Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
    Това да питам... Концептуално как работи?
    Има нагреватели и регулация за двете хуйчета по отделно ли ?
    Тоест защипващ 2-пиново SMD с него ли?
    Да, точно така.

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
    Виждал съм и други такива, включително дърти велер подобни "пинцети".
    Обаче ако тази "пинцета" е това, което си мисля не е ли прекалено профилирана?
    Как това се прилага за нещо 2+ повече пиново SMD?
    Дъртите обикновено са огромни и неудобни, а това е много готино за дребни чаркове. Имам и по-големия му вариант (който на фона на стари огромни варианти също е дребен).

Употребява се... понякога се налага като търсиш неизправност да махаш чаркове, понякога се налага да опитваш различни резистори (послено на "крушките" дето ги правих за новото возило например). Общо взето за резистори, кондензатори, дребни транзистори и интегралки в SOT23 корпус се ползват.

За големи многокракови чаркове - или ги махам с макетен нож и после им събирам краката с поялника, или ги духам с духалка (посоледното ако смятам да ги ползвам пак), или на котлона цялата платка, но това последното повече от 2-3 пъти за платка не става. То и за тях има накрайници, ама цените съвсем стават свирепи.

Впрочем скоро не бя търсил чаркове - баси сушата е в момента! Процесора за контролера ми го няма никъде например. Евентуално ще го има лятото. И още 5-6 чарка така, накои дори не са интегралки, ами например силови резистори. Направо се втрещих - все едно някой е минал с метлата, баси! Добре че имам някакви запаси.

ПП: Впрочем и за не-SMD чаркове става, но не му е там силата.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• ОК но има отдела регулация за двете хуйчета или е обща?
      Тоест къде е сензора?
      Враг усраине

Коментар

ОК но има отдела регулация за двете хуйчета или е обща?
        Тоест къде е сензора?
        Да, отделна регулация във всяко. Сензора също е във всяко, най-отпред, доре-долу на 2мм от върха. Единия край на реотанът го играе сензор. Образува термодвойка с корпуса.

На това ако му видиш човченцата на живо ще изпаднеш в потрес.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Интересна работа.
          Доста часовникарска и прецизна.
          Но някак пак ми идва доста профилирано за толкова прецизен и скъп инструмент.
          Напълно неприложим за нищо повече от 2 пина.
          Има ли подобен за 3 пина?

P.S: Като се замисля идеята за 2 човки които се контролират в една равнина не е съвсем ялова.
          Хубаво е да можеш да нагряваш в 2 точки!
          Вероятно не чак толкова абстрактно, колкото ми се стори първоначално!!!
          Последно редактирано от Esper; 15-02-22, 18:45.
          Враг усраине

Коментар

Интересна работа.
            Доста часовникарска и прецизна.
            Но някак пак ми идва доста профилирано за толкова прецизен и скъп инструмент.
            Напълно неприложим за нищо повече от 2 пина.
            Има ли подобен за 3 пина?

P.S: Като се замисля идеята за 2 човки които се контролират в една равнина не е съвсем ялова.
            Хубаво е да можеш да нагряваш в 2 точки!
            Вероятно не чак толкова абстрактно, колкото ми се стори първоначално!!!
            Има. Те ти всички човки на дребното (2*15W):
            https://www.jbctools.com/c115-cartri...n-tweezer.html

Те ти всички човки на по-голямото(2*40W):
            https://www.jbctools.com/c120-cartri...n-tweezer.html

Те ти и човки за най-голямото(2*140W):
            https://www.jbctools.com/c420-cartri...n-tweezer.html

Както казах, да, профилирано е. По-големите си ги купих и не съжалявам (и ги чаках от майната си, щото някаква прИмоция имаше, ако помня добре), тия ситните ако не ми бяха подарък, нямаше да ги купя - и по-големите вършат почти същото, с много малки изключения.

Коментар

• Тоест имаш излишни пинцети за продаване?
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Тоест имаш излишни пинцети за продаване?
                Засега не. А ако ги запродавам, цената няма да е драстично по-ниска от на сайта им.

Коментар

• В моят етичен буквар, който е доста спартански и тъничък пише, че подарък не се продава
                  Враг усраине

Коментар

В моят етичен буквар, който е доста спартански и тъничък пише, че подарък не се продава
                    Едните не са ми подарък.

