Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Груб строеж?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Груб строеж?

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
    Абсолютно нормално е. Представяш ли си подземен етаж с тухли? Аз не.
    Не ме учудват стените от бетон . То даже за по-бързо и евтино даже и горните етажи вече се строят от бетон ( външните и носещите стени ).
    Учудва ме кубатурата ..... но явно е толкова .

Първоначално публикуван от markk Преглед на мнение
    Има и други неща,които могат да се коментират,но много ме озадачи и срока-5,5 месеца.Това се строи чисто за 60 работни дни максимално.
    Колега - явно си бърз .
    Похвално ..... но заради такова бързане - се променят строителните норми .
    Визирам падналите няколко сгради напоследък .
    Грешката при тях не е била конструктивна ( изчисления на желязо и бетон ) , а е била заради недостигането на якост на излятия стоманобетон. Иначе казано - БЪРЗАНЕ ..... гонене на срок .
    За това ...... бързата работа .......

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
      За преградните естествено с тухли. Но външните пълен абсурд.
      Естествено, не сме малко деца... да си играем на пясъчника.

Първоначално публикуван от markk Преглед на мнение
      Има и други неща,които могат да се коментират,но много ме озадачи и срока-5,5 месеца.Това се строи чисто за 60 работни дни максимално.
      Подпряната плоча набира якост и в кофража, през това време се вдига на горе и на горе. Най-накрая когато започне декофрирането, на куп се маха много на веднъж.
      Изисква се ресурс за двойно, тройно и т.н. кофраж.
      Последно редактирано от ПЛАМЕН ТЕНЕВ; 16-09-09, 22:25.
      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

>>
        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
          Подпряната плоча набира якост и в кофража, през това време се вдига на горе и на горе. Най-накрая когато започне декофрирането, на куп се маха много на веднъж.
          Изисква се ресурс за двойно, тройно и т.н. кофраж.
          Естествено , че е така .
          Но да се вдига нагоре преди да са минали поне 10-15 дни ........просто ми се вижда по-рисково и опасно от земетресение .
          Освен ако не се ползва бързосъхнещ бетон ( 4 часа ). При него става още и на третия ден . Но ..... не съм чул още такъв обект . То и нямаме камиони и химикали за да го поддържаме докато го излеем в кофража.
          Така мисля ........ но има нови строители .
          Може заради такова бързо строене да са вдигнали нормите ?
          Иначе бетона увеличава якостта си с години . Така съм учил в Строителния техникум . Сигурно е вярно ?

Коментар

Вярно е,вярно е..Но нищо не ти пречи да вдигаш нагоре още на следващия ден,стига да имаш достатъчно кофраж !!
            P.S.Колега bgbul,само да не си помислиш,че се заяждам..От постовете ти разбирам,че си технически ръководител.До сега обектите,които си ръководил след 10-15 дни ли са продължавали нагоре ? Или само с довършителни работи си се занимавал ?..Поздрави.
            Последно редактирано от peterbg1; 17-09-09, 01:17.
            [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
            Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Колега - явно си бърз .
              Похвално ..... но заради такова бързане - се променят строителните норми .
              Визирам падналите няколко сгради напоследък .
              Грешката при тях не е била конструктивна ( изчисления на желязо и бетон ) , а е била заради недостигането на якост на излятия стоманобетон.

Интересно кои точно строителни норми се нарушават и кои са падналите сгради,декофрирани месец след изливането на бетона,при спазване на всички технологични норми.
              Строя от години и винаги съм декофрирал така-нито нещо е паднало,ното ще падне ...
              Наистина има такива случаи,но те са поради неукрепен кофраж-1 кубик бетон тежи около 2400-2500кг и при плоча 100м2 и средна дебелина 14-20 см тежестта става близо 50 тона или 500кг/м2,които се увеличават неколкократно при изливането с бетонпомпа поради ударната сила при изтласкването и падането от височина на бетона.
              И ако кофража не е укрепен достатъчно добре,стават гафове..
              Затова аз го проверявам неколкократно преди изливането,независимо че конструктора го е приел.
              Декофрирането става накрая на строежа,след завършването и на покрива,а не да се чака и да се върти кофража за горния етаж-просто до края на СМР цялата къща стои с кофража.
              След декофрирането и остава да се иззидат само стените за вътрешно разпределение,което за такава къща става за няколко дни...
              Ако не знаеш-питай,като знаеш-пак.От питане глава не боли,но от избързване -...много!!!:wink:

