Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най после и аз да се похваля TERRANO 2

Първоначално публикуван от n960 Преглед на мнение
    Послушах съвета ти и купих оригинални ,/не знам дали да не сложа кавички/ от варненсите търговци - комплект.След 3-4 дена отдясно пак започна да хлопа - шайбата огъната , тампона - ,,наразен '',разминах се само с двойно по дебела шайба.
    След още 3 - 4 дена същото хлопане от ляво - смяна на шайби и нЕкакъв тампон от ,,Лада '' за 0,8 лв. , колко ще изкара не знам , ама срещу 90 лв.оригинални трябва да се очаква друго...
    Оригиналните (със сигурност) при правилния човек от форума, със все тампони и шайби, струват доста под 90лв. бройката. Ей сега са ми в багажника и утре ще ги сменям. Но са сдали не биалетките, ами прехвалените полиуретанови тампони. Шайбите не са мръднали.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Оригиналните (със сигурност) при правилния човек от форума, със все тампони и шайби, струват доста под 90лв. бройката. Ей сега са ми в багажника и утре ще ги сменям. Но са сдали не биалетките, ами прехвалените полиуретанови тампони. Шайбите не са мръднали.

От Patrol fen ги взех , 40 + лв и доставка прави тая цена - комплект. Верно , не ги е правил той , но това е цената ...
      Следващият експеримент ще бъде с трансп. лента за тампони , ще пиша и снимам ...

Коментар

Ааа, за комплект от 2 броя цената е нормална.

...обаче наистина, за да сдадат толкоз грозно си има някаква причина. При мен шайбите не са мръднали, а не бяха мръднали и на оригиналните, с които взех джипката. За сметка на това шайбите на Flennor, който пробвах сдадоха още на първата софт разходка, 2 седмици след като ги сложих.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Ааа, за комплект от 2 броя цената е нормална.

...обаче наистина, за да сдадат толкоз грозно си има някаква причина. При мен шайбите не са мръднали, а не бяха мръднали и на оригиналните, с които взех джипката. За сметка на това шайбите на Flennor, който пробвах сдадоха още на първата софт разходка, 2 седмици след като ги сложих.

Това е , може би , седмия ми джип , но такова хлопане , и толкоз експерименти са ми в повече ...
          ... определено на Тераното предното окачване е проблем..., въпреки всичко ще го търкалям ...

И проблема идва , наистина от дупката на носача , но досега от всичките жипки , не съм имал проблем с ... дупки

Коментар

Ми моя що не хлопа? Тоест, в момента хлопа, но 30000км след последната смяна на квото там, и съвсем не съм сигурен (вероятно утре ще проверя) че хлопат самите биалетки - сигурен съм че хлопат разплесканите полиуретанови тампони, чиито шайби обаче не са мръднали въобще, въпреки стягането докрай на МНОГО по-твърдите полиуретанови тампони.

Проблем определено има, но не е от оригиналните биалетки, а другаде. Не мога да гадая къде ей-така от нищо. Нали затова съм изписал половин сервизно ръководство из форума - за да не се налага на някой да прави моите експерименти с проби и грешки. Накратко - практически всичко неоригинално по предницата категорично НЕ става. Всичките волности (разбирай - проби да мина "евтино") съм си ги платил по няколко пъти, докато стигна до извода че освен да сменя горните носачи, всичко останало неоригинално не помага, а по-често вреди.

Коментар

Купих на моя син Nissan Terrano 2.7 tdi/2002год/ и понеже не рзбирам от коли имам няколко въпроса:
              1.Резервната гума много тропа.Особено като се премине през дупки или се кара по паваж. Как да се премахне това тропане?
              2.Понеже съм голям "отворко" купих нови гуми BF GOODRICH 225 70 R16 all tarrain t/a, старите бяха 235 70 16 Michelin. Направих ли грешка с промяна на размера и модела гуми?
              Тъй като и двамата не разбираме от двигатели, ще бъда много благодарен ако някой отговори на моето питане. Другите проблеми ще разбера от форума.

Коментар

първо безаварийно и много километри да си го карате
                относно първия въпрос-отивате при някой който разбира и сваляте кората на петата врата(багажника)цялата е на щипки само трябва внимателно да се издърпа,след това оглеждате кои точкови заварки са скъсани и ако не искате да се прикапва на ново с бормашина разпробивате въпросните скъсани заварки и слагате болтчета,преди това сложете освен метални и гумени шайби за да не минава вода и проблема е решен
                относно точка две-с новия размер грешката е до толкова че диаметъра на новите гуми е по малък и грешката в километража ще е по-голяма иначе други ядове няма

