Доскоро купувах от тук, но виждам че цената се е повишила два пъти, та вероятно ще се огледам за друг доставчик.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Поялници
Свий
X
-
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеВсеки случай е индивидуален, но приличен резултат се получава и със сносен поялник и хубава оплетка за разпояване.
Но не като тая която Мишо беше споменал по-напред в темата че използва - разплитана от стари кабели, а истинска оплетка за разпояване. Оплетката трябва да е чиста (неокислена) и с флюс.
И разбира се трябва да се използва хубав припой.
Първо - ползвам наистина от кабели ама не каква да е - ами от микрофонни кабели (защото ги имам в изобилие)
И "моята" оплетка (ама и жилата ползвам абе всичко) е супер - една такава медна блестяща.
И първо я топвам в колофона поема едно яко и после като я сложа прави едно фъъъъъъъъс и всичко обира. Съвсем сериозно.
Ако колофона не е наблизо - слагам смд паста - каквото има наблизо
Супер става - и бързо.
Често работата ни е свързана с разпояване на едно ама и правене на мостче на друго - и идеално ми пасва...
Всъщност напоследък разпоявам и без оплетка и без помпа - наливам тинол на всички крачета и дърпам леко - много бързо чисто и не оставя следи...
Проблема при нас е гадния тинол! Съществуват тиноли - не се дърпа ей... и тръгва едва като го разредя с Асахито...
Коментар
-
За разпоявне не зная защо игнорирате класическата вакум помпа.
За дребни неща си полвам нея, разпояваща станция само ако са повече пинове.
Имам си пласмасово хако от '90 и все още работи нормално.
Помпите са компактни, леки, евтини, непретенциозни, лесно се чистят и ги има навсякъде.
Имам и алуминиева от комет но дори ни съм я пробвал.
Просто веднъж я видях на витрината и я забърсах.
Оплетка съм изгубил навика да ползвам отдавна.
Покрай тая тема преди време се подсетих за нея и дори си купих една макаричка като показваните от ittso
Така си стои в шкафа.
По принчип намирам за малко нелепо да си купува специална и то точно за това.
И едно време винаги си намирахме подходящ кабел ма тогава нямахме помпи.
Дори го намирам за леко туземски подход но това естествено е лично мнение!Враг усраине
Коментар
-
Явно който както си навикне.
Аз не бях упорит към оплетката.
Мисля, че и нея взех от комет.
Накрая на серията "зов за завръщане" се видях в ролята на пещерняк с 2 камъка над огнището.
Прекарах резултата през "Абе аз що ти не..." и хванах запалката.
Тоест помпата.
Та така...Враг усраине
Коментар
-
Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнениеЗа разпоявне не зная защо игнорирате класическата вакум помпа...
1. Почти всички вакумм помпи имат "откат" при работа. И ако помпата не е позиционирана добре и при отката удари човката на поялника, понякога има щети. Особено при фин хардуер.
2. Ръсят фини калаени стружки, които при дребен хардуер трябва да се почистят старателно, за да не окъсяват пиновете на компонентите и да се налага да се убеждаваме и на практика, че: "всеки електронен компонент е направен от концентрирн пушек който се освобождава при подходящо напрежение".
Някъде имам вакуум помпа. Не знам дали все още работи. Не съм я използвал от поне десетилетие...
Коментар
-
Е това са особености с които аз съм свикнал.
Не ги оспорвам и е добре да се знаят но до ся не съм уморил нищо точно с помпата.
А, един път се сещам, че почти стана трдуова злополука.
Не я бях затворил добре след почистване и след натискане на спусъка буталото отлетя.
Обаче зад мен та все още си имам чифт очиВраг усраине
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
Пистолет за разпояване. Китайските са достатъчно добри, лично имам ZD-915. Но не е твърде компактно.
Има и компактни де, например Hakko FR-301, ама цената хич няма да ти хареса. От това, дето намирам из нета, цената на такива джаджи с вградена вакуум помпа тръгва от 700-800 кинта. Представляват това:
ПП: Ей ти на търпима (според мен) цена:
https://www.amazon.com/Desoldering-E.../dp/B07B47H44W
Като (ако) пристигне, ще го покажа.
