Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Може пък да се окаже потентно това.
    А и не мисля, че има не-китайска алтернатива.
    Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
      Ако се окаже и че не живее колкото китайска душа в рая (месец макс преди да се развали) аз не намирам основателна причина да се предпочетат "Hakko" станциите.
      Вече съм го писал, ама...

Ако говориш за китайското Hakko - има една основна причина, и тя се нарича ергономия. И двете от снимката не притежават такава. Пък и в TS100 и компания няма нищо високотехнологично, което го е нямало преди 10 години. Евтини SoC-ове китайците бълват от 100 години.

Известно време поработих с JBC C105. После даже JBC C245, което е на светлинни години от TS100 като ергономия, ми беше огромно. А разстоянието между ръкохватка и връх при него е... 46мм. При TS100 е почти двойно, но за сметка на това дръжката му е с 40% по-къса.
      Последно редактирано от sparkybg; 10-02-22, 19:25.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• За технология имам предвид интегрираното и модерно управление.

Той и магнестата е управление ама нито е толкова функционално а е било модерно вероятно преди 40 години

Дори между двата поялника за които говоря разликата е толкова голяма, че все едно TS100 e точно с магнестат!

Като споменавам за ергономия сравнението е основно между двата.

Всъщност аз и до сега недоумявам какво пък толкова ергономично намираш в тези JCB модели, които няколко пъти цитираш.

Само на снимка и във витрина съм ги виждал и ако тук не говореше толкова често за тях нямаше дори да отбележа съществуването им.

Скъпи са но не затова не ми се е искало да имам и пробвам такъв.
        Виж ако в дръжките им имаше контролера на PINECIL още днес съм в комет!

Аз първоначално възнамерявах да си поиграя с последният и да го разкарам.
        Обаче съм толкова счепатлен, че ще го задържа.

Струваше ми под 60лв, само за любопитсвото си заслужаваше чакането.
        Въпреки евтината му човка но пък аз си имам друга.

Колкото до “хако” напред е писано толкова, че едва ли можем да кажем нещо ново.
        Враг усраине

Коментар

...Скъпи са но не затова не ми се е искало да имам и пробвам такъв.
          Виж ако в дръжките им имаше контролера на PINECIL още днес съм в комет!...
          Защо контролера трябва да е в дръжката? Къде е захранването? Какво е то? Сигурно ли е че усера използва каквото трябва и не прави бели?
          Що за странно хрумване е на задника на поялника да стърчи ЮСБ кабел който ще прекъсне всеки момент или конектора му ще се скърши от платката?
          Къде подягодите остана старата качествена техника, а не тая модерна чайническа скрап?
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

За технология имам предвид интегрираното и модерно управление.

Той и магнестата е управление ама нито е толкова функционално а е било модерно вероятно преди 40 години

Дори между двата поялника за които говоря разликата е толкова голяма, че все едно TS100 e точно с магнестат!

Като споменавам за ергономия сравнението е основно между двата.

Всъщност аз и до сега недоумявам какво пък толкова ергономично намираш в тези JCB модели, които няколко пъти цитираш.

Само на снимка и във витрина съм ги виждал и ако тук не говореше толкова често за тях нямаше дори да отбележа съществуването им.

Скъпи са но не затова не ми се е искало да имам и пробвам такъв.
            Виж ако в дръжките им имаше контролера на PINECIL още днес съм в комет!

Аз първоначално възнамерявах да си поиграя с последният и да го разкарам.
            Обаче съм толкова счепатлен, че ще го задържа.

Струваше ми под 60лв, само за любопитсвото си заслужаваше чакането.
            Въпреки евтината му човка но пък аз си имам друга.

