Сигурно има ама се прибрах късно и само на батерия съм я пробвал,че нямах време да се занимавам снощи.
НО!Много свети.Сега колко ще кара с 4Ач батерия ще се пробва...но подозирам,че ще иска най-голямата възможна.
Което нали може и да я огрее с една 8ца.А и без това трябва да взимам двойно зарядно и още 2бр 4Ач та направо накуп всичко.
Тоя най малкия с 4 Ач батерия с блутут свети над 4 часа на силната степен. И аз за малко големия го пуснах като се стъмни . Спокойно само с него мога да работя в работилницата. Ще върши много хубава работа особено с крана . Сега както рано се стъмва много често се налага да дотоварим нещо на фенер а в тая работа не виждаш ли добре какво правиш със сигурност си си спретнал някоя беля .
По слаб
По къс ход на триона
Малоумно копче за защита
Излишен диод, който свети на ножа...
Парксайд предимства
С една идея по лек и компактен..
По евтин
Отворих го и му счупих това палче...и вече слабоумната защита я няма.Трябва да запуша дупката с нещо,да не влизат боклуци.Разбира се,можех да си оставя щифта,но и той ме дразни и затова го шитнах и него.
Палчето поне мен за сега не ме дразни най вероятно защото рядко ми се налага да работя с машината . Ако ми се налагаше всеки ден да работя с машината вероятно и мен щеше да ме дразни . Има го защото най вероятно е изискване за безопасност на машината в Германия или някоя друга европейска държава и не е рентабилно да се прави серия машини само за техния пазар .
Реално най много ползвам този фенер не защото е най удобен а защото винаги е в джоба на вратата на колата и ми е под ръка всеки път когато ми дотрябва . Лошото е че го пуснаха само веднъж .
С най голямо удоволствие ви съобщавам че Кауфланд най накрая го завряха четвъртит на прекупвачите . В новия им магазин на Четвърти километър има почти всичко от зелената и черната серия на Парксайд . От дефицитните доскоро 8 Ач батерии има сигурно стотици . И понеже сърце не трае си взех още две . Не искам да им правя реклама но магазина на Четвърти километър е най добрия в който съм влизал в България . Организацията му е едно към едно с германските . Дано не е само в началото . Реших че като съм отишъл до там е редно и да попостя
Това е добра новина.
Ще си напразарувам.
На лампата и перфоратора може да им лепна по една.Или на Сабления трион.
За другите неща дето имам идват тежки.
Няма страшно в умирачката...
Страшното е да си жив!...
И аз се сдобих с мощния Performance прожектор, свети яко, нищо общо с предния по-малък модел, взех си още две батерии по 8Ah, тези от 12Ah ги видях на живо и признавам си, прекалено са големи и тежки, отказах се от тях и реших да заложа на още два броя по 8Ah.
Последно редактирано от Еделвайс; 21-12-24, 18:11.
Е как малка.Това са 40% отгоре за 8 амперчасовата.
Това ако го държиш цял ден в ръце не е никак ама никак малка разлика.
А и зависи с кои инструмент ще се ползва.
За импакт 8ампера...няма да е.
При перфоратора пак,ако ще дупчиш профили за картон цял ден...по-добре е с четворките и да са повечко бройки.
Вече ако ще се кърти...или друго дето иска повече ток за по-дълго време..ДА...заслужава си теглото.
Но там ще бъде разпределно и в двете ръце ако инструмента е за ползване с две.
Полезна информация.Благодаря за което.
Няма страшно в умирачката...
Страшното е да си жив!...
Разлика 300 грама в батерията при общото тегло на машини като перфоратора ; големия гайковер и даже две при верижния трион нормално здрав мъж не ги усеща . Поне аз . За цял ден работа с една ръка има друг клас машина . И за нея вече има 5 Ач батерия .
Аз ползвам саблените триони и са ми удобни и леки...за по тежки задачи ,имам две бензинови хускварни....но за не много дребни задачи,удобството да щракна батерия и да работя тихичко ,не е за пренебрегване ....гледам трион врижен на девалт ,за 350 лв в момента на промоция...та се чудя парксайд или девалт...батерии имам и за двете
И аз не бих се чудил ама като няма да си вадиш хляба с дърводобив или почистване на дворни места срещу заплащане Девелт и на промоция е 2 пъти по скъп . Ако имаш път към София ела ще ти дам моя да го пробваш как работи . Дърва за рязане имам всякакви .
Аз оня ден приключих с парксайд.
На последната плочка да изпиля едно ръбче и да си завърша пода и ъглошлайфчето умря.
Историята се точи от доста години.
