Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Къщата"

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #76
    От: "Къщата"

    Благодаря за съветите! И непременно ще посетя и книжарницата и библиотеката.
    Диагонали и паянти разбира се че ще има. Дори и в повече. Сега ги мисля как да ги разположа така, че да са под 45градуса. А това са само упражнения с Архикадът, на тема по-скоро външен дизайн и пропорции. Относно приземни я етаж, ще го мисля, споко На пъво време най-важното е да се стигне до покрив, пък на долу да е ако ще и гол скелет, защото инвеститора и без това и силно финансово притеснен След това лека-полека...
    И като се отвори въпроса за изолацията. Кнауф и кой знае какви съвременни технологии не са предвидени. Евентуално ползване на Итонг. Но все още стои отворен въпроса за външното оформление на сградата. Вариантите са 2. Двустрана варово-циментово-перлитова мазилка или външна дървена обшивка. Дървената обшивка би ме улеснила, защото под нея мога да сложа лесно вата. Обаче измазаните къщи стоят много елегантно и им изпъкват дървените елементи - чардак, прозорци, врати и т.н.

    Коментар


    • #77
      От: "Къщата"

      Мойто виждане (лично)е колкото може по-голяма веранда.Мойта съм я замислил някъде 5,50 на 3 метра.Вярно че губя близо една стая но усещането като седнеш сам или с компания на нея и хубав изглед е невероятно.

      Коментар


      • #78
        От: "Къщата"

        Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнение
        Мойто виждане (лично)е колкото може по-голяма веранда.Мойта съм я замислил някъде 5,50 на 3 метра.Вярно че губя близо една стая но усещането като седнеш сам или с компания на нея и хубав изглед е невероятно.
        Верандите в селска къща са безмислени.
        Какво ще гледаш от нея - Природата ли ?
        Ами слез си на двора между зелинината или иди в гората....избора е голям.

        Коментар


        • #79
          От: "Къщата"

          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5527.jpg
Прегледи:2
Размер:275.6 КБ
ID:5238649

          Коментар


          • #80
            От: "Къщата"

            Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
            Верандите в селска къща са безмислени.
            Какво ще гледаш от нея - Природата ли ?
            Ами слез си на двора между зелинината или иди в гората....избора е голям.
            Еми принципно е така аз затова съм писал че това е лично мое виждане.И мойто виждане е такова (понеже съм го изпитал)че като седнеш на "софра"така да се каже на двора между зеленината и завали дъжд е много неприятно да се местиш с масата столовете и прочие в безмислената веранда.А пък да понесеш същата маса ,столове,печеното агне или друго в гората е хептен мъка.По тая логика в града въобще няма нужда от веранда щото няма природа.За мен верандата е като седне човек на хапване и пийване с едното да се радва на природата а не да се разкарва по същата и да и се любувава.(лично мое мнение)

            Коментар


            • #81
              От: "Къщата"

              Точно това е смисъла на селската къща, обитавана от хората на големия град.
              Да ги намокри дъжд по време на софра и после да се сушат на оджака.
              И аз ще кажа лично мнение за балконите- те са архитектурен детайл
              и място за простори. Друго не виждам за какво са нужни.

              Коментар


              • #82
                От: "Къщата"

                В началото не бях съгласен с теб но сега ти схванах идеята.Да наистина е така от твоя гледна точка.Но аз не съм от големия град и всяка свободна минута прекарвам сред природата а не по-заведения и прочие.Валяло ме е ако не хиляди то поне стотици пъти може би и затова не ми липсва дъждъд толкоз и клоня към верандата.

                Коментар


                • #83
                  От: "Къщата"

                  Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                  [ATTACH=CONFIG]284288[/ATTACH]
                  Значи започна активни действия по ремонта.

                  Коментар


                  • #84
                    От: "Къщата"

                    Не, показва панорамата от пруста (същата ненужна "веранда")!
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                    Коментар


                    • #85
                      От: "Къщата"

                      Стеф, нещо от практиката...
                      Ако смениш дограмите, ще загубиш автентичност, ако ги оставиш ще имаш един друг проблем.

                      Всяка дупка, през която можеш да прекараш молив е достатъчна да се завъдят мишки. Ще опоскат всичко що е за ядене и ще оставят миризма на миша урина и безброй гнезда от накълцани вестници из ъглите.