Колкото до “хако” напред е писано толкова, че едва ли можем да кажем нещо ново.
            Е аз съм ти писал какво точно - нормална по размер и удобна дръжка, и малко разстояние между върха на човката и там където го държиш. Просто когато пръстите ти са физически по-близо до спойката, действаш много по-прецизно и с много по-малко умора за да постигнеш тая прецизност.
            Като позапояваш 2-3 часа дребни чаркове ще ти стане ясно, особено ако имаш нещо по-комфортно, с което директно да сравниш. От инцидентна работа няма как.

Не знам кое Hakko имаш предвид, но между TS100 и T12/T15 функционално разликата и в управлението и в човките е нула. На JBC в дръжката няма място за управление, особено при Т210 и Т105. Ако набутат ще стане същото говно като ергономия като TS100.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Защо контролера трябва да е в дръжката? Къде е захранването? Какво е то? Сигурно ли е че усера използва каквото трябва и не прави бели?
              Що за странно хрумване е на задника на поялника да стърчи ЮСБ кабел който ще прекъсне всеки момент или конектора му ще се скърши от платката?
              Къде подягодите остана старата качествена техника, а не тая модерна чайническа скрап?
              Защото е компактно и удобно за пренасяне.
              Дори велера с магнестата извадих от куфара перманентно и то отдавна понеже е голям и за нещо инцидентно този скрап е стотици пъти по-практичен.
              Дори захранване не е задължително да мъкнеш или ако го забравиш все ще намериш НЕЩО в което го включиш.

А при PINECIL е още по-лесно понеже вече и в зарядно за телефон а не само за лаптоп можеш да го включиш.

Ето затова харесвам аз тази концепция.

Не знам как да ви го подчертая, ама някак и да блинк-ва ако може, че аз не гледам на тези неща като на инструмент, с който да работиш непрекъснато и ежедневно.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Е аз съм ти писал какво точно - нормална по размер и удобна дръжка, и малко разстояние между върха на човката и там където го държиш. Просто когато пръстите ти са физически по-близо до спойката, действаш много по-прецизно и с много по-малко умора за да постигнеш тая прецизност.
              Като ползваш 2-3 часа дребни чаркове ще ти стане ясно, особено ако имаш нещо по-комфортно, с което директно да сравниш. От инцидентна работа няма как.

Не знам кое Hakko имаш предвид, но между TS100 и T12/T15 функционално разликата и в управлението и в човките е нула. На JBC в дръжката няма място за управление, особено при Т210 и Т105. Ако набутат ще стане същото говно като ергономия като TS100.
              За разстоянието до спойката съм съгласен ама виж по-горе.
              Колкото до дължината и Ф-то PINECIL е ОК за повечето хора.
              Все пак не всички имат лопати на китките

Иначе за начина на управление си прав но няма контролер за T12/T15 интегриран в дръжката.
              Както и нещо марково, което да е еквивалент поне на TS100 концепцията.
              А това продължавам да твърдя от че харесвам прекалено много в тях.
              И го твърдя от позицията на човек, който я ползва от около 3 години.
              А още нищо не се е скършило до момента, ще видим хуйесбито колко е кораво.

Пак казвам, че ако ми посочиш марков поялник, сравним по компактност и функционалност на горните, без значение на цената съм го купил.
              Тези 2 не съм казал - не съм разкарал.
              Враг усраине

Коментар

• За разнасяне си прав, ако ти трябва точно такова. Но ползването на кво да е захранване си има минусите - например при такива дивайси заземяването е една голяааама въпросителна, а ако го ползваш в автомобил и ръчнеш USB зареждачката в запалката, още по. Затова и няма да видиш марков по същата схема. Електрониката не е никакво рпедизвикателство, но не може да покрие разни изисквания за безопасност и заземяване.

Аз за разнасяне си взех Atten-а по-горе и хич не съжалявам за покупката. Не ми се щеше да го казвам, но на първо четене е много по-добре от българския му аналог във всяко отношение. Загрява вероятно за 20-ина секунди.

ТS100-то го гледах на живо може би някоплко месеца след появяването му. Просто не е моето, въпреки че нямам лопати на китките по никакви притерии.

