Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Топографски карти(калибрирани и готови за ползване от GPS)

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Топографски карти(калибрирани и готови за ползване от GPS)

В директория bgspeleo/others/Rabota po topografski karti-NE TRII/Guspaka съм качил предоставените от него картни листи 5К от К3_1970. Понеже са около 33 Мба затова са предоставени там.

Коментар

Първоначално публикуван от guspaka Преглед на мнение
      Качвам 7 топографски карти М 1:5 000 за общо ползване. Имам и други ама още не сам ги сканирал. Молбата ми е ако може някой да сложи координати за да мога да ги векторизирам в WGS 84 проекция UTM[ATTACH=CONFIG]210912[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]210913[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]210914[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]210915[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]210916[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]210917[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]210918[/ATTACH]
      Имаш ли ги в друга резолюция и степен на компресия - в тоя вид са малко използваеми, котите не се четат, някои от текстовете също.

Поздрави ...

Коментар

Използваемите са в директориятя на BGspeleo......................./Guspak

Наистина сканирането не добре направено(предполагам че е от това) и образа е "размазан".
        Последно редактирано от tabak; 28-05-10, 15:55.

Коментар

Току що качих и векторен вариант на схемите с реални координати за AutoCAD 7.
          Файловете K3.DWG, K5,DWG, K7.DWG и K9.DWG са с реални координати, а файла K-3-5-7-9.DWG е с обединени четирите зони приравнени към зона К-3.

Говорим за координати в координатна система 1970, по късно когато ми остане време ще ги трансформирам към WGS84 - UTM

Коментар

Първоначално публикуван от tabak Преглед на мнение
            Използваемите са в директориятя на BGspeleo......................./Guspak
            За тях говоря - 2000 х 2000 пиксела са, пробвай да разчетеш височините по котите - аз лично се затруднявам :-(

Коментар

Първоначално публикуван от pepelnew Преглед на мнение
              След малко ще кача на /Others/Rabota po topografski karti-NE TRII/ в папка моя профил една карта, която мисля, че ще бъде полезна.
              Къде се намират тези директории в които прикачвате файлове.

Коментар

Тази връзка ще те препрати към пост от форума в който има оказания за бгспелеото:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...562#post309562

,а също и на стр.17 пост #332.

http://www.offroad-bulgaria.com/show...т-GPS)/page17

ПП. Mмежду другото, ако е възможно сканирането на картните листи да с по-висока резолюция.

В папка ...../Others/Rabota po topografski karti-NE TRII/Tabak/KMZ_KML на BGSpeleo съм поставил точковата мрежа на Зона К3(5К) в WGS84 и .KMZ формат
                Последно редактирано от tabak; 29-05-10, 10:53.

Коментар

Първоначално публикуван от tabak Преглед на мнение
                  Тази връзка ще те препрати към пост от форума в който има оказания за бгспелеото:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...562#post309562

,а също и на стр.17 пост #332.

http://www.offroad-bulgaria.com/show...т-GPS)/page17

ПП. Mмежду другото, ако е възможно сканирането на картните листи да с по-висока резолюция.

В папка ...../Others/Rabota po topografski karti-NE TRII/Tabak/KMZ_KML на BGSpeleo съм поставил точковата мрежа на Зона К3(5К) в WGS84 и .KMZ формат
                  Знам, че не им е много хубава резолюцията, ама няма как да ги сканирам на по-висока. Картите съм ги купувал от картографията и ми ги дадоха на файлове в този вид. Все пак е по-добре от нищо .
                  А иначе имам още 9 карти 5К от същия район ще ги кача и тях или по-скоро ще ти ги пратя на тебе да ги качиш тези дни.

Коментар

Все пак щом плащаш искай по-високо качество в сканирането. Даваш им модел за образец и при получаването на картните листи си търсиш това качество. Иначе си е гавра -дори и да не си предявил претенции по отношение на качеството служители са длъжни да ти ги дадът с приложимо такова. Това най-малко говори за отношението им към клиентите и мнението за техните услуги придобива медийно разпространение. Полезна информация за бъдещите клиенти, които ще си търсят това, което са заявили и искат да получат.

За К9 ще се постарая да получиш координатите.

Привет
                    Последно редактирано от tabak; 30-05-10, 09:04.

Коментар

В bgspeleo\others\Guspaka съм качил картитните листи 5К със занчително повишено качество.

Привет

Коментар

Определяне на координатите на върховете на картните листи с помоща на GMapper и .shp файлове за върховете на картните листи. Вижте по-долу:

.shp файловете са в WGS84 Zona 35. Трябва да се внимава, когато се избират картните листи. Тези които попадат в зона 34 не използвайте. Примера е даден за К3_55_189 долен ляв ъгъл. Точките се избират с помоща на Featur Info Tool (i) от менюто на програмата.

Прикачам и останалите картни листи предоставени от Guspaka в bgspeleo........
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от tabak; 01-06-10, 17:53.

Коментар

• От: До: Топографски карти(калибрирани и готови за ползване от GPS)

Predvaritelno se izviinqvam che pisha na latinica, no sum v edna zala v edin malyk grad i nqma kirilica.
                          Imam edin vupros otnosno koordinati za X i Y suotvetno zapochvashti s 226 i 201. Az predpolagam che ne sa 70-ta godina a nqkakvi lokalni koordinati izmisleni ot geodezistite po onova vreme ( 70-te). Dali e vuzmojno da se transformirat v neshto koeto moje da se polzwa?

Коментар

Геодезистите никога не са си измисляли локални координатни сиистеми, че да има и измислени локални координати. Може да са работили в 1950, 1970, Пулково 42, ама пак чак измислени. Може да са съкратен запис на 1970, а пък може да са и в Софийска. Поне опитай се да ги трансформиращ от 1950 във WGS84 и да видиш къде попадат. Аз опитах и попадат в Румъния. Това може и да е всичко дори и съкратен съкратен запис на координати. Поне да беше записал пълния запис, а не само първите три цифри. Въпроса ти по скоро звучи, като да познаеш числата от тото 6 от 49.

Локални могат да бъдат само, ако работиш с неофицален документ, т.е не са с подпис и печат.
                            Последно редактирано от tabak; 10-08-10, 22:20.

Коментар

Y 202 005,89 202 026,97 202 039,84 202 051,29
                              X 227 089,48 227 103,85 227 112,09 227 120.38
                              Ето ги координатите, аз пробвах да ги трансформирам с една програма Transform като ги представям като координати от 70 година ама не ги разпознава като такива. А би трябвало да са работили в тази система по техни данни. Пробвах ги и като софийска, пак не става. Аз за първи път виждам координати с такива стойности.

Коментар

Все пак трябва да определиш и определен район от който вземаш информацията. Може би около "Добрич". Това е съвсем произволно налучкване. Информацията е твърде оскъдна. Тези координати са взети все пак от някъде, където има ориентири. Искаш нещо без да дадеш достатъчнио информация. Ами действай

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 14 потребители онлайн. 0 потребители и 14 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X