Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за домашен майстор - Лидл и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тая новата ламБа свети за страх!
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Коментар

• slatanic
      slatanic коментира
      Редактиране на коментар
      Сигурно има ама се прибрах късно и само на батерия съм я пробвал,че нямах време да се занимавам снощи.
      НО!Много свети.Сега колко ще кара с 4Ач батерия ще се пробва...но подозирам,че ще иска най-голямата възможна.
      Което нали може и да я огрее с една 8ца.А и без това трябва да взимам двойно зарядно и още 2бр 4Ач та направо накуп всичко.

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Тоя най малкия с 4 Ач батерия с блутут свети над 4 часа на силната степен. И аз за малко големия го пуснах като се стъмни . Спокойно само с него мога да работя в работилницата. Ще върши много хубава работа особено с крана . Сега както рано се стъмва много често се налага да дотоварим нещо на фенер а в тая работа не виждаш ли добре какво правиш със сигурност си си спретнал някоя беля .
      Последно редактирано от sek.1; 20-12-24, 08:15.

• Никола
      Никола коментира
      Редактиране на коментар
      Такива от 15тина лева купих 4 от румънският кауфланд, едно си оставих, а другите ги подарих на приятели. Пиша им Мн.добър 5.

• Сабления трион сравнен със девалт

Парксайд....недостатък

По слаб
    По къс ход на триона
    Малоумно копче за защита
    Излишен диод, който свети на ножа...

Парксайд предимства

С една идея по лек и компактен..
    По евтин

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20241220_125329.jpg Прегледи:0 Размер:453.3 КБ ID:6983165 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20241220_154957.jpg Прегледи:0 Размер:504.4 КБ ID:6983166 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20241220_155005.jpg Прегледи:0 Размер:259.7 КБ ID:6983167

Отворих го и му счупих това палче...и вече слабоумната защита я няма.Трябва да запуша дупката с нещо,да не влизат боклуци.Разбира се,можех да си оставя щифта,но и той ме дразни и затова го шитнах и него.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20241220_161926.jpg Прегледи:0 Размер:495.9 КБ ID:6983169 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20241220_161921.jpg Прегледи:0 Размер:336.2 КБ ID:6983168
    Последно редактирано от Roninn; 20-12-24, 15:22.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

• mitko 53
      mitko 53 коментира
      Редактиране на коментар
      С. по- дълъг ход на ножа имат на 40V https://www.lidl.de/p/parkside-perfo...aet/p100357825 , но сигурно е голяма гира с две батерии.

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Палчето поне мен за сега не ме дразни най вероятно защото рядко ми се налага да работя с машината . Ако ми се налагаше всеки ден да работя с машината вероятно и мен щеше да ме дразни . Има го защото най вероятно е изискване за безопасност на машината в Германия или някоя друга европейска държава и не е рентабилно да се прави серия машини само за техния пазар .
      Последно редактирано от sek.1; 21-12-24, 06:23.

• Реално най много ползвам този фенер не защото е най удобен а защото винаги е в джоба на вратата на колата и ми е под ръка всеки път когато ми дотрябва . Лошото е че го пуснаха само веднъж . Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20241220_105812_205.jpg Прегледи:0 Размер:460.5 КБ ID:6983210
    Последно редактирано от sek.1; 21-12-24, 06:13.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• С най голямо удоволствие ви съобщавам че Кауфланд най накрая го завряха четвъртит на прекупвачите . В новия им магазин на Четвърти километър има почти всичко от зелената и черната серия на Парксайд . От дефицитните доскоро 8 Ач батерии има сигурно стотици . И понеже сърце не трае си взех още две . Не искам да им правя реклама но магазина на Четвърти километър е най добрия в който съм влизал в България . Организацията му е едно към едно с германските . Дано не е само в началото . Реших че като съм отишъл до там е редно и да попостя Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20241221_100640_172.jpg Прегледи:0 Размер:607.8 КБ ID:6983242 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20241221_100645_701.jpg Прегледи:0 Размер:598.1 КБ ID:6983243 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20241221_100653_692.jpg Прегледи:0 Размер:852.8 КБ ID:6983244 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20241221_100942_752.jpg Прегледи:0 Размер:612.7 КБ ID:6983245 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20241218_105258_537.jpg Прегледи:0 Размер:543.6 КБ ID:6983248 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20241221_105634_691.jpg Прегледи:0 Размер:365.5 КБ ID:6983247
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от sek.1; 21-12-24, 14:44.