Коментар

• В интерес на истината аз ползвам TS-а предимно с пауър банката.
                  Не по причините дето си изтъкнал, не че са безпочвени.
                  Просто ми е най-удобно.

А ако се замислиш повечето лаптопски захранвания са на светлинни години от всяко едно г0вн0 на мястото захранване, което чайниците биха сложили в тяхна станция.
                  Не че точно тия станции са критерий за нещо.

Та предпочитам да имам този избор при необходимост а тези глистЕта я дават.
                  И могат да се заземяват дори.

Моята практика е показала, че такава необходимости мога да имам само на бюро пък там няма защо ползвам точно такъв поялник

Враг усраине

Коментар

• Проблема не е в имането или нямането на заземяване, а в това че не знаеш какво имаш. И лаптопските захранвания изобщо не са изключение. Те си се справят перфектно за това, за което са нанаправени, както и зареждачките за телефони за това, за което те са направени, но само толкоз.

По тоя повод поялниците на бюрото ми се захранват от тъпи, тежки, 50 херцови тороидални трансформатори. И със заземяването мога да си правя съвсем каквото искам, включително и да я няма въобще, точно както е хавата при теб като го ползваш на батерии.

Коментар

• Да, в поялните станции трансформаторите се предпочитат дори сега.

Лани ни дадоха една китайска станция GORDAK 95 нещо си.
                      Поялникът е умопомрачителен БОКЛУК но захранването е трансформаторно.

Подобен GORDAK в къщи но модел само с горещ въздух и той е трансформаторен.
                      2 Weller станции са трансформаторни, третата е с импулсно.

То както казваш не е проблем технологията а това да е проектирана за конкретната цел.

В марковите захранвания за лаптопи изискванията за безопасност, електрически параметри и разни стандарти се спазват, поне би трябвало.

Обаче не винаги!
                      Имаше например един модел орг. HP захранвания за лаптоп.
                      Продаваха се с някаква серия ProBook и Elite Book преди да кажем 7-8 години.
                      Бяха ужасни, чуваше се как работят на празен ход по слух, изтриваха ефира наоколо просто.
                      Не става въпрос за единична бройка, може би поне за партида - имам поглед над десетки, модела беше 70W.
                      Това няма как да покрива НИКАКВИ стандарти но лаптопите си работеха с тях.
                      Просто аз разнасях друг, малко по-мощен, предвиден за работа с докинг станция и той нямаше такъв проблем.

Но май си прав за причината да няма марков поялник подобен на тези.
                      Наистина няма как да покриват някакви стандарти с неясно захранване.
                      Тоест никакви не могат да се гарантират!

П.С: Според мен потенциалните проблеми свързани със захранването са доста частен случай, ограничен от специфични ситуации при профи ползване.
                      В много голям процент от случаите няма абсолютно никакво значение какво ще дава зор на нагревателя да работи!!!
                      Последно редактирано от Esper; 12-02-22, 07:16. Причина: Допълване
                      Враг усраине

Коментар

...2 Weller станции са трансформаторни, третата е с импулсно...
                        Да се опитам да позная - третата станция е проиведена в чайника?

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                        ...В много голям процент от случаите няма абсолютно никакво значение какво ще дава зор на нагревателя да работи!!!
                        Това е така докато при някой елементарен ремонт като смяна на резистор с поялника опукаш половината полупроводници и ремонта стане тежък или невъзможен.

