Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Груб строеж?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Груб строеж?

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
    Щом се продължава спора пак се включвам
    Якостта е ясна. Естествено, че тя е на първо място. Въпроса ми беше защо на 28-ия, а не на 29-ия примерно. Нали и на 29-ия ще я има якостта.
    А и все пак при различни условия бетона за различно време достига някаква якост.
    Ей,ама ти верно си druncho..
    Казано е в дебелите книги-пълно декофриране минимум на 28-ия ден.Пък ти,ако искаш на твойта си къща,декофрирай на 128-ия..
    Последно редактирано от peterbg1; 19-09-09, 00:13.
    [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
    Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Първоначално публикуван от peterbg1 Преглед на мнение
      Ей,ама ти верно си druncho..
      Казано е в дебелите книги-пълно декофриране минимум на 28-ия ден.Пък ти,ако искаш на твойта си къща,декофрирай на 128-ия..
      Оффф
      Това го пуснах, като интересен факт. Толкова ли е трудно за схващане та чак спор стана. Аз не ти казвам, че не трябва да се декофрира на 28-ия ден.
      И твойте там проценти дето си ги писал за якостта. Да уточниш при каква средна температура се получават. Че да не заблудим хората, че при всякакви условия бетона свързва еднакво. Че и други въпроси имам по тия проценти, но айде да не разваляме темата.

Коментар

Ок де, но когато видиш некомпетентно мнение е редно да го коментираш. Особено щом си лицензиран строител. Трябва сме си полезни иначе от драсканици няма смисъл.
        Жалко, че не си от София. Бих ти изпратил запитване за оферта.
        Ако някой ден строиш по моя край - цената ще ти бъде СЕБЕСТОЙНОСТ + 10% печалба !!!!!!
        [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

А какво включва СЕБЕСТОЙНОСТ..извинете ?..
          [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
          Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Първоначално публикуван от peterbg1 Преглед на мнение
            А какво включва СЕБЕСТОЙНОСТ..извинете ?..
            Много уместен въпрос.
            За едни това което им струва,а за други това което им е излязло с папките и рушветите барабар.
            Няма един аршин.
            ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Аз го разбирам цена материали+цена труд на майсторите и ръководителите+разходи на фирмата(наеми, консумативи и т.н.)+10% печалба за фирмата.
              Колкото и строители да има тук без проект не може да се даде точна цена. За груби сметки имаше цитирани цени - 160-180лв на квадрат.

Коментар

Аз го разбирам цена материали+цена труд на майсторите и ръководителите+разходи на фирмата(наеми, консумативи и т.н.)+10% печалба за фирмата.
                Колкото и строители да има тук без проект не може да се даде точна цена. За груби сметки имаше цитирани цени - 160-180лв на квадрат.
                Горе - долу е това. Но не се начисляват допълнителни разходи върху труд, материали и механизация. Което спестява доста средства на инвеститора. И ако самия той е коректен към строителя, то накрая се получава страхотно качествен продукт на изключително ниска цена. И все пак и двете страни са доволни. Обемите са големи, 10% печалба върху обема е достатъчен!!! Който работи на повече за мен е търгаш.
                [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                  Много уместен въпрос.
                  За едни това което им струва,а за други това което им е излязло с папките и рушветите барабар.
                  Няма един аршин.
                  Не,имам в предвид себестойност от момента на започване на изкопа. Преди това - мъките на инвеститора с институциите си е дело достойно за ода!
                  Дефакто себестойност = действително вложени разходи - материали, труд за работниците(но без печалба- толкова колкото взима бригадата за квадратен метър) , заплащане за механизация - толкова колкото би взела на строителя като подизпълнител, и транспорт.
                  По този начин инвеститора следи преките си разходи и се стреми да ги минимализира. Което е нещо напълно нормално според мен. А вярвайте ми, 10% е сума напълно достатъчна за покриване на разходите на всяка фирма. Особено в период на криза.
                  [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Някой има ли идея колко струва на квадрат външна варова мазилка?
                    Благодаря предварително.
                    Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

При нас върви от 3 до 5 лева, не знам дали навсякъде е така.
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от Фани Преглед на мнение
                        При нас върви от 3 до 5 лева, не знам дали навсякъде е така.
                        Мерси за инфото,някой ако знае около София?