Коментар

• Това е добра новина.
        Ще си напразарувам.
        На лампата и перфоратора може да им лепна по една.Или на Сабления трион.
        За другите неща дето имам идват тежки.

Коментар

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Утре ще ги сложа на кантара 4 и 8 Ач но според мен разликата в теглото е пренебрежимо малка .

• mitko 53
          mitko 53 коментира
          Редактиране на коментар
          Уж има всичко, но 12Ah нещо не виждам на снимките, та прекупвачите пак са на линия

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Най вероятно просто са заредили малко бройки .

• И аз се сдобих с мощния Performance прожектор, свети яко, нищо общо с предния по-малък модел, взех си още две батерии по 8Ah, тези от 12Ah ги видях на живо и признавам си, прекалено са големи и тежки, отказах се от тях и реших да заложа на още два броя по 8Ah.
        Последно редактирано от Еделвайс; 21-12-24, 18:11.

Коментар

• Ето ги на кантара . 4 Ач с блутут 4Ач нормалната и 8 Ач . Според мен разликата в теглата е пренебрежимо малка . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20241222_131044_674.jpg
Прегледи:368
Размер:798.9 КБ
ID:6983320 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20241222_131100_852.jpg
Прегледи:363
Размер:400.7 КБ
ID:6983321 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20241222_131115_166.jpg
Прегледи:362
Размер:413.4 КБ
ID:6983322

Коментар

• Е как малка.Това са 40% отгоре за 8 амперчасовата.
            Това ако го държиш цял ден в ръце не е никак ама никак малка разлика.
            А и зависи с кои инструмент ще се ползва.
            За импакт 8ампера...няма да е.
            При перфоратора пак,ако ще дупчиш профили за картон цял ден...по-добре е с четворките и да са повечко бройки.
            Вече ако ще се кърти...или друго дето иска повече ток за по-дълго време..ДА...заслужава си теглото.
            Но там ще бъде разпределно и в двете ръце ако инструмента е за ползване с две.
            Полезна информация.Благодаря за което.

Коментар

• Разлика 300 грама в батерията при общото тегло на машини като перфоратора ; големия гайковер и даже две при верижния трион нормално здрав мъж не ги усеща . Поне аз . За цял ден работа с една ръка има друг клас машина . И за нея вече има 5 Ач батерия . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20240929_184326_996.jpg
Прегледи:319
Размер:358.5 КБ
ID:6983370
              Последно редактирано от sek.1; 23-12-24, 04:49.

Коментар

• А верижен трион перформънс има ли някъде
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

• Roninn
                  Roninn коментира
                  Редактиране на коментар
                  Аз ползвам саблените триони и са ми удобни и леки...за по тежки задачи ,имам две бензинови хускварни....но за не много дребни задачи,удобството да щракна батерия и да работя тихичко ,не е за пренебрегване ....гледам трион врижен на девалт ,за 350 лв в момента на промоция...та се чудя парксайд или девалт...батерии имам и за двете

• TigerHunter
                  TigerHunter коментира
                  Редактиране на коментар
                  Анатоли, аз не бих се чудил.

• sek.1
                  sek.1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  И аз не бих се чудил ама като няма да си вадиш хляба с дърводобив или почистване на дворни места срещу заплащане Девелт и на промоция е 2 пъти по скъп . Ако имаш път към София ела ще ти дам моя да го пробваш как работи . Дърва за рязане имам всякакви .
                  Последно редактирано от sek.1; 24-12-24, 15:02.

• Аз оня ден приключих с парксайд.
                На последната плочка да изпиля едно ръбче и да си завърша пода и ъглошлайфчето умря.
                Историята се точи от доста години.
                Първо на първия ми винтоверт се прецака лостчето за реверс
                После се прецакаха три поредни къртача 1300 вата. Първия и втория ми ги смениха, но третия прескочи тригодишната гаранция.
                После си купих жираф, който на десетата минута шкурене спря и го носих да го ремонтират. Защото ми трябваше " за вчера" Оказа се една жичка сложена не както и не където трябва.
                Есента работих със сабления трион на батерии. Мъчение.
                Имам ренде, с което съм рендосвал три пъти дребни неща и лентов шлайф, който не съм ползвал.
                Оня ден ме предаде ъглошлайфчето.
                Ще им го върна, защото го купих преди дали има три месеца и му се събира най-много един час ефективна работа.
                Аман от "зеленчукови" кЕтайци.
                Оная вечер си купих Райдер 115мм 800 вата. Лек и компактен, Предишния ми Райдер работи вече 15-та година.

