Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най после и аз да се похваля TERRANO 2

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
    Айде имаш една бира от мен в Приморско.
    Отвора на планката за стержана трябва ли да е толкова точен, че да се набие в шлиците на стержана или може да е с една идея по-голям?
    Шлиците са за да не се върти шайбата спрямо стержена, и като сложиш планка стават ненужни. Дупката трянва да е толкова точна, че да опира в ръбчето под шлиците. Това за да може като стегнеш гайката на стержена, горната повърхност на планката (тая, в която опира семеринга) да застане на същото място , където е седяла шайбата оригинално. Така запазваш разстоянието между двата семеринга и работния им режим.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

2 БИРИ...
      Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

На бензинов джип(имам предвид моя) шнорхел прави ли се? Имам предвид докато стигне водата до стандартния виздуховод няма ли да е огаснал поради намокряне?

Коментар

На бензинов джип(имам предвид моя) шнорхел прави ли се? Имам предвид докато стигне водата до стандартния виздуховод няма ли да е огаснал поради намокряне?
          Шнорхела не му е основната работа да ставаш водолаз.Обикновено по черните пътища особено лятно време е силно запрашено.Концентрацията на прахоляка е точно на височина около 70-80см. от земята ,а нагоре вече се разсейва.Та шнорхела като е на 1.80м. спомага да не сменяш въздушни филтри след всяко каране в гората.
          Относно подводничарската дейност....ами и на бензиновите се слага за тази цел шнорхел,но там има и допълнително обработка с различни методи на дистрибутор,кабели и т.н./най-масовия начин е с медицинска ръкавица да се изолира дискрибутора...ама го ползват щото май е най-евтино/
          Така ,че...
          NISSAN FOREVER
          -----------------------------------------------------------------------------
          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Пак съм аз . След като направих няколко огледа видях :

* доста товарни джипчета;
            * пътнически, но с различни задни и предни седалки, което ме навежда на мисълта, че и те са били товарни;

Въпроси:
            1. Ако си взема товарно колко горедолу струват запазени задни седалки + колани + щората за багажника ?
            2. Ако си остане товарни, но има и седалки, като минавам преглед ще трябва ли да ги демонтирам ?

Поздрави

П.п. ИЗВИНЕНИЯ за СПАМА, дано да е запоследно !

Коментар

Ти за спама не бери грижа!
              За прегледа ако имаш връзки може и да минеш. За задна седалка за 6-ти и седми човек искаха около 200 лева(направи си извод). Щора почти съм сигурен, че няма да намериш или ако все пак успееш я взимаш срещу около 150 лева. Колани незнам.

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                Шнорхела не му е основната работа да ставаш водолаз.Обикновено по черните пътища особено лятно време е силно запрашено.Концентрацията на прахоляка е точно на височина около 70-80см. от земята ,а нагоре вече се разсейва.Та шнорхела като е на 1.80м. спомага да не сменяш въздушни филтри след всяко каране в гората.
                Относно подводничарската дейност....ами и на бензиновите се слага за тази цел шнорхел,но там има и допълнително обработка с различни методи на дистрибутор,кабели и т.н./най-масовия начин е с медицинска ръкавица да се изолира дискрибутора...ама го ползват щото май е най-евтино/
                Така ,че...
                Това ознначава ли, че ще си правиш шнорхел? Ако да може да те изчакам да открадна идея.
                И каква е тая снимка на аватара?

Коментар

А да питам - ти имаш ли проблем със загряването, ако бензиново има климатик има ли и ел. вентилатор- за '' 98 година иде реч ?

Коментар

Нямах проблеми с загряването докато не тръгнах на бавни по чукарите. Именно тогава установих, че не работи вискомуфата. Смених я с нова, но не оригинална 4-ри пъти по-евтина от оригиналната и нещата се оправиха. Карах един час градско без абсолютно никакъв вентилатор в лятото и джипа така и не загря докато отида до магазина да взема новото виско. Мисълта ми е, че докато не го назориш реално няма да разбереш дали работи виското. Мисля, че ако стрелката вдигне показание над средата и се задържи там почти сигурно е, че не работи. То така бучи, че ако сработи, ще го чуеш.
                    Моето фабрично не му е монтирана ел. перка. Климатика сварва да си охлажда и така. Новото виско напрактика си е постоянно зацепено все едно е загряла колата.
                    От там идва и постоянния шум от перката както и мотора става по-муден, а и разхода се увеличава с колко незнам, но за 100 лева толкова.

Коментар

Спарки прав си за усилката на хебела, че трябва да е от по-дебела ламарина. Утре, ще си подготвя една 4-5мм неръждаема и дано успея да го изработя.