                      Това са неща нормални за село, но за нас гражданите, ако ти се завре в крачола, докато дремеш следобед /случвало ми се е/, предизвикват неприятни емоции.. За по-големите отвори дума не отварям, защото се сещаш кой влиза.

                      Спасението е да отрежеш ъгъла на входната врата с отвор 10 /10 см, възможно е да е отрязан вече и да разчиташ котките да имат нон стоп свободен достъп, нещо като ВИП, за да омиришат с котешка миризма и да спасят донякъде ситуацията.

                      Ако чакаш вибраторите от Практикер с вибрации да ги изгонят, си обречен на провал!

                      Идеята ми е не да ти разваля много добрия замисъл, а да ти напомня за "тъмната страна" на проекта! Ако не ти допада, ще спра веднага с негативните страни!

                      Абе как го направи този Опел? Пускал ли си историята на това ти велико изпълнение?
                      Последно редактирано от Volk; 30-12-10, 20:44.

                      Коментар


                      • #86
                        От: "Къщата"

                        Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                        ................И като се отвори въпроса за изолацията. Кнауф и кой знае какви съвременни технологии не са предвидени. Евентуално ползване на Итонг. Но все още стои отворен въпроса за външното оформление на сградата. Вариантите са 2. Двустрана варово-циментово-перлитова мазилка или външна дървена обшивка. Дървената обшивка би ме улеснила, защото под нея мога да сложа лесно вата. Обаче измазаните къщи стоят много елегантно и им изпъкват дървените елементи - чардак, прозорци, врати и т.н.
                        Привет!Мисля си че Итонга подлежи на преосмисляне в случая-доста по-скъп от керамичната тухла като материал, и малко по-евтин като полагане.Отделно , като свършиш обекта , ще се сещаш какво е отдолу .
                        За екстериора-първо да се прецени въобще нуждата от външна топлоизолация-зависи от ползване,изложение, околни дадености и др.Ако ще се прави, то вата,качествена дървена обшивка и финиш са чувствително по -скъпи от изолация с EPS и финиш.
                        Иначе добре финосана външна мазилка , белосана в традиционният стил и открояващи се дървени елементи е класика.Вариант- в интериора, по стените да е дъсчената обшивка,пък ако се налага и топлоизолация под нея.Отвътре се прави с доста по-малки разходи за вида на дървото и качеството на лаковете.

                        Коментар


                        • #87
                          От: "Къщата"

                          Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
                          Привет!Мисля си че Итонга подлежи на преосмисляне в случая-доста по-скъп от керамичната тухла като материал, и малко по-евтин като полагане.Отделно , като свършиш обекта , ще се сещаш какво е отдолу ....
                          А, бе горе долу и аз расъждавам по същия начин. Итонга е краен вариант. От къщата ще излезат керамични тухли, но ще видим какви и колко. Но поне някаква елементарна топлоизолация ще е добре да има. Просто от съвсем неизолирана стена, през зимата "смуче" яко. За момента не го виждам като много реалистичен варианта да се занимавам с кирпич. Но и за стиропор не си помислям, защото ще е рай за мишките. Мазилката не трябва да е кой знае колко финна, като съвременна гипсова шпакловка, тип "джам'. По-скоро малко по-неравна и груба, близка, до едновремешните изпълненеия. Естествено и с рабицова мрежа.
                          Може би не трябваше да ви занимавам с въпроси относно дизайна и разположението, защото всеки си има свои предпочитания. Обаче относно техническата част, всяко мнение е ценно.

                          Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                          Стеф,...
                          ...Идеята ми е не да ти разваля много добрия замисъл, а да ти напомня за "тъмната страна" на проекта! Ако не ти допада, ще спра веднага с негативните страни!

                          Абе как го направи този Опел? Пускал ли си историята на това ти велико изпълнение?
                          Познати са ми тия неща В Елена си имаме и мишки, и съсели които са си направили дупка в тавана, и прилепи, които влизат през комина на оджака, и нощни шумове Провизиите ги съхраняваме в метални кутии. Но за последно мишка ме е лазила, когатао едно лято бях на квартира в Приморско. Това беше много отдавна и от тогава само палаткувам, а така предизвикателствата са други...
                          Ако се появят мишки, ще си завъдя двойка смокове и нещата ще си дойдат на място
                          Но майтапа настрана, наистина лошото ще е ако се появят плъхове или белки.

