Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение

Хироу!!!
    На мен никога не ми е трябвал чак толкова много поялник
    А, да бе !
    Знаеш ли какъв кеф е, като съм си останал за малко сам ?
    Женичката при майка и, аз след няколко дни мързел, ставам още по мързелив, та поне да чета нещо.
    Отделно, тая тема си и хвърлям по едно око, отдавна .

Коментар

• Първоначално публикуван от Avas Преглед на мнение
      ...На Спарки изпълнението е яко, но не е за мен . За нещо, кето ще ползвам два пъти в месеца, не ми се занимава...
      Спарки беше споменал, че се продават ненаситени и наситени платки за неговия контролер за поялник. Цялата работа иска кутийка, някакво захранване, и съответно оборудването за запояване.
      Но пък това решение ти дава голяма свобода какъв поялник да използваш.
      Последно му бях модифицирал фърмуера за да работи и с Велер с магнестат. Тоест, цялото управление служи за тел (мост) между трафа и конектора, и показва кога поялникът е загрял. Безобразна работа.Още съм възмутен от себе си...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        …Още съм възмутен от себе си...
        Аз се изчервих само доде го четох…
        Нещо като да туриш на ФорТ модел T чисто нов ABS и хемороид навигация.

Враг усраине

Коментар

• Шегаджии!
          Така и така съм ви подхванал, та да питам .
          Може ли някой акъл, за по-лесно сваляне на TH елементи ?
          Днес се наложи да ходя до Велинград, да свърша една работа на стари клиенти, беше сгънало едно реле на платка, пак видях доста зор със свалянето. Хич и не е моя работа да се занимавам в полеви условия, аз да го върше, ама са ми от важните клиенти, и ...
          Приемам съвети !

Коментар

...по-лесно сваляне на TH елементи ?...
            Пистолет за разпояване. Китайските са достатъчно добри, лично имам ZD-915. Но не е твърде компактно.

Има и компактни де, например Hakko FR-301, ама цената хич няма да ти хареса. От това, дето намирам из нета, цената на такива джаджи с вградена вакуум помпа тръгва от 700-800 кинта. Представляват това:

ПП: Ей ти на търпима (според мен) цена:
            https://www.amazon.com/Desoldering-E.../dp/B07B47H44W
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• LZ2BVB
              LZ2BVB коментира
              Редактиране на коментар
              На това специално от линка ще му трябва и един трансформатор от 220 на 110В.

• Мерси, тази като твоята я гледам на 200 пари. Ми, не е много и не е малко, за инцидентно ползване.
            Мисля ще взема една, че запояването ми е лесно, ама да се мъча сумати време, да сваля едно реле с 8 крака. Пък новото го запоих за нула време.

Коментар

• Всеки случай е индивидуален, но приличен резултат се получава и със сносен поялник и хубава оплетка за разпояване.
              Но не като тая която Мишо беше споменал по-напред в темата че използва - разплитана от стари кабели, а истинска оплетка за разпояване. Оплетката трябва да е чиста (неокислена) и с флюс.
              За някои приложения е по-удобна от вакуумна станция.
              И разбира се трябва да се използва хубав припой.

И коментаторите...

Коментар

Мерси, тази като твоята я гледам на 200 пари. Ми, не е много и не е малко, за инцидентно ползване.
                Мисля ще взема една, че запояването ми е лесно, ама да се мъча сумати време, да сваля едно реле с 8 крака. Пък новото го запоих за нула време.
                Моята е неудобна за разнасяне. Бих се пробвал с тая от линка. Ще почакаш малко доставката, ама какво толкова?
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

...разплитана от стари кабели...
                  ПОнеже и аз съм ги правил такива - имаше доста качествени калайдисани стари кабели, дето дръпват тинола изключително добре.

То има и калайдисана оплетка за разпояване де. Даже по едно време търсих из интернет, ама това, дето намерих, ме отказа като цена, ако помня добре.

Доста отдавна бях купил една изключително качествена, и не помня от къде. Около 3мм широка, оплетена от изключително фини телчета на доста дребна плетка и промазана с флюс. Повече не можах да намеря. Сега поръчах от Комет - ще я видим каква е и тяхната.

Все пак, TH с оплетка не помня кога за последно отпоявах, та ще е било отдавна.

Коментар

• Мъчих го тоя номер днес с ширмовката на един уж качествен екраниран кабел, подмятащ ми се из багажника. Не се получи, много много .
                    Ясно е, че ползвах и вакуум помпичка.
                    Ще взема и от тази оплетка за разпояване.
                    ПУялника ми не е, чак пък толкова зле . Китайче, с реглаж, от малко по-читавите. Мисля е на ниво на М солдер .
                    Аз, че съм леко гъзорък на темата, мисля е станало ясно .

Коментар

• Аз дърпам калая с пожарен кабел и се справям отлично.Проблем ми идва като трябва да разпоявам 10-20 крачета ....та затова питах за електрическа помпа.

Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

• От години използва това. Доволен съм и не търся алтернативи.
                        Али-експрес, али-баба и али-дядо са пълни с оферти, но според мен са ментета. Китайския пазар наводнен с продукти на японски производител, произведен в Япония. Като човките на Хако. Как ли пък не...

А преди време ми дадоха някаква оплетка за тест. Твърдичка, горе-долу разпоява. Докато един ден реших да я използвам за подсилване на писта. Първоначално уж се калайдиса. Като добавих още малко припой и калайдисаното почти изчезна. Та се оказа някакво помеднено "дедазнамкакво". Така и не я разследвах. Отиде обратно в шкафа за много дълбока резерва, ако някога няма никаква друга...

Затова в предишното ми мнение изрично подчертах: за профи цели - хубава оплетка за разпояване. За хоби може да се използва буквално всичко. Например стари улуци или парче калник от голф "идиничка".

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

ПОнеже и аз съм ги правил такива - имаше доста качествени калайдисани стари кабели, дето дръпват тинола изключително добре.

То има и калайдисана оплетка за разпояване де. Даже по едно време търсих из интернет, ама това, дето намерих, ме отказа като цена, ако помня добре.

Доста отдавна бях купил една изключително качествена, и не помня от къде. Около 3мм широка, оплетена от изключително фини телчета на доста дребна плетка и промазана с флюс. Повече не можах да намеря. Сега поръчах от Комет - ще я видим каква е и тяхната.

Все пак, TH с оплетка не помня кога за последно отпоявах, та ще е било отдавна.
                          Хм, имам достъп до сериозно количество, такъв стар кабел, трябва да е калайдисан . Да ти пратя за проба и ако ти върши работа, да ти подаря няколко килограма. Само ще трябва да си го заголваш .

Коментар

Хм, имам достъп до сериозно количество, такъв стар кабел, трябва да е калайдисан . Да ти пратя за проба и ако ти върши работа, да ти подаря няколко килограма. Само ще трябва да си го заголваш .
                            Ааа, вече съм на години и мързела е повечко.

Коментар

От години използва това. Доволен съм и не търся алтернативи.
                              От де я купуваш?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X