Коментар

Това ознначава ли, че ще си правиш шнорхел? Ако да може да те изчакам да открадна идея.
                        И каква е тая снимка на аватара?
                        Твърде е вероятно да си направя.......въпроса е кога...
                        И нещо не разбрах...как каква е тази снимка на аватара...ами на Терано 2 бре...след 2000г.....
                        NISSAN FOREVER
                        -----------------------------------------------------------------------------
                        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

А имаш ли някакви виждания за шнорхела, защото на тераното колонката на предното стъкло е заета от вратата. Тоест няма захващане там. Оригинален е много скъп та се чудя как, ще стане.
                          Базикам те за снимката.

Коментар

Здравейте ! Снощи се сдобих с терано 2, "99г. дълга база, 2.7tdi, на РЕАЛНИ 99.896км.(не питайте от къде знам, сигурно Е !) Докато си го прибера от София късно вечерта го поопънах по магистралата и се убедих каква машина е ! Сега имам няколко въпроса към собствениците:

1. Радиото не работеше, днес го свързах и не може да хване радио, антената на покрива я няма ? Какво следва ?
                            2. Гумата на задната врата на големи подскоци или дупки дрънчи на ламарина (това е нещото което най-много ме притеснява) Нормално ли е ?
                            3. Дистанционното за централното не работи. Смених батериите и пак неще. От какво може да е ?
                            4. Имам само един ключ, откъде мога да си извадя втори ?
                            5. Докато го прибирах по магистралата го карах с около 140-150км/h и температурата се дигна малко над средата горедолу на 2/3 даже малко по-малко. Това нормално ли е ? След това по "предел" с 90-100 на 5та си стоеше по средата.

Благодаря, снимки утре !
                            Последно редактирано от I.Stoyanov; 17-07-12, 21:12.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                              Здравейте ! Снощи се сдобих с терано 2, "99г. дълга база, 2.7tdi, на РЕАЛНИ 99.896км.(не питайте от къде знам, сигурно Е !) .........
                              Честито... това ако е истина, ще да са най-малкото километри на Терано в България сигурно ) Значи гумата отзад по принцип не хлопа на ламарина виж там болчета, може да се наложи да свалиш кората на вратата /на щифтове е, махаш дръжката пъво, после капачката на ръчката за отваряне, отвърташ отгоре онова за заключване, стърчащото ), и почваш от някой долен край щифт по щифт полека/ .. Дистанционното при майсторите които разбират от такива работи ... Ключ, копия не правеха ли ? Температурата - виж как е антифризната течност, може евентуално да сложиш нова, пък и поне ще знаеш с каква консистенция е да не вземе да замръзне зимата тази! Може и при тази скорост да е нормално, по-добре спецовете да кажат, аз с толкоз не карам ) От къде е внос колата разбра ли ? Отпред с автоматични хъбове ли си или постоянно зацепени колела ? Направи и някоя снимка отдолу и предното окачване!
                              Последно редактирано от afgany; 17-07-12, 21:57.
                              Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
                              X-trail 2.2 Di 2003
                              Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                                Здравейте ! Снощи се сдобих с терано 2, "99г. дълга база, 2.7tdi, на РЕАЛНИ 99.896км.(не питайте от къде знам, сигурно Е !) Докато си го прибера от София късно вечерта го поопънах по магистралата и се убедих каква машина е ! Сега имам няколко въпроса към собствениците:

1. Радиото не работеше, днес го свързах и не може да хване радио, антената на покрива я няма ? Какво следва ?
                                2. Гумата на задната врата на големи подскоци или дупки дрънчи на ламарина (това е нещото което най-много ме притеснява) Нормално ли е ?
                                3. Дистанционното за централното не работи. Смених батериите и пак неще. От какво може да е ?
                                4. Имам само един ключ, откъде мога да си извадя втори ?
                                5. Докато го прибирах по магистралата го карах с около 140-150км/h и температурата се дигна малко над средата горедолу на 2/3 даже малко по-малко. Това нормално ли е ? След това по "предел" с 90-100 на 5та си стоеше по средата.

Благодаря, снимки утре !
                                първо да ти е честито и със здраве.относно резервната гума,както ти писал колегата сваляш кората на задната врата и скъсаните точкови заварки ги разпробиваш с боргия и слагаш болтчета с осигорител за резби или с контра гайка или с двете както ти харесва и си решаваш проблема.за резервния ключ при някой опитен ключар и тоя проблем е решен.а що се отнася до загряването най вероятно виското е заминало,защото при това което си писал не е нормално за тераното дори и с гас до ламарината а нормалната температура е малко под средата.ако бучи като камион значи виското работи и имаш друк проблем я термостат заседнал а може и да е имал теч и да са му ръгнали някоя добавка и накрая преебавка(дано да е някое от предните че тогава лошо)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X