А по повод концепцията ти поялник на батерии и пауърбанк...
                        Приличен поялник на газ, например като велера показан по-напред в темата, и флакон газ заема сходно като обем място и е сходен като тегло, но ще осигури по-добра автономия и функционалност от китайчето. Например с оригиналното оборудване има функция за нещо подобно на "топъл въздух".
                        По-важното - това е оборудване което не се използва непрекъснато. Поглеждайки велера ще знам колко с гориво разполагам. Ти, поглеждайки китайската прелест, зареждана за последно преди месец или два няма да знаеш има ли пауър у красотата.
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

...Приличен поялник на газ...
                          Такова с терморегулация съществува ли изобщо? Щото на мен с поялник без отдавна не ми се работи. От друга страна поялник с малка, но мощна човка, може да работи доволно дълго време с 2 елемента 18650, доколкото харчи големите ватове само когато го натовариш. JBC C245 в покой на 350 градуса харчи около 8 вата например.

Коментар

• Esper
                            Esper коментира
                            Редактиране на коментар
                            Съществува - мушмули
                            Газовият поялник ни най малко не е панацея за мобилна работа.
                            В конкретни случаи е незаменим но те се броят на пръсти.

Да се опитам да позная - третата станция е проиведена в чайника?
                          ...
                          Купувах я от официалният вносител на Weller в татковИната преди около 10 години.
                          WS81 и всъщност не съм сигурен, че е импулсна.
                          Предполагам понеже е минимум 2 пъти по-лека от по-старата WES50.
                          Пък ми е през шмайзера какво са сложили вътре.
                          Всъщност от доста време не я използвам.

И какво сега?
                          Cедин екран постове колко е важно захранването накрая се изказAх, че не човката и е през нагревателя от къде и идва тока

А трябва да си призная, че PINECIL също обръщат сериозно внимание на тока.

Писах май вече, че от менюто му се избира какъв power source ще се ползва.
                          Просто DC без параметри, УСБ със съответните настройки за колко V да се пазари със адаптора и нещо, което не бях забелязал:

Литиев пакет от 3,4,5 или 6 клетки.
                          Като се настрои да работи от батерии на дисплея излиза индикатор за нивото заряд.
                          А софтуера съответно спира поялника за да пази пакета от дълбоко презареждане.

Продължават да не впечатляват тези, които са правили този поялник!
                          И още повече засилва асоциацията, че контролера на TS100 е като магнестат сравнен с този

Колкото до газов поялник малко не ти е на място сравнението.
                          Ето ти аргументи:

По размер е много по-голям, поне моят Weller.
                          Коментираният по-горе Dremell - също.
                          Това не е проблем като трябва да го взема за конкретна цел но никога не съм го държал в мен за "да има".
                          TS100 не излиза от раницата.

После газовият поялник НЕ Е ПОДХОДЯЩ за работа с фини неща.
                          Дори да се намали на минимум.
                          А непредвидените случаи са ми основно такива.

Трето в моя слагам само газ за поялници а тя се намира трудно напоследък.
                          И е скъпа но това няма особено значение.
                          Мога да кажа защо не ползвам каква да е газ но краткият отговор е: горчив опит.
                          Този е над 10 години, работил е само със специална газ и не съм сменил дори 1 катализатор.

И накрая пауър банката нали не мислиш че ми е в раницата заради поялника?

Виж, разбирам презрението ти към чайниците, аз също не ги харесвам особено.
                          Обаче в конкретният случай нямаш абсолютно никакво основание за хейт.
                          Малко като мачка дето на гръб не пада но ако го надмогнеш ще разбереш, че точно тези поялници нямат НИКАКВА алтернатива.

Точка!
                          Враг усраине

Коментар

• Esper
                            Esper коментира
                            Редактиране на коментар
                            Трансформаторна се оказа и станцията, за която допусках, че не е.
                            Не че е кой знае колко значим факт.

Точка!
                          Не бързай с точките.

Поляници на батерии не е като да няма, включително маркови. Да направя моя контролер да работи например с батерия на Milwaukee също не е велико предизвикателство. Нямам достатъчно мотивация, защото не ми е трябвало, иначе ще е дори по-просто. Той и на прав ток и сега работи, без да му пука кой дава тоя прав ток.

Коментар

• Трябва ли да търсим жена, която да потвърди, че размерът има значение?
                            Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X