Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Доскоро купувах от тук, но виждам че цената се е повишила два пъти, та вероятно ще се огледам за друг доставчик.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Всеки случай е индивидуален, но приличен резултат се получава и със сносен поялник и хубава оплетка за разпояване.
      Но не като тая която Мишо беше споменал по-напред в темата че използва - разплитана от стари кабели, а истинска оплетка за разпояване. Оплетката трябва да е чиста (неокислена) и с флюс.
      И разбира се трябва да се използва хубав припой.
      Аааа моля моля ! Я да не ми плюйте оплетката !
      Първо - ползвам наистина от кабели ама не каква да е - ами от микрофонни кабели (защото ги имам в изобилие)
      И "моята" оплетка (ама и жилата ползвам абе всичко) е супер - една такава медна блестяща.
      И първо я топвам в колофона поема едно яко и после като я сложа прави едно фъъъъъъъъс и всичко обира. Съвсем сериозно.
      Ако колофона не е наблизо - слагам смд паста - каквото има наблизо
      Супер става - и бързо.
      Често работата ни е свързана с разпояване на едно ама и правене на мостче на друго - и идеално ми пасва...
      Всъщност напоследък разпоявам и без оплетка и без помпа - наливам тинол на всички крачета и дърпам леко - много бързо чисто и не оставя следи...

Проблема при нас е гадния тинол! Съществуват тиноли - не се дърпа ей... и тръгва едва като го разредя с Асахито...

Коментар

• За разпоявне не зная защо игнорирате класическата вакум помпа.
        За дребни неща си полвам нея, разпояваща станция само ако са повече пинове.
        Имам си пласмасово хако от '90 и все още работи нормално.
        Помпите са компактни, леки, евтини, непретенциозни, лесно се чистят и ги има навсякъде.
        Имам и алуминиева от комет но дори ни съм я пробвал.
        Просто веднъж я видях на витрината и я забърсах.

Оплетка съм изгубил навика да ползвам отдавна.
        Покрай тая тема преди време се подсетих за нея и дори си купих една макаричка като показваните от ittso
        Така си стои в шкафа.
        По принчип намирам за малко нелепо да си купува специална и то точно за това.
        И едно време винаги си намирахме подходящ кабел ма тогава нямахме помпи.
        Дори го намирам за леко туземски подход но това естествено е лично мнение!
        Враг усраине

Коментар

• Имам такава помпа. Така и не се научих това чудо как се ползва, въпреки прилично упоритите ми опити.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Явно който както си навикне.

Аз не бях упорит към оплетката.
            Мисля, че и нея взех от комет.

Накрая на серията "зов за завръщане" се видях в ролята на пещерняк с 2 камъка над огнището.
            Прекарах резултата през "Абе аз що ти не..." и хванах запалката.
            Тоест помпата.
            Та така...
            Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
              За разпоявне не зная защо игнорирате класическата вакум помпа...
              Защото:
              1. Почти всички вакумм помпи имат "откат" при работа. И ако помпата не е позиционирана добре и при отката удари човката на поялника, понякога има щети. Особено при фин хардуер.
              2. Ръсят фини калаени стружки, които при дребен хардуер трябва да се почистят старателно, за да не окъсяват пиновете на компонентите и да се налага да се убеждаваме и на практика, че: "всеки електронен компонент е направен от концентрирн пушек който се освобождава при подходящо напрежение".
              Някъде имам вакуум помпа. Не знам дали все още работи. Не съм я използвал от поне десетилетие...

И коментаторите...

Коментар

• Е това са особености с които аз съм свикнал.
                Не ги оспорвам и е добре да се знаят но до ся не съм уморил нищо точно с помпата.

А, един път се сещам, че почти стана трдуова злополука.
                Не я бях затворил добре след почистване и след натискане на спусъка буталото отлетя.
                Обаче зад мен та все още си имам чифт очи
                Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Пистолет за разпояване. Китайските са достатъчно добри, лично имам ZD-915. Но не е твърде компактно.