Коментар

Първоначално публикуван от akxel Преглед на мнение
                  първо безаварийно и много километри да си го карате
                  относно първия въпрос-отивате при някой който разбира и сваляте кората на петата врата(багажника)цялата е на щипки само трябва внимателно да се издърпа,след това оглеждате кои точкови заварки са скъсани и ако не искате да се прикапва на ново с бормашина разпробивате въпросните скъсани заварки и слагате болтчета,преди това сложете освен метални и гумени шайби за да не минава вода и проблема е решен
                  относно точка две-с новия размер грешката е до толкова че диаметъра на новите гуми е по малък и грешката в километража ще е по-голяма иначе други ядове няма
                  Относно втората част на въпроса.....
                  1. в размера според мен ще изглежда малко смешно Тераното с по-малко от заводските/на мен ми изглежда смешно и със заводските ,а какво остава за по-надолу...като лагерна количка ще е/...това е мое мнение разбира се и касае основно визията на джипа/без да обиждам никого с моето виждане разбира се/
                  2.Ще лъже в километража...и то доста...
                  3. Типа на гумата се подбира според очаквания тип на експоатация.Тези гуми са за повече асфалтово каране и леки забежки извън пътя.Разбира се в сухо време може и на по-продължителен офроуд да се използват,но стигнат ли се много кални участъци...не е препоръчително да си сам без някой за асистенция покрай тебе с втора джипка
                  По първия въпрос колегата е отговорил изчерпателно!
                  Поздрави и на добър час с машината!
                  NISSAN FOREVER
                  -----------------------------------------------------------------------------
                  Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Има много снимки и начин на подготовка на терано 2. Разгледай ги и сам, ще си прецениш дали да продадеш тези гуми и не си вземеш 31"
                    Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Първоначално публикуван от akxel Преглед на мнение
                      няма да е лошо и да провериш маншоните и на двата лоста,ама внимавай щото много лесно се късат
                      ... да докладвам , момчета.
                      Наистина проблема е в маншоните , щото предишния собственик е сменял чохълчетата на лостовете , като в основата им има гума / маншон/, която закрива целия отвор от ск . кутия към купето, която гума е затисната с ламарина по контура на отвора , с n рапидки ...
                      Та същата гума не беше захваната и топлия въздух през тунела на барчето излизаше през процепа на ръчната спирачка , дано сте ме разбрали ...

Още веднъж благодаря!

Коментар

Отдавна трябваше да обърна внимание на един детайл по предното окачване, но все не намирах време.
                        Помните ли онзи досаден звук, който се чува от ограничителните болтове когато се завие докрай? Този звук при мен стана почти постоянен бе завой.
                        Проблема е в пръчката държаща долния носач за рамата и по спецялно не в нея, а в шайбите монтирани от завод на рамата, където се подпират тампоните.
                        От Спарки знам(обсъждано е), че шайбите се късат от големия луфт който се получава след износването натампоните и трябва да се заменят с нови.
                        По горе в темата има описание на новите шайби, които аз направих отдавна, но както споменах не ми остана време за тях.
                        За мое щастие пръчката си е много добре, както и желязната втулка. Нещата, които трябва да сменя са чашките(шайбите) и тампоните.
                        Имам обаче няколко въпроса и то по специално към Спарки, защото знам, че той е правил тази маниполация.
                        Новите чашки които изработи стругаря са точно копие на чертежа, но диаметъра на отвора е по-голям от желязната втулка. Така ли трябва да е?
                        Мястото, където трябва да се заварят меко казано е доста "омазано" много ли е зле?
                        Да дам малко снимки и да коментираме.

Задната да я оставям ли в това състояние или да я сменя?

Това остана от предната чашка(шайба)

Всички детайли.

Износването на тампоните

Новите чашки(шайби)

Втулката.

Разликата в диаметрите??????

Коментар

Положението не е чак толкова зле. Даже може да се каже че е прилично. Задните чашки не виждам причина да сменяш. Само добре прецени мястото, където да завариш новите - трябва да са съосни със задните, тоест центъра на новата чашка да съвпада с центъра на старата. Малко изместване не е велик проблем, но не повече от милиметър.

Диаметъра на дупката трябва да е по-голям от втулката. Все пак цялата ос се климбуца вътре, и трябва да се климбуца, иначе ще се строши. До колкото виждам от снимките - не би трябвало да има проблем с това.

Коментар

Щом е така действам с пълни сили утре.

Коментар

Въобще не изглежда толкова зле.При мен осите бяха наполовина протрити за тампоните да не говорим.Тях ги нямаше..Аз си смених с употребявани,но като нови.В един сервиз,правиха опити да ги направят на струг.Ама се късат след 100/200км.Явно не могат да уцелят точния материал.Хем да е здрав хем да се усукват.

Коментар

Аз съм казвал и друг път - тампоните ги има на половин цена, но изкарват 2000км. А оригиналните като ги смениш, в следващите 50000 надали ще се сетиш пак за тях.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X