Първо на първия ми винтоверт се прецака лостчето за реверс
После се прецакаха три поредни къртача 1300 вата. Първия и втория ми ги смениха, но третия прескочи тригодишната гаранция.
После си купих жираф, който на десетата минута шкурене спря и го носих да го ремонтират. Защото ми трябваше " за вчера" Оказа се една жичка сложена не както и не където трябва.
Есента работих със сабления трион на батерии. Мъчение.
Имам ренде, с което съм рендосвал три пъти дребни неща и лентов шлайф, който не съм ползвал.
Оня ден ме предаде ъглошлайфчето.
Ще им го върна, защото го купих преди дали има три месеца и му се събира най-много един час ефективна работа.
Аман от "зеленчукови" кЕтайци.
Оная вечер си купих Райдер 115мм 800 вата. Лек и компактен, Предишния ми Райдер работи вече 15-та година.
А... Имам перфоратор, който все още работи, но като пробивам, патронника играе във всички посоки.
Имам и първия лазер, с кръстосан лъч, който съм ползвал много малко. Взех си китаец с въртящи се там линии и се "родих"
Последно редактирано от TigerHunter; 23-12-24, 21:33.
Your conscience is all you can take to your grave.
Имам почти такъв асортимент и явно е на късмет. Къртачът 1300W си е доказан боклук и аз минах през две рекламации и накрая в кофата. Винтовертчето 12V от 2016 обаче оказа куче, батерията му се скапа, но си работи безотказно толкова години. Сабления на батерии се скапа на второто ползване, но вината е моя, заклещих ножа с един дебел клон. Жирафът свърши много работа, изгълта много гипс, е наложи се да му ремонтирам пусковия бутон, разнитила се контактната пъпка. Ъглошлайфи имам три, издават всичките ужасен звук, а този на батерия е направен малоумно, два пъти го рекламирам, къса една гумена връзка между ритора и редуктора. Лазер и аз си купих китаец 16 линии и се родих, има и дистанционно, което е много важно. Рендето им е много добро, но го купувах петнайста година, сегашните им не знам как са. Като че ли инструментите до 2018г. бяха доста по здрави
Хаха,
Тигре, напълно те разбирам.
Аз не си вадя хляба с инструментите, но отдавна изхвърлих всички китайци и си взех Макита на батерии LXT - перфоратор, саблен трион, верижен трион, косачка и какво ли не. Малко по-малко, без да бързам, поръчвам от чужбина, че тукашните търговци…. Просто ми писна като нещо ми потрябва, да ми се скапе в ръцете, понеже не съм го ползвал дълго време.
А удоволствието да работиш с ергономична добре измислена и направена машина е огромно.
Ползването на тъпия саблен трион ми разрани показалеца с безумния си бутон за сигурност. Евала на колегата по-горе, че го е разкарат нацяло.
Не разбирам, защо сте луднали по тия откровени боклуци...
Your conscience is all you can take to your grave.
Не може да очакваш да си изкарваш хляба с хоби инструменти. Аз пък изкарах 14 години с ъглошлайф Райдър за 20 кинта на промоция в Бриколаж. Ама го ползвам 5 пъти в годината. Като искаш с такива инструменти да работиш професионално, купи си два и ще имаш резервен вариант. 300-400 лв за ъглошлайф Макита или Девалт няма да дам да ми седи в шкафа, ама за 80 лв. си взех миналата година Блек§Декер. Всеки според чергата и неуждите си.
Познавам един който си изкарваше хляба,ама имаше по пет от вид и ги рекламираше редовно,е забогатя и вече е на маркови...На мен ми вършат работа,но много далече от професионална употреба .
Ами това е решението - резервен, ако трябва два. Даже и на маркова техника да минеш и те се чупят, и пак ще е когато най-много ти трябва. На мен и да ми изгори ще ида до комшията да си досрежа там каквото ми трябва. Ако не ще го довършвам друг ден. Въпросния малък ъглошлайф умря в Неделя, минах през Лидъл, но нещо много голям техния на 125 като габарити и в единствения работещ при нас този ден магазин повлякох Блек§Декер на промоция. Ако не щеше да чака следващата седмица да си избера китаец.
Масово строителните фирми където основната част от работниците са им цигани купуват възможно най евтиното на пазара . Циганина зарязва всичко там където е накрая на работния ден без да му пука че това струва пари . При мен един склад го държи една строителна фирма и до като правеха ремонта на покрива повече от месец ден нямаше да не събирам след мангалите я някой ъглошлайф я някой малък електрожен . За консумативите като електроди и дисковете за ъглошлайф въобще не говорим . Един колега ръководеше електро изграждането в две метро станции . Инструмента им беше само Девелт ; Макита и тнт все престижни марки ама нямаше нито един мангал в бригадите .
Коментар