Коментар

И аз да кажа.
                Кота 0 е готов под на първи етаж.
                Нормално е бетона до кота -0.05 м да е толкова много, защото това обхваща цялото мазе (95 м2), ивичните фундаменти, греди, колони + подложния бетон + плочата на самото мазе + първа плоча + стените на мазето и това всичко е от бетон.
                Над мазето имам само още една плоча - между 1-ви и 2-ри етаж. След това имам стомано-бетонови пояси на зидарията за покрива.
                Срока на мен ми се виждна напълно разумен, след като съм дал условия след отливането на бетона 1 седмица никой да не стъпва на него и да се декофрира след 30 дни.
                Иначе както казах цената ми е висока.
                Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
                  след като съм дал условия след отливането на бетона 1 седмица никой да не стъпва на него и да се декофрира след 30 дни.
                  .
                  Защо ? Каква е логиката ? ОЩЕ НА ДРУГИЯ ДЕН почваш колони и зидария евентуално.Можеш да стъпваш след няколко часа-нали трябва да поливаш !А пълното декофриране става на 28-ия ден,а не на 30-ия ! Иначе се губи време,а времето е пари-надници,престой,някакви наеми евентуално т.н.
                  Последно редактирано от peterbg1; 17-09-09, 07:49.

Коментар

Всеки луд с номера си.
                    Прими го като изискване (претенция) на Възложителя.
                    Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                    LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                    Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Ти си знаеш...

Коментар

А сега някой да ми каже защо е 28-ия ден, а не 27-ия или пък 29-ия

А едно въпросче към Радослав - защо не си направи плоча над 2-ия етаж? И как ти е тавана на втория етаж по проект?

Коментар

Може и 29-ия,но 1 ден си е 1 ден...На 28-ия ,защото тогава бетонът е набрал 75 % от проектната якост,което си е нормална якост без натоварвания ,"застраховки" и т.н..Работата е там,че през първите 28 дена процесът на зреене е интензивен,след което рязко забавя и проектните 100 % се достигат за десетки години. Може и на 27-ия ден,но от друга страна както казахме и за зреенето 1 ден си е 1 ден..

Коментар

Първоначално публикуван от peterbg1 Преглед на мнение
                            Може и 29-ия,но 1 ден си е 1 ден...На 28-ия ,защото тогава бетонът е набрал 75 % от проектната якост,което си е нормална якост без натоварвания ,"застраховки" и т.н..Работата е там,че през първите 28 дена процесът на зреене е интензивен,след което рязко забавя и проектните 100 % се достигат за десетки години. Може и на 27-ия ден,но от друга страна както казахме и за зреенето 1 ден си е 1 ден..
                            Тц. Не е по причина якостта.
                            Отговора е прост - когато лееш бетона е работен ден. 28 дни след това също ще се падне работен (точно 4 седмици след това). Ако е 27-ия или 29-ия може да се падне почивен ден. Ако лееш в петък и гониш 29-ия ден, то той се пада събота.

Коментар

Е,така майсторите на село си го обясняват,но причината си е точно тази..Всичко в тоя живот си има научно обяснение.Още повече в повечето случаи,строителството си е непрекъснат процес.
                              27 ден - около 65..70% проектна якост
                              28 ден - около 75 % проектна якост
                              29 ден -около 75,1% проектна якост

Коментар

Първоначално публикуван от peterbg1 Преглед на мнение
                                Е,така майсторите на село си го обясняват,но причината си е точно тази..Всичко в тоя живот си има научно обяснение.Още повече в повечето случаи,строителството си е непрекъснат процес.
                                Е в университета няма майстори от село. Даже, като чуят за такива им настръхват косите, защото са се нагледали на какво ли не.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X