Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Новото" Grand Cherokee WK на sparkybg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бегай, пали. Днес е студено.
    Или прати Деде да пробва.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо
    Silverado 1.3 i

Коментар

• Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      Бегай, пали. Днес е студено.
      Или прати Деде да пробва.
      Не е студено. Вчера беше +1, днес е +3. Последния път го направи при -1, вчера при +1 не поиска.

За да съм сигурен че смяната на датчик е решила нещо, трябва да е под нулата.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• drukman
        drukman коментира
        Редактиране на коментар
        Ставаш капризен.
        Прогнозата е сняг за Коледа. Значи студено ще стане след 5ти.

• sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Просто ми трябва да е устойчиво под нулата. Иначе нищо не е сигурно. Вчера не поиска да го направи. Едно сутрешно слънце + черна боя и +1 градус....

Не съм писал за детонации. Писах, че ако ти побегне на някъде неконтролирано аванса тропа така както се чува на клипа. Знаеш историята с грешния маховик на А класата, та слушал съм как работи двигател с 2-30 градуса предварение. Само, че при мен беше постоянно.
      Това с диагностика е логично да се види лесно.

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Не е студено. Вчера беше +1, днес е +3. Последния път го направи при -1, вчера при +1 не поиска.

За да съм сигурен че смяната на датчик е решила нещо, трябва да е под нулата.
        Може да 'си направиш' -1 дори -4 или повече ...
        например с това :
        https://apteka.framar.bg/30064112/%D...0-%D0%BC%D0%BB

има и други алтернативи, като най-колхозната е със спрей пропан-бутан..... за техника на безопасност си знаеш както се казва.

Коментар

• Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение
          Може да 'си направиш' -1 дори -4 или повече ...
          например с това :
          https://apteka.framar.bg/30064112/%D...0-%D0%BC%D0%BB

има и други алтернативи, като най-колхозната е със спрей пропан-бутан..... за техника на безопасност си знаеш както се казва.
          Можеше преди да сменя датчиците. Вече е е безсмислено - трябва да видя дали при същите условия, при които въртеше номера, ще ги върти пак. То общо взето тия датчици са последното нещо между двигател в колата и двигател на кванти в цеха. Защото или е това, или е нещо механично, което при всичките отваряния и смяна на какво ли не, не съм установил.
          Последно редактирано от sparkybg; 24-12-25, 13:30.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• ОФФФ
            Едни мечтаем за лято, Спарки мечтае за зима ....студена.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо
            Silverado 1.3 i

Коментар

• От 27и нататък поне седмица температурата ще е под нулата целодневно

Коментар

ОФФФ
                Едни мечтаем за лято, Спарки мечтае за зима ....студена.
                То и аз искам лято, ама като няма поне диагноза на джипката да сложа. Моята е ясна отдавна и няма оправия.

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Можеше преди да сменя датчиците. Вече е е безсмислено - трябва да видя дали при същите условия, при които въртеше номера, ще ги върти пак. То общо взето тия датчици са последното нещо между двигател в колата и двигател на кванти в цеха. Защото или е това, или е нещо механично, което при всичките отваряния и смяна на какво ли не, не съм установил.
                  Нищо не пречи да охладиш сега и да видиш ставали. Пък пак си чакай студ да забръска за 'пълна гаранция'.

Коментар

Нищо не пречи да охладиш сега и да видиш ставали. Пък пак си чакай студ да забръска за 'пълна гаранция'.
                    Да охладя какво? Датчиците сега със сигурност са в ред. Да охладя целия мотор ще ми дойде малко нанагорно.

Коментар

• Да не мислим за под нулата утре , че ще стана черен стъкловиден лед по всичкото път и тротоар и ще си наберЕлаЙката по добре коледно
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        Да не мислим за под нулата утре , че ще стана черен стъкловиден лед по всичкото път и тротоар и ще си наберЕлаЙката по добре коледно
                        Утре (то вече днес) със сигурност няма да е. Петък или след това. Ти ще кажеш.

Коментар

• drukman
                          drukman коментира
                          Редактиране на коментар
                          Писах ти. Щом прогнозистите казват "сняг за Коледа", значи ще застудее след 5ти,.... евентуално.

Бях сигурен на 100% за лед в колектора, ама като го чух на живо не е лед. Снощи ( понеже с постно няма как и дЪ се нАпием кЪт гуде ) се замисли за пукнатина на колелото от което чете датичка на коляновия вал. Студено е, пукнатината малко се отваря и дава фалшив импулс ( това няма да запали чека ) после се понамества и те така. Някъде в темата "при дядо Владо" писах как едно такова счупено и запоено с цветна заварка колело ми е-айката, защото колата записваше 5 и 6 та бобина, те пък бяха здрави и т.н. Отне към 8-9 месеца чесаньИе тук и там . За това ще си чакаме цялостно обледеняване да видим какво ще стане, с локално съм почти сигурен че няма да има ефект......
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• Ще ми се да мисля че бих го видял - 3 пъти съм махал картер. Но, ако е това то така или иначе се сменя с махане на колянов вал, тоест стигне ли се до това - моторът на кванти.

Никога не е давало грешка за датчици колянов и разпределителен вал, а заради VVT-то е доста чувствително в тая му част.
                          Последно редактирано от sparkybg; 25-12-25, 12:05.

Коментар

• дядо владо
                            дядо владо коментира
                            Редактиране на коментар
                            Ба-ли-го? За да не ровя инсталацията на поредния джип който вместо 5V храни датчиците с 1.5V, режа си дръвца за камината и докато си режа си мисля ...ъъъъ....(до колкото ми се отдава де) .....и понеже съце мъжко не трае, меря температурата на "пациента", сега е -0.05 и ако продължава такаааа 😉......може и да ми се дотъркаляш ☕

• sparkybg
                            sparkybg коментира
                            Редактиране на коментар
                            Няма да е днес, Деди. Ще звънна довепера да се разберем че има още извънредности.

• Защо не закачиш една диагностика преди да завъртиш на стартер и гледай необходимите параметри докато стартираш( всички необходими температури,обороти, впръсквания и др.). Наблюдавай "живите" данни и когато стане аномалията има ли отклонение в някое от тях.
                          Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                          SSang Yong Kyron 2.0xdi
                          Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                          X