GB, then upgrading to a 64-bit version of that program to run on 64-bit Windows is your only path ahead. If you’re buying a new computer and new applications, then getting 64-bit Windows and 64-bit applications is obviously the way of the future. Meanwhile, if your concern is only that the system and all your 32-bit applications may together use all your 4GB or more, then keeping your 32-bit operating system would at least be an option for you if Microsoft would provide you with license data to let you use the PAE support that Microsoft has already coded into the product
                              Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Аз знам че на теория може. На теория може май до 2 терабайта, даже и проста 386-ца с малко външен хардуер може (въпрос на крака върху чипа). Ама на практика - ти си го казал - компромис, от който ползите са малко, а потенциалните проблеми - много.

Аз пак да кажа че не съм имал грижи да пусна което и да е 32 битово на 64 битов win7, а инсталирам доста неща. Ако не опира до специфични драйвъри или библиотеки на ниско ниво, в общия случай проблема е никакъв.

Дори мои библиотеки, работещи с 32 битови поинтери, писани преди 10 години, си работят безгрижно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X