P.S. След планувани от мен битови ремонти мисля да си обособя едно малко кътче за фини работи в жилището, та тогава ще давате акъл за някаква станция за непрофесионална употреба.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Я пак? 700W за разпояващ пистолет е пълен абсурд (то и въобще за поялник де). Предвид цената - надали има нещо общо с това, което коментираме.
Въпросното си нагрява човката, в нея има дупка, и от там смуче тинол. Моя (ZD915) е с външна вакуум помпа и захранване, това на снимката се включва директно в контакта и си има вътрешна помпа.
За 30 долара дори само помпа не можеш да намериш, независимо китайска, индийска, бангладешка, или марсианска.
Та, дай линк към твоето, че подозирам че е нещо съвсем друго.Последно редактирано от sparkybg; 04-01-22, 13:07.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Вероятно са китайски ватове.
За идеята ето какво нещо открих за секунди около 30 пари:
https://www.aliexpress.com/item/1005001814957108.html
Иначе докато го затварях прочетох:
Electromagnetic power: 350W
Обвили са мощност за вибратора, който изпълнява ролята на помпа.
Дори за това ми се вижда много.
Иначе поне на този пример мощността на нагревателя е 30W което е съвсем реалистично.
В интерес на истината такова и да ми подарят няма да го включа.
Враг усраине
Коментар
-
Говно но 30 пари.
И твърдят, че е правено да разпоява.
Ако беше 80W щеше да кажеш, че е разточително много
-
Е моето ZD915 е 80 вата. То ме дразни заради други неща, но работи достатъчно добре за да не тръгна и на него да му правя контролер и прочие.
Вътре е с импусно захранване и постоянно бръмчащ вентилатор. В същото време нагревателя е с хипер ниско съпротивление. Помпата също е шумна, ама по въпроса не може да се направи твърде много. При все това, кутията може да е в пъти по-малка и управлението през бутоните доста по-пъргаво.
Но както казах - достатъчно не-зле е, за да се въздържам от човъркане.
-
-
Аз гледах някаква чикия, поялник за разпояване, 40 вата. За няма 20 пари.
Най-жълтия на вид поялник, с куха човка и вакум помпа в дръжката. Чудя се дали да пробвам, и да не става ...
Между-другото, купих си една ролка ширмовка, стана работата. Иска си практика.
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеЯ пак? 700W за разпояващ пистолет е пълен абсурд (то и въобще за поялник де). Предвид цената - надали има нещо общо с това, което коментираме.
Въпросното си нагрява човката, в нея има дупка, и от там смуче тинол. Моя (ZD915) е с външна вакуум помпа и захранване, това на снимката се включва директно в контакта и си има вътрешна помпа.
За 30 долара дори само помпа не можеш да намериш, независимо китайска, индийска, бангладешка, или марсианска.
Та, дай линк към твоето, че подозирам че е нещо съвсем друго.
Това което съм поръчал е въздушен топъл пистолет, който е (обявен за) 750W, но не като голям сушоар, а е концентриран с малка дюза (+ още една 6 или май 9mm) за малки неща, като съм поръчал от профилиран продавач на поялници и консумативи.
Така или иначе, на мен ми трябва за съвсем други дейности.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
В Пловдив я позакъсахме с платкаджийниците,работихме със Селекта отлично,но малката Гад ковид,се погрижи истински капацитети да си заминат....Та сега се преоринтираме ,аз живея много близо до промишлената зона бившия завод за запаметяващи устройства ЗЗУ) ,още като деца тук си играехме с дискети и електронни устройства.....тук има платкаджийница,но не контактуват по никакъв повод със клиента,само електронно през нет, което не ми харесва...,ще пиша по късно..
-
Пробвай тия:
https://jlcpcb.com/
Цената е смешна, идват за седмица и са с качество, дето не знам дали някой тук може да го докара даже и за двуслойните. Не се занимаваш и с митници - идва ти на вратата с DHL.
-
-
Първоначално публикуван от Avas Преглед на мнениеАз гледах някаква чикия, поялник за разпояване, 40 вата. За няма 20 пари.
Най-жълтия на вид поялник, с куха човка и вакум помпа в дръжката. Чудя се дали да пробвам, и да не става ...
Между-другото, купих си една ролка ширмовка, стана работата. Иска си практика.
Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеРеалния резултат...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар