Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за домашен майстор - Лидл и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• +1 за шлайф с регулатор. Ако трябва да се шкури дърво или камък задължително с регулатор.
    CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

• Вероятно ще е полезно да има регулатор за намаляване на оборотите при шлайфане. Аз повече ще го използвам за рязане на плочки и не метал. Бюджет, нямам определен, но не ми се дават повече от 200- 250лв. Сега, ако има някой супер модел за 20-30лв отгоре, не е проблем. По- добре да се инвестира е нещо качествено, от колкото после да се вайкам.
      Ако е машина, нека бъде немска!
      XJR 1200
      ETZ 150
      Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

• Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
        Вероятно ще е полезно да има регулатор за намаляване на оборотите при шлайфане. Аз повече ще го използвам за рязане на плочки и не метал...
        Именно де. Намаляваш оборотите и режеш PVC, а не го топиш. И още 999 ползи.

Ама твоя си работа. Купи си каквото ти харесва...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• ivodianov1992
          ivodianov1992 коментира
          Редактиране на коментар
          В крайна сметка купих Makita 9565CVR, дано не съм сбъркал.

• В момента в Ташев Галвинг има промоция на ъглошлайф Макита с регулатор.
        234 пари, инъче са 100-тина лв отгоре.
        Но е по-мощен, това е модела.
        Електрически ъглошлайф Makita с регулиране на оборотите и плавен старт 1400 W, 125 мм, 2800-11 000 об./мин 9565CVR

Който търси , намира !
        Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• ivodianov1992
          ivodianov1992 коментира
          Редактиране на коментар
          Изглежда добре, но вероятно ще е по- голям като габарити и тегло. Като се прибера от работа довечера и имам време ще направя сравнение спрямо 720 ватовия, но и аз съм на мнение, че регулирането на оборотите е благинка.

• За малък флекс регулатор на обороти за мен е абсолютно задължителен а не препоръчителен.
        При голям по-скоро не е необходим или поне аз не съм забелязал нужда от такъв.
        Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
          Искаш ли утре да ти снимам табелката на служебната Макита . Много е удобна / имам в къщи по голям вариант / тази е много добра . Няма екстри като намаляване на обороти и бърза смяна на диск.
          ...Това е , купуван е от Войнишки преди около 2 години за 100 лв Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_20250904_153210_Gallery.jpg
Прегледи:607
Размер:302.8 КБ
ID:7009607 ... Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_20250904_153214_Gallery.jpg
Прегледи:597
Размер:160.6 КБ
ID:7009608
          На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

• Имате ли наблюдения спрямо тези спрейове, конкретно черните ме вълнуват. От дълги години ползвам тоя синия на в5 - ментето на wd-40 и не намирам разлика, освен, че оригинала е 4 пъти по-скъп. Ако и ръждопреобразувателя върши толкова хубава работа и като вюрта да взема да си купя.
            Прикачени файлове

Коментар

• cnc82
              cnc82 коментира
              Редактиране на коментар
              Силиконовата смазка я ползвам от доста години и винаги държа един флакон под ръка вкъщи и в гаража отделно. За цената си е перфектна.
              Този за ръжда не съм го ползвал и не мога да дам мнение.
              Ще взема от синия м/у другото щом казваш, че си доволен.

• Joca
              Joca коментира
              Редактиране на коментар
              Сега ходих, купих два флакона по половин литър вд-40 - менте и една силоконова смазка. Мъцнах малко от ръждопреобразувателя им на 1 капачка на аромат 1 към 1 с вд-40то и ми се досвидяха 5те лева. Та който си го е купил да каже дали си струва.

• orela
              orela коментира
              Редактиране на коментар
              Силиконовия го използвам - смазвам панти на врати без да ги повдигам - смазката си прониква и не оставя материал от вън.

• Някой да продава Парксайдски имакт 600Nm, в гаранция?

Коментар

• Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
              Някой да продава Парксайдски имакт 600Nm, в гаранция?
              Аз си го бях купил, но не останах доволен.
              Гайка 17 мм на джанти с 4 Ah батерия, затегната на 120 Nm не можа да я развие и го върнах.

Сега си взех един китаец Onevan 2800 Nm (китайски), на практика около 1300-1400 Nm има реални.
              За 110 лв ми дойде с доставката от Германия.
              Взех го нарочно без батерия и зарядно, тъй като не им стават батериите.
              Ползвам батерия Парксайд с преходник. Развива на поразия всичко, което съм се опитал да развия .
              Болт М12 например го къса при стягане на максималната степен.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:1757759677092_copy_1228x1638.jpg Прегледи:0 Размер:400.2 КБ ID:7010277
              Който търси , намира !

Коментар

• ctef
                ctef коментира
                Редактиране на коментар
                Много благодаря!
                Щом и 600 Нм не става, забравяме за тях.
                На най-мощният им няма да се хвърлям, едно защото цената вече скача, и второ, нямам намерение да вися в 6ч. пред Лидъл.
                Единственото предимство, гаранцията.

Значи тези в Али и аз ги заглеждам. Този и Gisam.
                Има ли смисъл да се хвърлям на най-големия. Не е ли неудобен за работа? Колко тежи?

• cnc82
                cnc82 коментира
                Редактиране на коментар
                Този тежи 2.7 кг без батерия. Със сигурност е по-мощен от колкото ще ми се наложи да развия някога. Но избрах този защото понякога при ремонти по окачването на колите си трябва нещо такова.
                Мисля, че и 1800 Nm който е пак ще ти върши перфектна работа.
                Преходника за батерията го взех от едно момче, което ги изработва у нас. 25 лв и 7 лв доставка.
                Този 1800 който е по спомен вървеше около 80-85 лв.
                П. П. Onevan и Gisam са едно също нещо.

• ctef
                ctef коментира
                Редактиране на коментар
                Даа, май натам върви работата.
                Жалко че са без гаранция, но за тези пари, това.
                Във Фейсбук също ги хвалят, а и ревютата в Али са все положителни.
                И аз го мисля най вече за окачването, че са едни Швейцарски ръжди, мани...

• Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_20250915-212803.png
Прегледи:456
Размер:112.4 КБ
ID:7010525
              Все пак да кажа, ако някой може, да се възползва.
              Днес купих от Али Gisam2800 само за 115лв.
              Прецених че с намаленията които ползвах, по добре да си взема пълният комплект с батерии и куфар.
              Има някакви промо кодове и коини, с които цената се редуцира значително. Дали всеки ще може да ги ползва, не знам, но който иска може да опита.
              https://a.aliexpress.com/_EzK2cjo

Коментар

• Много добра цена щом е за тези пари целия комплект.
                От инфото, което имам с батериите им е на късмет работата , може и да се случи на добри батерии, може и не..
                Аз моя ги взех за 110 гол като пушка, та не си сбъркал.
                А колко ти беше цената за само гайковерт в кашон ?
                Който търси , намира !

Коментар

• Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                  Все пак да кажа, ако някой може, да се възползва.
                  Днес купих от Али Gisam2800 само за 115лв...
                  Без да претендирам че съм наясно със световната икономика и индустрия, но продукти купени от чайника с надпис "джърмъни" или "джапан" винаги са оставяли доста смесени чувства...
                  И се чудя (риторично): Кой идиот ги е произвел в джърмънито и ги е закарал в чайника?
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• cnc82
                    cnc82 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Под "Джърмъни" в случая се има предвид, че бройките се намират в склад в Германия.
                    Че няма мито и ддс допълнително при поръчка от държава в ЕС.

• Ето такова * джърмани * от Китай са имали предвид ... Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12.jpg
Прегледи:410
Размер:171.9 КБ
ID:7010555
                  На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

• sek.1
                    sek.1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Китайското за Германия няма нищо общо като качество с китайското за нас . Навремето в Елпром Ловеч се произвеждаше техника с цвета и марката на който плати . Последното което си спомням бяха чисто ловешките машини с жълт цвят и марката Пежо някъде за арабския свят . Иман едно зеге от тази серия някъде . В по предишни години е произвеждана цялата гама с марката AEG за Германия . Моите AEGта които са ми донесени от Германия през 1986 година ортака който е работил там много години се кълне че на 99% са произведени в Ловеч .
                    Последно редактирано от sek.1; 16-09-25, 10:18.

• motor_men
                    motor_men коментира
                    Редактиране на коментар
                    AEG, го правеха добре , но Пежо и не само то , беше трагедия. Разликата е в това , че едното производство беше преди 1989г. , другото след това.

• Roninn
                    Roninn коментира
                    Редактиране на коментар
                    Аз имам винтоверт жълт пежо...батериите отдавна ги няма...но машината е топ...и перфоратор имам....на ток.И той работи....

• Някой с впечатления от този винтоверт RAIDER RDI-CDB03W, 20V, 4Ah, 155Nm. На хартия звучи без аналог за парите си. https://raidermashini.com/raider-ind...-20v-4ah-155nm

Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

Коментар

• Asen Kushlev
                    Asen Kushlev коментира
                    Редактиране на коментар
                    Решил съм, че ще е от по-качествените китайци, кой точно ще видим. Ударен винтоверт на 18V поне 60 Nm от така наречените маркови е 600 лева. За тия пари ще си взема 3-4 инструмента, а като взема една марка и купя само телата ще са поне 5-6. А и марките останаха повече само име, отколкото качество.

• Joca
                    Joca коментира
                    Редактиране на коментар
                    Бях заделил едни пари за нещо от големите марки, но като чух, че един майстор видял сметката на 2 нови винтоверта Бош Профешънал се отказах...

• Asen Kushlev
                    Asen Kushlev коментира
                    Редактиране на коментар
                    Нямам нищо против големите, ама както казах по-горе за парите за един инструмент ще купя 2-3, че може и 4 китаеца. Имах един ъглошлайф Райдър за 20 кинта, ми изкара ме 14 години. Сега взех Блек енд декер, пак е китаец, за 60-70 лв. А всичко се чупи. На работа имахме един строител за ден и половина три чглошлайфа, Бош, Спарки и другия не помня. На една командировка им бяха купили Райдър, професионална серия. На втория ден минали с мотокара през него, ама части има, бяха смляли дръжката с копчето. Ми бачка вече към три години, не сасменяни и четки даже. На Спаркито ремонта последния път гонеше 100 лв., тоя Райдър струва толкова с две години гаранция.

• Всичко опира до начин и обем на работа.
                  Профи ли си с много натоварване или пък да работиш на високо и на далече в нищото...с евтино не става.
                  Или става...ама не си сигурен до кога и баш точно как.
                  Не че макита и милуоки са цвете...ама ги предпочитам като ще има як напън.
                  За от време на време и у нас имам всичко нужно от черните на лидл.
                  И да ги затрия,счупя или откраднат ми е все едно...което не е малко,но ако ще режа 10 тона винкел 50/50/4 си взимам настолна Макита да речем с най-якия наличен мотор,а не райдър...
                  От опит и други тонове материали преди това.
                  Няма страшно в умирачката...
                  Страшното е да си жив!...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 3 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X