А... Имам перфоратор, който все още работи, но като пробивам, патронника играе във всички посоки.
                Имам и първия лазер, с кръстосан лъч, който съм ползвал много малко. Взех си китаец с въртящи се там линии и се "родих"
                Последно редактирано от TigerHunter; 23-12-24, 21:33.
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

• mitko 53
                  mitko 53 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Имам почти такъв асортимент и явно е на късмет. Къртачът 1300W си е доказан боклук и аз минах през две рекламации и накрая в кофата. Винтовертчето 12V от 2016 обаче оказа куче, батерията му се скапа, но си работи безотказно толкова години. Сабления на батерии се скапа на второто ползване, но вината е моя, заклещих ножа с един дебел клон. Жирафът свърши много работа, изгълта много гипс, е наложи се да му ремонтирам пусковия бутон, разнитила се контактната пъпка. Ъглошлайфи имам три, издават всичките ужасен звук, а този на батерия е направен малоумно, два пъти го рекламирам, къса една гумена връзка между ритора и редуктора. Лазер и аз си купих китаец 16 линии и се родих, има и дистанционно, което е много важно. Рендето им е много добро, но го купувах петнайста година, сегашните им не знам как са. Като че ли инструментите до 2018г. бяха доста по здрави

• m_markovski
                  m_markovski коментира
                  Редактиране на коментар
                  Хаха,
                  Тигре, напълно те разбирам.
                  Аз не си вадя хляба с инструментите, но отдавна изхвърлих всички китайци и си взех Макита на батерии LXT - перфоратор, саблен трион, верижен трион, косачка и какво ли не. Малко по-малко, без да бързам, поръчвам от чужбина, че тукашните търговци…. Просто ми писна като нещо ми потрябва, да ми се скапе в ръцете, понеже не съм го ползвал дълго време.
                  А удоволствието да работиш с ергономична добре измислена и направена машина е огромно.

Весели празници на всички!

• Ползването на тъпия саблен трион ми разрани показалеца с безумния си бутон за сигурност. Евала на колегата по-горе, че го е разкарат нацяло.
                Не разбирам, защо сте луднали по тия откровени боклуци...
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

• Защото можеш да си купиш и чушки докато пазаруваш "инструменти"...

И сега по-сериозно: Разгеле, накрая един човек който разсъждава трезво.
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Не може да очакваш да си изкарваш хляба с хоби инструменти. Аз пък изкарах 14 години с ъглошлайф Райдър за 20 кинта на промоция в Бриколаж. Ама го ползвам 5 пъти в годината. Като искаш с такива инструменти да работиш професионално, купи си два и ще имаш резервен вариант. 300-400 лв за ъглошлайф Макита или Девалт няма да дам да ми седи в шкафа, ама за 80 лв. си взех миналата година Блек§Декер. Всеки според чергата и неуждите си.
                    Ford Maverick II 2.3 XLT
                    Ford Mondeo MK5

Коментар

• gy6ter
                      gy6ter коментира
                      Редактиране на коментар
                      Познавам един който си изкарваше хляба,ама имаше по пет от вид и ги рекламираше редовно,е забогатя и вече е на маркови...На мен ми вършат работа,но много далече от професионална употреба .

• Asen Kushlev
                      Asen Kushlev коментира
                      Редактиране на коментар
                      Ами това е решението - резервен, ако трябва два. Даже и на маркова техника да минеш и те се чупят, и пак ще е когато най-много ти трябва. На мен и да ми изгори ще ида до комшията да си досрежа там каквото ми трябва. Ако не ще го довършвам друг ден. Въпросния малък ъглошлайф умря в Неделя, минах през Лидъл, но нещо много голям техния на 125 като габарити и в единствения работещ при нас този ден магазин повлякох Блек§Декер на промоция. Ако не щеше да чака следващата седмица да си избера китаец.

• sek.1
                      sek.1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Масово строителните фирми където основната част от работниците са им цигани купуват възможно най евтиното на пазара . Циганина зарязва всичко там където е накрая на работния ден без да му пука че това струва пари . При мен един склад го държи една строителна фирма и до като правеха ремонта на покрива повече от месец ден нямаше да не събирам след мангалите я някой ъглошлайф я някой малък електрожен . За консумативите като електроди и дисковете за ъглошлайф въобще не говорим . Един колега ръководеше електро изграждането в две метро станции . Инструмента им беше само Девелт ; Макита и тнт все престижни марки ама нямаше нито един мангал в бригадите .

• Всъщност в инструкцията на лидълските инструменти описано ли е, че са подходящи само за хоби проложение или това е предположение?
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X