Коментар

Ако сравняваш Т12 с най-евтиния поялник на пазара, определено се представя осезаемно по-добре.
                      Проблемът не е в това. По-напред в темата съм публикувал снимка на китайската скрап която имах глупостта да закупя навремето.
                      От човките 30% до 50% са брак. Дръжките над 50% са брак.
                      Реално като обща цена съм платил оригинални човки и дръжки но все още притежавах китайски отпадъци. Имитиращ продукт.
                      И затова си купих оригинални. Точно в тоя момент дилемата коя човка работи и коя дръжка прави контакт с нагревателя приключиха.

Дали отново бих си купил подобна китайска скрап? Не обичам да се заричам, но по-скоро не.
                      Дали бих препоръчал чистосърдечно на някого да закупи китайски отпадък? Не обичам да се заричам, но по-скоро не.

А вие си купувайте каквото решите. Вашият опит е безценен за мен.
                      Освен това по-добрият вариант е вие да си купувате боклуци и да мрънкате от тях, а не аз.
                      Предлагам ти да си свериш часовника.Това че ти си попаднал на нещо нечитаво ,незначи че всички са скраб.

Видно от моите постове,съм купил три китайски станции на Т12 .

Първата работи уникално добре...ползвам я с Оригинални Т12 и Т15 жила,и нямам забележки никакви.

Втората станция пак Т12 е пълен боклук.....не ми се пише отново...

Третата Т12 я купих на пук на втората и работи уникално.

Та незнам на какво казваш китайска скраб....но не слагай всичко под един знаменател....Не ме интересува какво мислиш ....аз на Х*Я ли си да вярвам ,или на теб?
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Моят първи опит не е много по-различен от ицовият.
                        Някои хора обаче не приемаме чак толкова лично нещата...
                        Това е само капка в чашата. Да беше единственият ми сблъсък с техните боклуци, да го преглътна. Но вече започва да става досадно да се занимавам с отпадъците им. И затова съм ги пуснал по кратката процедура - никаква толерантност към боклуците им.
                        Имам по-важни и интересни дела от това да кърпя и поправят отпадъците които произвеждат.

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                        Предлагам ти да си свериш часовника.Това че ти си попаднал на нещо нечитаво ,незначи че всички са скраб.
                        Видно от моите постове,съм купил три китайски станции на Т12 .
                        Първата работи уникално добре...ползвам я с Оригинални Т12 и Т15 жила,и нямам забележки никакви.
                        Втората станция пак Т12 е пълен боклук.....не ми се пише отново...
                        Третата Т12 я купих на пук на втората и работи уникално.
                        Та незнам на какво казваш китайска скраб....но не слагай всичко под един знаменател....Не ме интересува какво мислиш ....аз на Х*Я ли си да вярвам ,или на теб?
                        Ами сам казваш, че се явяваш в ролята на бета тестер - да купиш поредният китайски боклук за да видиш дали случайно не отговаря на описанието си и да работи както пише.
                        А не си ли се замислял, че има и по-лесен и утъпкан начин? Има произодители при които нищо не е на онче-бонче. Купувша и ползваш. Чак е досадно.
                        А замислял ли си се, че времето е един не много евтин ресурс? Вместо да си свършиш някаква работа, или да прекараш повече време със смейството си или приятели, или да си почиваш, се занимаваш с ребилд на скрапта... Кому е нужно.
                        Ако това време го умножим по часовата ставка за прилична надница, колко евтини са тия китайски... неща?
                        Неслучайно неколкократно писах в темата, че за конкретните болкуци съм похарчил пари като за истински, но така и не се сдобих с истински докато не си купих такива.
                        В крайна сметка чий опит е по-меродавен - моят с двадесетина човни-ментета или твоят с три, които неясно защо си заменил с оригинални...
                        И последен риторичен въпрос - да си ме чул да се оплаквам от истинските?

Крайно време е да си дадете сметка колко "евтини" са евтините китайски имитации.

И коментаторите...

Коментар

Това е само капка в чашата. Да беше единственият ми сблъсък с техните боклуци, да го преглътна. Но вече започва да става досадно да се занимавам с отпадъците им. И затова съм ги пуснал по кратката процедура - никаква толерантност към боклуците им.
                          Имам по-важни и интересни дела от това да кърпя и поправят отпадъците които произвеждат.