Има и компактни де, например Hakko FR-301, ама цената хич няма да ти хареса. От това, дето намирам из нета, цената на такива джаджи с вградена вакуум помпа тръгва от 700-800 кинта. Представляват това:

ПП: Ей ти на търпима (според мен) цена:
                  https://www.amazon.com/Desoldering-E.../dp/B07B47H44W
                  Поръчал съм си подобен, но много по-евтин китаец 700W за около 30$, който ми трябва за съвсем други цели от коментираните тук, но май пътува пеша, щото трябваше да е при мен поне преди месец.

Като (ако) пристигне, ще го покажа.

P.S. След планувани от мен битови ремонти мисля да си обособя едно малко кътче за фини работи в жилището, та тогава ще давате акъл за някаква станция за непрофесионална употреба.
                  ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

• Я пак? 700W за разпояващ пистолет е пълен абсурд (то и въобще за поялник де). Предвид цената - надали има нещо общо с това, което коментираме.

Въпросното си нагрява човката, в нея има дупка, и от там смуче тинол. Моя (ZD915) е с външна вакуум помпа и захранване, това на снимката се включва директно в контакта и си има вътрешна помпа.

За 30 долара дори само помпа не можеш да намериш, независимо китайска, индийска, бангладешка, или марсианска.

Та, дай линк към твоето, че подозирам че е нещо съвсем друго.
                    Последно редактирано от sparkybg; 04-01-22, 13:07.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Вероятно са китайски ватове.
                      За идеята ето какво нещо открих за секунди около 30 пари:

https://www.aliexpress.com/item/1005001814957108.html

Иначе докато го затварях прочетох:

Electromagnetic power: 350W
                      Вероятно и горният случай е такъв.
                      Обвили са мощност за вибратора, който изпълнява ролята на помпа.
                      Дори за това ми се вижда много.

Иначе поне на този пример мощността на нагревателя е 30W което е съвсем реалистично.

В интерес на истината такова и да ми подарят няма да го включа.
                      Враг усраине

Коментар

• Esper
                        Esper коментира
                        Редактиране на коментар
                        Говно но 30 пари.
                        И твърдят, че е правено да разпоява.
                        Ако беше 80W щеше да кажеш, че е разточително много

• sparkybg
                        sparkybg коментира
                        Редактиране на коментар
                        Е моето ZD915 е 80 вата. То ме дразни заради други неща, но работи достатъчно добре за да не тръгна и на него да му правя контролер и прочие.
                        Вътре е с импусно захранване и постоянно бръмчащ вентилатор. В същото време нагревателя е с хипер ниско съпротивление. Помпата също е шумна, ама по въпроса не може да се направи твърде много. При все това, кутията може да е в пъти по-малка и управлението през бутоните доста по-пъргаво.

Но както казах - достатъчно не-зле е, за да се въздържам от човъркане.

• Esper
                        Esper коментира
                        Редактиране на коментар
                        Всички тези забележки около шумът не мисля, че са фатални.
                        Това все пак не е поялник и далеч не се ползва толкова интензивно, че да е проблем.
                        НЗ - аз нямам опит с такова, даже не съм виждал на живо.
                        Честно казано нямам и желание

• Аз гледах някаква чикия, поялник за разпояване, 40 вата. За няма 20 пари.
                      Най-жълтия на вид поялник, с куха човка и вакум помпа в дръжката. Чудя се дали да пробвам, и да не става ...
                      Между-другото, купих си една ролка ширмовка, стана работата. Иска си практика.

Коментар

• sparkybg
                        sparkybg коментира
                        Редактиране на коментар
                        Ако е с механична (в смисъл ръчна) помпа е лайноягодка. 40 вата също са малко. Ако няма терморегулация, съвсем.
                        Последно редактирано от sparkybg; 04-01-22, 22:43.

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Я пак? 700W за разпояващ пистолет е пълен абсурд (то и въобще за поялник де). Предвид цената - надали има нещо общо с това, което коментираме.