                          Колкото до Опела, нищо чак толкова. За съжаление нямам историята на реставрацията му в снимки, защото тогава дигиталните камери не бяха толкова популярни. Ще изровя нещо. Сега вече ми е проблем съхранението, не че е оставен на произвола. А в зависимост от развитието на този проект, може да се наложи и да го жертвам, но пък времената са едни, мани...

                          Коментар


                          • #88
                            От: "Къщата"

                            В града в който живея нямаме мишки и наистина ще е неприятно да се завъдят така да се каже на къщето което мисля да ремонтирам. Ще сложа нови дървени прозорци стъклопакет но ще им придам стар стил като мазане с масло и подобни гадости.Друго пак нови дъбови врати но в стар стил и да прилепват към касата идеално.Отдолу замазка и така нататък.Нещото което ме притеснява най много и бих искал да ви попитам за съвет е липсата на канализация.Най вероятно ще се наложи копане на септична яма но колко голяма и на какво разтояние от къщата да еЩе имам бойлер, вътрешна тоалетна ,баня,вана и т.н..Другото което е свързано с нея е че съм със сондаж там а съм чувал че водата от септичната яма се просмуква и влиза обратно в сондажа ако същият е близо до ямата.Това сигурно няма да е приятно и най вероятно ямата трябва да е доста далече къщата и сондажа но колко доста.Или пък да я отлея от бетон да не просмуква и отгоре с плоча да няма миризми и периодически да викам да я изсмукват със специалните цистерни (незнам как точно ги наричат)
                            Последно редактирано от Немезис; 31-12-10, 13:58.

                            Коментар


                            • #89
                              От: "Къщата"

                              Относно материалите - аз бих препоръчал колегата малко да се зарови в традиционните технологии - като ще е паянтова конструкция да си помисли за керпич или глина - хем изолира, хем на втория етаж влага няма откъде да дойде ако е читав покрива и евтино ще му излезе в сравнение с тухли, итонг и вати. Иначе най- лесно е да се направи дървения скелет, вътре гипсокартон (не е толкова скъп ако си го слагаш сам и не ползваш стоманени щендери), пълнеж от стъклена вата най-ниската плътност за цена + по-добра изолация и отвън обшивка от ОСБ, дъсчена обшивка или каквото друго е подръка. Трябва и да се измисли сносна пароизолация за ватата (обикновен найлон върши работа), най-вече около мокрите помещения. Долният етаж няма какво да му изолираш, той без това е само камък и лятото ще е хладно а зиме ще е поносимо.
                              Нека колегите строители да ме поправят където съм сгрешил.

                              П.П. И Весело Изкарване на Новата Година на Всички, много Здраве и Късмет
                              Последно редактирано от axlastro; 31-12-10, 15:56.
                              Александър

                              Коментар


                              • #90
                                От: "Къщата"

                                Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнение
                                Най вероятно ще се наложи копане на септична яма но колко голяма и на какво разтояние от къщата да еЩе имам бойлер, вътрешна тоалетна ,баня,вана и т.н..Другото което е свързано с нея е че съм със сондаж там а съм чувал че водата от септичната яма се просмуква и влиза обратно в сондажа ако същият е близо до ямата.Това сигурно няма да е приятно и най вероятно ямата трябва да е доста далече къщата и сондажа но колко доста.Или пък да я отлея от бетон да не просмуква и отгоре с плоча да няма миризми и периодически да викам да я изсмукват със специалните цистерни (незнам как точно ги наричат)
                                Старите хора казват, че водата като премине 2 метра пръст, става чиста.
                                Опита пък показва, че ако кладенеца и септичната яма са на по-малко от поне 5 метра, почти сигурно е тежки стомашни разстройства.

                                Ако ме питаш, пусни си една тръба към най-далечния /и най-нисък/ ъгъл на терена, изкопай 1,5 метра кръгла дупка, вкарай 5 - 6 гуми от камион /перфектно решение/ и отгоре капак, пръст и амин! Другият тънък момент е че в радиус от два-три метра от ямата ще имаш убийственно интензивна джунгла от храсталаци и гигантски треви.

                                Ако ще източваш обаче басейн, като нищо може да мръднеш терена на комшията отдолу!Зависи от структурата на пластовете, но си е сериозен проблем!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X