Ами сам казваш, че се явяваш в ролята на бета тестер - да купиш поредният китайски боклук за да видиш дали случайно не отговаря на описанието си и да работи както пише.
                          А не си ли се замислял, че има и по-лесен и утъпкан начин? Има произодители при които нищо не е на онче-бонче. Купувша и ползваш. Чак е досадно.
                          А замислял ли си се, че времето е един не много евтин ресурс? Вместо да си свършиш някаква работа, или да прекараш повече време със смейството си или приятели, или да си почиваш, се занимаваш с ребилд на скрапта... Кому е нужно.
                          Ако това време го умножим по часовата ставка за прилична надница, колко евтини са тия китайски... неща?
                          Неслучайно неколкократно писах в темата, че за конкретните болкуци съм похарчил пари като за истински, но така и не се сдобих с истински докато не си купих такива.
                          В крайна сметка чий опит е по-меродавен - моят с двадесетина човни-ментета или твоят с три, които неясно защо си заменил с оригинални...
                          И последен риторичен въпрос - да си ме чул да се оплаквам от истинските?

Крайно време е да си дадете сметка колко "евтини" са евтините китайски имитации.
                          Не съм бета тестер,просто пускам,виждам че не ми харесва ,връщам в кашона и хвърлям на стелажа....

Не губя нищо ,освен леко разочарование.Разлика между Т12 и Т15 не вижда Никаква.

Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

• Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                            Не съм бета тестер,просто пускам,виждам че не ми харесва ,връщам в кашона и хвърлям на стелажа....
                            Не губя нищо ,освен леко разочарование.Разлика между Т12 и Т15 не вижда Никаква.
                            Това хубаво, но идва момента в който посягаш да прибереш нещо на рафта, и... няма място.
                            Поглеждаш и виждаш: скрап, отпадък, боклук. И пак: скрап, отпадък, боклук. И всичко това от чайника.
                            Още по-лошото - не ги използваш защото са непригодни за работа, не ти харесват или трябва да ги "поосвежиш" преди употреба, и ти е по-лесно да използваш нещо работещо.
                            И започваш да се дразниш... Един път че си дал пари за тях, и втори път, че трябва да ги замъкнеш до контейнера за смет.
                            Подсъзнателно подритваш кошчето за боклуци близо до рафта...

И коментаторите...

Коментар

Това хубаво, но идва момента в който посягаш да прибереш нещо на рафта, и... няма място.
                              Поглеждаш и виждаш: скрап, отпадък, боклук. И пак: скрап, отпадък, боклук. И всичко това от чайника.
                              Още по-лошото - не ги използваш защото са непригодни за работа, не ти харесват или трябва да ги "поосвежиш" преди употреба, и ти е по-лесно да използваш нещо работещо.
                              И започваш да се дразниш... Един път че си дал пари за тях, и втори път, че трябва да ги замъкнеш до контейнера за смет.
                              Подсъзнателно подритваш кошчето за боклуци близо до рафта...
                              Не бе човек,просто забравям и толкоз...никаква драма....Не вземам никакви хапчета,но може би трябва да почна .

Имам някакъв спомен от тоя форум.....някаква обява от рода на ...купувам ударен мотор примерно ИЖ ...до 1500 лв.

И някой отговаря,имам за продаване ИЖ в движение ,цена 1300 лв.и ако искаш ,може сам да си го удариш!

Та в тоя ред на мисли,принципно мога да опитам да прецакам една от двете работещи станции хако ...и после да я оплюем дружно.

Коментар

• Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                                ...Та в тоя ред на мисли,принципно мога да опитам да прецакам една от двете работещи станции хако ...и после да я оплюем дружно.
                                Ако си купил станция Хако, честито. По-добре я използвай по предназначение, а не я развалай.
                                А ако имаш предвид китайските ментаци, то за тях имам много по-креативно предложение. Базовата идея е на приятел. Представлява следното - демонтираш капака на станцията. Междуременно в подходящ съд разтопяваш половин кило калай.
                                След това включваш станцията да работи, и докато бачка поливаш платката и с разтопения калай. Естествено спазвайски всички правила за електробезопасност, за да не те утрепе токът.
                                Когато всичко истине го подреждаш в кофата.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X