Коментар

Първоначално публикуван от Jeep_bs Преглед на мнение
                          Не,имам в предвид себестойност от момента на започване на изкопа. Преди това - мъките на инвеститора с институциите си е дело достойно за ода!
                          Дефакто себестойност = действително вложени разходи - материали, труд за работниците(но без печалба- толкова колкото взима бригадата за квадратен метър) , заплащане за механизация - толкова колкото би взела на строителя като подизпълнител, и транспорт.
                          По този начин инвеститора следи преките си разходи и се стреми да ги минимализира. Което е нещо напълно нормално според мен. А вярвайте ми, 10% е сума напълно достатъчна за покриване на разходите на всяка фирма. Особено в период на криза.
                          Фактическата себестойност за продукта се изчислява, на базата на данни за компонентите влизащи пряко и непряко в неговото производство – ток, вода, материали и т.н.
                          Смятам, че непълно и подвеждащо е да се калкулира частичната себестойност само по завършването на груб строеж. Още повече, че себестойност трябва да се калкулира след завършване на етапа.
                          Другото е прогнозна себестойност.
                          А и това, което "взема бригадата" е силно пожелателно като параметър.
                          ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                            Фактическата себестойност за продукта се изчислява, на базата на данни за компонентите влизащи пряко и непряко в неговото производство – ток, вода, материали и т.н.
                            Смятам, че непълно и подвеждащо е да се калкулира частичната себестойност само по завършването на груб строеж. Още повече, че себестойност трябва да се калкулира след завършване на етапа.
                            Другото е прогнозна себестойност.
                            А и това, което "взема бригадата" е силно пожелателно като параметър.
                            Така е! Затова се следи от инвеститора. Трябва да бъдеш честен с него. Естествено и той с теб. Ти разбираш, и знаеш, че темата за цените е необятна....
                            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от Спас Преглед на мнение
                              Някой има ли идея колко струва на квадрат външна варова мазилка?
                              Благодаря предварително.
                              Аз като живеещ край морето ти препоръчвам горещо да не слагаш вар във външната мазилка. Верно е, че ти не си край морето, но проблемите са от същото естество. Варта е хигроскопична и "дърпа" влагата. Зимата се получават замръзи и след време мазилката ти е на земята. Варта всъшност в мазилката се използва само за лепливост.
                              ВЪНШНА мазилка - само цимент и пясък!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              За лепливост на пазара има достатъчно добавки. Съвет от професионалист : Не слагай вар! И плати малко повече за майстори които ще се съгласят да не слагат вар във външната ти мазилка.
                              Имай в предвид, че мазилката(мазането) е най - неблагодарната операция(СМР) в строителството. Останали са само цигани които я практикуват. Защото е ужасно трудоемка, мръсен строителен процес и неблагодарен (разбирай лошо платен)

ПС Не дадох цена ....
                              [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от Jeep_bs Преглед на мнение
                                Аз като живеещ край морето ти препоръчвам горещо да не слагаш вар във външната мазилка. Верно е, че ти не си край морето, но проблемите са от същото естество. Варта е хигроскопична и "дърпа" влагата. Зимата се получават замръзи и след време мазилката ти е на земята. Варта всъшност в мазилката се използва само за лепливост.
                                ВЪНШНА мазилка - само цимент и пясък!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                За лепливост на пазара има достатъчно добавки. Съвет от професионалист : Не слагай вар! И плати малко повече за майстори които ще се съгласят да не слагат вар във външната ти мазилка.
                                Имай в предвид, че мазилката(мазането) е най - неблагодарната операция(СМР) в строителството. Останали са само цигани които я практикуват. Защото е ужасно трудоемка, мръсен строителен процес и неблагодарен (разбирай лошо платен)

ПС Не дадох цена ....
                                Мерси за полезното инфо, къщата е селска не се ползва целогодишно, но май отивам на вариянт изолация и драскана....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X