Въпросното си нагрява човката, в нея има дупка, и от там смуче тинол. Моя (ZD915) е с външна вакуум помпа и захранване, това на снимката се включва директно в контакта и си има вътрешна помпа.

За 30 долара дори само помпа не можеш да намериш, независимо китайска, индийска, бангладешка, или марсианска.

Та, дай линк към твоето, че подозирам че е нещо съвсем друго.
                      Объркал съм се !

Това което съм поръчал е въздушен топъл пистолет, който е (обявен за) 750W, но не като голям сушоар, а е концентриран с малка дюза (+ още една 6 или май 9mm) за малки неща, като съм поръчал от профилиран продавач на поялници и консумативи.

Така или иначе, на мен ми трябва за съвсем други дейности.
                      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

• Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_921308.jpg
Прегледи:265
Размер:473.3 КБ
ID:6804313Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_921309.jpg
Прегледи:256
Размер:490.3 КБ
ID:6804314Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_921310.jpg
Прегледи:247
Размер:714.6 КБ
ID:6804315 Едно ново наше изделие,което получих днес от платкаджийницата
                        ​​​​​За част от колегите е ежедневие вероятно....

Остава да добавим GSM модулите , фърмуера някои дребни неща за запояване.

Така се почва грубо

Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                        Анатолий Пейчинов o8875о9815
                        https://dvrbg.com/

Коментар

• Реалния резултат

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20220104_181713.jpg
Прегледи:257
Размер:710.7 КБ
ID:6804320Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20220104_182721.jpg
Прегледи:247
Размер:487.3 КБ
ID:6804321Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20220104_182715.jpg
Прегледи:266
Размер:503.2 КБ
ID:6804322
                          Тук разбира се,участват много различни Български специалисти със труд ,знания,опит...За такива неща чоплим поялници и т.н
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

Коментар

• Roninn
                            Roninn коментира
                            Редактиране на коментар
                            В Пловдив я позакъсахме с платкаджийниците,работихме със Селекта отлично,но малката Гад ковид,се погрижи истински капацитети да си заминат....Та сега се преоринтираме ,аз живея много близо до промишлената зона бившия завод за запаметяващи устройства ЗЗУ) ,още като деца тук си играехме с дискети и електронни устройства.....тук има платкаджийница,но не контактуват по никакъв повод със клиента,само електронно през нет, което не ми харесва...,ще пиша по късно..

• Roninn
                            Roninn коментира
                            Редактиране на коментар
                            Другия път си покрий VIA-ите целите със солдер маска.

......покрити са...от светкавицата изглеждат че не са.....

• sparkybg
                            sparkybg коментира
                            Редактиране на коментар
                            Пробвай тия:
                            https://jlcpcb.com/

Цената е смешна, идват за седмица и са с качество, дето не знам дали някой тук може да го докара даже и за двуслойните. Не се занимаваш и с митници - идва ти на вратата с DHL.

• Първоначално публикуван от Avas Преглед на мнение
                          Аз гледах някаква чикия, поялник за разпояване, 40 вата. За няма 20 пари.
                          Най-жълтия на вид поялник, с куха човка и вакум помпа в дръжката. Чудя се дали да пробвам, и да не става ...
                          Между-другото, купих си една ролка ширмовка, стана работата. Иска си практика.
                          Ами пробвай го, но подозирам че проблема с отката (удара при натискане на бутона на помпата) с тоя уред ще е нерешим. С отделна вакуум помпа и отделен поялник можеш да сложиш помпата така, че тя да няма досег с човката на поялника или пистата. С комбинираната помпа-поялник това е невъзможно.

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                          Реалния резултат...
                          Щом сте събрали компонентите за да наситите платките, значи всичко е наред. Че в днешно време и това е проблем...

И коментаторите...

Коментар

• Roninn
                            Roninn коментира
                            Редактиране на коментар
                            Така е,оказа се че процесори за това изделие няма,добре че имахме купени лятото,обаче и те свършват.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X